StudieMatch
Zoeken
Menu

Horeca

Fantaseer jij van een managementfunctie in een hotel of restaurant? Of hou je van koken en wil je later de mooiste gerechten maken in een sterrenrestaurant? In onze ruime keukens, brasserie en restaurant leer jij alles over koken, gastvrijheid en ondernemen. Als mensen met een lach het restaurant verlaten, dan is jouw doel bereikt.

De horeca staat te trappelen om nieuwe, gemotiveerde mensen. Meld je daarom vandaag nog aan en maak jouw dromen waar!

Bekijk de opleidingen
student bar academy
horecamanager
gastheer serveert wijn
kok
horecamedewerkers in overleg

Over het college

Alle opleidingen van het Horeca College worden gegeven in hartje Rotterdam. Een stad die bekend staat om de vele en trendy horecazaken; van hippe cocktailbar tot eetcafé, van designhotel tot dansclub. Wij werken met veel van deze zaken samen. Dit maakt het voor jou mogelijk om in Rotterdam een leuke leerzame stage of leerplek te vinden of om een interessante workshop bij te volgen. Het lopen van een stage in het buitenland behoort, afhankelijk van jouw opleiding, ook tot de mogelijkheden. 

Werken en leren tegelijk

Wil je werken en leren tegelijk? Bekijk dan onze bbl-opleidingen. Bij een bbl-opleiding werk je vier dagen per week bij een bedrijf en kom je één dag per week naar school.

Flexibele startperiode

Bij een aantal van onze opleidingen kun je flexibel instromen. Dit betekent dat je op elk moment van het jaar kunt starten met een opleiding. 

Ben jij gastvrij, hou je ervan om lekker bezig te zijn en ben je ondernemend? Neem dan een kijkje bij onze opleidingen. 

Horecavak

Til jouw kookkunsten naar een hoger niveau of leer hoe je als gastvrouw of gastheer gasten lekker in de watten legt. Jouw lessen volg je in onze restaurants of in onze keukens die je op locatie vindt. Hier leer jij in de praktijk alle kneepjes van het vak. Je leert hoe je met jouw kooktechnieken de beste gerechten maakt op het niveau van een topchef. Afhankelijk van je vooropleiding kun je kiezen uit verschillende soorten koksopleidingen. Vind je het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft en vind je het leuk om veel in contact te staan met gasten? Dan zijn de opleidingen Gastheer/ Gastvouw misschien wel wat voor jou. Je leert hier hoe je mensen bedient, welke wijn het beste bij een gerecht hoort en hoe je de beste service verleend. 

Nieuwe hospitality opleidingen 

Het afgelopen jaar zijn we gestart met twee nieuwe opleidingen: Allround Hospitality Medewerker en Hospitality Manager. Opleidingen waar gastvrijheid en service centraal staan. Hou je van aanpakken en wil je straks een toffe en afwisselende baan in een hotel, restaurant, congrescentrum of reisorganisatie? Dan is dit wat voor jou.

Bekijk opleidingen

Kies een opleiding die bij jou in de smaak valt. Liever werken en leren? Ga dan voor een bbl-opleiding.

Gastheer/-vrouw

bediening

Gastheer/-vrouw

Medewerkers horeca

Kok

Bord opmaken door kok

Kok

kok met brander

Zelfstandig werkend kok

kok maakt gerecht af

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk

Leidinggevende bediening

brasserie in t oude noorden

Zelfstandig Werkend Bartender

Bar academy cocktail

Leidinggevende Bar

Barista met cocktails

Horecamanagement

Zit het ondernemen in je bloed en ben je graag je eigen baas? Kies dan voor onze managementopleidingen waar je kennis maakt met het het ondernemerschap en je leert hoe je een ondernemersplan opstelt. Je leert ook praktische vaardigheden zoals koken en serveren. 

Met de nieuwe opleiding Hospitality Manager leer je wat service verlenen is en hoe je gasten een fijne tijd bezorgt in een hotel of restaurant. Je leert hoe je leiding geeft aan een team en hoe je moet plannen en organsiseren.

Bekijk opleidingen

Welke opleiding past bij jouw ambitie? 

010 Bar Academy

Altijd al een perfecte latte willen maken, meer willen weten over wijnen uit de Bourgogne of in een cocktailbar willen werken? Dat kan! Afhankelijk van jouw vooropleiding en interesse kun je kiezen uit verschillende richtingen. 

Je leert alles over alcoholische √©n non-alcoholische dranken. Je leert hoe je de dranken moet maken, maar ook waar de ingredienten vandaan komen en hoe je op basis van iemands persoonlijke voorkeur een cocktail kunt samenstellen. Samen met Rotterdamse horecaondernemers en met producenten van bekende drankenmerken leren wij je alles van het vak. Je doet veel praktijkervaring op door bedrijfsbezoeken, workshops, interviews en uiteenlopende praktijkopdrachten. √Čn je hebt de kans dit ook in het buitenland te doen, tijdens je buitenlandstage in het tweede jaar. Lijkt het je leuk om achter de bar te werken en misschien ooit eigenaar te worden van je eigen bar? Dan is de 010 Bar Academy jouw beste start.¬†

Daarom het Horeca College

Kiezen voor het Zadkine Horeca College, is kiezen voor de Rotterdamse mentaliteit. Mouwen opstropen en altijd een open en gezellige sfeer. En dat beperkt zich niet alleen van 9 tot 5.  

Onze docenten hebben zelf veel praktijkervaring opgedaan en zijn zeer betrokken bij onze studenten. Er is veel tijd en aandacht voor jouw ambities en persoonlijke ontwikkeling. Veel plraktijkervaring doe je op op school waar we twee moderne restaurants in huis hebben. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Horeca College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?