Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Assistent verkoop & ict

School & Stage (BOL)

Of kom naar
Assisten verkoop & ict bij Zadkine Startcollege

In het kort

Ben jij helemaal weg van computers, smartphones én verkoop? Vind jij het leuk om computers uit elkaar te halen of juist aan de slag te gaan met software programma’s? Dan is de mbo niveau 1 opleiding Assistent verkoop & ict iets voor jou. Met dit diploma kun je alle kanten op. Zo kun je in de detailhandel werken en heb je specifieke ICT kennis die meerwaarde heeft voor mediabedrijven, computer- en telefoonwinkels.

Jouw opleiding

In de entreeopleiding Assistent verkoop & ict leer je hoe je hardware en software installeert en onderhoudt. Problemen oplossen en storingen verhelpen ga je niet uit de weg. Daarnaast ontwikkel je verkoopvaardigheden en neem je een kijkje bij bedrijven.  

Als Assistent verkoop & ict krijg je te maken met klanten en collega’s. Het is belangrijk dat je nieuwsgierig bent en dat je het leuk vindt om een vraag of probleem te onderzoeken. Je bent dus goed in het helpen van mensen. Je werkt in de detailhandel waar de meest uiteenlopende winkelformules te vinden zijn. Denk aan midden- en kleinbedrijf (MKB) en grootwinkelbedrijven zoals de Mediamarkt. Daarnaast zien we ook dat consumenten steeds vaker vanuit het internet producten bestellen. 

Tijdens je werkzaamheden kan het zijn dat je verkoopgesprekken voert en assisteert bij kassawerkzaamheden. Belangrijk dus dat je afspraken nakomt en altijd vriendelijk bent naar de klant. 

Tijdens deze mbo niveau 1 opleiding krijg je les van docenten die ook op niveau 2 lesgeven. Hierdoor kun je na je opleiding makkelijk doorstromen naar Medewerker ICT niveau 2. Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar een verkoopopleiding op niveau 2. 

Wat ga ik doen?

Assistent verkoop & ict is een entreeopleiding op basis van bol (= beroepsopleidend leren). Dat betekent dus dat je het meest op school bent. Om te zorgen, dat je niet al te veel in een klaslokaal zit, maak je veel uitstapjes. Dat kan een museum of een bezoek aan de Tweede Kamer zijn, maar het kan ook een bezoek aan de Jaarbeurs zijn. 

Naast verkoop en ICT krijg je Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En krijg je de mogelijkheid om exclusieve certificaten te behalen die bedrijven graag zien. Je hebt dan dus een streepje voor! 

- It essentials Cisco certificate 
- Cybersecurity certificate 
- Pocket tracer Cisco certificate 
- MTA Microsoft certificate 
- Comptia certificate 
- Web design certificate 

Bij burgerschap worden thema’s behandeld waar je in de toekomst veel aan hebt. Denk aan het leren met geld omgaan, hoe maak je de beste indruk bij een sollicitatie en wat zijn je rechten en plichten in Nederland. Daarnaast worden er projecten aangeboden zoals ondernemend gedrag, waarbij je wordt geleerd om voor jezelf op te komen om je eigen zaken te kunnen regelen. 

Stage lopen

Als Assistent verkoop & ict word je breed opgeleid. Je leert verschillende onderdelen die binnen een bedrijf belangrijk zijn. Denk aan hoe een magazijn werkt, gesprekken voeren met klanten en collega’s en het beheer van de kassa. 

Je zoekt zelf een stageplek. Dit kan via onze app Hiretime of je zoekt daar buiten. Tijdens de stage pas je toe wat je tijdens de entreeopleiding Assistent verkoop & ict hebt geleerd.   

Locaties

De opleiding Assistent verkoop & ict wordt op de locaties Capelle aan den IJssel en Spijkenisse gegeven. Het beste is om zelf sfeer te komen proeven en de docenten en studenten te ontmoeten op een open dag of ons zomerevent. Over de locaties kunnen we je alvast het volgende vertellen.

Over locatie Capelle aan den IJssel:

  • Goed bereikbaar met ov 
  • Dichtbij winkelcentrum De Terp; handig voor de snelle boodschap 
  • Eigen koffiecorner met warme drank, snack of een broodje 
  • Kleinschalig van opzet met een relaxte sfeer 

Over locatie Spijkenisse:

  • Bus stopt voor de deur
  • Op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau
  • Gratis parkeren
  • We zitten in het pand van GWS College

Aan het werk

Na je opleiding Assistent verkoop & ict kun je aan de slag in de detailhandel. Je krijgt dan te maken met klanten die je zo goed mogelijk moet helpen en collega’s waar je mee moet samenwerken. Tijdens je werkzaamheden ben je nauwkeurig en precies, klantgericht en neem je initiatief. Je voert alle werkzaamheden in opdracht uit waarbij je je houdt aan de regels, instructies en procedures.  

Vervolgopleidingen

Na de opleiding kun je je aanmelden voor de opleiding Medewerker ICT support niveau 2 op het Techniek College Rotterdam (TCR). Ook is het mogelijk om je aan te melden voor opleiding verkoper niveau 2.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Het beste is afgaan op je gevoel! Kom sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten tijdens een open dag of op ons zomerevent. Je ziet dan gelijk welke beroepsopleidingen wij hebben én wat jij er aan hebt. Tot snel!

Ellie Soares

Intakecoördinator Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over een beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Ellie!

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Startcollege
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan