Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Travel & Leisure

Hou je van avontuur, actie en sta je graag voor anderen klaar? Is het jouw droom om als steward of stewardess naar Ibiza, Zuid Afrika of New York te vliegen en nieuwe mensen te ontmoeten? Of lijkt het jou fantastisch om in een hotel gasten te ontvangen en van hun vakantie een beleving te maken? Bekijk dan onze opleidingen.

Bekijk de opleidingen
stewardess in cabine
medewerker bij receptie hotel
receptioniste

Over het college

Wat doe je bij lastige situaties in het vliegtuig? Hoe moet je bagage inchecken op het vliegeld? En wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Madrid of Zeeland? Dit en nog veel meer leer je bij onze opleidingen. Je leert alles over toerisme, vrije tijd en over verschillende landen. Aan de hand van rollenspellen leer jij goed communiceren in het  Engels, Duits of Spaans en hoe je leiding geeft aan een team. 

Het toerisme in Nederland steeds meer toe. Daarom zoeken bedrijven het hele jaar door naar goed opgeleid personeel. Wij werken samen met toonaangevende bedrijven in de reis- en toerismebranche. Dit zijn bedrijven waar jij later stage kunt lopen of waar jouw droomcarrière start.

Bij onze opleidingen staat gastvrijheid centraal. Dit doen wij niet zomaar. Gastvrijheid beperkt zich namelijk niet alleen tot de reiswereld maar wordt ook gevraagd in andere branches. Zo vergroot jij jouw arbeidskansen en kun je later op veel plaatsen aan het werk. 

Travel

Op zoek naar een brede opleiding waar je veel leert over toerisme? Dan passen de opleidingen (Manager) Travel & Luchtvaart misschien wel bij jou. Je leert alles wat te maken heeft met vrije tijd en reizen. Je leert hoe je gasten ontvangt op hun vakantiebestemming en hun gegevens verwerkt in het computerreserveringssysteem. 

Met deze brede opleidingen kun je later ook aan de slag als grondsteward of grondstewardess. Je leert hoe je reizigers begeleidt voor hun reis en hoe je hen bij de incheckbalie of bij de gate verder helpt. 

Na het behalen van jouw diploma kun je niet alleen gaan werken op een vliegveld, maar ook bij hotels of reisorganisaties.

Luchtvaartdienstverlener

Droom je van een internationale carriere als steward of stewardess? Of lijkt het jou fantastisch om reizigers op het vliegveld te helpen met inchecken en boarden? En ben je sterk in communiceren en gastvrij? Stap dan aan boord van de opleiding Luchtvaartdienstverlener en maak jouw dromen waar.

Met deze opleiding vlieg jij straks de wereld over en zorg jij ervoor dat reizigers comfortabel kunnen reizen. Wij hebben op locatie een echt vliegtuig waarin jij kan oefenen hoe je omgaat met reizigers voor, tijdens en na hun vlucht. 

Bekijk de opleiding:

Daarom het Travel & Leisure college

Lessen volgen in hartje Rotterdam. Wie wil dat nou niet? Een bruisende stad met een internationaal karakter. Wij werken samen met verschillende organisaties in binnen en buitenland. Toporganisaties die hun expertise met jou willen delen en jou helpen het maximale uit jezelf te halen.

Al onze lessen worden gegeven op het Benthemplein. Dit gebouw is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en het Centraal Station is slechts op een paar minuten loopafstand. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Travel & Leisure College? Check dan het magazine, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar onze studenten, docenten en wil je weten welke vakken je allemaal krijgt? Bezoek dan onze open dagen, of meld je aan voor een meeloopdag.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan