Zoeken
Menu
StudieMatch

Brood & Banket

Ben je creatief en werk je graag met je handen? Kom dan bakken bij de enige brood- en banketopleidng van Rotterdam! 

Je leert alle technieken op het gebied van bakken en over de verschillende producten. Je krijgt hierbij les van docenten die veel praktijkervaring hebben. Daarnaast krijg je ook gastlessen van Rotterdamse bedrijven zoals Dudok, Jordy's Bakery of Hotel New York

Hou jij van bakken of droom je ervan om je eigen bakkers- of chocoladewinkel te beginnen? Meld je aan voor één van onze opleidingen. 

Bekijk de opleidingen
student Jaimy met bloem
student Uitvoerend Bakker Lucas met boter
studenten brood en banket aan het werk

Over het college

Je leert niet alleen om brood-en banketproducten te maken. We laten je vooral uitgebreid kennis maken en veel oefenen met verschillende bak- en rijs en garneertechnieken. Jij weet straks welke¬†ingredi√ęnten je het beste kan gebruiken en hoe je moet decoreren en garneren. Zo word jij expert in het maken van de meest uiteenlopende broodsoorten, chocola, gebak en zoete lekkernijen.¬†

Specialistische opleidingen niveau 4: Boulanger en Patissier 

Heb je al een bakkersdiploma en wil je verder verdiepen in brood of chocola? Kies dan voor één van onze eenjarige specialistische opleidingen Boulanger of Patissier. Tijdens deze opleidingen ga je in de slag met wat complexere technieken en werk je met verfijnde producten. Beide opleidingen duren één jaar en worden gegeven als bbl-opleiding. Dit betekent dat je één dag in de week naar school gaat, en de rest van de week bij een bakkerij aan het werk bent. 

Brood en banket

Bekijk opleidingen:

Daarom het Brood en Banket College

Wij zijn de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam! Het Brood en Banket College is een klein college en daarom is er veel tijd jou! Bij vragen of problemen staan onze docenten altijd voor je klaar. Jouw ambities en persoonlijk ontwikkeling staan bij ons centraal.

Je volgt praktijklessen in onze ruime en moderne praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland. Hier ga je fijn aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. 

Rotterdam is booming op het gebied van brood. In de stad vind je ook veel bakkersbedrijven. Bedrijven die zijn opgezet door professionals met een passie voor hun vak. Met veel van deze professionals werken wij samen. Jij volgt hier workshops of loopt hier stage. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Brood & Banket College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?