Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Logistiek

Zonder logistiek komt niets echt af. Ben jij die belangrijke schakel?

Logistiek is meer dan alleen het verplaatsen van producten voor de retail. Dit proces begint in al in de haven. Ziekenhuizen en zorginstellingen vragen om een goede logistieke planning en ook bij musea, festivals en in het theater moeten materialen en mensen op tijd klaar staan. En wat dacht je van de logistiek bij Defensie, waar je ervoor zorgt dat collega’s op de kazerne of in het veld voldoende bevoorraad zijn? Dit vraagt om zorgvuldig werken en snelle aanpassingen.

Er is een groot tekort aan opgeleide logistieke krachten. Na het behalen van je diploma is er dus veel werk. Ben jij die ontbrekende schakel in het logistieke proces? Bekijk dan onze mbo logistiek opleidingen op niveau 2, 3 en 4.

Wil je weten welke logistieke opleiding bij jou past? Neem contact met ons of het Studiekeuzecentrum op voor een adviesgesprek. 

Bekijk de opleidingen
Haven logistiek opleiding
Horeca logistiek opleiding
Retail logistieke opleidingen
Event logistieke opleidingen
Ziekenhuis logistiek opleiding

Over het college

Logistiek is een verzamelnaam voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen. Van de eerste tot aan de laatste fase. Als logistieke kracht ben jij een belangrijke schakel. Jij zorgt ervoor dat de juiste producten, materialen en diensten op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Een verantwoordelijke en uitdagende taak, waarbij geen dag hetzelfde is. Een baan in de logistieke sector biedt volop mogelijkheden en uitdagingen.

Logistiek is overal en heel breed. Voor elk niveau ligt belangrijk werk te wachten. Van het verzamelen van orders tot het aansturen van het team. Het monitoren en verbeteren van de logistieke processen tot de inrichting van een warehouse en het managen van de bijbehorende managementsoftware. Of wat dacht je van het inplannen van de meest efficiënte en duurzame transporten en het overzicht bewaren over de complete supply chain, van waar ook ter wereld. 

Wil jij ook een belangrijke rol spelen in de logistiek? Kies dan een logistiek opleiding bij Zadkine. Wij weten wat jij nodig hebt en bereiden je voor op een goedbetaalde baan. 

Je leert bij ons de fijne kneepjes van het vak. Zodat je sterk in je schoenen staat en goed voorbereid bent op je werk in het bedrijfsleven. 

Opleidingen niveau 4

Ben jij creatief, kan je goed plannen en vind je het leuk om internationaal bezig te zijn? Dan is een logistiek opleiding op niveau 4 misschien wel iets voor jou. 

Wij leren je hoe je zo efficiënt en duurzaam mogelijk transport kan plannen en hoe je omgaat met de uitdagingen die je daarbij tegenkomt. Kopen jouw collega's producten in aan de andere kant van de wereld? Hoeveel van die producten gaan er in een doos en hoeveel dozen op een pallet? Welke container moet jij inkopen om je bestelling vanaf de andere kant van de wereld naar de haven van Rotterdam te krijgen? We leren je alles over de nodige documenten en het inklaren bij de Douane. Vanuit de haven moet de container nog op transport naar jouw bedrijf. Heb je voldoende personeel om alles uit te laden, om te pakken en weer te verzenden? En mag de dieselvrachtwagen wel tot aan jouw deur komen? 

Bij welk bedrijf je ook wilt werken, wij bereiden je voor op een verantwoordelijke baan in een logistieke functie. Of je nu de verantwoordelijkheid hebt over de logistieke planning in een ziekenhuis of zorginstelling, of meewerkt aan een groot evenement. Ben je liever bezig met de opslag en het transport van kwetsbare kunststukken? Wij geven je een kijkje achter de schermen bij onder andere het Depot van Boijmans.  

Ben je al in het bezit van een mbo 3-diploma en wil je in één jaar leren leidinggeven op niveau 4? Bij ons kan het met de opleiding Leidinggevende Team / Afdeling / Project. Deze opleiding is heel breed, zodat je het in iedere branche kunt gebruiken. Deze opleiding is dus breder dan alleen logistiek. Hoe mooi is dat?

Match

Management transport en logistiek

Jij bereidt je tijdens deze mbo niveau 4 opleiding voor op een verantwoordelijke rol in de logistiek. Je zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek staan. En je draagt bij aan het logistieke proces in de vorm van een goede planning, kostenbesparingen en inzet van transport. Je leert het belang van goede zakelijke relaties en weet hoe je dit aan moet pakken. Eerst leg je de basis en daarna kies je voor een uitstroomrichting: Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek.

Match

Leidinggevende team/afdeling/project

Jouw doel is om aan de slag te gaan als manager. De ervaring die je al hebt opgedaan in andere opleidingen of in je werk, kun je met deze opleiding bij Zadkine Logistiek College verder ontwikkelen en zichtbaar maken met een diploma. Je wordt een veelzijdige leidinggevende, waarbij je ontdekt wat jouw persoonlijke manier van leidinggeven is. Méér toekomstplannen? Met dit mbo-4 diploma stroom je door naar het hbo!

Match

Management transport en logistiek

Werken combineren met een studie? Volg jouw eigen weg en kies voor een deeltijd mbo studie Management Transport en Logistiek. Je gaat één dag per week naar school en werkt daarnaast minimaal 24 uur per week in een magazijn bij jouw leerbedrijf. Je draagt bij aan het logistieke proces in de vorm van een goede planning, kostenbesparingen en inzet van transport. Daarnaast leer je het belang van goede zakelijke relaties en weet hoe je dit aan moet pakken. Eerst leg je de basis en daarna kies je voor een uitstroomrichting: Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek.

Opleidingen niveau 3

Heb jij alle logistieke processen bij een bedrijf in kaart? En vind je het leuk om leiding te geven?

Bij bijna elk bedrijf vind je logistieke processen. Of je nu werkt in de retail, in een groot warehouse, in de haven of in een ziekenhuis. Er kan nog zo veel verkocht of ingepland worden, zonder goed werkend logistiek team, komen komen de juiste producten, diensten en mensen niet op tijd op de juiste plek aan. Kan jij dit overzicht bewaren? Weet jij wanneer je iets kan verbeteren? En vind jij het leuk om jouw team aan te sturen?

Bij Zadkine Logistiek College kun je op de mbo niveau-3 de logistiek opleiding Teamleider volgen. Daar leren we je hoe je een team kan aansturen en hoe jij het werk het beste gedaan kan krijgen. Wil je werken bij Defensie? Je kan deze opleiding ook volgen met VeVa keuzenvakken. Dat wil zeggen dat je niet alleen wordt opgeleid tot Logistiek Teamleider, maar ook wordt voorbereid op een essentiële baan bij Defensie. Met je mbo niveau 3-diploma kan je doorstromen naar onze niveau 4-opleiding Leidinggevende, die maar een jaar duurt!

Match

Logistiek teamleider

Heb jij alle logistieke processen bij een bedrijf in kaart? En vind je het leuk om leiding te geven? Kan jij overzicht bewaren en vind jij het leuk om een team aan te sturen? Dan is de Logistiek Teamleider opleiding iets voor jou. 

Match

Logistiek teamleider

Werken combineren met een studie? Volg jouw eigen weg en kies voor een deeltijd mbo studie Logistiek Teamleider op niveau 3. Je gaat één dag per week naar school en werkt daarnaast minimaal 24 uur per week in een magazijn bij jouw leerbedrijf. Jij bent een teamplayer en durft beslissingen te nemen! Herken je dit? Meld je dan nu aan!

Match

Logistiek teamleider-VeVa/Defensie

Ben jij op zoek naar een opleiding die je voorbereidt op een essentiële rol bij Defensie en waar je tegelijkertijd je diploma op mbo 3-niveau behaalt? Als Logistiek Teamleider zorg je er met je team voor dat je collega's altijd voldoende bevoorraad zijn. Je leert het logistieke vak en krijgt militaire basisvaardigheden en sport. Daarnaast krijg je ook nog les in leidinggeven en commando voeren. Wil je graag een afwisselende baan bij Defensie? Meld je dan nu aan!

Opleidingen niveau 2

Logistieke krachten zijn ontzettend belangrijk in elk bedrijf. Jouw collega kan nog zo veel verkopen, maar als de order niet goed wordt gepickt en verzonden, heeft de klant er niets aan. En een dokter kan niet opereren, als de logistiek medewerker de materialen niet goed heeft opgeborgen. Een festival kan alleen doorgaan, als de logistiek medewerker de hekken en podiumdelen heeft geleverd. Warme koffie op het station is uitverkocht als de logistiek medewerker niet is geweest. En zonder logistiek personeel op het vliegveld, ga je zonder koffer op vakantie. In de stad gelden andere regels dan erbuiten. De logistieke medewerkers die wij opleiden, weten hier alles van. 

Ben jij zorgvuldig, kan je goed werken in een team en ben je klantvriendelijk? Kies dan voor een mbo niveau 2-opleiding Logistiek Medewerker. Wij leren je te werken met onder andere een (vork)heftruck en pompwagen. En natuurlijk leren we je alles over de software die gebruikt wordt in de logistiek. Jij wordt onderdeel van het proces om goederen, diensten en mensen van locatie A naar locatie B te krijgen.

Bij ons krijg je niet alleen je Logistiek diploma. Aan het einde van de logistiek opleiding heb je ook je heftruckcertificaat en VCA. Met deze extra's is de kans op een baan nog groter. 

Wist je dat een militaire operatie niet kan doorgaan als het team in het veld geen voorraad heeft? Wij bieden jou een logistieke opleiding, waarbij we je voorbereiden op een baan bij Defensie. Je volgt dat de opleiding VeVa Logistiek Medewerker.  

Match

Logistiek medewerker

Werk jij graag met je handen en leer je het beste in de praktijk? Bij de Zadkine logistiek medewerker opleiding ga jij aan de slag met een Logistiek Paspoort. Tijdens je logistiek opleiding stempel je de vaardigheden af die je hebt geleerd in de praktijk bij jouw leerbedrijf. Denk aan de ontvangst en het verzamelen van goederen. Maar ook je (heftruck)certificaat en VCA teken je af in het paspoort. Voor de theorie en voor Nederlands en Rekenen volg je klassikale lessen online. Je bent dus minder op school en meer in de praktijk. Is jouw paspoort compleet? Dan is het mbo-2 diploma van jou. Zo ga je op weg naar jouw toekomst in de logistiek!

Match

Logistiek medewerker

Werken combineren met een opleiding? Kies voor een deeltijdopleiding Logistiek Medewerker bij Zadkine Logistiek College. Je gaat één dag per week naar school en werkt daarnaast minimaal 24 uur per week in een magazijn bij jouw leerbedrijf. Hier houd je bij welke spullen binnenkomen en het magazijn weer verlaten. Jij zorgt dat ze op de juiste plek staan en hebt samen met je collega’s alles onder controle!

Match

Logistiek medewerker-VeVa/Defensie

Ben jij op zoek naar een opleiding die je voorbereidt op een essentiële rol bij Defensie en waar je gelijk een mbo-vakdiploma haalt? Als Logistiek medewerker zorg je ervoor dat je collega's in het veld , tijdens een missie en op de kazerne altijd voldoende bevoorraad zijn. Je leert het logistieke vak en krijgt militaire basisvaardigheden en sport. Wil je graag een afwisselende baan bij Defensie? Meld je dan nu aan!

Daarom het Logistiek College

Kies je voor een logistiek opleiding bij Zadkine Logistiek College? Dan staat jouw persoonlijke leerontwikkeling centraal. Dat betekent dat we je helpen te leren op een manier die bij jou past. Je ziet dit terug in je resultaten, maar je legt ook een basis voor de toekomst. Samen zorgen we ervoor dat je zelfverzekerd start aan je loopbaan. Of een succesvol vervolg geeft, want misschien werk jij al en wil je dit combineren met een studie.

Wist je dat...

… Je bij ons ook kan kiezen voor een losse cursus ‘Veilig werken met de vorkheftruck en reachtruck’ of ‘Basisveiligheid’ (VCA)? Na het volgen van de cursus ontvang je het officiële certificaat, waarmee je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot! 

Wil je meer weten? Mail dan naar logistiekcollege@zadkine.nl 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Logistiek College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan