Zoeken
Menu
StudieMatch

Startcollege

Ons doel is helder: vanaf dag één jou helpen met een succesvolle start! Voor veel studenten betekent dit zelfs een nieuwe start. Wij kijken wie jij bent, wat jou bezighoudt en waar jouw interesses liggen. Zo bouwen wij een persoonlijke band met je op. Dat geldt ook voor ons onderwijs. 

Bij ons volg je een beroepsopleiding op mbo niveau 1. Ook wel entreeopleidingen genoemd. Alle opleidingen duren maximaal één schooljaar. 

Bekijk de opleidingen
Student Assistent mobiliteit
Studenten horeca van Zadkine Startcollege bij zomerevent
Student assistent techniek bij Zadkine Startcollege
geslaagd bij Zadkine Startcollege

Over het college

Ben je 16 jaar of ouder en wil je een mbo niveau 1 schooldiploma behalen? Pak die kans bij ons!

Je krijgt bij ons de aandacht die je nodig hebt. Wij combineren persoonlijke aandacht met praktijkgerichte opleidingen met het doel om jou voor te bereiden op je volgende stap: de stap naar mbo niveau 2 of de stap naar de arbeidsmarkt.

Uniek aan Zadkine Startcollege is dat wij werken van schoolvakantie naar schoolvakantie. In elke onderwijsperiode staat één thema centraal. Aan de hand van dit thema krijg je alle praktijkvakken en theorielessen, gecombineerd met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Ook volg je onderwijs buiten de schoolmuren, zodat je al het moois ontdekt dat Groot Rijnmond ons te bieden heeft.

We hebben drie kleinschalige locaties. Dat vinden wij en onze studenten belangrijk, zodat je veelal de vertrouwde gezichten om je heen ziet. Zo creëren we een prettige sfeer op alle scholen. Op alle locaties word je intensief begeleid en doen we veel om jouw talenten nóg verder door te ontwikkelen. Bij ons staan alle vakken in het teken van het beroep dat de wilt leren. Tegelijkertijd houden we – als dat nodig is – rekening met extra wensen. Denk aan extra begeleiding, extra Nederlandse lessen of juist opleidingen die nóg praktijkgerichter zijn. 

Bij Zadkine Startcollege werken we met passie. Passie om al onze studenten te doen laten slagen. Want, bij Zadkine Startcollege start je met succes! Bekijk ons ruime opleidingsaanbod; er zit zeker iets voor jou bij! Wij kijken uit naar jou te ontmoeten!

Dienstverlening

Tijdens deze mbo-opleidingen op niveau 1 leer jij om met mensen te werken. Je helpt of begeleidt mensen zodat zij hun dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen. Dit kan op verschillende plekken. Op een kinderdagverblijf, sportschool, basisschool, verzorgingshuis of in een kapsalon. Het mooie is dat je kunt kiezen voor een variant. Dat betekent dat het dezelfde opleiding is, maar dat je een specialisme kiest zoals facilitair, sport of mode. 

Bekijk de opleidingen

Houd jij van zorg, sport of mode? Kies een opleiding die bij je past. 

Horeca

Je krijgt er een kick van als je lekker eten bereidt. Je snapt dat eten er ook goed moet uitzien. Je begrijpt dat dit ook voor dranken geldt. Kortom; je hebt  feeling voor de horeca. Je voelt je prettig in een team, als je voor elkaar en met elkaar werkt.

Bekijk de opleiding

Kies uit bol of bbl.

Logistiek

Zie jij jezelf al rijden op een heftruck of reachtruck in een groot magazijn? Wil jij je steentje bijdragen aan het organiseren van een goederenstroom binnen een bedrijf? Of ben jij die shop of baliemedewerker die elk bedrijf zoekt? 

Bekijk de opleiding

Kies voor een bol of bbl variant hieronder.

Techniek breed

Graag met je handen werken. Niet bang zijn als het fout gaat, maar een andere manier vinden dat het wel lukt! Je leert bij onze opleiding Assistent techniek breed de basis van bouw, mobiliteit en installatie- & constructietechniek. Voordat je stageperiode start, maak je een keuze in welk vakgebied je doorgaat en dus specialiseert.

Bekijk de opleiding

Kies uit bol of bbl.

Verkoop

Als de klant glimlacht, dan word jij enthousiast. Of het nu om een smartphone, een paar sneakers of een weekendje weg gaat. Bij alles wat je verkoopt, zorg je er voor dat de klant tevreden is. Bij de reguliere opleiding Assistent verkoop ga je naar het buitenland voor onderzoek én leer je een vreemde taal. Daarnaast kun je kiezen voor twee varianten. Dat is dezelfde opleiding alleen dan met de nadruk op kunst of ict.

Bekijk de opleidingen

Passie voor kunst, ict of ondernemen? Kies de opleiding die bij jou past!

Entree Plus

Bij een normale opleiding wordt vaak geen rekening gehouden met moeders of structuurjongeren. Entree Plus staat voor: kleine klassen, rekening houden met jouw thuissituatie en extra begeleiding. Je komt dus in een klas met alleen maar moeders of structuurjongeren.

Bekijk de opleidingen

Jonge moeders en structuurjongeren.

Entree Anderstaligen, Start en Werk

Kom je uit het buitenland en is je schooldiploma in Nederland ongeldig? Ben je ouder dan 16 jaar, werk je al en wil je toch je diploma halen? Of wil je een opleiding volgen en direct alles leren over een bedrijf?

Dat kan. Er zijn speciaal voor jou drie maatwerkpakketten: Entree Anderstaligen, Entree Start en Entree Werk. Welke past bij jou?

Bekijk de maatwerk pakketten

Passend bij jouw situatie kies je voor één van de drie.

Daarom Zadkine Startcollege

Uniek aan Zadkine Startcollege is dat wij werken van schoolvakantie naar schoolvakantie. In elke onderwijsperiode staat één thema centraal. Aan de hand van dit thema krijg je alle praktijkvakken en theorielessen, gecombineerd met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Ook volg je onderwijs buiten de schoolmuren, zodat je al het moois ontdekt dat Groot Rijnmond ons te bieden heeft.

Jij krijgt bij ons écht persoonlijke aandacht! Met ons motto Start met succes! bedoelen wij dat jij de tools leert te gebruiken hoe je zelf een betere toekomst krijgt. Want een toekomst maak je zelf! En hoe leer je problemen te voorkomen én op te lossen. Ook wel ‘sociaal maatschappelijke vaardigheden’ genoemd. Dat betekent dat je bij Zadkine Startcollege wordt gezien: begeleiding op maat waarbij je én je mbo niveau 1 diploma haalt én leert hoe je de beste plek vindt die bij jou past! 

Het magazine

Wil jij meer weten over Zadkine Startcollege? Check dan ons opleidingsmagazine! Hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?