StudieMatch
Zoeken
Menu

Brood & Banket

Welkom bij de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam! Ben je creatief en werk je graag met je handen? Of hou jij van bakken en droom je ervan om je eigen bakkers- of chocoladewinkel te beginnen? Meld je aan voor één van onze opleidingen en word expert op het gebied van bakken en garneren. 

Bekijk de opleidingen
studenten brood en banket aan het werk
student Uitvoerend Bakker Lucas met boter
student Jaimy met bloem

Over het college

Vakmanschap staat bij onze opleidingen voorop. Je leert niet alleen hoe je brood-en banketproducten maakt,¬†je¬†oefent vooral met verschillende bak- en rijs en garneertechnieken. Jij weet straks welke¬†ingredi√ęnten je het beste kunt gebruiken en hoe je moet decoreren en garneren.¬†Je volgt ook veel interessante¬†gastlessen en workshops van Rotterdamse bedrijven zoals Dudok, Jordy‚Äôs Bakery, Sharp Sharp, het bakkertje, Debic en Callebaut.

Specialistische opleidingen niveau 4: Boulanger en Patissier 

Heb je al een bakkersdiploma op niveau 3 en wil je je verder verdiepen in brood of chocola? Kies dan voor de éénjarige specialistische opleidingen Boulanger of Patissier. Je gaat aan de slag met de wat complexere technieken en je werkt met verfijnde producten. Beide opleidingen duren één jaar en worden gegeven als bbl-opleiding. Dit betekent dat je één dag in de week naar school gaat, en de rest van de week bij een bakkerij aan het werk bent. 

Brood en banket

Bekijk opleidingen:

Match

Zelfstandig werkend bakker

zelfstandig werkend bakker met boter

Match

Zelfstandig werkend bakker

leerling zadkine

Match

Uitvoerend bakker

student aan het bakken

Match

Uitvoerend bakker

werken met bolletjes deeg

Match

Boulanger

ciabatta

Match

Patissier

Ijs Zadkine College

Daarom het Brood en Banket College

Wij zijn de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam! Dé plek om alles te leren over het vak. Het Brood en Banket College is een klein college en hierdoor leer je jouw docenten snel kennen en is er veel tijd jou. Bij vragen, problemen of extra uitleg staan onze docenten, stage- en studieloopbaanbegeleiders altijd voor je klaar. Jouw ambities en persoonlijk ontwikkeling staan bij ons centraal.

Je volgt praktijklessen in onze ruime en moderne praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland. Hier ga je fijn aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. Praktijkervaring doe je ook op tijdens de vele workshops en gastlessen die geboden worden door bakkersbedrijven uit de regio. 

Locatie

Je volgt jouw lessen op een echte toplocatie, midden in het centrum. Het Centraal Station is op slechts een paar minuten lopen en het OV stopt voor de deur. Heb je een tussenuur en zin om even naar buiten te gaan? Op slechts een paar minuten loopafstand vind de populaire winkelstraten Coolsingel en Lijnbaan. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Brood & Banket College? Blader dan door onze brochure, hierin lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de verschillende opleidingen.

Meer weten?