StudieMatch
Zoeken
Menu

Optiek

Onze ogen zijn belangrijk. Hiermee zien we de wereld om ons heen. In Nederland zijn er nu bijna 9 miljoen mensen die een bril dragen. En dat aantal groeit nog steeds doordat onze ouders en grootouders steeds ouder worden, maar ook door het toenemende gebruik op telefoons en tablets.

Bij het Optiek College duik jij in de wereld van brillen. Je leert hoe ogen werken en hoe je een bril maakt. Zo laat jij mensen weer scherp zien. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het vak? Op www.werkenindeoptiek.nl vind je er alles over!

Lijkt het je leuk om te werken in een optiekwinkel, bij een oogkliniek, op een beurs of bij een glasfabrikant? Bekijk hier onze opleidingen, cursussen & trainingen:

Bekijk de opleidingen
Zadkine Optiek College Student
Zadkine Optiek College Student voor brillenkast
Zadkine Optiek College Student glas inspectie

Over het college

Wat een fijn gevoel: jij hebt iemand geholpen met een bril. Die persoon kan weer scherp zien en ziet er ook nog eens goed uit, dankzij jou.

Kies je een opleiding van het Optiek College dan leer jij alles over brillen, de werking van het oog en werken in een optiekwinkel. Een mooie combinatie tussen techniek, gezondheid, mode en sales. 

Die veelzijdigheid zie je terug in je vakkenpakket. Het ene moment repareer je een montuur, terwijl je een uur later een bril verkoopt in onze optiekwinkel 'The Pupil'. Leuk weetje, deze winkel wordt gerund door studenten. Wie weet sta jij daar straks. 

Maak een kennismakingsgesprek

Esther van Pijlen

Wil jij graag meer weten over het Optiek College? Neem gerust contact op met mij. Ik vertel je graag meer. 

Optiek

Hoe maak je een bril? Hoe meet je of iemands ogen goed of slecht zijn?  Hoe weet je welke bril iemand goed staat? Tijdens een optiekopleiding leer jij alles over het werken in een optiekwinkel. Maar je kunt ook aan de slag in een oogkliniek, op een beurs of bij een bedrijf dat brillen ontwerpt.

Je kunt kiezen uit verschillende niveaus. Wil je bijvoorbeeld werken in een optiekwinkel? Dan is de opleiding Verkoopmedewerker of Allround Medewerker Optiek iets voor jou. 

Wil jij opticien worden? Kies dan voor de opleiding Opticien. Deze opleiding kun je ook versneld volgen. Je bent dan al opticien in 2 jaar. Liever werken en leren? Kies dan voor de bbl-opleiding Opticien. 

Bekijk alle opleidingen

Kies een van de optiekopleidingen. Ben je al opticien? Dan kun jij je ook specialiseren in contactlenzen met de branche-erkende opleiding Contactlensspecialist. 

Zadkine Optiek College Student onderzoek
Zadkine Optiek College Student onderzoek

Daarom het Optiek College

Wist je dat het Optiek College de eerste aanbieder van optiekopleidingen is in Nederland? Van die ervaring kun jij mooi profiteren. De vakken die je volgt, sluiten aan bij het bedrijfsleven. Je werkt met de nieuwste apparatuur. En excursies vormen een vast onderdeel van jouw opleiding. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Optiek College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?