Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Brood & Banket

Welkom bij de enige bakkersopleiding in Rotterdam! Ben je creatief en werk je graag met je handen? Of hou jij van bakken en droom je ervan om je eigen bakkers- of chocoladewinkel te beginnen? Meld je aan voor één van onze bakkersopleidingen en word expert op het gebied van bakken en garneren. 

Bekijk de opleidingen
studenten brood en banket aan het werk
student Uitvoerend Bakker Lucas met boter
opleiding bakker

Over het college

Vakmanschap, creativiteit en aandacht voor jou staan bij onze bakkersopleidingen voorop. Je leert niet alleen alles over bakken, decoreren en garneren, maar ook over de commerci√ęle kant van het vak. Zo krijg je inzicht in economische vakken, waarbij je leert over kostprijzen, duurzaam inkopen en hoe je producten op de juiste manier verpakt. Bijvoorbeeld, je leert hoe je de beste ingredi√ęnten selecteert voor je producten en hoe je effici√ęnt kunt werken om kosten te besparen.¬†

Specialistische opleidingen niveau 4: Boulanger en Patissier 

Heb je al een bakkersdiploma op niveau 3 en wil je je verder verdiepen in brood of chocola? Kies dan voor de éénjarige specialistische opleidingen Boulanger of Patissier opleiding. Je gaat aan de slag met de wat complexere technieken en je werkt met verfijnde producten. Beide opleidingen worden gegeven als bbl-opleiding. Dit betekent dat je één dag in de week naar school gaat, en de rest van de week bij een bakkerij aan het werk bent. 

Praktijkgericht leren bij onze bakkersopleidingen

Onze studenten nemen deel aan workshops, gaan op excursies en krijgen volop kansen om zichzelf te ontwikkelen. Van het kneden van deeg tot het decoreren van taarten, ze leren het allemaal door het zelf te doen. Een belangrijk onderdeel van het eindexamen voor zelfstandig werkend bakker is de Bakkersmarkt, waar ze hun eigen creaties presenteren en verkopen. Zo leren ze niet alleen de basisvaardigheden van het bakken, maar ook hoe ze hun producten moeten promoten en verkopen aan een echt publiek.

Tijdens de opleiding krijg je ook de kans om in ons winkeltje op school te werken, waar je leert hoe je producten verkoopt en klanten tevreden stelt. Zo ben je goed voorbereid om jouw eigen bakkerij of chocoladewinkel te starten!

Brood en banket

Bekijk onze bakkersopleidingen:

Match

Zelfstandig werkend bakker

zelfstandig werkend bakker met boter

Match

Zelfstandig werkend bakker

leerling zadkine

Match

Uitvoerend bakker

student aan het bakken

Match

Uitvoerend bakker

werken met bolletjes deeg

Match

Boulanger

ciabatta

Match

Patissier

Ijs Zadkine College

Daarom het Brood en Banket College

Als je op zoek bent naar een opleiding Bakker, dan zit je bij het Zadkine Brood en Banket College op de juiste plek! Wij zijn de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam! Dé plek om alles te leren over het vak. Het Brood & Banket College is een klein college en hierdoor leer je jouw docenten snel kennen en is er veel tijd jou. Bij vragen, problemen of extra uitleg staan onze docenten, stage- en studieloopbaanbegeleiders altijd voor je klaar. Jouw ambities en persoonlijk ontwikkeling staan bij ons centraal.

Je volgt praktijklessen in onze ruime en moderne praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland. Hier ga je fijn aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. Praktijkervaring doe je ook op tijdens de vele workshops en gastlessen die geboden worden door bakkersbedrijven uit de regio. 

Locatie

Je volgt jouw lessen op een echte toplocatie, midden in het centrum van Rotterdam. Het Centraal Station is op slechts een paar minuten lopen en het OV stopt voor de deur. Heb je een tussenuur en zin om even naar buiten te gaan? Op slechts een paar minuten loopafstand vind de populaire winkelstraten Coolsingel en Lijnbaan. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Brood & Banket College? Blader dan door onze brochure, hierin lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de verschillende opleidingen.

Meer weten?

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan