Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Beauty & Fashion

Jij laat mensen stralen! Met mooie kleding, een goed verzorgde huid of een hip kapsel. Op het Beauty & Fashion college duik jij in de wereld van Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode. Je leert kleding ontwerpen of alles op Mode gebied regelen. Je leert van al het haar iets moois maken. Of mensen hun gezicht en lichaam te verzorgen. Lijkt dit je leuk? Bekijk de verschillende opleidingen.

Bekijk de opleidingen
Student Hairstylist
Student mbo Fashion
Student Allround Schoonheidsspecialist Lisa in het praktijklokaal
Als Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode samenkomen

Over het college

Hoe je eruit ziet is je visitekaartje. Jij bent degene die gevoel voor mode heeft. Of die een badkamer vol met verzorgingsproducten heeft staan. Of degene met de lijfspreuk: “Als je haar maar goed zit".

Kies je een opleiding aan het Beauty & Fashion College dan leer jij alles over hoe je andere mensen ook kunt laten stralen. Dat vraagt vakmanschap. Creativiteit. Lef tonen. En goed met je klanten kunnen omgaan. Zodat jij er voor je klanten toe doet. Wij stimuleren en begeleiden je bij het ontwikkelen van die vaardigheden.

In onze opleidingen op het gebied van Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode leren we je de fijne kneepjes van het vak. Onze opleidingen zijn uitdagend en praktijkgericht.

Haarverzorging

Wat zal ik doen met mijn haar? In de kappersstoel vragen mensen jou om raad. Je weet als geen ander wat mooi staat en wat trendy is. Tijdens je opleiding leer je alles over het werken in een kapsalon.

Je kunt kiezen uit verschillende niveaus. Je kunt de opleiding als Junior Hairstylist op niveau 2 volgen. Als Hairstylist dame of heer op niveau 3 word jij een echte specialist in dames- of herenkapsels. Er is ook een kopjaar Hairstylist dame waarmee je in één extra jaar Hairstylist kunt worden.

Liever werken en leren? Kies dan voor de bbl-opleiding Hairstylist dame of heer.

Ook heeft Zadkine de niveau 4 opleidingen Salonmanager dame of Salonmanager heer. In deze 3-jarige opleidingen leer je niet alleen de kneepjes van het kappersvak, maar ook je eigen kapperszaak te runnen.

Voor de verschillende opleidingen Haarverzorging geldt: er is een mogelijkheid tot versnellen. 

Bekijk opleidingen 

Schoonheidsverzorging

Hoe stel ik vast welk huidtype iemand heeft? Hoe geef ik een goede massage? Tijdens een opleiding (Allround) Schoonheidsspecialist leer jij alles over het verzorgen van mensen hun gezicht en lichaam.

Je kunt kiezen uit verschillende niveaus. In de opleiding Schoonheidsspecialist niveau 2 leer jij alles wat je moet weten over de huid en hoe je handen en voeten kunt verzorgen. Ook leer je verschillende massagetechnieken en bijvoorbeeld het verven van wimpers en wenkbrauwen. Als Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 komen daar aanvullende behandelingen bij zoals aromatherapie en gezonde lifestyle. En heb je jouw diploma Schoonheidsspecialist op zak kun je in slechts één extra jaar Allround Schoonheidsspecialist worden. 

Bekijk opleidingen

Fashion

De laatste mode? Zeg maar gerust: de eerste mode, want alles wat jij draagt is in. Jij weet precies wat mensen graag dragen en je bent op de hoogte van alle trends. Die liefde voor mode kun je kwijt in deze opleidingen.

Je kunt kiezen uit verschillende niveaus. Wil je bijvoorbeeld kleding maken en ontwerpen? Kies dan voor Basismedewerker mode op niveau 2 of Allround medewerker mode/maatkleding op niveau 3. Hoe gaaf zou het zijn om bij een ontwerper te werken? 

Ben je vooral een regelaar met een goed gevoel voor Mode? Dan past de opleiding Junior Productmanager Fashion bij jou!

Bekijk opleidingen

Match

Basismedewerker fashion

Fashion show in Club Villa Thalia - collectie student Basismedewerker Fashion

Match

Fashion Tailor

Afstudeercollectie van modestudent

Match

Fashion Retailer

Fashion retailer mbo Zadkine

Daarom het Beauty & Fashion College

Wist je dat het Beauty & Fashion College de allerleukste opleidingen aanbiedt om mensen te laten stralen? Er is genoeg keuze. Je doet veel ervaring op in de praktijk. Je ontvangt klanten in de salons of in het vermaakatelier. Studenten zijn zeer tevreden over ons. We zitten op toplocaties, modern en centraal gelegen. Je kunt bij ons in de spotlights staan. Of anderen laten shinen.

Het Zadkine Beauty & Design Lab

Studenten, docenten en partners van het Beauty & Design Lab werken samen aan innovatie van het onderwijs. 

Beauty & Fashion College locaties

Rotterdam Centrum (Benthemplein): opleidingen Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode.

Deze locatie is pas geleden helemaal verbouwd. Het is echt een toplocatie, midden in het centrum. Het OV stopt voor de deur. In school hebben we een eigen Beauty & Fashion hoek met mooie praktijksalons. Hier ontvangen we de klanten. Qua eten is er ook genoeg keuze, je kunt iets lekkers eten van de bakkerij, in de kantine, brasserie of het restaurant. Omdat studenten hier meehelpen wordt er geen winst gemaakt op het eten en zijn de prijzen laag.

Campus Hoogvliet: opleidingen Haarverzorging.

Dit is ook een modern schoolgebouw met veel glas. Het zit op 2 minuten lopen vanaf metro Zalmplaat. De locatie is wat kleiner, waardoor je iedereen snel leert kennen; studenten én docenten. De Zadkine Haarstudio is net een echte salon, hier ontvangen we klanten. Er zit een goede kantine in school.                                                                                                                           

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Beauty & Fashion College? Check dan het magazine, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer informatie

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan