Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Horeca

Lijkt het jou leuk om jouw eigen bar, hotel of restaurant te runnen? Of hou je van koken en wil je later de mooiste gerechten maken in een sterrenrestaurant? In onze ruime keukens, brasserie en restaurant leer jij alles over koken, gastvrijheid en ondernemen. Als mensen met een lach het restaurant verlaten, dan is jouw doel bereikt.

De horeca staat te trappelen om nieuwe, gemotiveerde mensen. Kies één van onze horeca opleidingen en maak jouw dromen waar!

Bekijk de opleidingen
student bar academy
horecamanager
gastheer serveert wijn
opleiding kok
horecamedewerkers in overleg

Over het college

Alle horeca opleidingen worden gegeven in hartje Rotterdam. Een stad die bekend staat om de vele en trendy horecazaken; van hippe cocktailbar tot eetcafé, van designhotel tot dansclub. Wij werken met veel van deze zaken samen. Dit maakt het voor jou mogelijk om in Rotterdam een leuke leerzame stage of leerplek te vinden of om een interessante workshop bij te volgen. 

Veel praktijkervaring doe je ook op in onze restaraurants Onder de Hofbogen en In 't Oude Noorden waar we dagelijks gasten ontvangen. De lessen van de 010 Bar Academy volg je in de Stadshaven Brouwerij Rotterdam. Onze ervaren (gast)docenten inspireren jou hoe je van jouw passie je beroep kunt maken. 

Horeca managementopleidingen

Droom je ervan om je eigen zaak te runnen en durf je risico's te nemen? Ontdek het ondernemerschap met onze managementopleidingen! Leer hoe je een ondernemersplan opstelt en ontwikkel praktische vaardigheden zoals koken en serveren. Wil je leren hoe je van een horecazaak een succes maakt? Ontdek dan welke opleiding horeca bij jou past:

Match

International Hotel Management

horecamanager in gesprek met laptop

Match

Manager/ondernemer horeca

hotelmanager

Match

Manager Ondernemer Bar

horeca ondernemer

Match

Horeca ondernemer voor Havisten

manager in gesprek

Horeca vakopleidingen

Ben je op zoek naar een leuke en praktijkgerichte mbo horeca opleiding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of je nu een opleiding kok wilt volgen, je servicevaardigheden wilt verbeteren of alles wilt leren over alcoholische en non-alcoholische dranken als bartender. In ons restaurant Onder de Hofbogen krijg je de kans om veel praktijkervaring op te doen. We ontvangen hier dagelijks gasten en organiseren verschillende lunches en thema-avonden.

Bekijk de horecavakopleidingen

Kies een opleiding die bij jou past. Liever werken en leren? Ga dan voor een bbl-opleiding.

Match

Kok

Bord opmaken door kok

Match

Kok

kok met brander

Match

Zelfstandig werkend kok

kok maakt gerecht af

Match

Kok i.s.m. Fletcher Hotels

Match

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk

Match

Gastheer/-vrouw

bediening

Match

Gastheer/-vrouw

Medewerkers horeca

Match

Gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Match

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

gastvrouw haalt bestelling op

Match

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

gastvrouw aan het werk

Match

Leidinggevende bediening

brasserie in t oude noorden

Match

Leidinggevende Bar

Barista met cocktails

Match

Zelfstandig Werkend Bartender

Bar academy cocktail

010 Bar Academy

Lijkt het jou leuk om als bartender aan de slag te gaan, wil je weten hoe je de perfecte latte maakt of wil je expert worden op het gebied van wijn? Welkom bij de 010 Bar Academy!

Hier leer je niet alleen de fijne kneepjes van het vak, maar leer je ook waar de ingredienten vandaan komen en hoe je op basis van iemands voorkeuren een passende cocktail maakt. Je doet veel praktijkervaring op bij Stadshaven Brouwerij Rotterdam en je krijgt de kans op buitenlandse stages. Door onze nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, krijg jij de mogelijkheid om bij topbedrijven praktijkervaring op te doen. 

Zadkine is de enige mbo-instelling die deze opleidingen aanbiedt. Klaar voor een sprankelende start van jouw barcarrière? Kies jouw opleiding

Werken en leren (BBL)

Ben jij iemand die liever gelijk aan de slag gaat en ervaring wil opdoen terwijl je ook meteen salaris verdient? Met onze BBL-opleiding start je direct bij een leerwerkbedrijf en hoef je maar Ă©Ă©n dag per week naar school.

Leren, salaris ontvangen en baangarantie bij Fletcher

Zadkine en Fletcher Hotels hebben de handen ineengeslagen om jou een geweldig BBL-leeraanbod te bieden op niveaus 2, 3 en 4. Als je voor een van deze horecaopleidingen kiest, werk je vier dagen per week bij Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam én ontvang je een volledig salaris. Bovendien garandeert Fletcher jou een baan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een veelbelovende carrière.

Match

Kok

kok met brander

Match

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk

Match

Kok i.s.m. Fletcher Hotels

Match

Gastheer/-vrouw

Medewerkers horeca

Match

Gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Match

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

gastvrouw aan het werk

Match

Gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Daarom het Horeca College

 We werken samen met toonaangevende horecabedrijven in en rondom Rotterdam, waardoor jij altijd de nieuwste trends oppikt. Leren doe je niet uit de boeken, maar doe je op in onze restaurants, keukens en tijdens (internationale) stages. Onze betrokken docenten hebben veel praktijkervaring en staan altijd klaar om hun kennis met jou te delen. En kom je er even niet uit, dan maakt de studieloopbaanbegeleider graag tijd voor jou. 

Als je kiest voor het Horeca College dan kies je voor een school waar je veel leert, plezier hebt en vrienden maakt. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Horeca College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan