Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Assistent dienstverlening art & design

School & Stage (BOL)

Studenten werken aan gekleurd geveldoek
Jongeren verven weefgetouw
Studenten bezoeken Depot Boijmans

In het kort

Ontdek een wereld vol kunst met de eenjarige entreeopleiding Assistent dienstverlening art & design. Deze mbo niveau-1 opleiding is een samenwerking tussen Zadkine Startcollege en Museum Boijmans Van Beuningen. Je volgt jouw lessen niet alleen in de schoolbanken. Je werkt namelijk twee dagdelen per week aan museumprojecten, volgt verschillende (kunst-)workshops en organiseert activiteiten die te maken hebben met kunst en cultuur. Dit doe je op locatie van  Zuid. Boijmans Van Beuningen.

Wil je meer weten? Scroll naar beneden voor meer informatie. Of neem contact op met intakecoördinator Ellie Soares. Je kunt haar bellen, e-mailen of een WhatsAppbericht sturen. Haar telefoonnummer is 06 - 26 51 26 08, haar e-mailadres is. e.soares@zadkine.nl. 

Tijdens deze mbo-opleiding leer jij:

  • Echt van alles over kunst en cultuur,
  • Met je handen iets moois maken, in een team of alleen
  • Een activiteit organiseren en begeleiden
  • Schilderijen, beelden en foto's bekijken en daarbij bedenken wat je hierbij denkt, ziet en voelt.

Wat ga ik doen?

Assistent Dienstverlening art & design is een entreeopleiding op basis van beroeps opleidend leren (BOL). Dat betekent dat je het grootste deel van de week lessen volgt. De lessen volg je niet alleen in de schoolbanken, maar deels bij Zuid. Boijmans Van Beuningen. Dus alles wat je leert kun je gelijk uitproberen in de praktijk. 

Je werkt mee aan projecten van kunstenaars en volgt workshops die te maken hebben met kunst. Samen met jouw klas maak je ook kennis met andere culturele instellingen. Dat zijn organisaties die ook iets doen met kunst en cultuur. Bijvoorbeeld Depot Boijmans Van Beuningen of  Tailors & Wearers of Gelukswandelingen.

Ook organiseer je activiteiten voor bewoners in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan knutselmiddagen voor kinderen, of een feestelijke middag voor ouderen. 

Je krijgt ook basisvakken, zoals rekenen, Nederlands en burgerschap. Daarnaast geven we volop aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Stage lopen

Je leert dus verschillende vaardigheden op school en in de praktijk. Ook loop je tijdens deze opleiding stage bij een andere organisatie dan Boijmans van Beuningen.

Deze stage zoek je zelf. Het mooiste is als je een bedrijf vindt die ook te maken heeft met kunst en cultuur. Maar dat hoeft niet perse. Je kunt ook stage lopen bij een bedrijf dat andere diensten verleent. Zoals activiteiten organiseren voor kinderen. 

Aan het werk

Als je bent geslaagd, dan heb je je diploma op mbo niveau 1! Je kunt dan aan het werk als assistent binnen de culturele sector. Na de opleiding weet je wat deze sector te bieden heeft en wat jouw mogelijkheden zijn.  Wil je aan het werk? Dan helpen we jou met het vinden van een baan. Of je stroomt door naar een volgend opleidingsniveau. Heb je deze opleiding afgerond? Dan krijg je van Boijmans van Beuningen een certificaat. Dat certificaat laat zien dat jij relevante (werk-) ervaring hebt bij Boijmans van Beuningen.

Vervolgopleiding

Wil je verder studeren? Dat kan! We helpen jou met het kiezen van een passende vervolgopleiding binnen Zadkine. Dan gaat de overgang soepel en weet je zeker dat je op je plek zit.

Locatie

De opleiding Assistent Dienstverlening art & design volg je op onze locatie in Rotterdam-Zuid. Een paar dagdelen in de week heb je lessen bij Boijmans Van Beuningen. Dit gebouw zit aan de Hillevliet 90 in Rotterdam. 

Welke toelatingseisen heeft deze opleiding?

  • Je bent ouder dan 16 jaar
  • Je hebt geen schooldiploma of startkwalificatie

Ellie Soares

Intakecoördinator Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over een beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Ellie!

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan