Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Beauty & Fashion

Jij laat mensen stralen! Met mooie kleding, een goed verzorgde huid of een hip kapsel. Op het Beauty & Fashion college duik jij in de wereld van Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode. Je leert kleding ontwerpen of alles op Mode gebied regelen. Je leert van al het haar iets moois maken. Of mensen hun gezicht en lichaam te verzorgen. Lijkt dit je leuk? Bekijk de verschillende opleidingen.

Bekijk de opleidingen
Student Hairstylist
Student mbo Fashion
Student Allround Schoonheidsspecialist Lisa in het praktijklokaal
Als Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode samenkomen

Over het college

Hoe je eruit ziet is je visitekaartje. Jij bent degene die gevoel voor mode heeft. Of die een badkamer vol met verzorgingsproducten heeft staan. Of degene met de lijfspreuk: “Als je haar maar goed zit".

Kies je een opleiding aan het Beauty & Fashion College dan leer jij alles over hoe je andere mensen ook kunt laten stralen. Dat vraagt vakmanschap. Creativiteit. Lef tonen. En goed met je klanten kunnen omgaan. Zodat jij er voor je klanten toe doet. Wij stimuleren en begeleiden je bij het ontwikkelen van die vaardigheden.

In onze opleidingen op het gebied van Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode leren we je de fijne kneepjes van het vak. Onze opleidingen zijn uitdagend en praktijkgericht.

Haarverzorging

Wat zal ik doen met mijn haar? In de kappersstoel vragen mensen jou om raad. Je weet als geen ander wat mooi staat en wat trendy is. Tijdens je opleiding leer je alles over het werken in een kapsalon.

Je kunt kiezen uit verschillende niveaus. Je kunt de opleiding als Junior Hairstylist op niveau 2 volgen. Als Hairstylist dame of heer op niveau 3 word jij een echte specialist in dames- of herenkapsels. Er is ook een kopjaar Hairstylist dame waarmee je in één extra jaar Hairstylist kunt worden.

Liever werken en leren? Kies dan voor de bbl-opleiding Hairstylist dame of heer.

Ook heeft Zadkine de niveau 4 opleidingen Salonmanager dame of Salonmanager heer. In deze 3-jarige opleidingen leer je niet alleen de kneepjes van het kappersvak, maar ook je eigen kapperszaak te runnen.

Voor de verschillende opleidingen Haarverzorging geldt: er is een mogelijkheid tot versnellen. 

Bekijk opleidingen 

Match

Junior Hairstylist (Kapper)

Sta je te popelen om je eerste stappen te zetten in de kapperswereld? Met de opleiding Junior Hairstylist beheers jij na afloop de basis van het vak. Je weet als geen ander waar een professioneel salon aan moet voldoen. Van de klant een warm welkom geven tot ervoor zorgen dat de salon er spik en span uitziet. Klaar voor de volgende klant! Collega’s kunnen altijd bij jou terecht voor wat extra hulp.

Match

Junior Hairstylist (Kapper) i.s.m. PVNL

Heb jij passie voor de beauty branche en is het altijd al jouw droom geweest om kapper te worden? Leer jij het liefst, terwijl je werkt? Dan is deze opleiding iets voor jou! Zadkine is namelijk een samenwerking aangegaan met PVNL. Het bedrijf achter de bekende merken Cosmo Hairstyling, Team kappers en Brainwash.  Met het volgen van deze opleiding van 1 jaar heb je direct baangarantie bij een van de salons van PVNL. Daarnaast zijn er volop doorgroeimogelijkheden.

Match

Hairstylist dame

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist dame kun jij straks zowel dames als heren adviseren en knippen.

In het tweede jaar van de opleiding Hairstylist dame specialiseer je je volledig in dameskapsels. Houd jij van lekker zelfstandig werken? Heb je interesse in dameskapsels? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist worden iets voor jou. 

Match

Hairstylist heer

Wat zal ik doen met mijn haar? Kun jij een hip, strak kapsel met matching baard verzorgen? Mensen vragen jou om raad voor bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist heer kun jij straks zowel dames als heren adviseren, knippen en kleuren. In het tweede jaar van de opleiding Hairstylist heer specialiseer je je volledig in herenkapsels en scheren. Houd jij van lekker zelfstandig werken? Vind jij herenkapsels interessant? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist heer worden iets voor jou. 

Match

Hairstylist dame

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. 

Bij de opleiding Hairstylist dame leer jij in het eerste jaar zowel dames als heren adviseren, knippen en kleuren. In het tweede jaar verdiep je je volledig in dameskapsels. Je staat drie of vier dagen in een salon en gaat één of twee dagen naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. 

Ben jij altijd al met uiterlijke verzorging bezig? Vind je dameskapsels interessant? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist dame worden iets voor jou. 

Match

Hairstylist heer

Wat zal ik doen met mijn haar? Kun jij een hip, strak kapsel met matching baard verzorgen? Mensen vragen jou om raad voor bijzondere kapsels of technieken. Bij de opleiding Hairstylist heer leer jij in het eerste jaar zowel dames als heren adviseren, knippen en kleuren. In het tweede jaar verdiep je je volledig in herenkapsels en scheren. Je staat drie of vier dagen in een salon en gaat één of twee dagen naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. Vind jij herenkapsels interessant? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist heer worden iets voor jou. 

Match

Hairstylist dame (kopjaar)

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist dame kun jij straks zowel dames als heren adviseren en knippen. Heb jij het diploma Kapper op niveau 2 al op zak? En wil je doorstuderen? Meld je dan aan voor dit kopjaar. Je kunt dan het diploma van Hairstylist in één extra jaar halen. Jij wordt een echte specialist in dameskapsels. Bij dit kopjaar sta je drie of vier dagen in een salon en ga je één of twee dagen naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. 

Match

Salonmanager dame

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager dame ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

De opleidingen Salonmanager dame en Salonmanager heer beginnen met dezelfde basisvakken. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager dame. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren.

Match

Salonmanager heer

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager heer ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

Je begint deze opleiding met dezelfde basisvakken voor Salonmanager dame als voor heer. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager heer. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren. Er is een mogelijkheid tot versnellen van de opleiding.

Schoonheidsverzorging

Hoe stel ik vast welk huidtype iemand heeft? Hoe geef ik een goede massage? Tijdens een opleiding (Allround) Schoonheidsspecialist leer jij alles over het verzorgen van mensen hun gezicht en lichaam.

Je kunt kiezen uit verschillende niveaus. In de opleiding Schoonheidsspecialist niveau 2 leer jij alles wat je moet weten over de huid en hoe je handen en voeten kunt verzorgen. Ook leer je verschillende massagetechnieken en bijvoorbeeld het verven van wimpers en wenkbrauwen. Als Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 komen daar aanvullende behandelingen bij zoals aromatherapie en gezonde lifestyle. En heb je jouw diploma Schoonheidsspecialist op zak kun je in slechts één extra jaar Allround Schoonheidsspecialist worden. 

Bekijk opleidingen

Match

Schoonheidsspecialist

Jij laat mensen stralen. Je werkt in een salon en helpt mensen met de verzorging van hun gezicht of lichaam. Je brengt bijvoorbeeld crèmes aan. Of je helpt klanten te relaxen door een massage te geven. Je werkt elke dag met veel verschillende mensen. En de klant is koning. We leren je ook hoe je zelf een salon begint.

Match

Allround Schoonheidsspecialist

Jij besteedt veel aandacht aan je gezicht en nagels. Jouw imago is belangrijk. Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten. Ook voer jij specialistische behandelingen uit, bijvoorbeeld voor huidverbetering. Zo laat jij anderen stralen. En dit geeft jou zelf weer een goed gevoel.  

Fashion

De laatste mode? Zeg maar gerust: de eerste mode, want alles wat jij draagt is in. Jij weet precies wat mensen graag dragen en je bent op de hoogte van alle trends. Die liefde voor mode kun je kwijt in deze opleidingen.

Je kunt kiezen uit verschillende niveaus. Wil je bijvoorbeeld kleding maken en ontwerpen? Kies dan voor Basismedewerker mode op niveau 2 of Allround medewerker mode/maatkleding op niveau 3. Hoe gaaf zou het zijn om bij een ontwerper te werken? 

Ben je vooral een regelaar met een goed gevoel voor Mode? Dan past de opleiding Junior Productmanager Fashion bij jou!

Bekijk opleidingen

Match

Basismedewerker fashion

Jij houdt van mode. En je wilt graag in een atelier van een bedrijf werken. Kleding maken of repareren. Als Basismedewerker Fashion leer jij allerlei vakhandelingen op het gebied van naaien, de naaimachine bedienen en met patronen werken. Jij zorgt ervoor dat klanten weer goedgekleed over straat gaan.

Match

Assistant Fashion Tailor

Jij bent creatief en houdt van mode. Je werkt in een confectieatelier of bij een ontwerper als assistent. Je maakt en ontwerpt kleding op verzoek, maar ook naar eigen inzicht. Je leert verschillende naaitechnieken en (digitaal) patroontekenen, maar ook klantgericht handelen. Zo weet jij straks hoe je de kleding die je maakt kunt verkopen.

Match

Fashion Tailor

Jij bent creatief en werkt graag met je handen. Ook ben je altijd op de hoogte van de laatste modetrends. Bij de opleiding tot Fashion Tailor leer je om zelfstandig het perfecte kledingstuk te maken. In opdracht van anderen, maar ook je eigen collectie. Je bent niet alleen bezig met kleding maken: ook leer je tijdens de opleiding alles over het plannen, begroten en adviseren voor kledingopdrachten. 

Match

Fashion Retailer

Jij helpt graag klanten met stylingadvies. Je weet hoe kleding gemaakt wordt. Je leert zelf ook de basis van kleding maken en vermaken. Maar je bent vooral gericht op de in- en verkoop ervan. Je hebt de juiste kleding en accessoires op tijd in de winkel. Die presenteer je in de etalage of online. Ook weet je wie je concurrenten zijn. Zo word jij een verkoopspecialist op fashiongebied. En klanten komen terug om speciaal door jou geholpen te worden.

Match

Fashion Product Coordinator

De laatste mode? Zeg maar gerust: de eerste mode, want alles wat jij draagt is in. Jij weet precies wat mensen graag dragen en je bent op de hoogte van alle trends. Die liefde voor mode kun je kwijt in deze opleiding. Als Fashion Product Coordinator denk je met alles mee. Naar jou wordt geluisterd, want jij weet niet alleen wat de behoeften in de markt zijn, je brengt ook verkoopresultaten in kaart. Je werkt aan de product ontwikkeling en kijkt bijvoorbeeld hoe lang een kledingstuk meegaat. Wil jij een collectie ontwikkelen? Kleding inkopen? Dan past deze opleiding bij jou.

Daarom het Beauty & Fashion College

Wist je dat het Beauty & Fashion College de allerleukste opleidingen aanbiedt om mensen te laten stralen? Er is genoeg keuze. Je doet veel ervaring op in de praktijk. Je ontvangt klanten in de salons of in het vermaakatelier. Studenten zijn zeer tevreden over ons. We zitten op toplocaties, modern en centraal gelegen. Je kunt bij ons in de spotlights staan. Of anderen laten shinen.

Het Zadkine Beauty & Design Lab

Studenten, docenten en partners van het Beauty & Design Lab werken samen aan innovatie van het onderwijs. 

Beauty & Fashion College locaties

Rotterdam Centrum (Benthemplein): opleidingen Haarverzorging, Schoonheidsverzorging en Mode.

Deze locatie is pas geleden helemaal verbouwd. Het is echt een toplocatie, midden in het centrum. Het OV stopt voor de deur. In school hebben we een eigen Beauty & Fashion hoek met mooie praktijksalons. Hier ontvangen we de klanten. Qua eten is er ook genoeg keuze, je kunt iets lekkers eten van de bakkerij, in de kantine, brasserie of het restaurant. Omdat studenten hier meehelpen wordt er geen winst gemaakt op het eten en zijn de prijzen laag.

Campus Hoogvliet: opleidingen Haarverzorging.

Dit is ook een modern schoolgebouw met veel glas. Het zit op 2 minuten lopen vanaf metro Zalmplaat. De locatie is wat kleiner, waardoor je iedereen snel leert kennen; studenten én docenten. De Zadkine Haarstudio is net een echte salon, hier ontvangen we klanten. Er zit een goede kantine in school.                                                                                                                           

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Beauty & Fashion College? Check dan het magazine, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer informatie

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan