Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Business

Wil je later klanten helpen in een winkel? Je eigen bedrijf starten, evenementen organiseren of werken in het buitenland? Bij het Business College word jij klaargestoomd voor het bedrijfsleven of een vervolgopleiding. Of je nu houdt van cijfers of vreemde talen. Van verkopen of dingen regelen. Jouw loopbaan start met een mbo business opleiding.

Bekijk de opleidingen
Zadkine Business College student in de les
Zadkine Business College student Financieel Advies aan het werk
Zadkine Business College student Sportmarketing
Zadkine Business College studente 010 E-Com Academy

Over het college

Dit college is iets voor jou als jij wilt werken in de zakenwereld. Een leuke wereld met veel verschillende beroepen, zoals marketingmedewerker, manager van een winkel, junior accountmanager of juridisch medewerker. Bij het Business College kun je kiezen uit vier richtingen: zakelijke dienstverlening, commercie, retail en tweetalig onderwijs.

In deze zakenwereld verandert de arbeidsmarkt snel. Om na je opleiding makkelijk een baan te vinden, heb je de nieuwste kennis en ervaring nodig. Daarom leer je bij ons op school én bij bedrijven. Meer dan 50 Rotterdamse bedrijven hielpen ons bij het maken van (gast)lessen en opdrachten. Hierdoor sluit alles wat je leert aan bij de praktijk.

Welke opleiding je ook kiest, bij het Business College draait het om jouw succes. Je krijgt een coach die je helpt om doelen te behalen. En met keuzedelen kies jij waarin je wilt uitblinken. Kies een mbo opleiding die bij jou past en zet de eerste stap in jouw loopbaan.

Tweetalig mbo

Droom jij ervan om later in het buitenland te werken? Met Tweetalig mbo kies je voor een opleiding met net iets meer uitdaging. Naast het Nederlandse diploma kun je namelijk ook een internationaal erkend BTEC diploma behalen. Met dat diploma kun je in heel veel landen aan de slag.

Met de opleiding International Business & Fashion combineer je de creatieve kant van mode met de zakelijke kant. Met de opleiding International Business Studies leer je alles over zakendoen met het buitenland. En met de opleiding International Management Assistant leer je alles over het plannen en organiseren van je eigen werk én dat van het management. Welke opleiding past bij jou?

Match

International Business & Fashion

Jij houdt van mode. Je volgt de laatste trends, verslindt modebladen en je hebt je eigen stijl. Het liefst zou jij later een nieuw modemerk oprichten of een modemerk in de (internationale) markt zetten. Wil je leren hoe? Volg dan deze tweetalige mbo-opleiding Business & Fashion. Hier leer je alles over de fashion én business industrie en behaal je een Nederlands én een Engels diploma.

Match

International Management Assistant

Wil jij later een baan waarbij je veel mag regelen en plannen? Het liefst een functie waarin je veel contact hebt met het buitenland. Misschien is deze tweetalige opleiding International Management Assistant iets voor jou. Hier leer je alles over het plannen en organiseren van je eigen werk én dat van het management. Bovendien behaal je twee diploma’s: een Nederlands en een Engels diploma.

En goed voor jou: de opleiding (International) Management Assistant is toegevoegd aan de lijst met kansrijke beroepen! Dat betekent dat je grote kans hebt op een baan na je opleiding.

Match

Fast track international enterprise and entrepreneurship

Wil jij in de toekomst je eigen bedrijf beginnen? Met deze tweetalige opleiding leer je hoe je succesvol een onderneming opstart. Veel ondernemers krijgen te maken met leveranciers en klanten uit het buitenland. Met deze opleiding behaal je zowel een Nederlands als Engels diploma, wat je een voorsprong geeft! Deze niveau 4 opleiding duurt 2 jaar en past bij jou als je extra uitdaging zoekt en bereid bent om een stapje harder te werken.

Match

International Business Studies

Helaas is deze opleiding vol voor studiejaar 2024/2025. Vanaf 1 september kun je je aanmelden voor studiejaar 2025/2026.

Uitdaging. Dat heb jij nodig. Niet voor niets droom jij van een internationale carrière. Met deze tweetalige opleiding International Business Studies leer jij alles over zakendoen met het buitenland. Ook kun jij later gaan werken in het buitenland, want met het internationaal erkende BTEC-diploma kun jij in meer dan 120 landen aan de slag. Check deze opleiding. 

Business Assistant

Heb jij interesse in een mbo business opleiding op niveau 2 of 3? In deze beroepen sta jij altijd klaar om je collega’s te ondersteunen. Daarom leer je tijdens de opleiding hoe je een goede Assistant wordt voor een bedrijf.

Match

Junior Business Assistant

Lijkt het jou leuk om op kantoor te werken? In dit beroep ondersteun jij jouw collega’s bij allerlei administratieve taken en office werkzaamheden. Bij de opleiding Junior Business Assistant leer jij hoe je een goede Junior Assistant wordt voor een bedrijf.

Deze brede opleiding is een samenvoeging van de opleidingen Medewerker Secretariaat & Receptie en Medewerker (Financiële) Administratie.

Match

Allround Business Assistant

Plannen maken, organiseren en nauwkeurig werken, dat kunnen mensen het beste aan jou overlaten. Maar stiekem ben je in alle werkzaamheden wel goed: je bent sociaal, je kunt goed rekenen, je bent ondernemend en behulpzaam. Dat zijn allemaal eigenschappen die goed van pas komen bij deze opleiding Allround Business Assistant. Hier leer je namelijk hoe jij een goede assistant wordt voor een bedrijf.

Deze brede opleiding is een samenvoeging van de opleidingen Office Assistant en Financieel Administratief Medewerker.

Management Assistant

Doe jij graag verschillende activiteiten tegelijk? En assisteer je anderen graag? Dat komt goed van pas bij deze opleiding. Je kiest namelijk voor een afwisselend beroep! Met deze opleiding leer je alles over het plannen en organiseren van je eigen werk én dat van het management.

Wil jij later in het buitenland werken? Of ben je goed in Engels? Volg dan de tweetalige opleiding International Management Assistant. Liever deze opleiding in het Nederlands volgen? Bekijk dan de opleiding Management Assistant.

Match

Management Assistant

Regel jij graag dingen? Zie jij snel welke dingen gedaan moeten worden? En ben jij thuis vaak degene die vakanties en uitjes organiseert? Dan past de opleiding Management Assistant zeker bij jou. Tijdens deze opleiding leer jij namelijk alles over het plannen en organiseren van je eigen werk én dat van het management.

En goed voor jou: de opleiding Management Assistant is toegevoegd aan de lijst met kansrijke beroepen! Dat betekent dat je grote kans hebt op een baan als management assistent na je opleiding.

Match

International Management Assistant

Wil jij later een baan waarbij je veel mag regelen en plannen? Het liefst een functie waarin je veel contact hebt met het buitenland. Misschien is deze tweetalige opleiding International Management Assistant iets voor jou. Hier leer je alles over het plannen en organiseren van je eigen werk én dat van het management. Bovendien behaal je twee diploma’s: een Nederlands en een Engels diploma.

En goed voor jou: de opleiding (International) Management Assistant is toegevoegd aan de lijst met kansrijke beroepen! Dat betekent dat je grote kans hebt op een baan na je opleiding.

Finance

Met een administratieve opleiding kun je in bijna iedere branche terecht. Bijvoorbeeld bij gemeentelijke instellingen, commerciële bedrijven of nonprofitorganisaties. Jij verzorgt of helpt mee aan de administratie of de boekhouding. Als Business Administration & Control Specialist zorg jij ervoor dat het management precies weet hoe het bedrijf er financieel voor staat.

Match

Business Administration & Control Specialist

Geef jou een sudoku en je hebt hem binnen no time opgelost. Jij bent namelijk gek op cijfers. Bovendien ben je ook nog eens handig met geld. Wil jij later werken met cijfers? Check dan de opleiding Business Administration & Control Specialist. Hier komt jouw talent voor wiskunde en economie goed van pas.

Deze opleiding is van naam veranderd. De opleiding heette vorig jaar Financieel Adviseur.

Mbo Rechten

Heb jij interesse in het recht in Nederland? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou.

Match

MBO Rechten

Heb jij altijd al rechten willen studeren? Dat kan ook op mbo-niveau. Tijdens Mbo Rechten leer jij over het recht in Nederland, zoals strafrecht, arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht en bestuursrecht. Hierna kun jij werken als medewerker bij een notaris- of advocatenkantoor, gemeente of bank.

Deze opleiding is van naam veranderd. De opleiding heette vorig jaar Juridisch-Administratieve Beroepen.

Marketing & Communicatie

Wil jij een business-opleiding, maar wel graag creatief? Dat kan! Met de opleiding Marketing & Communicatie word je allround opgeleid in dit mooie vakgebied. Je leert hoe je nieuwe klanten vindt, bereikt en aan het merk verbindt. Is sport jouw passie? Dan past de specialisatie Sportmarketing bij jou. Als sportmarketeer help jij professionele sporters en sportorganisaties met hun marketing en communicatie. Kies uit deze leuke opleidingen!

Match

Marketing & Communicatie

Wil jij weten hoe sociale media en influencers ingezet worden om reclame te maken en producten te verkopen? Hoe je met creatieve software video’s en flyers kan maken of foto’s kan bewerken? Ben je creatief, nieuwsgierig en ondernemend? En vind je het leuk om direct resultaat te zien van je werk? Dan is de opleiding Marketing & Communicatie iets voor jou. Hier leer je alles over het vertellen van een boodschap aan een groot publiek.

Match

Sportmarketing

Sport, daar leef jij voor. Je bezoekt sportwedstrijden, volgt sport op tv en online en je sport zelf. Het liefst zou je van deze passie je beroep maken. Dat kan met de opleiding Sportmarketing. Want als sportmarketeer help jij professionele sporters en sportorganisaties met hun marketing en communicatie.

Events

Vind jij evenementen leuk? En hou je van plannen en organiseren? Als medewerker evenementenorganisatie bereid je events van A tot Z voor. Met deze opleiding leer je alles wat daarbij komt kijken.

Match

010 Event Academy

De vibe die hangt op een festival of evenement, daar word je blij van. Samen met je vrienden dansen, zingen, lachen en genieten. Hoe leuk zou het zijn als je daar je werk van kunt maken? Goed nieuws: het kan! Als medewerker van een evenementenorganisatie bijvoorbeeld. Bij de 010 Event Academy leer je tijdens je opleiding alles over eventmanagement. En je werkt mee aan veel (grote) events in Rotterdam!

Commercie

In de commercie draait het om de verkoop. Lijkt het jou leuk om producten of diensten te verkopen aan klanten? Bekijk hier welke opleiding bij jou past.

Tijdens de opleiding 010 E-com Academy leer je alles over online zakendoen. Met de opleiding Commercieel Medewerker leer je hoe je producten verkoopt en hoe je ervoor zorgt dat klanten blij zijn met hun aankoop. Kies je voor de opleiding (Junior) Accountmanager, dan leer je alles over het verkopen van een product, het contact met klanten en het beheren van relaties. En volg je de opleiding Assistent-Manager Internationale Handel, dan leer je alles over de import en export van producten.

Match

010 E-com Academy

Een nieuwe uitdaging, daar heb jij zin in. Je bent gek op digitale ontwikkelingen en je wilt daar iets mee gaan doen. Misschien houd je van online shoppen, wil je later een webwinkel beginnen of wil je onderdeel zijn van de snelle wereld van ecommerce. Check dan deze mbo-opleiding 010 E-com Academy.

Je meldt je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt deze opleiding op een externe locatie in het centrum van Rotterdam.

Match

Commercieel medewerker

Mensen die jou kennen weten het al: jij kunt goed praten. Je bent sociaal, hebt altijd een leuk verhaal en je weet vaak iemand te overtuigen. Eigenschappen die goed van pas komen als commercieel medewerker. Tijdens deze opleiding leer je hoe je producten verkoopt en hoe je ervoor zorgt dat klanten blij zijn met hun aankoop.

Match

Junior accountmanager

Wil jij straks een spannende baan? Een baan waarin jij opvalt vanwege je vlotte babbel en je presentatie skills? Bekijk dan deze opleiding (Junior) Accountmanager. Als junior accountmanager sluit jij de deal tussen het bedrijf en de klant. Hoe je de beste deal sluit: dat heb je geleerd tijdens deze opleiding.

Match

Junior manager internationale handel

Lijkt het je leuk om te werken of stage te lopen in het buitenland? Spreek je een aardig woordje Engels? Wil je later werken als manager? En is lef jou op je lijf geschreven? Check dan zeker deze opleiding. Tijdens de opleiding Assistent-manager Internationale Handel leer je alles over de inkoop en verkoop van producten. Van marketingplan tot het verwerken van orders.

Match

Ondernemer handel

Wil jij in de toekomst je eigen bedrijf beginnen? Met deze opleiding leer je hoe je een onderneming opstart en wat erbij komt kijken om een succesvol ondernemer te worden. Je denkt vanuit de klant, pakt kansen en onderneemt op een duurzame manier. Daarnaast krijg je inzicht in de markt, klanten en jezelf. Deze veelzijdige mbo opleiding combineert de richtingen Retail & Commercie; hiermee kun je dus alle kanten op!

Detailhandel (retail)

Lijkt het jou leuk om te werken in een winkel? Of om een winkel te leiden? Misschien wil je zelfs je eigen zaak beginnen. Met deze opleidingen is veel mogelijk!

Tijdens de opleiding Verkoper leer jij hoe je een winkel tiptop in orde maakt en hoe je klanten helpt bij het kiezen van een product. Kies je voor de opleiding Verkoopspecialist, dan leer je alles over het werken in een winkel. Met de opleiding Ondernemer Retail word je voorbereid op een toekomst als eigen baas. En tijdens de opleiding Manager Retail leer je alles over het aansturen van een winkel of filiaal.

Match

Retail Medewerker (verkoper)

Vind jij winkelen leuk? En help je graag mensen? Dan is deze opleiding Retail Medewerker iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je een winkel tiptop in orde maakt en hoe je klanten helpt bij het kiezen van een product. Als verkoper in de detailhandel heb jij altijd iets te doen. 

Match

Ondernemer handel

Wil jij in de toekomst je eigen bedrijf beginnen? Met deze opleiding leer je hoe je een onderneming opstart en wat erbij komt kijken om een succesvol ondernemer te worden. Je denkt vanuit de klant, pakt kansen en onderneemt op een duurzame manier. Daarnaast krijg je inzicht in de markt, klanten en jezelf. Deze veelzijdige mbo opleiding combineert de richtingen Retail & Commercie; hiermee kun je dus alle kanten op!

Match

Retail Medewerker (verkoper)

Vind jij winkelen leuk? En help je graag mensen? Dan is deze BBL-opleiding Verkoper iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je een winkel tiptop in orde maakt en hoe je klanten helpt bij het kiezen van een product. Een ding is zeker: in een winkel heb jij altijd iets te doen. 

Match

Retail Verkoopspecialist

Tevreden klanten. Daar ga jij voor. Als verkoopspecialist kun jij klanten goed adviseren, zodat ze de winkel verlaten met het juiste product. Bovendien weten ze ook nog eens hoe ze het moeten gebruiken, want jij ként de producten die je verkoopt. Tijdens deze opleiding ontwikkel jij je tot expert, waardoor winkelen een beleving wordt.

Match

Retail Verkoopspecialist

Tevreden klanten. Daar ga jij voor. Als verkoopspecialist kun jij klanten goed adviseren, zodat ze de winkel verlaten met het juiste product. Bovendien weten ze ook nog eens hoe ze het moeten gebruiken, want jij ként de producten die je verkoopt. Tijdens deze BBL-opleiding ontwikkel jij je tot expert, waardoor winkelen een beleving wordt.

Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Match

Retail Manager

Wil jij later in een winkel werken? En zie jij jezelf al leidinggeven aan een verkoopteam? Met de opleiding Retail Manager sta jij straks aan het hoofd van een filiaal. Jij zorgt ervoor dat de winkel goed draait. Zie je het al voor je: een kledingwinkel, sportwinkel, parfumerie of supermarkt? Waar je interesse ook ligt. Met deze opleiding kun jij overal in de retail terecht.

Match

Leidinggevende (kopjaar)

Jij hebt een aantal jaren werkervaring en wil je verder ontwikkelen tot manager. Of geef je al leiding aan een team en wil je dit zichtbaar maken met een diploma? Je ontdekt bij ons hoe je een veelzijdige leidinggevende wordt, waarbij je jouw persoonlijke manier van leidinggeven verder ontwikkelt. Daarnaast werk je minimaal 20 uur bij jouw (leer)bedrijf. Méér toekomstplannen? Met dit diploma stroom je door naar het hbo!

Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Daarom het Business College

Bij het Business College leiden we je op tot een young professional. Je weet wat jij een bedrijf te bieden hebt en je staat stevig in je schoenen. Klaar voor je vervolgopleiding en ready om het bedrijfsleven te veroveren.

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Business College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Business bedrijfsopleidingen

Wilt u uw personeel laten om- of bijscholen? Zadkine Business College biedt maatwerk bedrijfsopleidingen en cursussen.

Meer weten?

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan