Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Assistent horeca & voeding

Of kom naar
Assistent horeca events
Assistent horeca restaurant

In het kort

Altijd blije gezichten en complimenten als jij hebt gekookt? Maak dan van je passie je beroep! Je leert bij onze entreeopleiding Assistent horeca & voeding hoe je een lekkere fruitsalade of broodje tonijn maakt en hoe lang deze goed blijft in de koelkast. Dus alles over voedingsmiddelen, houdbaarheid en hygiëne. Ook krijg je bedieningslessen. Je leert tafels op de juiste manier indekken en jouw gasten het lekkerste gerecht serveren.Maar het is vooral … doen!

Over jouw opleiding

Je krijgt er een kick van als je lekker eten bereidt. Je snapt dat eten er ook goed moet uitzien. Je begrijpt dat dit ook voor dranken geldt. Kortom; je hebt  feeling voor de horeca. Je voelt je prettig in een team, als je voor elkaar en met elkaar werkt. 

Met de mbo niveau 1 opleiding Assistent horeca & voeding kun jij allerlei kanten op. Je kunt werken in restaurants, bij fast food service bedrijven, een bakkerij, maar ook bij cafes en clubs. Dat komt omdat jij leert werken met verschillende voedingsmiddelen. De ene dag shake jij een cocktail, de volgende dag bak je een brood.  

Je leert werken met uiteenlopende voedingsmiddelen. In de horeca, voedingsindustrie en de sector brood en banket zijn dat versproducten. Je assisteert bij de productie, de verwerking en de verpakking van voedingsmiddelen, zoals hamburgers inpakken.
 
Natuurlijk werk je veilig en hygiënisch; dus is het met of zonder handschoenen aan, wanneer wel of geen sieraden en draag je je haar nou wel of niet in een staart of haarnetje. Je leert alles over de kwetsbaarheid en houdbaarheid van voedingsmiddelen. Bovendien leer je correct omgaan – dus behulpzaam en vriendelijk zijn - met leveranciers en chauffeurs.  

Veel werk je met opdrachten in de praktijk. Dat betekent dat jij zorgt dat onze studenten in de lunchpauze een lekkere maaltijd kunnen kopen, dat bezoekers van onze evenementen alleen maar meer van jouw eten willen én je draait mee bij RestoVanHarte; een vrijwilligersorganisatie die zorgt dat eenzame ouderen gezamenlijk bij ons dineren.  

Extraatje! Bij deze opleiding haal je gelijk de zeer gewilde certificaten HACCP en snijtechnieken! 

Wat ga ik doen?

Je leert technieken om te koken zoals blancheren, aanbraden, fruiten enzo. Klinkt lekker toch. Je leert producten klaar te maken waarbij ook verschillende snijtechnieken horen. Je leert trucjes om gerechten mooi te presenteren. 

We bezoeken vaak een restaurant, groothandel Hanos of je krijgt een barista-workshop.

Eigenlijk ben je bezig met het verkopen van producten aan je gasten. Want je klanten zijn je gasten! Rekenen gebruik je om recepten te gebruiken. Bij Nederlands leer je beter met collega’s samen te werken en te communiceren. Je gaat ook nadenken over wat je na deze opleiding gaat en hoe je dat kunt aanpakken. Tuurlijk doen we dit samen. 

Stage lopen

Tijdens je opleiding loop je stage bij een horecabedrijf. Dat kan dus bij een KFC, een bakkerij of een restaurant zijn. Je leert bij je opleiding hoe je moet solliciteren naar een stageplek. 

Je zoekt zelf een stageplek. Hiervoor kun je de app Hiretime gebruiken of als je zelf een tof stagebedrijf weet, mag dat ook. 

Tijdens je stage voer je werkzaamheden uit die je op school hebt geleerd. Denk aan het voorbereiden van maaltijden, het bereiden van maaltijden, het uitserveren én het opruimen van de keuken. Allemaal werkzaamheden op assistent niveau. 

Locaties

De opleiding Assistent horeca & voeding wordt op twee locaties van Zadkine Startcollege gegeven. Dat zijn de locaties Capelle aan den IJssel – Dakotaweg - en Rotterdam-Zuid - Frankendaal. 

Over locatie Capelle aan den IJssel 

  • Goed bereikbaar met ov
  • Dichtbij winkelcentrum De Terp; handig voor de snelle boodschap 
  • Eigen koffiecorner met warme drank, snack of een broodje 
  • Kleinschalig van opzet met een relaxte sfeer 

Over locatie Rotterdam-Zuid 

  • Middenin de wijk Vreewijk 
  • Perfect bereikbaar met fiets, scooter, ov of auto 
  • Kinderdagverblijf naast de school waar kids van onze studenten altijd plek krijgen
  • Vaak in de kantine zelfgemaakte maaltijden van studenten horeca te koop 

Aan het werk

Als je bent geslaagd, dan heb je én je diploma mbo niveau 1 en het branchecertificaat HACCP! Je kunt dan werken als assistent in de horeca, voeding en voedingsindustrie. Of, je stroomt door naar een volgend niveau.

Vervolgopleidingen

Match

Kok

Hou jij van lekker eten, vind je het leuk om voor familie en vrienden te koken en zou je hiervan je beroep willen maken? Dan is de opleiding kok iets voor jou! Hier leer je alle vaardigheden die je nodig hebt in de keuken en krijg je volop de kans om prachtige en smakelijke gerechten te maken. Ontdek verschillende kooktechnieken en leer werken in een professionele keuken.

Maak jij straks indruk met jouw heerlijke creaties? 

Horeca Assistent Zadkine

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jolanda van Ruijven

Docent Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!

Jolanda van Ruijven, docent Zadkine Startcollege
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Startcollege
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan