StudieMatch
Zoeken
Menu

Brood & Banket

Ben je creatief en werk je graag met je handen? Of hou jij van bakken of droom je ervan om je eigen bakkers- of chocoladewinkel te beginnen? Meld je aan voor één van onze opleidingen. Je leert alle technieken op het gebied van bakken en over de verschillende producten.

Uniek aan dit college is dat wij als enige mbo-school deze opleidingen aanbieden in Rotterdam. Centraal gelegen met moderne en ruime praktijklokalen en docenten met veel praktijkervaring.

Bekijk de opleidingen
studenten brood en banket aan het werk
student Uitvoerend Bakker Lucas met boter
student Jaimy met bloem

Over het college

Vakmanschap staat voorop. Je leert niet alleen hoe je brood-en banketproducten maakt. Je¬†oefent vooral met verschillende bak- en rijs en garneertechnieken. Jij weet straks welke¬†ingredi√ęnten je het beste kunt gebruiken en hoe je moet decoreren en garneren. Onze opleidingen zijn heel praktijkgericht. Je volgt ook veel interessante¬†gastlessen en workshops van Rotterdamse bedrijven zoals Dudok, Jordy's Bakery of Hotel New York.¬†

Specialistische opleidingen niveau 4: Boulanger en Patissier 

Heb je al een bakkersdiploma niveau 3 en wil je je verder verdiepen in brood of chocola? Kies dan voor de éénjarige specialistische opleidingen Boulanger of Patissier. Je gaat aan de slag met de wat complexere technieken en je werkt met verfijnde producten. Beide opleidingen duren één jaar en worden gegeven als bbl-opleiding. Dit betekent dat je één dag in de week naar school gaat, en de rest van de week bij een bakkerij aan het werk bent. 

Brood en banket

Bekijk opleidingen:

Daarom het Brood en Banket College

Wij zijn de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam! Het Brood en Banket College is een klein college en daarom is er veel tijd jou. Bij vragen, problemen of extra uitleg staan onze docenten altijd voor je klaar. Jouw ambities en persoonlijk ontwikkeling staan bij ons centraal.

Je volgt praktijklessen in onze ruime en moderne praktijklokalen, toonaangevend in onderwijsland. Hier ga je fijn aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. Praktijkervaring doe je ook op tijdens de vele workshops die geboden worden door verschillende bakkerszaken uit de regio. 

Locatie

Deze locatie is pas geleden helemaal verbouwd. Het is echt een toplocatie, midden in het centrum. Het Centraal Station is op slechts een paar minuten lopen en het OV stopt voor de deur.  Deze locatie is pas geleden helemaal verbouwd. Het is echt een toplocatie, midden in het centrum. Het OV stopt voor de deur. 

Qua eten is er ook genoeg keuze, je kunt iets lekkers eten van de bakkerij, in de kantine, brasserie of het restaurant. En heb je een tussenuur en zin om even naar buiten te gaan? Op slechts een paar minuten loopafstand vind de welbekende en populaire Coolsingen en Lijnbaan. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Brood & Banket College? Blader dan door onze brochure, hierin lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de verschillende opleidingen.

Meer weten?