StudieMatch
Zoeken
Menu

Mbo-Verpleegkundige

Verpleegkundige
Verpleegkunde studenten
Materiaal
Verpleegkundige met patiënt

In het kort

Wil je verpleegkundige worden en al werkend en lerend tegelijk iets voor anderen betekenen? Ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving waar je elke dag leert? Kies dan voor deze opleiding waarbij je start in het tweede of derde leerjaar van de reguliere opleiding.

Over jouw opleiding

Als afgestudeerd verpleegkundige kun je gaan werken in diverse branches van de verpleging en verzorging. Verpleegkundige is een beschermde beroepstitel. Daarom krijg je een registratie in het BIG-register

Jij zorgt voor patiënten. Je geeft medicatie of injecties, brengt een infuus of katheter in, verzorgt wonden en wast patiënten als zij dit zelf niet kunnen. Ook geef je voorlichting.  

Bij een opname voelen patiënten zich vaak angstig of ongemakkelijk. Door een praatje te maken en goed te luisteren kun jij ervoor zorgen dat zij zich meer op hun gemak voelen. Maar dat is niet alles.  

Op de werkvloer gaat het er vaak hectisch aan toe. Patiënten vragen je hulp, artsen of collega's vragen om assistentie, familieleden komen op bezoek en willen je iets vragen. In al die drukte ben jij helemaal op je plek en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Je hebt dus een dynamische baan!

De informatie over de opleiding Mbo-Verpleegkundige start bij 00:38.

Wat ga ik doen?

In deze opleiding leer je alles over het vak van verpleegkundige. Je krijgt les in projecten. Daar maak je theoretische en praktijkgerichte opdrachten.  

Je begint in het tweede of derde leerjaar van de opleiding.  

Werken en naar school

Tijdens de bbl opleiding Mbo-Verpleegkundige werk je het grootste deel van de tijd in de praktijk. Je gaat één dag per week naar school. 

In de gezondheidszorg werkt Zadkine o.a. samen met: 

  • Aafje: specialist in ouderenzorg

  • Het Erasmus MC is op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend centrum voor patiëntenzorg, kennisoverdracht en kennisontwikkeling 

  • Frankelandgroep, Centrum voor wonen, zorg en welzijn 

  • Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken 

  • Stichting Humanitas: een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening in de regio Rotterdam 

    Overige samenwerkingen zijn met o.a.: Antes Pernassia, Philadelphia, Welthuis, Sonneburgh, Zellingen, Rijndam revalidatie, De Vijverhof, Argos, Buurtzorg, GGZ Delfland, Lelie Zorggroep, Memorial Zorg, Middin, en Domus Magnus. 

Aan het werk

Ga je meteen aan het werk? 

Als Verpleegkundige werk je in het ziekenhuis, een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg of in de gehandicapten- of geestelijke gezondheidszorg. Tijdens deze bbl werk je al tijdens je studie. 

De gezondheidszorg ontwikkelt zich snel. Wij zorgen dat je up to date blijft. 

Kans op werk

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Afgestudeerden met werk

Deze regio
93%
Landelijk gemiddelde
99%

Startsalaris

Landelijk gemiddelde
€ 19,00
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Richard Wirtz

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Richard:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW

Esther Cairo

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Esther: