Zoeken
Menu
StudieMatch

Startcollege

Ons doel is helder: vanaf dag één jou helpen met een succesvolle start! Voor veel studenten betekent dit zelfs een nieuwe start. Wij kijken wie jij bent, wat jou bezighoudt en waar jouw interesses liggen. Zo bouwen wij een persoonlijke band met je op. Dat geldt ook voor ons onderwijs. 

Bij ons volg je een beroepsopleiding op mbo niveau 1. Ook wel entreeopleidingen genoemd. Alle opleidingen duren maximaal één schooljaar. 

Bekijk de opleidingen
Student Assistent mobiliteit
Studenten horeca van Zadkine Startcollege bij zomerevent
Student assistent techniek bij Zadkine Startcollege
geslaagd bij Zadkine Startcollege

Over het college

Ben je 16 jaar of ouder en wil je een mbo niveau 1 schooldiploma behalen? Pak die kans bij ons!

Wij zijn een school waar je wordt gezien en gehoord. Iedere klas vormt een vertrouwde omgeving. Naast je klasgenoten maken meerdere professionals deel uit van jouw groep. Je hebt een eigen klassenbegeleider, loopbaanbegeleider en peercoach. Als jij ze nodig hebt, dan zijn ze er voor jou; zeker ook voor begeleiding rondom je privé situatie. Bij ons volg je een beroepsopleiding op mbo niveau 1. Ook wel entreeopleidingen genoemd. Alle opleidingen duren maximaal één schooljaar. Daarna stroom je door naar niveau 2 of ga je met een goede basis aan het werk.

Bekijk ons ruime opleidingsaanbod; er zit zeker iets voor jou bij! Wij kijken er naar uit je te ontmoeten!

Dienstverlening

Tijdens deze mbo-opleidingen op niveau 1 leer jij om met mensen te werken. Je helpt of begeleidt mensen zodat zij hun dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen. Dit kan op verschillende plekken. Op een kinderdagverblijf, sportschool, basisschool, verzorgingshuis of in een kapsalon. Het mooie is dat je kunt kiezen voor een variant. Dat betekent dat het dezelfde opleiding is, maar dat je een specialisme kiest zoals facilitair, sport of mode. 

Bekijk de opleidingen

Houd jij van zorg, sport of mode? Kies een opleiding die bij je past. 

Horeca

Je krijgt er een kick van als je lekker eten bereidt. Je snapt dat eten er ook goed moet uitzien. Je begrijpt dat dit ook voor dranken geldt. Kortom; je hebt  feeling voor de horeca. Je voelt je prettig in een team, als je voor elkaar en met elkaar werkt.

Bekijk de opleiding

Kies uit bol of bbl.

Logistiek

Zie jij jezelf al rijden op een heftruck of reachtruck in een groot magazijn? Wil jij je steentje bijdragen aan het organiseren van een goederenstroom binnen een bedrijf? Of ben jij die shop of baliemedewerker die elk bedrijf zoekt? 

Bekijk de opleiding

Kies voor een bol of bbl variant hieronder.

Techniek breed

Graag met je handen werken. Niet bang zijn als het fout gaat, maar een andere manier vinden dat het wel lukt! Je leert bij onze opleiding Assistent techniek breed de basis van bouw, mobiliteit en installatie- & constructietechniek. Voordat je stageperiode start, maak je een keuze in welk vakgebied je doorgaat en dus specialiseert.

Bekijk de opleiding

Kies uit bol of bbl.

Verkoop

Als de klant glimlacht, dan word jij enthousiast. Of het nu om een smartphone, een paar sneakers of een weekendje weg gaat. Bij alles wat je verkoopt, zorg je er voor dat de klant tevreden is. Bij de reguliere opleiding Assistent verkoop ga je naar het buitenland voor onderzoek én leer je een vreemde taal. Daarnaast kun je kiezen voor twee varianten. Dat is dezelfde opleiding alleen dan met de nadruk op kunst of ict.

Bekijk de opleidingen

Passie voor kunst, ict of ondernemen? Kies de opleiding die bij jou past!

Entree Plus

Bij een normale opleiding wordt vaak geen rekening gehouden met moeders of structuurjongeren. Entree Plus staat voor: kleine klassen, rekening houden met jouw thuissituatie en extra begeleiding. Je komt dus in een klas met alleen maar moeders of structuurjongeren.

Bekijk de opleidingen

Jonge moeders en structuurjongeren.

Entree Anderstaligen, Start en Werk

Kom je uit het buitenland en is je schooldiploma in Nederland ongeldig? Ben je ouder dan 16 jaar, werk je al en wil je toch je diploma halen? Of wil je een opleiding volgen en direct alles leren over een bedrijf?

Dat kan. Er zijn speciaal voor jou drie maatwerkpakketten: Entree Anderstaligen, Entree Start en Entree Werk. Welke past bij jou?

Bekijk de maatwerk pakketten

Passend bij jouw situatie kies je voor één van de drie.

Daarom Zadkine Startcollege

Jij krijgt bij ons écht persoonlijke aandacht! Met ons motto Start met succes! bedoelen wij dat jij de tools leert te gebruiken hoe je zelf een betere toekomst krijgt. Want een toekomst maak je zelf! En hoe leer je problemen te voorkomen én op te lossen. Ook wel ‘sociaal maatschappelijke vaardigheden’ genoemd. Dat betekent dat je bij Zadkine Startcollege wordt gezien: begeleiding op maat waarbij je én je mbo niveau 1 diploma haalt én leert hoe je de beste plek vindt die bij jou past! 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Startcollege? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?