Zoeken
Menu
StudieMatch

Travel & Leisure

Of je nu reizigers op de luchthaven helpt, een fantastische wereldreis voor jouw klanten boekt of zorgt voor het entertainment op het vakantiepark. Jij zorgt ervoor dat mensen de tijd van hun leven hebben en mooie herinneringen voor later maken.

Ben jij gastvrij en sta jij graag voor anderen klaar? Bekijk dan onze opleidingen. 

Bekijk de opleidingen
Student Romy Leisure
De kleine zeemeermin Zadkine
student leisure met sportattributen
receptioniste

Over het college

Dynamiek, 24/7 in actie en een glimlach op ieders gezicht. Daar staat Travel en Leisure voor. 

WAAROM NU KIEZEN VOOR EEN OPLEIDING in toerisme en recreatie?

Dat klinkt gek hè? Dat je in deze tijd met reisrestricties juist voor een opleiding in het toerisme en recreatie zou moeten kiezen. Maar zo gek is dat niet. Want deze branche is juist heel flexibel, krachtig en creatief. En we weten allemaal; als het maar weer even mogelijk is dan gaan we weer op vakantie. Ook neemt het toerisme in Nederland steeds meer toe, bijvoorbeeld bij vakantie- en bungalowparken. Hier zijn ze het hele jaar door op zoek naar goed opgeleid personeel. 

VERGROOT JE KANSEN

Bij onze opleidingen staat "hospitality" oftewel gastvrijheid centraal. Dit doen wij niet zomaar. Gastvrijheid beperkt zich namelijk niet alleen tot de reiswereld maar wordt ook gevraagd in de zorgsector en in de brede zakelijke dienstverlening. Zo vergroot jij jouw arbeidskansen. Jij bent straks een professional in jouw vakgebied én een expert in hospitality!

Start daarom nu met één van onze opleidingen

Start je nu met één van onze opleidingen, dan ben je over 2 of 3 jaar klaar om aan de slag te gaan in de reis- en recreatiebranche. En deze branche is altijd op zoek naar ondernemende, creatieve en gastvrije vakmensen. Ben jij dit? En wil jij jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Meld je dan aan voor één van onze opleidingen!

Travel

Je leert alles over reizen en vakanties en hoe je de mooiste vakanties organiseert voor jouw klanten. Je leert over verzekeringen in het buitenland maar ook hoe je een auto huurt. Je werkt bij een hotel, touroperator of bij een (online) reisbureau. Wil je de mooiste reizen uitstippelen voor jouw klanten? Of gasten ontvangen bij de receptie van een hotel? Dan kan je terecht bij de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality. 

Boarding time

Met de opleiding Luchtvaartdienstverlener vlieg jij de wereld over en zorg jij ervoor dat reizigers comfortabel kunnen reizen. Wij hebben op locatie een echt vliegtuig waar jij kan oefenen hoe je omgaat met reizigers, voor, tijdens en na hun vlucht. 

Bekijk alle opleidingen

Leisure (recreatie)

Jij werkt op plekken waar mensen vakantie vieren of juist actief bezig zijn. Zowel in het binnenland als in het buitenland. Met de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality bedenk jij leuke spellen of sportieve activiteiten voor jong en oud. Dit doe je als leidinggevende in een hotel, op een camping of vakantiepark, maar ook als organisator van kleine events als babyshowers of kinderfeesten. Met jouw creativiteit zorg jij ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Het is handig als jij na het behalen van jouw diploma al wat werkervaring hebt. Daarom ga jij tijdens jouw opleiding vaak op werkbezoek en volg je verschillende workshops. Ook maken we leuke uitjes in binnen- en buitenland. 

Nieuwe opleidingen

Samen met de colleges Brood & Banket, Dienstverlening & Facility en Horeca starten we in september met twee nieuwe opleidingen: Allround Hospitality Medewerker en Hospitality Manager. Opleidingen waar gastvrijheid en service centraal staan. 

Hou je van aanpakken en wil je straks een toffe en afwisselende baan in een hotel, restaurant, congrescentrum of reisorganisatie? Dan is dit wat voor jou. 

Bekijk alle opleidingen

Daarom het Travel & Leisure college

Lessen volgen in hartje Rotterdam. Wie wil dat nou niet? Een bruisende stad met een internationaal karakter. Wij werken samen met verschillende organisaties in binnen en buitenland. Toporganisaties die hun expertise met jou willen delen.

Bij ons krijg je meer dan een Travel & Leisure-diploma. Zelfverzekerd en met een enorme dosis kennis stap jij in binnen- of buitenland de arbeidsmarkt op. Iemand die klaar is de (entertainment)wereld te verkennen. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Travel & Leisure College? Check dan het magazine, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?