Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Assistent techniek breed

Of kom naar
Zaagmachine

In het kort

Graag met je handen werken. Gewoon doen en kijken of het goed gaat. Niet bang zijn als het fout gaat, maar een andere manier vinden dat het wel lukt! Als dat is wat jou aanspreekt, volg dan onze opleiding Assistent techniek breed. Een mbo niveau 1 opleiding waar je de basis van bouw, mobiliteit en installatie- & constructietechniek leert, zodat je overal aan de slag kunt! 

Over jouw opleiding

Je start met technisch tekenen, omdat dit super belangrijk is. Denk maar aan een kast van Ikea. Als je de tekening kunt lezen, dan kun je aan de slag.  

  • De eerste techniek is hout, aftekenen, zagen, steken en bevestigen. 
  • De tweede techniek is installatietechniek zoals het buigen van cv-pijpen, een radiator aansluiten en elektro aanleggen van schakelingen. De schakelingen leg je aan op een bord, dat je na afloop controleert met spanning(stroom) en dan zou de lamp aan en uit moeten gaan. 
  • De derde techniek is metaal/constructie waar de onderdelen aftekenen, zagen, boren, vijlen, buigen en monteren aan je worden geleerd. Metaal/constructie is het zwaardere werk, dat je op school niet zo ervaart, maar wel als je er dagelijks in werkt. Op school werk je met kleinere werkstukken, die je met een tekening bewerkt.
  • De vierde techniek is mobiliteit. Je gaat sleutelen, demonteren en monteren en zoeken naar oplossingen. Je start met fietsen.  

Je leert projectmatig te werken. Bij een project kies je een techniek of een combinatie van de technieken en ga je met een klasgenoot aan de slag. Voor het project krijg je 20 uur de tijd en dan moet het af zijn. Er zijn projecten, die kant-en-klaar zijn, maar het liefst zien we dat je met een eigen idee komt. 

Heel handig: bij deze entreeopleiding kun je gelijk een VCA-certificaat behalen! 

Wat ga ik doen?

De basisvakken die je krijgt zijn Nederlands, rekenen en burgerschap. De theorie – dus les -voor deze entreeopleiding Assistent techniek breed maken we vaak zelf. Dat is lezen, op internet informatie opzoeken en opdrachten maken zoals bijvoorbeeld het maken van een kruk. Jij bent dan zelf degene die bepaalt welk materiaal je gebruikt en hoeveel je daarvan nodig hebt. Welk gereedschap gebruik je en hoe zet je het in elkaar. Zijn er onderdelen waar je hulp nodig hebt, vraag je een klasgenoot. Zo leer je vragen om hulp, werken in een team én leer je zelf aan klasgenoten uitleggen als zij hulp nodig hebben. 

Je krijgt van alle onderdelen de basis geleerd. Het moment dat je gaat stagelopen, is ook het moment dat jij je specialisatiekeuze maakt. Jij kiest dan of je verder wilt met bouw, installatie of mobiliteit. In die branche zoek je ook je stageplek, want het is de richting waarin jij je examen van je mbo niveau 1 beroepsopleiding doet. 

Stage lopen

Het moment dat je gaat stagelopen, is ook het moment dat jij je specialisatiekeuze maakt. Jij kiest dan of je verder wilt met bouw, met installatie of met mobiliteit. In die branche zoek je ook je stageplek, want het is de richting waarin jij je examen van je mbo niveau 1 beroepsopleiding doet. 

Tijdens je stage loop je mee met een collega (vakman/vakvrouw) en assisteer je bij de werkzaamheden. Op deze manier leer je het vak. Na een tijdje kun je ook zelfstandig aan de slag. 

Je zoekt zelf een stageplek. Dit kan via onze app Hiretime of je zoekt daar buiten.  

Locatie

Assistent techniek breed wordt op locatie Rotterdam-Zuid van Zadkine Startcollege gegeven.  

Kom naar één van onze open dagen of het zomerevent toe om alvast de docenten en de studenten te ontmoeten én om de sfeer zelf te proeven. Misschien heb je al genoeg aan onderstaande informatie: 

Over locatie Rotterdam-Zuid 

  • Middenin de wijk Vreewijk 
  • Perfect bereikbaar met fiets, scooter, ov of auto 
  • Voldoende gratis parkeerruimte 
  • Kinderdagverblijf naast de school waar kids van onze studenten altijd plek krijgen 
  • Vaak in de kantine zelfgemaakte maaltijden van studenten horeca te koop 

Aan het werk

Nadat je je mbo niveau 1 diploma voor Assistent techniek breed hebt gehaald, kun je door naar een volgend niveau of aan het werk. Afhankelijk van waarin jij examen hebt gedaan, kun je in die branche ook werk zoeken. Dat kan dus in de bouw, in de installatie of in de mobiliteitsbranche zijn. 

Opleiding Assistent techniek breed bij Zadkine Startcollege

Veelgestelde vragen

Kom langs

Het beste is afgaan op je gevoel! Kom sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten tijdens een open dag of op ons zomerevent. Je ziet dan gelijk welke beroepsopleidingen wij hebben én wat jij er aan hebt. Tot snel!

Jolanda van Ruijven

Docent Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!

Jolanda van Ruijven, docent Zadkine Startcollege
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Startcollege
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan