Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Gezondheid, Welzijn & Sport

Wil jij later graag met mensen werken? Houd je van sporten? Of is werken met kinderen jouw droombaan? Bij het Gezondheid, Welzijn & Sport College zorg jij voor andere mensen. Je helpt hen om zelfstandig en gezond te leven. Er zijn ontzettend veel dankbare beroepen waarin jij iets kunt betekenen voor de maatschappij. Welke richting wil jij op? Bekijk al onze gezondheid opleidingen op deze pagina.

Bekijk de opleidingen
Tandartsassistent-opleiding-mbo
Doktersassistente-mbo-opleiding
Pedagogisch medewerker opleiding mbo
Sport-opleiding-mbo

Over het college

Of je nou later verpleegkundige wilt worden, sportcoördinator of pedagogisch medewerker. Jij maakt het verschil. Want met jouw zorgzaamheid, inlevingsvermogen en sociale vaardigheden, tover jij een glimlach op het gezicht van een cliënt. 

Ga jij werken in deze sector, dan is geen dag hetzelfde. Het is echt mensenwerk. Bovendien groeit het aantal banen in de zorg. Steeds meer mensen hebben extra steun nodig. Zowel in de ouderenzorg als in de kinderopvang. 

Bij het Gezondheid, Welzijn & Sport College krijg je veel persoonlijke begeleiding. Ook wordt er veel samengewerkt met ziekenhuizen, welzijnsinstellingen en (sport)verenigingen in de regio. Zo kun je bijvoorbeeld leren en werken in het Erasmus MC.

Heb jij internationale ambities? Bij de opleiding Verpleegkunde kun jij stage lopen in Shanghai in China.

Mbo-certificaat

Een mbo-certificaat is een beroepsgericht onderdeel van een complete mbo-opleiding. 
Als je al in de zorg werkt, kun je je verder ontwikkelen en specialiseren via mbo-certificaten. Je doet dat in jouw eigen tempo en aansluitend bij jouw ervaring. Ben je zij-instromer, dan kun je met mbo-certificaten snel instromen in een baan. 

Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het mbo-certificaat. 

  • De opleidingen zijn een mix van theorie en praktijk.
  • Een groot deel van het leren vindt plaats op de eigen werkvloer. 
  • Behaalde mbo-certificaten worden geregistreerd bij DUO.

Match

Helpende Plus, Keuzedeel K1296

keuzedeel-helpende-plus

Assisteren in de zorg

Wil je later tandartsassistent, apothekersassistent of doktersassistent worden? Als assistent ben jij het eerste aanspreekpunt van patiënten. Hier komen jouw talenten goed van pas. Jij bent namelijk vriendelijk, praktisch en stressbestendig. Tijdens deze opleidingen leer jij alles over het werken in een praktijk. 

Bekijk onze opleidingen binnen assisteren in de medische zorg:

Verzorgende beroepen

Mensen helpen en verzorgen, daar word jij blij van. Je bent nu eenmaal heel betrokken bij het leven van anderen. Daarom wil jij mensen helpen die minder kunnen door een achterstand, ziekte of andere problemen. Je kunt in deze richting verschillende opleidingen volgen, zoals Helpende Zorg & Welzijn, Verzorgende IG, MBO Verpleegkundige of Kraamverzorgende.

FLEXIBEL STUDEREN, SALARIS ONTVANGEN ÉN LEREN BIJ CAREYN ZORGORGANISATE

Wil jij jouw carrière een vliegende start geven? Goed nieuws! Zadkine en Careyn hebben de handen ineengeslagen en bieden jou een fantastisch flexibel BBL-leeraanbod voor de opleiding Verzorgende-IG. Doordat je flexibel gaat studeren bepaal je de duur van je opleiding helemaal zelf. Je kan versnellen waar mogelijk en jij bepaalt wat je op welk moment wilt leren. Het is dus echt een gepersonaliseerd traject.
Als je kiest voor deze opleiding, dan werk je minimaal 20 uur per week bij Careyn én ontvang je een volledig salaris. Daarnaast biedt Careyn jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.

Bekijk onze opleidingen binnen de verzorgende beroepen:

Match

Verzorgende-IG

bbl-verzorgende-ig

Match

Verzorgende IG – Flexibel studeren

Verzorgende ig bbl opleiding flexibel

Maatschappelijke Zorg

Als Medewerker Maatschappelijke Zorg help jij mensen zichzelf in hun kracht te zetten en zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren tijdens de dagelijkse bezigheden in de maatschappij. Denk aan persoonlijke verzorging en/of op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. Je hebt dus een dosis geduld nodig, inlevingsvermogen en je denkt oplossingsgericht.

Kies een opleiding die bij je past:

Sociaal Werk

Sociaal werkers ondersteunen mensen bij het oplossen van problemen in het dagelijks leven (bijvoorbeeld schulden, aanvragen van voorzieningen), zijn aanspreekpunt in de wijk en organiseren activiteiten om mensen in contact te brengen met elkaar.  Je werkt  onder andere met ouderen, jongeren, vluchtelingen, daklozen, kinderen. Je bent een aanpakker , je stelt je open, positief en dienstverlenend op en je denkt in oplossingen. 

Let op: voor deze opleiding zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). 
Wij kunnen 150 nieuwe studenten aannemen en hebben plaats voor hooguit 15 studenten die binnen Zadkine van opleiding willen veranderen of het 1e leerjaar over doen. 

Ervaringsdeskundige Zorg & Welzijn

Ervaringsdeskundigheid staat in Nederland en internationaal volop in de belangstelling: het levert een vitale, helende bijdrage aan de ontwikkeling en het herstel van cliënten. Ervaringskennis wordt gezien als een waardevolle bron van kennis die gelijkwaardig is aan wetenschappelijke kennis en de praktijkkennis van professionals. 

Deze opleidingen zijn speciaal voor volwassen studenten (21+):

Onderwijsassistent

Juf? Meester? Wil je me helpen? Deze vraag hoor je vaak als onderwijsassistent. 
Je geeft kinderen uitleg, verzorgt lessen, werkt met een groepje leerlingen aan een opdracht, helpt bij een musical of een sportdag of bij de ouderavond: jij bent de rechterhand van de leerkracht en volwaardig lid van het docententeam. De perfecte vooropleiding voor de Pabo dus!

Spreekt dit je aan? Schrijf je in! 

Pedagogisch Werk

Een stoer verhaal na schooltijd, een slaperig kind op je schouder, dat kom je tegen bij de kinderopvang. Je kiest voor een afwisselende baan, want werken met kinderen is nooit saai. Als pedagogisch medewerker speel jij echt een belangrijke rol in het leven van kinderen. Kies je voor een opleiding als pedagogisch medewerker bij Zadkine dan leer je alles over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Bekijk de opleidingen:

Sport & Bewegen

Sport jij graag? Je kunt van sporten en bewegen je beroep maken, bijvoorbeeld door sportcoördinator te worden. Jij zorgt er dan voor dat mensen met plezier gaan sporten en bewegen. Zo help je hen gezond te worden en te blijven. Met een van deze sportopleidingen kun je later werken bij sportbuurtwerk, sportorganisaties, sportevenementen of bij de gemeente. 

Dit zijn onze sportopleidingen:

Werken & leren (BBL)

Wil jij direct ervaring opdoen in het werkveld, geld verdienen en meer kans op een vaste baan? Bekijk dan eens onze diverse BBL-zorgopleidingen binnen Zadkine!

Mensen helpen en verzorgen, daar word jij blij van. Je bent nu eenmaal heel betrokken bij het leven van anderen. Daarom vind je het leuk om met kleine kinderen te werken of wil je mensen helpen die minder kunnen door een achterstand, ziekte of andere problemen. Je kunt in deze richting verschillende BBL-opleidingen volgen, zoals Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Maatschappelijke Zorg, Verzorgende IG of Verpleegkunde. Een BBL-opleiding staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je momenteel al werkt of je begint direct met werken en gaat maar een of twee dagen per week naar school.

Kies je voor een van deze opleidingen dan bereid je je voor op interessant en afwisselend werk in bijvoorbeeld een kinderopvang,  ziekenhuis, verpleeghuis, kraamzorg, psychiatrie of de thuiszorg. De zorg heeft de toekomst!

Match

Verzorgende-IG

bbl-verzorgende-ig

Match

Verzorgende IG – Flexibel studeren

Verzorgende ig bbl opleiding flexibel

Match

Medewerkers Opleiding Ervaringsdeskundige

Persoonlijk begeleider met ervaring

Bijscholing

Jezelf bijscholen is niet alleen belangrijk voor het leren van nieuwe vaardigheden en het opdoen van nieuwe kennis, maar ook voor het opfrissen van de kennis waar jij bijvoorbeeld als zorgmedewerker al over beschikt. Door inhoudelijke kennis om de zoveel tijd weer op te frissen, zorg je ervoor dat kwaliteit in de zorg behouden blijft.

Daarom dit College

Hulp bij studiekeuze

Je wilt graag met mensen werken, maar je weet nog niet in welke richting. Wil je nou tandartsassistent worden of toch aan de slag als maatschappelijk werker. Je weet het niet meer.

Het kiezen van een opleiding is niet altijd makkelijk. Hoe bepaal je welke opleiding het beste is? Dat kan tijdens een studiekeuzegesprek. In dit gesprek kijk je samen met een loopbaanadviseur welke opleidingen passen bij jouw talenten en interesses. Ook kun jij hem of haar al je vragen stellen over dit college en de opleidingen waarvoor jij je wilt aanmelden. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Gezondheidszorg, Welzijn & Sport College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan