Zoeken
Menu
StudieMatch

Brood & Banket

Versgebakken brood, de lekkerste koekjes, cupcakes of luxe taarten. Dat bak jij! 

Je leert alle technieken op het gebied van brood en banket. Les krijg je van onze docenten die veel praktijkervaring hebben. Daarnaast krijg je ook gastlessen van ervaren Rotterdamse bedrijven zoals Dudok, Jordy's Bakery of Hotel New York

Wil je je verder verdiepen in brood of banket? Volg dan in één jaar onze specialistische opleidingen Boulanger of Patissier. 

Hou jij van bakken en maak jij hiervan jouw beroep? 

Bekijk de opleidingen
student Jaimy met bloem
student Uitvoerend Bakker Lucas met boter
studenten brood en banket aan het werk

Over het college

Je leert niet alleen om brood-en banketproducten te maken. We laten je vooral uitgebreid kennis maken en veel oefenen met verschillende bak- en rijs en garneertechnieken. Jij weet straks welke¬†ingredi√ęnten je het beste kan gebruiken en hoe je moet decoreren en garneren. Zo word jij expert in het maken van de meest uiteenlopende broodsoorten, gebak en zoete lekkernijen.¬†

Specialistische opleidingen niveau 4: Boulanger en Patissier 

Heb je al een bakkersdiploma en wil je verder verdiepen in brood of chocola? Kies dan voor één van onze eenjarige specialistische opleidingen Boulanger of Patissier. Tijdens deze opleidingen ga je in de slag met wat complexere technieken en werk je met verfijnde producten. Beide opleidingen duren één jaar en worden gegeven als bbl-opleiding. Dit betekent dat je één dag in de week naar school gaat, en de rest van de week bij een bakkerij aan het werk bent. 

Moderne praktijklokalen

Wij beschikken over ruime en moderne praktijklokalen, die je alle ruimte geven om je vaardigheden en creativiteit verder te ontwikkelen. En in onze eigen bakkers- en banketwinkel worden jouw producten verkocht en leer jij hoe je moet verkopen. 

Brood en banket

Bekijk opleidingen:

Daarom het Brood en Banket College

Wij zijn de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam! Het Brood en Banket College is een klein college en daarom is er veel tijd jou! Bij vragen of problemen staan onze docenten altijd voor je klaar. Jouw ambities en persoonlijk ontwikkeling staan bij ons centraal.

Je volgt praktijklessen in onze ruime en moderne praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland. Hier ga je fijn aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. 

Rotterdam is booming op het gebied van brood. In de stad vind je ook veel bakkersbedrijven. Bedrijven die zijn opgezet door professionals met een passie voor hun vak. Met veel van deze professionals werken wij samen. Jij volgt hier workshops of loopt hier stage. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Brood & Banket College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?