Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Assistent verkoop/retail

Of kom naar
Assistent verkoop Zadkine
Assistent verkoop Zadkine

In het kort

Ben je ondernemend  - misschien droom je zelfs van een eigen bedrijf - en krijg je energie van contact met klanten? Dan is verkopen echt iets voor jou! Kies voor de entreeopleiding Assistent verkoop! Je leert alle kneepjes van het vak. Je houdt voorraden bij in het magazijn, zorgt dat alle schappen gevuld zijn en helpt klanten met het maken van de beste keuze.

Opleiding verkoop volgen bij Zadkine Startcollege

Over jouw opleiding

Tijdens deze opleiding leer jij:

 • De winkel- en magazijnruimte netjes en geordend houden
 • Vakken, rekken en schappen gevuld houden
 • Werkzaamheden voorbereiden en plannen
 • Verkoopgesprekken met klanten voeren

Als je een klant de winkel binnen ziet komen, dan word jij enthousiast. Of het nu om het verkopen van een smartphone, een paar sneakers of een weekendje weg gaat. Bij alles wat je verkoopt, zorg je er voor dat de klant tevreden is. In de winkel heb je direct contact met de klant en beantwoord je alle vragen. Door jouw positieve energie komen tevreden klanten terug om iets nieuws te kopen. Je werkt graag samen met collega’s en bent altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Het vak assistent verkoop is afwisselend! Je werkt in de detailhandel waar de meest uiteenlopende winkelformules zijn te vinden. Denk aan midden- en kleinbedrijf (MKB) en grootwinkelbedrijven zoals keuken- en modewinkels zoals Mediamarkt of JD Sports. Je kunt ook aan de slag bij groothandel Sligro. 

Alles voor een glimlach

In jouw functie heb je veel contact met klanten en collega's. Je bent dus goed in het helpen van mensen. Je assisteert zowel in het magazijn als in de winkel. Het kan zijn dat je verkoopgesprekken voert en assisteert bij kassawerkzaamheden. Belangrijk dus dat je afspraken nakomt en altijd vriendelijk bent naar de klant.

Theorie (les) is belangrijk, alleen veel beter én leuker is wat je leert zelf in de praktijk te brengen. Daarom ga je vaak met jouw klas op pad om te leren hoe het verkoopvak in de praktijk werkt. 

Deze mbo niveau-1 opleiding duurt één schooljaar.

Wat ga ik doen?

Assistent verkoop is een entreeopleiding op basis van bol (= beroepsopleidend leren). Dat betekent dus dat je het meest op school bent. Om te zorgen, dat je niet al te veel in een klaslokaal zit, maak je veel uitstapjes. Je gaat naar elk onderdeel in de bedrijfsketen. Denk aan een bezoek aan een boerderij, fabriek, groothandel en natuurlijk de detailhandel.  

Vakken

Je hebt in ieder geval een aantal standaard vakken: Nederlands, rekenen en burgerschap. Onder burgerschap valt bijvoorbeeld een bezoek aan de Tweede Kamer. Ook worden thema’s zoals het leren omgaan met geld, hoe maak je de beste indruk bij een sollicitatie en wat zijn je rechten en plichten in Nederland behandeld. Bovendien doe je mee aan projecten zoals ondernemend gedrag waarbij je leert voor jezelf op te komen en je eigen zaken te regelen. Denk aan het aanvragen van studiefinanciering, huisvesting en kinderopvang. 

Stage lopen

Je zoekt zelf een stageplek. Dit kan via onze app Hiretime. Tijdens de stage pas je toe wat je tijdens de entree-opleiding Assistent Verkoop hebt geleerd. Omdat je als Assistent verkoop breed wordt opgeleid, kun je op veel veerschillende stageplekken terecht. Tijdens je stageperiode ga je één dag per week naar school.

Locaties

De entreeopleiding Assistent verkoop wordt op alle drie de locaties van Zadkine Startcollege gegeven.  
Kies de locatie waar jij het beste gevoel bij hebt! Handig dus als je naar één van onze open dagen komt, omdat je zo de sfeer zelf proeft. Misschien heb je al genoeg aan onderstaande informatie: 

Over locatie Capelle aan den IJssel: 

 • Goed bereikbaar met ov 
 • Dichtbij winkelcentrum De Terp; handig voor de snelle boodschap 
 • Eigen koffiecorner met warme drank, snack of een broodje 
 • Kleinschalig van opzet met een relaxte sfeer 

Over locatie Spijkenisse: 

 • Bus stopt voor de deur 
 • Dichtbij winkelcentrum Plateau 
 • Kleinschalig en toch niet té klein, omdat we het pand delen met Zadkine Gezondheid Welzijn en Sport college 
 • Lounge gedeelte met ruime kantine 

Over locatie Rotterdam-Zuid 

 • Middenin de wijk Vreewijk 
 • Perfect bereikbaar met fiets, scooter, ov of auto 
 • Voldoende gratis parkeerruimte 
 • Kinderdagverblijf naast de school waar kids van onze studenten altijd plek krijgen 
 • Vaak in de kantine zelfgemaakte maaltijden van studenten horeca te koop 

Aan het werk

Als je bent geslaagd, dan heb je je diploma mbo niveau 1! Je kunt dan werken als assistent in bijvoorbeeld een supermarkt, kledingwinkel of fastfoodrestaurant. Of … je stroomt door naar een volgend niveau. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jolanda van Ruijven

Docent Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!

Jolanda van Ruijven, docent Zadkine Startcollege
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Startcollege
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan