Zoeken
Menu
StudieMatch

Veiligheidsacademie

Jij zorgt er voor dat mensen zich veilig voelen. Op straat, in winkels of misschien wel op strategische locaties die van vitaal belang zijn. Wij bereiden je daarop voor, zodat je de skills hebt om aan de slag te gaan als Beveiliger in het bedrijfsleven of bij organisaties als Defensie, Handhaving en Politie. Past dit bij jou? Bekijk de verschillende opleidingen.

Bekijk de opleidingen

Over het college

Zorgdragen voor veiligheid vraagt erom dat je aandacht hebt voor je omgeving en verbonden bent met de mensen om je heen. Dit komt in al onze opleidingen terug. Of je nu als particulier beveiliger aan de slag wil, of liever werkt in de publieke veiligheid. Welke opleiding je ook kiest: wij staan garant voor je stageplaats. Dat is dus een zorg minder.

Je ervaart vanaf het begin wat er voor nodig is om te werken in levensechte situaties. Je oefent bijvoorbeeld het aanspreken van burgers en het schrijven van een proces-verbaal. Kies je voor een VeVa opleiding? Dan krijg je les van militair instructeurs, rechtstreeks uit de praktijk. Onze goede contacten met het werkveld zorgen ervoor dat onze opleidingen actueel en vooruitstrevend zijn.

Je moet tegen een stootje kunnen. Daarom werken we er samen aan om jou stevig in je schoenen te zetten. Je bent dus lichamelijk fit, maar ook mentaal sterk. Je gaat je grenzen verleggen, met kameraadschap als grootste goed. Onze opleidingen geven je een basis waar je de rest van je leven de vruchten van plukt!

Beveiliging en Handhaving

Werk jij graag op straat, tussen de mensen? Of op locaties die vragen om toezicht? Als je dit leuk vindt, kies dan voor een opleiding Beveiliger of Handhaver Toezicht en Veiligheid. Je komt vaak in contact met allerlei soorten mensen. Onze opleiding leert je hoe je het beste in gesprek kan gaan als iemand de regels overtreed. Of hoe je iemand helpt om diefstal of inbraak te voorkomen.

Deze belangrijke rol in de samenleving is jou op het lijf geschreven als je graag een voorbeeldfunctie vervult en mensen helpt. Je uniform zorgt ervoor dat je herkenbaar bent, dus jij bent hét aanspreekpunt als het gaat om een veilige omgeving. Word jij hiervan enthousiast?

Bekijk alle opleidingen

Welke opleiding past bij jou? 

Handhaver toezicht en veiligheid

Beveiliger oriëntatiejaar Politie

Veiligheid en Vakmanschap (VeVa)

Wil jij graag werken bij Defensie? Onze opleidingen Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) stomen je klaar voor een baan bij Defensie. Tegelijkertijd haal je een mbo-vakdiploma. VeVa-opleidingen zijn er in allerlei richtingen, zoals Maritiem, Grondoptreden of de Koninklijke Luchtmacht. Heb je interesse in techniek? Kies dan voor de ICT-opleiding of Bedrijfsautotechniek. VeVa-opleidingen kun je volgen op niveau 2 of 3.

Na het afronden van de opleiding, kun je op verschillende plekken aan de slag binnen Defensie. Besluit je na je opleiding dat Defensie toch niets voor jou is, dan heb je een erkend mbo-vakdiploma op zak.

Bekijk alle opleidingen

Welke baan bij Defensie is jou op het lijf geschreven? 

Aankomend onderofficier grondoptreden

Aankomend medewerker grondoptreden

Aankomend medewerker maritiem

Grondbeveiliging Koninklijke luchtmacht

Daarom de Veiligheidsacademie

De Veiligheidsacademie staat in nauw contact met het werkveld, waardoor ons onderwijs vooruitstrevend en actueel is. Wat denk je bijvoorbeeld van het keuzedeel 'Drone toepassingen'? Ook bieden we een aantal unieke opleidingen aan die je bijna nergens anders kunt volgen. Door onze goede samenwerkingen met Defensie, Handhaving en Politie, kunnen wij jouw stageplek garanderen!

Meer weten?