Zoeken
Menu
StudieMatch

Brood & Banket

Versgebakken brood, de lekkerste koekjes, cupcakes of luxe taarten. Dat bak jij! 

Je leert alle technieken op het gebied van brood en banket. Ook krijg je lessen van ervaren Rotterdamse professionals uit het vak zoals Dudok, Jordy's Bakery of Hotel New York. 

Wil je je verder verdiepen in brood of banket? Volg dan in 1 jaar onze specialistische opleidingen Boulanger of Patissier. 

Hou jij van bakken en maak jij hiervan jouw beroep? 

Bekijk de opleidingen
leerling brood en banket aan het leren
Leerlingen Sanne en Marnix
student brood en banket aan het werk

Over het college

Je leert niet alleen om brood-en banketproducten te maken. We laten je vooral uitgebreid kennis maken en lekker veel oefenen met alle technieken. Jij weet straks welke ingrediënten je het beste kan gebruiken en hoe je moet decoreren en garneren. Jij bent straks expert in het maken van de meest uiteenlopende broodsoorten, gebak en zoete lekkernijen. 

Specialistische opleidingen

We hebben verschillende opleidingen en er zit vast wel wat voor jou bij. Wil je later aan de slag als zelfstandig bakker in een bakkerij? Of misschien wil jij je specialiseren in brood? Dan is onze nieuwe eenjarige opleiding Boulanger echt wat voor jou. Wil jij graag werken met ijs en chocola? Bekijk dan de specialistiche opleiding Patissier. Ook deze opleiding duurt 1 jaar. 

Moderne praktijklokalen

Wij beschikken over ruime en moderne praktijklokalen, die je alle ruimte geven om je vaardigheden en creativiteit verder te ontwikkelen. En in onze eigen bakkers- en banketwinkel worden jouw producten verkocht en leer jij hoe je moet verkopen. 

Nieuwe opleidingen

Samen met de colleges Travel & Leisure, Dienstverlening & Facility en Horeca starten we in september met twee nieuwe opleidingen: Allround Hospitality Medewerker en Hospitality Manager. Opleidingen waar gastvrijheid en service belangrijk zijn.

Hou je van aanpakken en wil je straks een toffe en afwisselende baan in een hotel, restaurant, congrescentrum of reisorganisatie? Dan is dit wat voor jou. 

Brood en banket

Bekijk opleidingen:

Uitvoerend bakker

leelingen Sanne en Marnix

Uitvoerend bakker

student aan het bakken

Boulanger

bakker

Patissier

Ijs Zadkine College

Daarom het Brood en Banket College

Wij zijn de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam! Het Brood en Banket College is een klein college en daarom is er veel tijd jou! Bij vragen of problemen staan onze docenten altijd voor je klaar. Jouw ambities en persoonlijk ontwikkeling staan bij ons centraal.

Je volgt praktijklessen in onze ruime en moderne praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland. Hier ga je fijn aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. 

Rotterdam is booming op het gebied van brood. In de stad vind je ook veel bakkersbedrijven. Bedrijven die zijn opgezet door professionals met een passie voor hun vak. Met veel van deze professionals werken wij samen. Jij volgt hier workshops of loopt hier stage. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Brood & Banket College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?