
Brood & Banket

Over het college
Vakmanschap staat bij onze opleidingen voorop. Je leert niet alleen hoe je brood-en banketproducten maakt, je oefent vooral met verschillende bak- en rijs en garneertechnieken. Jij weet straks welke ingrediënten je het beste kunt gebruiken en hoe je moet decoreren en garneren. Je volgt ook veel interessante gastlessen en workshops van Rotterdamse bedrijven zoals Dudok, Jordy’s Bakery, Sharp Sharp, het bakkertje, Debic en Callebaut.
Specialistische opleidingen niveau 4: Boulanger en Patissier
Heb je al een bakkersdiploma op niveau 3 en wil je je verder verdiepen in brood of chocola? Kies dan voor de éénjarige specialistische opleidingen Boulanger of Patissier. Je gaat aan de slag met de wat complexere technieken en je werkt met verfijnde producten. Beide opleidingen duren één jaar en worden gegeven als bbl-opleiding. Dit betekent dat je één dag in de week naar school gaat, en de rest van de week bij een bakkerij aan het werk bent.
Brood en banket
Bekijk opleidingen:
Daarom het Brood en Banket College
Wij zijn de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam! Dé plek om alles te leren over het vak. Het Brood en Banket College is een klein college en hierdoor leer je jouw docenten snel kennen en is er veel tijd jou. Bij vragen, problemen of extra uitleg staan onze docenten, stage- en studieloopbaanbegeleiders altijd voor je klaar. Jouw ambities en persoonlijk ontwikkeling staan bij ons centraal.
Je volgt praktijklessen in onze ruime en moderne praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland. Hier ga je fijn aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. Praktijkervaring doe je ook op tijdens de vele workshops en gastlessen die geboden worden door bakkersbedrijven uit de regio.
Jij volgt workshops van de beste brood- en banketbakkers uit het vak. Wij hebben een speciale Raad van Advies voor Brood en Raad van Advies voor Banket opgericht. Deze raad bestaat uit professionals uit het vak die jou graag alles uit het vak willen leren. Je volgt workshop bij hen of je loopt hier stage.
In de Raad van Advies zitten de volgende Rotterdamse bedrijven:
Onze leerlingen doen jaarlijks mee aan jeugdvakwedstrijden, aan (inter)nationale competities en aan diverse festivals en workshops. Jouw kans om jouw creaties te laten zien.
Brood en broodproducten zijn booming. We gaan steeds vaker de deur uit om in een café of restaurant te lunchen of ontbijten. De vraag naar vakmensen in brood en banket is daarom vrij groot. Grote kans dat jij na het behalen van je diploma een baan hebt.
Op locatie hebben wij onze eigen winkel waar we de door onze studenten gemaakte brood- en banketproducten verkopen. In ’t Winkeltje leer je van ervaren docenten meer van de commerciële kant van het vak.
We leren je ook om een lekker broodje klaar te maken of een kop koffie te zetten. Daarnaast leer je hier alles over voorraad en beheer en hygiëne (HACCP).
Onze school is groot, maar het team van het college is klein. Daardoor kent iedereen elkaar, voelt het vertrouwd en is er veel aandacht voor jouw persoonlijke begeleiding.
Locatie
Je volgt jouw lessen op een echte toplocatie, midden in het centrum. Het Centraal Station is op slechts een paar minuten lopen en het OV stopt voor de deur. Heb je een tussenuur en zin om even naar buiten te gaan? Op slechts een paar minuten loopafstand vind de populaire winkelstraten Coolsingel en Lijnbaan.
Het magazine
Wil jij nog meer weten over het Brood & Banket College? Blader dan door onze brochure, hierin lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de verschillende opleidingen.