Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Assistent logistiek

Of kom naar

In het kort

Zie jij jezelf al rijden op een heftruck of reachtruck in een groot magazijn? Wil jij je steentje bijdragen in het organiseren van een goederenstroom binnen een bedrijf? Of ben jij die shop of baliemedewerker die elk bedrijf zoekt? Lees dan even door … 

Als er ergens de technologie snel gaat, dan is het wel in dit beroep! Waar eerst veel mensen nodig waren, nemen computers het over. Alleen … deze moeten wel worden bediend. Als assistent logistiek assisteer je bij het verwerken van de goederenstroom in een bedrijf. Dus vanaf het moment dat een vrachtwagen met goederen komt voorrijden tot het moment dat de goederen bij het eindstation zijn aangekomen. Dat hele traject valt onder logistiek. Je hebt een uitvoerende rol binnen het bedrijf. Dat betekent dat je onder begeleiding werkt, maar wel zo veel als kan zelfstandig. Laat maar zien wat je in huis hebt! 

Over jouw opleiding

Je krijgt de basisvakken Nederlands, rekenen en burgerschap op mbo niveau 1. Je leert in theorie (les) als in de praktijk wat het vak logistiek inhoudt. Denk aan werken in een magazijn, het verwerken van een goederenstroom en uiteraard het VCA. VCA is de afkorting voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Dat is een certificeerbare controlelijst waarmee jij aantoont veiligheid, gezondheid en milieu te beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer.  

Je leer vriendelijk en behulpzaam te zijn naar je collega’s en klanten. Professioneel en klantvriendelijk gedrag dus. Je bent zelf verantwoordelijk voor je de kwaliteit van je werk. Dat geldt ook voor je werktempo.  

Mooie bonus: tijdens je entreeopleiding haal je je vorkheftruck certificaat! 

Wat ga ik doen?

We leren je hoe het verwerken van goederen gaat binnen een bedrijf. Welke aspecten komen hier bij kijken? Hoe kun je zo professioneel en klantgericht mogelijk omgaan met klanten en goederen.

Stage lopen

Na tien weken begint je stage. Zo heb je de tijd om goed te worden voorbereid op het lopen van je stage. Vanaf dan loop je twee dagen in de week stage bij een bedrijf. In totaal 400 uur. Hier leer je de theorie die je op school krijgt toe te passen in de praktijk. Denk hierbij aan stages in een groothandel, bij een logistiek dienstverlener of een distributiecentrum.  
Je zoekt zelf een stageplek. Dit kan via onze app Hiretime of je zoekt daar buiten. Tijdens de stage pas je toe wat je tijdens de entreeopleiding Assistent Logistiek hebt geleerd.   

Locaties

De entreeopleiding Assistent logistiek wordt op drie locaties van Zadkine Startcollege gegeven.

Kies de locatie waar jij het beste gevoel bij hebt! Handig dus als je naar één van onze open dagen of het zomerevent komt, omdat je zo de sfeer zelf proeft. Misschien heb je al genoeg aan onderstaande informatie: 

Logistiek bij Zadkine Startcollege

Aan het werk

Als je bent geslaagd, dan heb je je diploma mbo niveau 1! En dat is mét een certificaat vorkheftruck.  

Als Assistent Logistiek heb je een uitvoerende rol. Dit betekent dat je werkt onder begeleiding, maar je voert je taken zo zelfstandig mogelijk uit. Werken kan bij een groothandel, een logistiek dienstverlener of een distributiecentrum. 

Of, je stroomt door naar een volgend niveau. 

Vervolgopleidingen

Match

Logistiek medewerker

Werk jij graag met je handen en leer je het beste in de praktijk? Bij de Zadkine logistiek medewerker opleiding ga jij aan de slag met een Logistiek Paspoort. Tijdens je logistiek opleiding stempel je de vaardigheden af die je hebt geleerd in de praktijk bij jouw leerbedrijf. Denk aan de ontvangst en het verzamelen van goederen. Maar ook je (heftruck)certificaat en VCA teken je af in het paspoort. Voor de theorie en voor Nederlands en Rekenen volg je klassikale lessen online. Je bent dus minder op school en meer in de praktijk. Is jouw paspoort compleet? Dan is het mbo-2 diploma van jou. Zo ga je op weg naar jouw toekomst in de logistiek!

Veelgestelde vragen

Kom langs

Het beste is afgaan op je gevoel! Kom sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten tijdens een open dag of op ons zomerevent. Je ziet dan gelijk welke beroepsopleidingen wij hebben én wat jij er aan hebt. Tot snel!

Jolanda van Ruijven

Docent Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!

Jolanda van Ruijven, docent Zadkine Startcollege
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Startcollege
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan