Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Optiek

Op zoek naar een opleiding waarin jij het verschil kunt maken met een fashion statement? Dit kun je bijvoorbeeld als opticien of allround verkoopmedewerker optiek. 

Brillendragers¬†gaan mee met de nieuwste trends. Ongewoon, groot, kleurrijk, rond, vierkant: het kan allemaal. Veel moderne brillen zijn ontworpen voor mensen met stijl en lef. Jij als¬†opticien¬†helpt hen om de juiste keuzes te maken!¬†Een bril is h√©t perfecte accessoire om een ‚Äėurban¬†look‚Äô¬†of een¬†‚Äėgeeky¬†look‚Äô¬†te¬†cre√ęren. Alles kan.¬†Misschien vind je het wel te gek om iemand een bril te verkopen die hij of zij nooit voor zichzelf had uitgekozen.¬†Als opticien assisteer je dus elke klant zijn of haar individuele stijl te vinden.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het vak? Op werkenindeoptiek.nl vind je er alles over!

Bekijk de opleidingen
Zadkine Optiek College Student
Zadkine werken met brillen fashion
Zadkine Optiek College Student voor brillenkast
Werken met brillen Zadkine

Over het college

Tijdens een optiekopleiding leer jij alles over het werken in een optiekwinkel. Maar je kunt ook aan de slag in een oogkliniek, op een beurs of bij een bedrijf dat brillen ontwerpt. Dat moet een goed gevoel geven: jij hebt iemand geholpen met een bril. Die persoon kan weer scherp zien en ziet er ook nog eens goed uit, dankzij jou!

Onze studenten geven je tijdens de open dagen graag een rondleiding door het college en vertellen je wat je nog meer kunt verwachten tijdens de opleiding zoals; Hoe maak je een bril? Hoe meet je of iemands ogen goed of slecht zijn? Hoe weet je welke bril iemand goed staat?
Wil je niet wachten op een open dag? Schrijf je dan in voor een meeloopdag op zadkine.nl/meeloopdagen 
Op deze meeloopdag volg je een paar vakken. Je ontmoet andere mbo-studenten en doet mee met een praktijkles. Zo krijg je een beter beeld van de opleiding en kun je de sfeer proeven. 

Maak een kennismakingsgesprek

Richard Wirtz

Wil jij graag meer weten over het Optiek College? Neem gerust contact op met mij. Ik vertel je graag meer. 

Richard Wirtz

Optiek

Kies je een opleiding van het Optiek College dan leer jij alles over brillen, de werking van het oog en werken in een optiekwinkel. Een mooie combinatie tussen techniek, gezondheid, mode en sales. 

Die veelzijdigheid zie je terug in je vakkenpakket. Het ene moment repareer je een montuur, terwijl je een uur later een bril verkoopt in onze optiekwinkel 'The Pupil'. Leuk weetje, deze winkel wordt gerund door studenten. Wie weet sta jij daar straks. 

Je kunt kiezen uit verschillende niveaus. Wil je bijvoorbeeld werken in een optiekwinkel? Dan is de opleiding Verkoopmedewerker of Allround Medewerker Optiek iets voor jou. 

Wil jij opticien worden? Kies dan voor de opleiding Opticien. Deze opleiding kun je ook versneld volgen. Je bent dan al opticien in 2 jaar. Liever werken en leren? Kies dan voor de bbl-opleiding Opticien. 

Bekijk alle opleidingen

Kies een van de optiekopleidingen. Ben je al opticien? Dan kun jij je ook specialiseren in contactlenzen met de branche-erkende opleiding Contactlensspecialist. 

Match

Allround Medewerker Optiek

Stralende ogen. Die wil jij zien. Als Allround Medewerker Optiek maak jij mensen blij met een bril of lenzen. Ze zien weer scherp én ze zien er goed uit. Dankzij jou. Tijdens deze opleiding leer jij alles over het oog, mode en techniek. Een divers vak.

Match

Verkoopmedewerker Optiek

Als Verkoopmedewerker Optiek maak jij mensen blij met een bril of lenzen. Je hebt oog voor detail. Jij weet vaak wat iemand leuk staat en je vindt het leuk om iemand te adviseren. Bovendien ben je vriendelijk en bijna altijd vrolijk. Check, check, dubbelcheck? Misschien is de opleiding Verkoopmedewerker Optiek iets voor jou.  

Match

Opticien

Als mensen minder goed zien en een bril nodig hebben, gaan ze naar een opticien. De opticien bekijkt de ogen en bepaalt welke bril iemand nodig heeft. Wil jij dit leren? Ben je goed in techniek en maak je gemakkelijk contact met mensen? Dan is deze opleiding wat voor jou. 

Match

Opticien

Mensen goed laten zien en er goed uit laten zien. Dat is jouw taak als opticien. Jij wordt de specialist op het gebied van brillen. Tijdens deze bbl-opleiding tot opticien werk jij als leerling bij een optiekwinkel en ga je 1 dag in de week naar school. Zo leer jij het vak in de praktijk. Zie je dat zitten?

Match

Contactlensspecialist

Ben je opticien en wil je verder leren? Tijdens deze tweejarige branche-erkende opleiding word je opgeleid tot contactlensspecialist. Hierna adviseer jij jouw klanten over diverse soorten contactlenzen, pas je de lenzen aan en geef je je klant de nodige begeleiding.

Match

Opticien, Certificaat Assortimentsbeheer optiek en assisteren bij refractie

Heb je wel eens gedacht aan een carrière in de boeiende wereld van de optiek? Waar je klanten helpt aan een modieuze oplossing voor hun kijkwensen? En waar je door kunt groeien? Maak nu kennis met de wereld van de optiek door het volgen van deze cursus. Haal het mbo-certi¬≠ficaat en je kunt meteen aan de slag in de optiekbranche.

In drie maanden leer je assisteren bij refractie en het voeren van assortimentsbeheer, zodat je al gelijk kan werken in een optiekwinkel.

Zadkine Optiek College Student onderzoek
Zadkine Optiek College Student onderzoek

Daarom het Optiek College

Wist je dat het Optiek College de eerste aanbieder van optiekopleidingen is in Nederland? Van die ervaring kun jij mooi profiteren. De vakken die je volgt, sluiten aan bij het bedrijfsleven. Je werkt met de nieuwste apparatuur. En excursies vormen een vast onderdeel van jouw opleiding. 

Het magazine

Wil jij nog meer weten over het Optiek College? Check dan de brochure, hier lees je verhalen van studenten en vertellen we je alles over het college en de opleidingen die erbij horen.

Meer weten?

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan