Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Gezondheid, Welzijn & Sport

Wil jij later graag met mensen werken? Houd je van sporten? Of is werken met kinderen jouw droombaan? Bij het Gezondheid, Welzijn & Sport College zorg jij voor andere mensen. Je helpt hen om zelfstandig en gezond te leven. Er zijn ontzettend veel dankbare beroepen waarin jij iets kunt betekenen voor de maatschappij. Welke richting wil jij op? Bekijk al onze gezondheid opleidingen op deze pagina.

Bekijk de opleidingen
Tandartsassistent-opleiding-mbo
Doktersassistente-mbo-opleiding
Pedagogisch medewerker opleiding mbo
Sport-opleiding-mbo

Over het college

Of je nou later verpleegkundige wilt worden, sportcoördinator of pedagogisch medewerker. Jij maakt het verschil. Want met jouw zorgzaamheid, inlevingsvermogen en sociale vaardigheden, tover jij een glimlach op het gezicht van een cliënt. 

Ga jij werken in deze sector, dan is geen dag hetzelfde. Het is echt mensenwerk. Bovendien groeit het aantal banen in de zorg. Steeds meer mensen hebben extra steun nodig. Zowel in de ouderenzorg als in de kinderopvang. 

Bij het Gezondheid, Welzijn & Sport College krijg je veel persoonlijke begeleiding. Ook wordt er veel samengewerkt met ziekenhuizen, welzijnsinstellingen en (sport)verenigingen in de regio. Zo kun je bijvoorbeeld leren en werken in het Erasmus MC.

Heb jij internationale ambities? Bij de opleiding Verpleegkunde kun jij stage lopen in Shanghai in China.

Mbo-certificaat

Een mbo-certificaat is een beroepsgericht onderdeel van een complete mbo-opleiding. 
Als je al in de zorg werkt, kun je je verder ontwikkelen en specialiseren via mbo-certificaten. Je doet dat in jouw eigen tempo en aansluitend bij jouw ervaring. Ben je zij-instromer, dan kun je met mbo-certificaten snel instromen in een baan. 

Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het mbo-certificaat. 

  • De opleidingen zijn een mix van theorie en praktijk.
  • Een groot deel van het leren vindt plaats op de eigen werkvloer. 
  • Behaalde mbo-certificaten worden geregistreerd bij DUO.

Match

Helpende Plus, Keuzedeel K1296

Na het afronden van het erkende keuzedeelcertificaat voor de opleiding Helpende Plus K1296, ben je als professional goed in eenvoudige zorgtaken die veel gevraagd worden in het werkveld. Denk bijvoorbeeld aan het meten van vitale functies, het verzorgen van wonden en het toedienen van medicijnen. Daarnaast leer je wat binnen jouw bevoegdheid valt en wanneer je hulp van andere experts moet inschakelen. Door de veranderingen in de zorg, zoals meer zorg thuis en diverse vormen van ondersteuning, zijn deze vaardigheden van groot belang. Hierdoor kun je op verschillende gebieden in de zorg werken en nemen je kansen op de arbeidsmarkt toe.

Assisteren in de zorg

Wil je later tandartsassistent, apothekersassistent of doktersassistent worden? Als assistent ben jij het eerste aanspreekpunt van patiënten. Hier komen jouw talenten goed van pas. Jij bent namelijk vriendelijk, praktisch en stressbestendig. Tijdens deze opleidingen leer jij alles over het werken in een praktijk. 

Bekijk onze opleidingen binnen assisteren in de medische zorg:

Match

Apothekersassistent

Zoek jij een beroep in de zorg? Leg je makkelijk contact met mensen en ben je klantvriendelijk? Werk je zorgvuldig? Dan is het vak van mbo apothekersassistent iets voor jou! Je werkt aan de balie en zorgt dat de patiënt de juiste medicijnen krijgt. Je controleert de gegevens van de patiënt, maakt het recept klaar en geeft voorlichting over het gebruik van de medicijnen.

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding apothekersassistent? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Match

Apothekersassistent versneld

Wil je graag in de zorg gaan werken en heb je grootse plannen? 
Kies dan voor de versnelde mbo opleiding Apothekersassistent bij Zadkine. Met dit diploma op zak kun je na 2 jaar aan het werk als apothekersassistent of je kunt doorstuderen op de hogeschool. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding HBO Verpleegkunde of HBO Voeding en diëtiek.

Match

Doktersassistent

De mbo-opleiding Doktersassistent is een zeer brede opleiding. Als doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten aan de telefoon en de balie. Daardoor moet jij soms belangrijke beslissingen nemen. Dat doe je samen met de arts of collega’s, maar soms ook zelfstandig. Ook voer jij bepaalde medisch-technische handelingen uit.  

Match

Doktersassistent

Een BBL opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je al werkt en je gaat maar één dag per week naar school.

De mbo-opleiding Doktersassistent is een zeer brede opleiding. Tijdens de opleiding leer je alles over het menselijk lichaam. Maar ook leer je tijdens de opleiding alles over ziekten, klachten en leer je een goede inschatting te maken. Je doet vaardigheden op om de arts te assisteren. Verder leer je als doktersassistent alles over communicatie. Zo kun je op de juiste manier met patiënten omgaan. Ook leer je zelf een aantal medisch-technisch handelingen: injecties geven, bloeddruk meten, wondverzorging, etc.

Tijdens de BBL opleiding doktersassistent werk je minimaal 16 uur als doktersassistent in opleiding. Je komt één dag per week naar school. Je werkplek kan verwachten dat je meer uren werkt.

Het leeftijdsadvies voor het inschrijven van deze BBL opleiding is dan ook voor studenten die 18 jaar of ouder zijn.

Match

Tandartsassistent

Als assistent help je de tandarts aan de stoel. Ook zorg je ervoor dat alles in de praktijk goed verloopt. Voor patiënten ben je het eerste aanspreekpunt aan de telefoon en aan het loket. Je krijgt te maken met mensen van allerlei achtergronden, jong en oud. Lijkt het je wat? Meld je dan aan voor de opleiding Tandartsassistente.

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Verzorgende beroepen

Mensen helpen en verzorgen, daar word jij blij van. Je bent nu eenmaal heel betrokken bij het leven van anderen. Daarom wil jij mensen helpen die minder kunnen door een achterstand, ziekte of andere problemen. Je kunt in deze richting verschillende opleidingen volgen, zoals Helpende Zorg & Welzijn, Verzorgende IG, MBO Verpleegkundige of Kraamverzorgende.

FLEXIBEL STUDEREN, SALARIS ONTVANGEN ÉN LEREN BIJ CAREYN ZORGORGANISATE

Wil jij jouw carrière een vliegende start geven? Goed nieuws! Zadkine en Careyn hebben de handen ineengeslagen en bieden jou een fantastisch flexibel BBL-leeraanbod voor de opleiding Verzorgende-IG. Doordat je flexibel gaat studeren bepaal je de duur van je opleiding helemaal zelf. Je kan versnellen waar mogelijk en jij bepaalt wat je op welk moment wilt leren. Het is dus echt een gepersonaliseerd traject.
Als je kiest voor deze opleiding, dan werk je minimaal 20 uur per week bij Careyn én ontvang je een volledig salaris. Daarnaast biedt Careyn jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.

Bekijk onze opleidingen binnen de verzorgende beroepen:

Match

Helpende Zorg en Welzijn

Vind jij het leuk om mensen te helpen? Of zorg te bieden aan mensen die dat zelf niet meer kunnen? Om samen met je collega’s activiteiten te organiseren, zoals spel en recreatie, gericht op opvoeding en dagbesteding? Dan is deze opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 echt iets voor jou! Als student helpende zorg & welzijn leer je hoe je werkt met ouderen, met mensen met een beperking, en met kinderen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met wat de mensen zelf nog kunnen, maar leuk en afwisselend is de functie altijd. 

WIST JE DAT...

Deze opleiding helpende niveau 2 ook wordt gegeven aan de Sportlaan in Spijkenisse! De school ligt in de wijk Schiekamp in Spijkenisse en is op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau. Het is een kleinere knusse locatie, met twee verdiepingen. Er zijn goede ingerichte leer- en werkruimtes. Er is bijvoorbeeld een keuken en ook zijn er ruimtes met bedden waar je de verzorging kunt oefenen op poppen. Er is gratis WiFi en zijn er zijn kluisjes. En er is een chille kantine met een lounge-gedeelte waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. Iedere student wordt hier gezien en krijgt de persoonlijke aandacht die hij/zij verdient. Bekijk hier de video van de locatie.

Match

Helpende Zorg en Welzijn vanaf 23 jaar

Vind jij het leuk om mensen te helpen? Of zorg te bieden aan mensen die dat zelf niet meer kunnen? Om samen met je collega’s activiteiten te organiseren, zoals spel en recreatie, gericht op opvoeding en dagbesteding? Volg je het liefst les met andere volwassenen? Dan is deze verkorte opleiding helpende voor volwassenen echt iets voor jou! Je leert hoe je werkt met ouderen, met mensen met een beperking, of met kinderen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met wat de mensen zelf nog kunnen. Je krijgt een leuke, afwisselende functie!

Match

Helpende Zorg en Welzijn

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school.

Werk je graag met mensen? En zorg je met liefde voor anderen? Dan is deze bbl opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 echt iets voor jou!

Als helpende zorg & welzijn werk je met je hart, je hoofd en je handen. Je helpt mensen bij hun persoonlijke verzorging, bij het huishouden en bij sociale activiteiten. Een mooi, afwisselend en betekenisvol beroep!

Je gaat één dag per week naar school en je werkt daarnaast al minimaal 19 uur per week als helpende zorg en welzijn, of je gaat binnenkort starten bij een erkend leerbedrijf in de zorgsector.

Match

Verzorgende-IG

Wil jij belangrijk werk doen in de zorg? Als verzorgende help je mensen bij hun dagelijkse verzorging: van medicijnen toedienen tot huishoudelijke klusjes. Je bent onmisbaar. Schrijf je nu in voor de opleiding Verzorgende-IG!

Ben je 25 jaar of ouder? Dan start er, bij voldoende aanmeldingen, een BOL klas op locatie Benthemplein speciaal voor studenten van 25+. Heb je hier interesse in? Geef het dan aan bij je intake.

Match

Verzorgende-IG

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat een dag per week naar school.

Werken in de zorg combineren met een opleiding? Kies voor een bbl opleding tot Verzorgende-IG. Je gaat één dag per week naar school en je werkt daarnaast al minimaal 24 uur per week in de zorg (bijvoorbeeld als Helpende) of je start binnenkort bij een erkend leerbedrijf in de zorgsector met weinig tot geen achtergrond in de zorg.

Kies je voor deze opleiding dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk in verpleeghuizen en de thuiszorg (VVT). De zorg heeft de toekomst!

Match

Verzorgende IG – Flexibel studeren

Start met flexibel studeren

Je wilt flexibel studeren. Want je hebt een druk leven én een baan in de zorg (of je gaat er binnenkort mee starten). Je wilt zelf bepalen hoe je studie daarin past. Dat kan dankzij onze flexibele BBL-opleiding Verzorgende-IG.

Bij Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College, locatie Sportlaan 13 in Spijkenisse, kun je op elk moment beginnen*. Je hoeft dus niet te wachten op een bepaalde startdatum vanuit Zadkine.

*Je kunt wekelijks starten met deze flexibele opleiding, nadat je je hebt aangemeld en de intake hebt gehad. Met uitzondering van 2 weken kerstvakantie. Je volgt één dag per week les op school, je kunt kiezen voor de woensdag of de donderdag als lesdag.

Match

Verzorgende IG – Flexibel studeren i.s.m. Careyn

Wil je echt het verschil maken? 

Kom werken en leren in de zorg! Als verzorgende help je mensen bij hun dagelijkse verzorging: van medicijnen toedienen tot huishoudelijke klusjes. Bij de flexibele opleiding tot Verzorgende-IG, aangeboden in samenwerking met Careyn, krijg jij de unieke kans om jouw talenten te ontwikkelen en jezelf onmisbaar te maken in de zorg.

Match

Mbo-Verpleegkundige

Als verpleegkundige ben je een duizendpoot. Je verpleegt, verzorgt en overlegt met je collega’s. Op de afdeling steek je de handen uit de mouwen. En je hebt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Begin jouw carrière in de gezondheidszorg met deze opleiding verpleegkundige! 

Match

Mbo-Verpleegkundige

Wil je verpleegkundige worden en al werkend en lerend tegelijk iets voor anderen betekenen? Ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving waar je elke dag leert? Kies dan voor deze bbl opleiding tot verpleegkundige waarbij je start in het tweede of derde leerjaar van de reguliere opleiding.

Match

Brancheopleiding Kraamverzorgende

Kraamzorg is een vakgebied waar behoefte is aan goed opgeleide, gemotiveerde en enthousiaste mensen. Heb je altijd al willen werken met jonge gezinnen en pasgeboren baby’s? Dan is de CZO erkende brancheopleiding Kraamverzorgende een uitstekende start. De opleiding duurt 12-15 maanden.

Maatschappelijke Zorg

Als Medewerker Maatschappelijke Zorg help jij mensen zichzelf in hun kracht te zetten en zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren tijdens de dagelijkse bezigheden in de maatschappij. Denk aan persoonlijke verzorging en/of op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Je hebt dus een dosis geduld nodig, inlevingsvermogen en je denkt oplossingsgericht.

Kies een opleiding die bij je past:

Match

Begeleider maatschappelijke zorg

Werken met je hoofd, hart en handen! Als dat bij jou past, dan is de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg perfect voor jou! Je begeleidt diverse cliënten in onze maatschappij in hun welzijn op het gebied van wonen, zorg en dagbesteding. Je kunt je op heel veel manieren ontwikkelen. Afwisselend is het werk altijd!

Wist je dat...

deze opleiding ook wordt gegeven aan de Sportlaan in Spijkenisse! De school ligt in de wijk Schiekamp in Spijkenisse en is op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau. Het is een kleinere knusse locatie, met twee verdiepingen. Er zijn goede ingerichte leer- en werkruimtes. Er is bijvoorbeeld een keuken en ook zijn er ruimtes met ziekenbedden. Er is gratis WiFi en zijn er zijn kluisjes. En er is een chille kantine met een lounge-gedeelte waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. Iedere student wordt hier gezien en krijgt de persoonlijke aandacht die hij/zij verdient. Bekijk de video van de locatie.

Match

Begeleider maatschappelijke zorg

Werken met je hoofd, hart en handen. Als dat bij jou past, dan is de bbl opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg perfect voor jou. Je begeleidt cliënten met wonen, zorg en dagbesteding. Je kunt je op heel veel manieren ontwikkelen. Afwisselend is het werk altijd.

Wil je deze opleiding starten in augustus op locatie Spijkenisse? De opleiding start alleen als er genoeg inschrijvingen zijn van studenten met een werkplek of stage in de maatschappelijke zorg.

Match

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg

Werken met je hoofd, hart en handen. Als dat bij jou past, dan is de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg perfect voor jou. Je helpt mensen zichzelf in hun kracht te zetten en zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren tijdens de dagelijkse bezigheden in de maatschappij. Denk aan persoonlijke verzorging en/of op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Je hebt dus een dosis geduld nodig, inlevingsvermogen en je denkt oplossingsgericht. Afwisselend is het werk altijd.

Wist je dat...

deze opleiding ook wordt gegeven aan de Sportlaan in Spijkenisse! De school ligt in de wijk Schiekamp in Spijkenisse en is op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau. Het is een kleinere knusse locatie, met twee verdiepingen. Er zijn goed ingerichte leer- en werkruimtes. Er is bijvoorbeeld een keuken en ook zijn er ruimtes met ziekenbedden. Er is gratis WiFi en er zijn kluisjes. En er is een chille kantine met een lounge-gedeelte waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. Iedere student wordt hier gezien en krijgt de persoonlijke aandacht die hij/zij verdient. Bekijk de video van de locatie.

Match

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg

Werken met je hoofd, hart en handen. Als dat bij jou past, dan is de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg perfect voor jou. Je helpt mensen zichzelf in hun kracht te zetten en zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren tijdens de dagelijkse bezigheden in de maatschappij. Denk aan persoonlijke verzorging en/of op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Je hebt dus een dosis geduld nodig, inlevingsvermogen en je denkt oplossingsgericht. Afwisselend is het werk altijd.

Wil je deze opleiding starten in augustus op locatie Spijkenisse? De opleiding start alleen als er genoeg inschrijvingen zijn van studenten met een werkplek of stage in de maatschappelijke zorg.

Sociaal Werk

Sociaal werkers ondersteunen mensen bij het oplossen van problemen in het dagelijks leven (bijvoorbeeld schulden, aanvragen van voorzieningen), zijn aanspreekpunt in de wijk en organiseren activiteiten om mensen in contact te brengen met elkaar.  Je werkt  onder andere met ouderen, jongeren, vluchtelingen, daklozen, kinderen. Je bent een aanpakker , je stelt je open, positief en dienstverlenend op en je denkt in oplossingen. 

Let op: voor deze opleiding zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). 
Wij kunnen 150 nieuwe studenten aannemen en hebben plaats voor hooguit 15 studenten die binnen Zadkine van opleiding willen veranderen of het 1e leerjaar over doen. 

Match

Sociaal werker

Je bent oplossingsgericht en weet van aanpakken. Je werkt met mensen die een zwakke sociale of financiële positie in de samenleving hebben en jouw hulp hard nodig hebben. Denk aan gedetineerden, mensen met schulden, of vluchtelingen. Ook vind je het leuk om te werken in een buurt of wijken, met mensen van diverse leeftijden en met verschillende achtergronden. Geinteresseerd? Schrijf je nu in voor de opleiding tot Sociaal Werker.

Goed om te weten: voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). 
Wij kunnen 150 nieuwe studenten aannemen en hebben plaats voor hooguit 15 studenten die binnen Zadkine van opleiding willen veranderen of het 1e leerjaar over doen. 

Ervaringsdeskundige Zorg & Welzijn

Ervaringsdeskundigheid staat in Nederland en internationaal volop in de belangstelling: het levert een vitale, helende bijdrage aan de ontwikkeling en het herstel van cliënten. Ervaringskennis wordt gezien als een waardevolle bron van kennis die gelijkwaardig is aan wetenschappelijke kennis en de praktijkkennis van professionals. 

Deze opleidingen zijn speciaal voor volwassen studenten (21+):

Match

Maatschappelijke Zorg voor Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigheid staat in Nederland en internationaal volop in de belangstelling: het levert een vitale, helende bijdrage aan de ontwikkeling en het herstel van cliënten. Ervaringskennis wordt gezien als een waardevolle bron van kennis die gelijkwaardig is aan wetenschappelijke kennis en de praktijkkennis van professionals. 

Deze opleiding tot ervaringsdeskundige is speciaal voor volwassen studenten (21+).

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Match

Sociaal Werk voor Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigheid staat in Nederland en internationaal volop in de belangstelling: het levert een vitale, helende bijdrage aan de ontwikkeling en het herstel van cliënten.

Deze opleiding tot ervaringsdeskundige  is speciaal voor studenten vanaf 21 jaar.

Match

Medewerkers Opleiding Ervaringsdeskundige

Ben jij medewerker in het sociale domein of de zorg en heb je zelf een levens ontwrichtende ervaring doorgemaakt?
Heb je minimaal een MBO-3 diploma en werk je met mensen met psychische en of psychosociale problemen?
Heb je besloten dat het tijd is open te zijn over je ervaringen en overweeg je deze om te zetten naar ervaringsdeskundigheid?

Dan is de eenjarige opleiding MOED,
"Medewerkers Opleiding ErvaringsDeskundige" vast iets voor jou!

Deze opleiding is een co-productie van Zadkine met  Howie the Harp™ en wordt op basis van het MBO keuzedeel Ervaringsdeskundigheid aangeboden.

Onderwijsassistent

Juf? Meester? Wil je me helpen? Deze vraag hoor je vaak als onderwijsassistent. 
Je geeft kinderen uitleg, verzorgt lessen, werkt met een groepje leerlingen aan een opdracht, helpt bij een musical of een sportdag of bij de ouderavond: jij bent de rechterhand van de leerkracht en volwaardig lid van het docententeam. De perfecte vooropleiding voor de Pabo dus!

Spreekt dit je aan? Schrijf je in! 

Match

Onderwijsassistent

Juf? Meester? Wil je me helpen? Deze vraag hoor je vaak als onderwijsassistent. 
Je geeft kinderen uitleg, verzorgt lessen, werkt met een groepje leerlingen aan een opdracht, helpt bij een musical of een sportdag of bij de ouderavond: jij bent de rechterhand van de leerkracht en volwaardig lid van het docententeam. De perfecte vooropleiding voor de Pabo dus!

Spreekt dit je aan? Schrijf je in voor opleiding Onderwijsassistent! 

Match

Onderwijsassistent versneld

Heb je interesse in de opleiding Onderwijsassistent bij Zadkine en heb je minimaal een jaar onderwijs gevolgd in 4 havo of een mbo- diploma niveau 4? Schrijf je dan nu in voor de versnelde opleiding tot Onderwijsassistent! 

Match

Onderwijsassistent voortgezet onderwijs

Je geeft uitleg en ondersteund de vakleerkracht bij de lessen. Dit kan gaan om ondersteuning bij theorielessen maar ook bij praktische lessen zoals bij Zorg & Welzijn  of bij Techniek. Verder ondersteun je bij ouderavonden, open dagen en diploma uitreikingen. Ook kun je ondersteunen bij het zelfstandig werken van de leerlingen.

Vind je het leuk om met jongeren te werken in leeftijd van 11 t/m 18  jaar op het voortgezet onderwijs, dan is dit de opleiding voor jou. De opleiding geeft tevens de mogelijkheid om door te stromen naar de lerarenopleiding of naar de PABO.

Met dit diploma kun je ook op de basisschool  werken maar je bent gespecialiseerd  in het werken op het vo of mbo.

Match

Onderwijsassistent voortgezet onderwijs

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school.

Werken op een VO-school bij het CVO combineren met een opleiding? Kies voor een deeltijdopleiding Onderwijsassistent Voortgezet onderwijs. Deze opleiding wordt persoonlijk op je afgesteld en de duur van de opleiding is afhankelijk van de kennis en vaardigheden die je al bezit.

Kies je voor deze opleiding dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk bij een VO-school bij het CVO.

Pedagogisch Werk

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. Als pedagogisch medewerker speel jij echt een belangrijke rol in het leven van kinderen. Kies je voor een opleiding als pedagogisch medewerker bij Zadkine dan leer je alles over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Bekijk de opleidingen:

Match

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. Tijdens de opleiding Pedagogisch Medewerker leer je meer over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Dat kunnen baby’s, peuters en kleuters zijn, maar ook jongeren tot zestien jaar. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert hen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel.

Match

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. In deze opleiding leer je meer over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol in het leven van kinderen. Dat kunnen baby’s, peuters en kleuters zijn, maar ook jongeren tot zestien jaar. Bij jou voelen kinderen zich veilig, bij jou is het gezellig. Je stimuleert hen om mee te doen aan groepsactiviteiten en daagt ze uit. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen zich op cognitief en motorisch vlak, maar ook sociaal en emotioneel.

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Match

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school.

Werken in de kinderopvang combineren met een opleiding? Kies voor een bbl opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Deze opleiding wordt persoonlijk op je afgesteld en de duur van de opleiding is afhankelijk van de kennis en vaardigheden die je al bezit.

Kies je voor deze bbl opleiding dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal. Elk kind is bij jou in goede handen!

Sport & Bewegen

Sport jij graag? Je kunt van sporten en bewegen je beroep maken, bijvoorbeeld door sportcoördinator te worden. Jij zorgt er dan voor dat mensen met plezier gaan sporten en bewegen. Zo help je hen gezond te worden en te blijven. Met een van deze sportopleidingen kun je later werken bij sportbuurtwerk, sportorganisaties, sportevenementen of bij de gemeente. 

Dit zijn onze sportopleidingen:

Match

Medewerker sport en recreatie

Hou jij van sport en bewegen en vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Kun je met verschillende doelgroepen overweg? Dan is de opleiding Medewerker Sport & Recreatie iets voor jou! Je kunt daarna aan de slag bij bijvoorbeeld een sportschool, zwembad of een camping. 

Match

Buurtsportcoach

Heb jij een VMBO-TL of gelijkwaardig diploma en vind je het belangrijk dat andere mensen in beweging komen? Dan is de opleiding Buurtsportcoach wellicht een goede optie voor jou. Je gaat aan het werk vanuit een organisatie in de driehoek Buurt-Onderwijs-Sport (BOS).

Match

Leefstijlcoach

Wil jij graag bijdragen aan een gezondere leefstijl van mensen? Dan is de opleiding Leefstijlcoach misschien een goede optie voor jou. Je begeleidt, ondersteunt en motiveert mensen om meer te bewegen en het leefpatroon te verbeteren.

Match

Sport- en bewegingsleider

Heb jij een diploma VMBO-kaderberoepsgerichte of gemengde leerweg, of een gelijkwaardig diploma? Ga je makkelijk met mensen om en maak je ze graag enthousiast voor sport? Dan is de opleiding Sport- en Bewegingsleider misschien ook iets voor jou. Je kunt daarna aan de slag op diverse plekken, zoals een sportschool, zwembad, sportvereniging of een organisatie voor sportevenementen. 

Match

Trainer-coach/Instructeur

Ben jij een sportief persoon? Vind je het leuk om anderen te inspireren en motiveren om actief te zijn? Dan is de mbo opleiding Trainer-coach/Instructeur iets voor jou! Bij Zadkine Sport & Bewegen leer je alles over het lesgeven en trainen op het gebied van sport en bewegen. Of het nu gaat om teamsporten of als personal trainer, jij kunt anderen begeleiden en inspireren.

Werken & leren (BBL)

Wil jij direct ervaring opdoen in het werkveld, geld verdienen en meer kans op een vaste baan? Bekijk dan eens onze diverse BBL-zorgopleidingen binnen Zadkine!

Mensen helpen en verzorgen, daar word jij blij van. Je bent nu eenmaal heel betrokken bij het leven van anderen. Daarom vind je het leuk om met kleine kinderen te werken of wil je mensen helpen die minder kunnen door een achterstand, ziekte of andere problemen. Je kunt in deze richting verschillende BBL-opleidingen volgen, zoals Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Maatschappelijke Zorg, Verzorgende IG of Verpleegkunde. Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school.

Kies je voor een van deze opleidingen dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk in bijvoorbeeld een kinderopvang,  ziekenhuis, verpleeghuis, kraamzorg, psychiatrie of de thuiszorg. De zorg heeft de toekomst!

Match

Doktersassistent

Een BBL opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je al werkt en je gaat maar één dag per week naar school.

De mbo-opleiding Doktersassistent is een zeer brede opleiding. Tijdens de opleiding leer je alles over het menselijk lichaam. Maar ook leer je tijdens de opleiding alles over ziekten, klachten en leer je een goede inschatting te maken. Je doet vaardigheden op om de arts te assisteren. Verder leer je als doktersassistent alles over communicatie. Zo kun je op de juiste manier met patiënten omgaan. Ook leer je zelf een aantal medisch-technisch handelingen: injecties geven, bloeddruk meten, wondverzorging, etc.

Tijdens de BBL opleiding doktersassistent werk je minimaal 16 uur als doktersassistent in opleiding. Je komt één dag per week naar school. Je werkplek kan verwachten dat je meer uren werkt.

Het leeftijdsadvies voor het inschrijven van deze BBL opleiding is dan ook voor studenten die 18 jaar of ouder zijn.

Match

Verzorgende-IG

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat een dag per week naar school.

Werken in de zorg combineren met een opleiding? Kies voor een bbl opleding tot Verzorgende-IG. Je gaat één dag per week naar school en je werkt daarnaast al minimaal 24 uur per week in de zorg (bijvoorbeeld als Helpende) of je start binnenkort bij een erkend leerbedrijf in de zorgsector met weinig tot geen achtergrond in de zorg.

Kies je voor deze opleiding dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk in verpleeghuizen en de thuiszorg (VVT). De zorg heeft de toekomst!

Match

Verzorgende IG – Flexibel studeren

Start met flexibel studeren

Je wilt flexibel studeren. Want je hebt een druk leven én een baan in de zorg (of je gaat er binnenkort mee starten). Je wilt zelf bepalen hoe je studie daarin past. Dat kan dankzij onze flexibele BBL-opleiding Verzorgende-IG.

Bij Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College, locatie Sportlaan 13 in Spijkenisse, kun je op elk moment beginnen*. Je hoeft dus niet te wachten op een bepaalde startdatum vanuit Zadkine.

*Je kunt wekelijks starten met deze flexibele opleiding, nadat je je hebt aangemeld en de intake hebt gehad. Met uitzondering van 2 weken kerstvakantie. Je volgt één dag per week les op school, je kunt kiezen voor de woensdag of de donderdag als lesdag.

Match

Mbo-Verpleegkundige

Wil je verpleegkundige worden en al werkend en lerend tegelijk iets voor anderen betekenen? Ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving waar je elke dag leert? Kies dan voor deze bbl opleiding tot verpleegkundige waarbij je start in het tweede of derde leerjaar van de reguliere opleiding.

Match

Begeleider maatschappelijke zorg

Werken met je hoofd, hart en handen. Als dat bij jou past, dan is de bbl opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg perfect voor jou. Je begeleidt cliënten met wonen, zorg en dagbesteding. Je kunt je op heel veel manieren ontwikkelen. Afwisselend is het werk altijd.

Wil je deze opleiding starten in augustus op locatie Spijkenisse? De opleiding start alleen als er genoeg inschrijvingen zijn van studenten met een werkplek of stage in de maatschappelijke zorg.

Match

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg

Werken met je hoofd, hart en handen. Als dat bij jou past, dan is de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg perfect voor jou. Je helpt mensen zichzelf in hun kracht te zetten en zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren tijdens de dagelijkse bezigheden in de maatschappij. Denk aan persoonlijke verzorging en/of op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Je hebt dus een dosis geduld nodig, inlevingsvermogen en je denkt oplossingsgericht. Afwisselend is het werk altijd.

Wil je deze opleiding starten in augustus op locatie Spijkenisse? De opleiding start alleen als er genoeg inschrijvingen zijn van studenten met een werkplek of stage in de maatschappelijke zorg.

Match

Maatschappelijke Zorg voor Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigheid staat in Nederland en internationaal volop in de belangstelling: het levert een vitale, helende bijdrage aan de ontwikkeling en het herstel van cliënten. Ervaringskennis wordt gezien als een waardevolle bron van kennis die gelijkwaardig is aan wetenschappelijke kennis en de praktijkkennis van professionals. 

Deze opleiding tot ervaringsdeskundige is speciaal voor volwassen studenten (21+).

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Match

Sociaal Werk voor Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigheid staat in Nederland en internationaal volop in de belangstelling: het levert een vitale, helende bijdrage aan de ontwikkeling en het herstel van cliënten.

Deze opleiding tot ervaringsdeskundige  is speciaal voor studenten vanaf 21 jaar.

Match

Medewerkers Opleiding Ervaringsdeskundige

Ben jij medewerker in het sociale domein of de zorg en heb je zelf een levens ontwrichtende ervaring doorgemaakt?
Heb je minimaal een MBO-3 diploma en werk je met mensen met psychische en of psychosociale problemen?
Heb je besloten dat het tijd is open te zijn over je ervaringen en overweeg je deze om te zetten naar ervaringsdeskundigheid?

Dan is de eenjarige opleiding MOED,
"Medewerkers Opleiding ErvaringsDeskundige" vast iets voor jou!

Deze opleiding is een co-productie van Zadkine met  Howie the Harp™ en wordt op basis van het MBO keuzedeel Ervaringsdeskundigheid aangeboden.

Match

Onderwijsassistent voortgezet onderwijs

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school.

Werken op een VO-school bij het CVO combineren met een opleiding? Kies voor een deeltijdopleiding Onderwijsassistent Voortgezet onderwijs. Deze opleiding wordt persoonlijk op je afgesteld en de duur van de opleiding is afhankelijk van de kennis en vaardigheden die je al bezit.

Kies je voor deze opleiding dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk bij een VO-school bij het CVO.

Match

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school.

Werken in de kinderopvang combineren met een opleiding? Kies voor een bbl opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Deze opleiding wordt persoonlijk op je afgesteld en de duur van de opleiding is afhankelijk van de kennis en vaardigheden die je al bezit.

Kies je voor deze bbl opleiding dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal. Elk kind is bij jou in goede handen!

Cursus & training

Match

Brancheopleiding Kraamverzorgende

Kraamzorg is een vakgebied waar behoefte is aan goed opgeleide, gemotiveerde en enthousiaste mensen. Heb je altijd al willen werken met jonge gezinnen en pasgeboren baby’s? Dan is de CZO erkende brancheopleiding Kraamverzorgende een uitstekende start. De opleiding duurt 12-15 maanden.

Match

EHBO aan Baby’s en Kinderen

Werk jij in de kinderopvang of in de kraamzorg? Heb jij baby's of kinderen in jouw werkomgeving? Dan moet je goed voorbereid zijn en weten wat je kunt doen bij een ongeluk of noodsituatie. Als je deze EHBO-cursus aan baby's en kinderen volgt, ben je goed voorbereid op dit soort situaties en kun je ook reanimeren als dat nodig is. Je weet wat je kunt doen én durft in actie te komen.

De EHBO training bestaat uit twee delen:

  • Een e-learning die je zelfstandig doorneemt en binnen ongeveer 4 tot 6 uur afrondt.
  • Een praktijkles bij Zadkine. Deze les duurt een dagdeel (4 uur).

Heb je interesse om deze cursus te volgen? Stuur een e-mail naar Filiz Bilik: f.bilik@zadkine.nl
We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een geschikte datum te bespreken
.

Bijscholing

Jezelf bijscholen is niet alleen belangrijk voor het leren van nieuwe vaardigheden en het opdoen van nieuwe kennis, maar ook voor het opfrissen van de kennis waar jij bijvoorbeeld als zorgmedewerker al over beschikt. Door inhoudelijke kennis om de zoveel tijd weer op te frissen, zorg je ervoor dat kwaliteit in de zorg behouden blijft.

Daarom dit College

Hulp bij studiekeuze

Je wilt graag met mensen werken, maar je weet nog niet in welke richting. Wil je nou tandartsassistent worden of toch aan de slag als maatschappelijk werker. Je weet het niet meer.

Het kiezen van een opleiding is niet altijd makkelijk. Hoe bepaal je welke opleiding het beste is? Dat kan tijdens een studiekeuzegesprek. In dit gesprek kijk je samen met een loopbaanadviseur welke opleidingen passen bij jouw talenten en interesses. Ook kun jij hem of haar al je vragen stellen over dit college en de opleidingen waarvoor jij je wilt aanmelden. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Gezondheidszorg, Welzijn & Sport College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan