StudieMatch
Zoeken
Menu

Horeca

Fantaseer jij van een managementfunctie in een hotel of restaurant? Of hou je van koken en wil je later de mooiste gerechten maken in een sterrenrestaurant? In onze ruime keukens, brasserie en restaurant leer jij alles over koken, gastvrijheid en ondernemen. Als mensen met een lach het restaurant verlaten, dan is jouw doel bereikt.

De horeca staat te trappelen om nieuwe, gemotiveerde mensen. Meld je daarom vandaag nog aan en maak jouw dromen waar!

Bekijk de opleidingen
student bar academy
student kok voor hotel
gastvrouw schenkt glazen in
Student horeca dekt tafel
drinken serveren

Over het college

Alle opleidingen van het Horeca College worden gegeven in hartje Rotterdam. Een stad die bekend staat om de vele en trendy horecazaken. Wij werken met veel van deze zaken samen. Dit maakt het voor jou mogelijk om in Rotterdam een leuke leerzame stage of leerplek te vinden of om een interessante workshop bij te volgen. Het lopen van een stage in het buitenland behoort, afhankelijk van jouw opleiding, ook tot de mogelijkheden. 

Werken en leren tegelijk

Wil je werken en leren tegelijk? Bekijk dan onze bbl opleidingen. Bij een bbl-opleiding werk je vier dagen per week bij een bedrijf en kom je één dag per week naar school.

Start nu

Bij een aantal van onze opleidingen kun je flexibel instromen. Dit betekent dat je op elk moment van het jaar kunt starten met een opleiding. 

Ben jij gastvrij, hou je ervan om lekker bezig te zijn en ben je ondernemend. Neem dan een kijkje bij onze opleidingen. 

Horecavak

Til jouw kookkunsten naar een hoger niveau of leer hoe je als gastvrouw of gastheer gasten lekker in de watten legt. Wij bieden opleidingen op verschillende niveaus, er zit vast iets voor jou bij. 

Nieuwe hospitality opleidingen 

In september starten we met twee nieuwe opleidingen: Allround Hospitality Medewerker en Hospitality Manager. Opleidingen waar gastvrijheid en service centraal staan. Hou je van aanpakken en wil je straks een toffe en afwisselende baan in een hotel, restaurant, congrescentrum of reisorganisatie? Dan is dit wat voor jou.

Bekijk opleidingen

Kies een opleiding die bij jou in de smaak valt. Liever werken en leren? Ga dan voor een bbl-opleiding.

Gastheer/-vrouw

gastvrouw schenkt glazen in

Gastheer/-vrouw

Medewerkers horeca

Kok

Bord opmaken door kok

Kok

Kok Zadkine

Leidinggevende bediening

brasserie in t oude noorden

Leidinggevende keuken

leidinggevende in keuken

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok voor restaurant

Gastronoom/sommelier

  • Niveau 4 ‚ÄĘ 3 jaar
  • Werk & School (BBL)
  • Horeca

Sommelier wijnglazen inschenken

Horecamanagement

Zit het ondernemen in je bloed en ben je graag je eigen baas? Kies dan voor onze managementopleidingen. Je maakt kennis met het ondernemerschap en je volgt managementvakken. Uiteraard leer je hoe je een ondernemersplan opstelt en leer je ook praktische vaardigheden zoals koken en serveren. 

Met de nieuwe opleiding Hospitality Manager leer je wat service verlenen is en hoe je gasten een fijne tijd bezorgt in een hotel of restaurant. Je leert hoe je leiding geeft aan een team en hoe je moet plannen en organsiseren.

Bekijk opleidingen

Welke opleiding past bij jouw ambitie? 

010 Bar Academy

Altijd al een perfecte latte willen maken, meer willen weten over wijnen uit de Bourgogne of in een cocktailbar willen werken? Dat kan! Afhankelijk van jouw vooropleiding en interesse kun je kiezen uit de opleidingen Zelfstandig Werkend Bartender, Leidinggevende Bar, of Horeca Ondernemer.

Je leert alles over alcoholische √©n non-alcoholische dranken. Samen met Rotterdamse horecaondernemers en met producenten van bekende drankenmerken leren wij je alles van het vak. Je doet veel praktijkervaring op door bedrijfsbezoeken, workshops, interviews en uiteenlopende praktijkopdrachten. √Čn je hebt de kans dit ook in het buitenland te doen, tijdens je buitenlandstage in het tweede jaar.

Daarom het Horeca College

Kiezen voor het Zadkine Horeca College, is kiezen voor de Rotterdamse mentaliteit. Mouwen opstropen en altijd een open en gezellige sfeer. En dat beperkt zich niet alleen van 9 tot 5.  

Onze docenten hebben zelf veel praktijkervaring opgedaan en zijn zeer betrokken bij onze studenten. Er is veel tijd en aandacht voor jouw ambities en persoonlijke ontwikkeling. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Horeca College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?