Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Assistent logistiek

In het kort

Zie jij jezelf al rijden op een heftruck of reachtruck in een groot magazijn? Wil jij je steentje bijdragen in het organiseren van een goederenstroom binnen een bedrijf? Of ben jij die shop of balie medewerker die elk bedrijf zoekt? Lees dan even door … 

Als er ergens de technologie snel gaat, dan is het wel in dit beroep! Waar eerst veel mensen nodig waren, nemen computers het over. Alleen … deze moeten wel worden bediend. Als assistent logistiek assisteer je bij het verwerken van de goederenstroom in een bedrijf. Dus vanaf het moment dat een vrachtwagen met goederen komt voorrijden tot het moment dat de goederen bij het eindstation zijn aangekomen. Dat hele traject valt onder logistiek. Je hebt een uitvoerende rol binnen het bedrijf. Dat betekent dat je onder begeleiding werkt, maar wel zo veel als kan zelfstandig. Laat maar zien wat je in huis hebt! 

Over jouw opleiding

Je krijgt de basisvakken Nederlands, rekenen en burgerschap op mbo niveau 1. Je leert in theorie (les) als in de praktijk wat het vak logistiek inhoudt. Denk aan werken in een magazijn, het verwerken van een goederenstroom en uiteraard het VCA. VCA is de afkorting voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Dat is een certificeerbare controlelijst waarmee jij aantoont veiligheid, gezondheid en milieu te beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer.  

Je leer vriendelijk en behulpzaam te zijn naar je collega’s en klanten. Professioneel en klantvriendelijk gedrag dus. Je bent zelf verantwoordelijk voor je de kwaliteit van je werk. Dat geldt ook voor je werktempo.  

Mooie bonus: tijdens je opleiding haal je je vorkheftruck certificaat! 

Wat ga ik doen?

We leren je hoe het verwerken van goederen gaat binnen een bedrijf. Welke aspecten komen hier bij kijken? Hoe kun je zo professioneel en klantgericht mogelijk omgaan met klanten en goederen.

Stage lopen

Je gaat één dag per week naar school. Stage loop je drie tot vier dagen per week; als het maar minimaal totaal 650 uur is.

Denk aan stages in een groothandel, bij een logistiek dienstverlener of een distributiecentrum.  
Je zoekt zelf een stageplek. Dit kan via onze app Hiretime of je zoekt daar buiten. Tijdens de stage pas je toe wat je tijdens de entreeopleiding Assistent Logistiek hebt geleerd.   

Locaties

De entreeopleiding Assistent logistiek wordt op twee locaties van Zadkine Startcollege gegeven.

Kies de locatie waar jij het beste gevoel bij hebt! Handig dus als je naar één van onze open dagen of het zomerevent komt, omdat je zo de sfeer zelf proeft. Misschien heb je al genoeg aan onderstaande informatie: 

Over locatie Spijkenisse 

  • Bus stopt voor de deur 
  • Dichtbij winkelcentrum Plateau
  • Kleinschalig en toch niet té klein, omdat we het pand delen met Zadkine Gezondheid 
  • Loung gedeelte met ruime kantine 

Over locatie Rotterdam-Zuid 

  • Middenin de wijk Vreewijk 
  • Perfect bereikbaar met fiets, scooter, ov of auto 
  • Voldoende gratis parkeerruimte 
  • Kinderdagverblijf naast de school waar kids van onze studenten altijd plek krijgen 
  • Vaak in de kantine zelfgemaakte maaltijden van studenten horeca te koop 
Logistiek bij Zadkine Startcollege

Aan het werk

Als je bent geslaagd, dan heb je je diploma mbo niveau 1! En dat is mét een certificaat vorkheftruck.  

Als Assistent Logistiek heb je een uitvoerende rol. Dit betekent dat je werkt onder begeleiding, maar je voert je taken zo zelfstandig mogelijk uit. Werken kan bij een groothandel, een logistiek dienstverlener of een distributiecentrum. 

Of, je stroomt door naar een volgend niveau. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Het beste is afgaan op je gevoel! Kom sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten tijdens een open dag of op ons zomerevent. Je ziet dan gelijk welke beroepsopleidingen wij hebben én wat jij er aan hebt. Tot snel!

Jolanda van Ruijven

Docent Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!

Jolanda van Ruijven, docent Zadkine Startcollege
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Startcollege
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan