Zoeken
Menu
StudieMatch

Brood & Banket

Versgebakken brood, de lekkerste koekjes of luxe taarten. In onze praktijklokalen leer jij alles over brood en banket, welke ingrediënten je het beste kan gebruiken en hoe je moet decoreren en garneren. Je werkt met de laatste technieken en je leert hoe jij de mooiste en lekkerste creaties maakt. Hou jij van bakken en wil jij hiervan je beroep maken? Bekijk dan onze opleidingen.

Bekijk de opleidingen
leerling brood en banket aan het leren
Leerlingen Sanne en Marnix
student brood en banket aan het werk

Over het college

Wij leren je niet alleen om een brood-/en banketproducten te maken, we laten je vooral uitgebreid kennis maken en lekker veel oefenen met alle technieken zodat jij expert wordt in het maken van de meest uiteenlopende broodsoorten, gebak en zoete lekkernijen. 

Met een opleiding van Brood en Banket kan jij straks alle kanten op en daarom kan je bij ons uit een aantal opleidingen kiezen, er zit vast wel wat voor jou bij. Wil je later aan de slag als zelfstandig bakker in een bakkerij? Of misschien wil je je specialiseren in brood en dan is bijvoorbeeld onze nieuwe opleiding Boulanger echt wat voor jou.  

Wij beschikken over ruime en moderne praktijklokalen, die je alle ruimte geven om je vaardigheden en creativiteit verder te ontwikkelen. En in onze eigen bakkers- en banketwinkel maak je kennis met de meer commerciële kanten van het vak. 

Brood en banket

Bekijk opleidingen:

Uitvoerend bakker

leelingen Sanne en Marnix

Uitvoerend bakker

student aan het bakken

Boulanger

Brood en banket, Zadkine College

Patissier

Ijs Zadkine College

Daarom het Brood en Banket College

Onze docenten zijn zeer betrokken bij onze studenten en we bieden jou een veilige omgeving waar wij alle aandacht hebben voor jouw ambities en persoonlijke ontwikkeling.

Wij beschikken over ruime state-of-the-art ingerichte praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland, waar je veel kan oefenen en die je de mogelijkheden bieden jouw vaardigheden verder te ontwikkelen.

Locatie

Alle opleidingen van het Brood en Banket College bieden we aan op dezelfde locatie in hartje Rotterdam op het Benthemplein. Je leert hierdoor de leerlingen en docenten snel kennen. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Als je binnenkomt, ervaar je meteen het praktijkgerichte karakter van onze opleidingen. Op de begane grond hebben wij praktijklokalen waar je veel kan oefenen. Ook hebben wij onze gezellige brood- en banketwinkel 't Winkeltje. In deze broodjeszaak verkopen onze eigen studenten onze brood- en banketproducten.

Daarnaast is er een soort mini- winkelcentrum met een Office Centre, Brasserie In ’t Oude Noorden, wijn & spijs restaurant Onder de Hofbogen, een schoonheidssalon en kapsalon. Ook hebben we twee moderne keukens met de nieuwste apparaten. Op de tussenverdieping vind je de kantine en in het hele gebouw is wifi beschikbaar.  

Op het plein voor de school is er ruimte voor sport en ontspanning. Zo kan je er basketballen, skaten maar ook gewoon relaxen.  

Meer weten?