Zoeken
Menu
StudieMatch

Horeca

Jij laat mensen genieten! Of je nu gasten ontvangt in jouw eigen hotel of bed-and- breakfast, of de lekkerste gerechten maakt in de keuken van een sterrenrestaurant. Als mensen met een lach het restaurant verlaten, dan is jouw doel bereikt. In onze ruime keukens, brasserie en restaurant leer jij alles over gastvrijheid en ondernemen.

Nieuw! Is het runnen van een hotel in het buitenland jouw grote droom en heb je een mavo-diploma? Het is nu ook mogelijk om met een mavo-diploma de opleiding International Hotel Managment! Check onze opleidingen en maak jouw dromen waar!

Bekijk de opleidingen
student bar academy
Student horeca dekt tafel
student kok voor hotel
drinken serveren
gastvrouw schenkt glazen in

Over het college

Jij houdt ervan om uit eten te gaan of een weekendje weg te zijn. Die beleving wil jij later in je werk doorgeven aan anderen. Want elkaar ontmoeten, ervaringen delen en genieten: daar draait het om in de horeca.

Vergroot je kansen

Bij onze opleidingen staat Hospitality oftewel gastvrijheid centraal. Dit doen wij niet zomaar. Gastvrijheid beperkt zich namelijk niet alleen tot de horecawereld maar wordt ook gevraagd in de zorgsector en in de brede zakelijke dienstverlening. Zo vergroot jij jouw arbeidskansen. Jij bent straks een professional in jouw vakgebied én een expert in hospitality!

Start nu met je opleiding

Start je nu met een opleiding, dan ben je over 2 of 3 jaar klaar om aan de slag te gaan in de horecabranche. En deze branche is altijd op zoek naar ondernemende, creatieve en gastvrije vakmensen. Ben jij dit? Meld je dan aan voor één van onze opleidingen!

Horecavak

Bij onze horecaopleidingen leer jij alles over gastvrij zijn en smaakvol cre√ęren. Hiervoor hebben opleidingen op verschillende niveaus en voor ieder wat. Heb jij een passie voor¬†koken? Wij bieden verschillende koksopleidingen.

Sta je graag in contact met veel mensen en ben je heel sociaal? Kies dan voor Zelfstandig Werkend Gastheer/ Gastvrouw. Wil je later graag leidinggeven dan leer je hier alles over tijdens de opleiding Leidinggevende Bediening of Leidinggevende Keuken.  

Nieuwe hospitality opleidingen 

Samen met de colleges Brood & Banket, Dienstverlening & Facility en Travel & Leisure starten we in september met twee nieuwe opleidingen: Allround Hospitality Medewerker en Hospitality Manager. Opleidingen waar gastvrijheid en service centraal staan. 

Hou je van aanpakken en wil je straks een toffe en afwisselende baan in een hotel, restaurant, congrescentrum of reisorganisatie? Dan is dit wat voor jou.

Bekijk opleidingen

Kies een opleiding die bij jou in de smaak valt. Liever werken en leren? Ga dan voor een bbl-opleiding.

Gastheer/-vrouw

gastvrouw schenkt glazen in

Gastheer/-vrouw

Gastvrouw aan het werk

Gespecialiseerd kok

kok aan het koken

Kok

Bord opmaken door kok

Kok

Kok Zadkine

Leidinggevende bediening

brasserie in t oude noorden

Leidinggevende keuken

leidinggevende in keuken

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Zadkine

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Zadkine

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok voor restaurant

Gastronoom/sommelier

Sommelier wijnglazen inschenken

Horecamanagement

Wil je graag in de horeca werken en heb je internationale of leidinggevende ambities? Kies voor een van deze opleidingen en wordt ondernemer. 

Met de opleiding Manager/ Ondernemer Horeca kun jij een brasserie runnen. Wil jij straks een hotel runnen in het buitenland? Kies dan voor de opleiding Internationaal Hotelmanagement. Vanaf aankomend schooljaar kan je deze opleiding ook volgen als je in bezit bent van een havo- of mavodiploma! 

Met een diploma Meewerkend Horeca Ondernemer op zak, open jij later jouw eigen restaurant. Heb je al een havo-diploma, dan kan je deze opleiding versneld volgen.

Met de nieuwe opleiding Hospitality Manager leer je wat service verlenen is en hoe je gasten een fijne tijd bezorgt in een hotel of restaurant. Je leert hoe je leiding geeft aan een team en hoe je moet plannen en organsiseren.

Bekijk opleidingen

Welke opleiding past bij jouw ambitie? 

International Hotel Management

International Hotel Management student

Manager/ondernemer horeca

twee horecamanagers aan het werk

Horeca ondernemer

mensen in de horeca

Horeca ondernemer voor Havisten

eigenaar bistro

010 Bar Academy

Altijd al een perfecte latte willen maken, meer willen weten over wijnen uit de Bourgogne of in een cocktailbar
willen werken? Dat kan! Afhankelijk van jouw vooropleiding en interesse kun je kiezen uit de opleidingen Zelfstandig Werkend Bartender, Leidinggevende Bar, of Horeca Ondernemer.

Je leert alles over alcoholische √©n non-alcoholische dranken. Samen met Rotterdamse horecaondernemers en met producenten van bekende drankenmerken leren wij je alles van het vak. Je doet veel praktijkervaring op door bedrijfsbezoeken, workshops, interviews en uiteenlopende praktijkopdrachten. √Čn je hebt de kans dit ook in het buitenland te doen, tijdens je buitenlandstage in het tweede jaar.

010 bar Academy Leidinggevende bar

Barista met cocktails

Manager Ondernemer Bar

manager ondernemer bar

Daarom het Horeca College

Kiezen voor het Zadkine Horeca College, is kiezen voor de Rotterdamse mentaliteit. Mouwen opstropen en altijd een open en gezellige sfeer. En dat beperkt zich niet alleen van 9 tot 5.  

Onze docenten hebben zelf veel praktijkervaring opgedaan en zijn zeer betrokken bij onze studenten. Er is veel tijd en aandacht voor jouw ambities en persoonlijke ontwikkeling. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Horeca College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?