StudieMatch
Zoeken
Menu

Horeca

Fantaseer jij van een managementfunctie in een hotel of restaurant? Of hou je van koken en wil je later de mooiste gerechten maken in een sterrenrestaurant? In onze ruime keukens, brasserie en restaurant leer jij alles over koken, gastvrijheid en ondernemen. Als mensen met een lach het restaurant verlaten, dan is jouw doel bereikt.

De horeca staat te trappelen om nieuwe, gemotiveerde mensen. Meld je daarom vandaag nog aan en maak jouw dromen waar!

Bekijk de opleidingen
student bar academy
horecamanager
gastheer serveert wijn
kok
horecamedewerkers in overleg

Over het college

Alle opleidingen worden gegeven in hartje Rotterdam. Een stad die bekend staat om de vele en trendy horecazaken; van hippe cocktailbar tot eetcafé, van designhotel tot dansclub. Wij werken met veel van deze zaken samen. Dit maakt het voor jou mogelijk om in Rotterdam een leuke leerzame stage of leerplek te vinden of om een interessante workshop bij te volgen. 

Veel praktijkervaring doe je ook op in onze restaraurants Onder de Hofbogen en In 't Oude Noorden. De lessen van de 010 Bar Academy volg je in de Stadshaven Brouwerij Rotterdam. Onze ervaren (gast)docenten inspireren jou hoe je van jouw passie je beroep kunt maken. 

Flexibele startperiode

Bij een aantal van onze opleidingen kun je flexibel instromen. Dit betekent dat je op elk moment van het jaar kunt starten met een opleiding. Ben jij gastvrij, hou je ervan om lekker bezig te zijn en ben je ondernemend? Neem dan een kijkje bij onze opleidingen. 

Horecavak

Til jouw kookkunsten naar een hoger niveau of leer hoe je als gastvrouw of gastheer gasten lekker in de watten legt. Jouw lessen volg je in onze restaurants of in onze keukens die je op locatie vindt. Hier leer jij in de praktijk alle kneepjes van het vak. Je leert hoe je met jouw kooktechnieken de beste gerechten maakt op het niveau van een topchef. Afhankelijk van je vooropleiding kun je kiezen uit verschillende soorten koksopleidingen. Vind je het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft en vind je het leuk om veel in contact te staan met gasten? Dan zijn de opleidingen Gastheer/ Gastvouw misschien wel wat voor jou. Je leert hier hoe je mensen bedient, welke wijn het beste bij een gerecht hoort en hoe je de beste service verleent. 

Bekijk opleidingen

Kies een opleiding die bij jou in de smaak valt. Liever werken en leren? Ga dan voor een bbl-opleiding.

Gastheer/-vrouw

bediening

Gastheer/-vrouw

Medewerkers horeca

Kok

Bord opmaken door kok

Kok

kok met brander

Zelfstandig werkend kok

kok maakt gerecht af

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk

Leidinggevende bediening

brasserie in t oude noorden

Zelfstandig Werkend Bartender

Bar academy cocktail

Leidinggevende Bar

Barista met cocktails

Horecamanagement

Zit het ondernemen in je bloed en ben je graag je eigen baas? Kies dan voor onze managementopleidingen waar je kennis maakt met het het ondernemerschap en je leert hoe je een ondernemersplan opstelt. Je leert ook praktische vaardigheden zoals koken en serveren. 

Welke opleiding past bij jouw ambitie? 

International Hotel Management

horecamanager in gesprek met laptop

Manager/ondernemer horeca

hotelmanager

Manager Ondernemer Bar

horeca ondernemer

010 Bar Academy

Altijd al een perfecte latte willen maken, meer willen weten over wijnen uit de Bourgogne of in een cocktailbar willen werken? Dat kan bij de 010 Bar Academy. 

Je leert alles over alcoholische √©n non-alcoholische dranken. Je leert hoe je de dranken moet maken, maar ook waar de ingredienten vandaan komen en hoe je op basis van iemands persoonlijke voorkeur een cocktail kunt samenstellen. Je doet veel praktijkervaring op door bedrijfsbezoeken, workshops, interviews en uiteenlopende praktijkopdrachten. √Čn je hebt de kans dit ook in het buitenland te doen, tijdens je buitenlandstage in het tweede jaar.

Het unieke aan de 010 Bar Academy is dat de opleidingen samen met het Rotterdamse bedrijfsleven zijn ontwikkeld. Deze bedrijven kijken samen met ons naar het lesprogramma en geven ons advies. Door samen te werken met deze bedrijven, zijn wij goed op de hoogte van wat er allemaal speelt in het bedrijfsleven en wat laatste trends zijn. Hier passen wij onze lessen op aan en weten we welke vaardigheden en kennis jij straks nodig hebt voor jouw baan of vervolgopleiding. 

Lijkt het je leuk om achter de bar te werken en misschien ooit eigenaar te worden van je eigen bar? Dan is de 010 Bar Academy jouw beste start. 

Daarom het Horeca College

Kiezen voor het Zadkine Horeca College, is kiezen voor de Rotterdamse mentaliteit. Mouwen opstropen en altijd een open en gezellige sfeer. En dat beperkt zich niet alleen van 9 tot 5.  

Onze docenten hebben zelf veel praktijkervaring opgedaan en zijn zeer betrokken bij onze studenten. Er is veel tijd en aandacht voor jouw ambities en persoonlijke ontwikkeling. Veel plraktijkervaring doe je op op school waar we twee moderne restaurants in huis hebben. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Horeca College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?