Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Veiligheidsacademie

Jij zorgt ervoor dat mensen zich veilig voelen. Op straat, in winkels of misschien wel op strategische locaties die van vitaal belang zijn. Bij de Veiligheidsacademie leer jij de skills om aan de slag te gaan bij Defensie, Handhaving en Politie. Ook kun je aan de slag als Beveiliger in het bedrijfsleven. Past dit bij jou? Bekijk de verschillende opleidingen.

Bekijk de opleidingen

Over het college

Als jij straks zorgt voor een veilige omgeving, dan zijn er twee dingen heel belangrijk. Jij kijkt goed om je heen. Wat gebeurt er in je omgeving? Zie je iets geks? En je maakt contact met mensen. Zo zorg jij ervoor dat mensen veilig zijn. Of je nu werkt als beveiliger of als politieagent: deze vaardigheden komen in alle opleidingen terug.

Je ervaart vanaf het begin wat er voor nodig is om te werken in levensechte situaties. Je oefent bijvoorbeeld het aanspreken van burgers en het schrijven van een proces-verbaal. Kies je voor een VeVa-opleiding? Dan krijg je les van militair instructeurs, rechtstreeks uit de praktijk. Onze goede contacten met het werkveld zorgen ervoor dat onze opleidingen actueel en vooruitstrevend zijn. Bovendien staan wij garant voor je stageplaats. Dat is dus een zorg minder.

Je moet tegen een stootje kunnen. Daarom werken we er samen aan om jou stevig in je schoenen te zetten. Je bent dus lichamelijk fit, maar ook mentaal sterk. Je gaat je grenzen verleggen, met kameraadschap als grootste goed. Onze opleidingen geven je een basis waar je de rest van je leven de vruchten van plukt!

VeVa student klimt over touwbrug bij de Zadkine Veiligheidsacademie

Veiligheid en Vakmanschap (VeVa)

Wil jij graag werken bij Defensie? Onze opleidingen Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) stomen je klaar voor een baan bij Defensie. Tegelijkertijd haal je een mbo-vakdiploma. VeVa-opleidingen zijn er in allerlei richtingen, zoals Maritiem, Grondoptreden of de Koninklijke Luchtmacht. Heb je interesse in techniek? Kies dan voor de ICT-opleiding of Bedrijfsautotechniek. VeVa-opleidingen kun je volgen op niveau 2 of 3.

Met je VeVa-diploma ben je verzekerd van een baan bij Defensie. Er volgt wel een aanstellingskeuring die je succesvol moet afronden. Besluit je na je opleiding dat Defensie toch niets voor jou is, dan heb je een erkend mbo-vakdiploma op zak.

Bekijk alle opleidingen

Welke baan bij Defensie is jou op het lijf geschreven? 

Beveiliging en Handhaving

Werk jij graag op straat, tussen de mensen? Of op locaties die vragen om toezicht? Als je dit leuk vindt, kies dan voor een opleiding Beveiliger of Handhaver Toezicht en Veiligheid. Je komt vaak in contact met allerlei soorten mensen. Onze opleiding leert je hoe je het beste in gesprek kan gaan als iemand de regels overtreedt. Of hoe je iemand helpt om diefstal of inbraak te voorkomen.

Deze belangrijke rol in de samenleving is jou op het lijf geschreven als je graag een voorbeeldfunctie vervult en mensen helpt. Je uniform zorgt ervoor dat je herkenbaar bent, dus jij bent hét aanspreekpunt als het gaat om een veilige omgeving. Word jij hiervan enthousiast?

Bekijk alle opleidingen

Welke opleiding past bij jou? 

Daarom de Veiligheidsacademie

Zou je in uniform willen werken? En word je blij van vooruitstrevende en actuele keuzedelen, zoals 'Drone toepassingen'? Dan zit je bij ons goed. We werken namelijk nauw samen met Defensie en Politie. Hierdoor volg jij lessen die inspelen op de praktijk én is je stageplek gegarandeerd. Ook kun je kiezen uit een aantal unieke opleidingen die je bijna nergens anders kunt volgen.

Ben jij alert en weet je wat er om je heen gebeurt? Met andere woorden: sta jij aan? Bekijk dan onze opleidingen en meld je aan.

Veiligheidsacademie Volwassenenonderwijs

Een leven lang leren en ontwikkkelen. Een belangrijke maatschappelijke beweging die jou aanspreekt. Want ook al ben je aan het werk, in de beveiliging of een andere branche, je bent nooit uitgeleerd. Grijp de kans om het beste uit jezelf te halen. Volg Volwassenenonderwijs op de Veiligheidsacademie en bekijk de verschillende opleidingen en cursussen die wij aanbieden.

Voor werkgevers

Misschien ben jij de werkgever die zijn personeel de kans geeft meer uit zichzelf te halen. Ervoor te zorgen dat alle waardevolle jaren werkervaring verzilverd worden in een officieel mbo-diploma op het gepaste niveau. Wat de vraag ook is, we denken graag met je mee. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om opleidingen plaats te laten vinden in het eigen bedrijf, na werktijd of in de avonduren. Het is ook mogelijk de inhoud van de opleiding toe te spitsen op de specifieke werkprocessen binnen jouw organisatie.

Neem contact op met dhr. Arjan van Noort via A.vanNoort@zadkine.nl of 06-29063459, om samen te ontdekken waar de behoefte van je bedrijf of werknemers ligt. Want ontwikkeling van je personeel is niet alleen in het belang van de werknemer, maar ook een manier om als gehele organisatie te groeien.

Het magazine

Wil jij nog meer weten over de Veiligheidsacademie? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan