StudieMatch
Zoeken
Menu

Mbo-Verpleegkundige

Zorgen voor patient

In het kort

Als verpleegkundige ben je een duizendpoot. Je verpleegt, verzorgt en overlegt met je collega’s. Op de afdeling steek je de handen uit de mouwen. En je hebt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Begin jouw carrière in de gezondheidszorg met deze opleiding! 

Over jouw opleiding

Als afgestudeerd verpleegkundige kun je gaan werken in diverse branches van de verpleging en verzorging. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, verpleeghuizen, de thuiszorg, gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg. Verpleegkundige is een beschermde beroepstitel. Daarom krijg je een registratie in het BIG-register.

Jij zorgt voor pati√ęnten. Je geeft medicatie of injecties, brengt een infuus of katheter in, verzorgt wonden en wast pati√ęnten als zij dit zelf niet kunnen. Ook geef je voorlichting.¬†

Bij een opname voelen pati√ęnten zich vaak angstig of ongemakkelijk. Door een praatje te maken en goed te luisteren kun jij ervoor zorgen dat zij zich meer op hun gemak voelen. Maar dat is niet alles. ¬†

Op de werkvloer gaat het er vaak hectisch aan toe. Pati√ęnten vragen je hulp, artsen of collega's vragen om assistentie, familieleden komen op bezoek en willen je iets vragen. In al die drukte ben jij helemaal op je plek en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Je hebt dus een dynamische baan! ¬†

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van verpleegkundige. Je krijgt les in projecten. Daar maak je theoretische en praktijkgerichte opdrachten.  

Stage lopen

Waarom loop je stage? 

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze partners zorgen wij ervoor dat de opleiding aansluit bij de praktijk. Zo bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  Kom je van buiten deze regio? Dan is stage lopen ook mogelijk binnen je eigen regio, dit gaat in dat geval altijd in overleg met de stagecoördinator.
In de gezondheidszorg werkt Zadkine o.a. samen met: 

  • Aafje: specialist in ouderenzorg
  • Het Erasmus MC is op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend centrum voor pati√ęntenzorg, kennisoverdracht en kennisontwikkeling¬†
  • Frankelandgroep, Centrum voor wonen, zorg en welzijn¬†
  • Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken¬†
  • Stichting Humanitas: een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening in de regio Rotterdam¬†

Overige samenwerkingen zijn met o.a.: Antes Pernassia, Philadelphia, Welthuis, Sonneburgh, Zellingen, Rijndam revalidatie, De Vijverhof, Argos, Buurtzorg, GGZ Delfland, Lelie Zorggroep, Memorial Zorg, Middin, en Domus Magnus. De locatie Spijkenisse heeft daarnaast ook nog allerlei contacten. Genoeg keuze dus.

Locaties

Goed om te weten:

Je meld je aan voor de opleiding Verpleegkundige op onze locatie aan de Marten Meesweg in Rotterdam of de locatie Sportlaan in Spijkenisse. Er bestaat een kans dat op enig moment het maximaal aantal studenten op een locatie is bereikt. Je kunt dan altijd de opleiding gaan volgen op de andere locatie.

Aan het werk

Ga je meteen aan het werk? 

Met een diploma op zak kun je aan het werk als verpleegkundige. Je gaat werken in het ziekenhuis, een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg of in de gehandicapten- of geestelijke gezondheidszorg. 

De gezondheidszorg ontwikkelt zich snel. Mensen blijven steeds langer thuis wonen en maken vaker gebruik van e-health oplossingen. Dit betekent dat jij de technische en ict-ontwikkelingen moet blijven volgen en je vakkennis moet bijhouden. 

Studie in cijfers

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.9
Landelijk gemiddelde
6.9

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
46%
Landelijk gemiddelde
60%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
94%
Landelijk gemiddelde
98%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil je liever doorleren? 

Dat kan ook. Je kunt je kennis aanvullen met cursussen en opleidingen. Met je diploma kun je meteen doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals de opleiding: 

  • Hbo verpleegkundige¬†
  • Management in de zorg¬†
  • Lerarenopleiding Verpleegkundige¬†

Veelgestelde vragen

Kom langs

Joke van Buren

Intake coördinator opleiding Verpleegkundige

Heb je vragen over deze opleiding op de locatie Marten Meesweg? Neem gerust contact op.

Chiraz Marzouki

Docent bij Zadkine Spijkenisse- Sportlaan 13

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.