
Over het college
Je leert niet alleen om brood-/en banketproducten te maken. We laten je vooral uitgebreid kennis maken en lekker veel oefenen met alle technieken. Jij weet straks welke ingrediënten je het beste kan gebruiken en hoe je moet decoreren en garneren. Jij bent straks een echte expert in het maken van de meest uiteenlopende broodsoorten, gebak en zoete lekkernijen.
Specialistische opleidingen
We hebben verschillende opleidingen en er zit vast wel wat voor jou bij. Wil je later aan de slag als zelfstandig bakker in een bakkerij? Of misschien wil jij je specialiseren in brood? Dan is onze nieuwe opleiding Boulanger echt wat voor jou. Wil jij graag werken met ijs en chocola? Bekijk dan de opleiding Patissier.
Moderne praktijklokalen
Wij beschikken over ruime en moderne praktijklokalen, die je alle ruimte geven om je vaardigheden en creativiteit verder te ontwikkelen. En in onze eigen bakkers- en banketwinkel worden jouw producten verkocht en leer jij hoe je moet verkopen.
Brood en banket
Bekijk opleidingen:
Daarom het Brood en Banket College
Jouw ambities en persoonlijk ontwikkeling staan bij ons centraal. Bij vragen of problemen staan onze docenten altijd voor je klaar.
Je volgt praktijklessen in onze ruime en moderne praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland. Hier ga je fijn aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. Je krijgt hier alle ruimte om jouw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.
Rotterdam is booming op het gebied van brood en brood-en banketzaken. Wij werken met veel van deze bedrijven samen. Hierdoor krijg jij de kans om bij de beste bedrijven om stage te lopen of je bbl-opleiding te volgen.
Jij volgt workshops van de beste brood- en banketbakkers uit het vak. Wij hebben een speciale Raad van Advies voor Brood en Raad van Advies voor Banket opgericht die jouw alle kneepjes uit het vak leren.
In de Raad van Advies zitten de volgende bedrijven:
Onze leerlingen doen jaarlijks mee aan jaarlijkse jeugdvakwedstrijden, aan (inter)nationale competities en aan diverse festivals en workshops. Jouw kans om jouw creaties te laten zien.
Brood en broodproducten zijn booming. We gaan steeds vaker de deur uit om in een café of restaurant te lunchen of ontbijten. De vraag naar vakmensen in brood en banket is daarom vrij groot. Grote kans dat jij na het behalen van je diploma een baan hebt.
Op locatie hebben wij onze eigen winkel waar we de door onze studenten gemaakte brood- en banketproducten verkopen. In ’t Winkeltje leer je van ervaren docenten meer van de commerciële kant van het vak.
We leren je ook om een lekker broodje klaar te maken of een kop koffie te zetten. Daarnaast leer je hier alles over voorraad en beheer en hygiëne (HACCP).
Het magazine
Wil jij nog meer weten over het Brood & Banket College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.