Zoeken
Menu
StudieMatch

Zelfstandig werkend bakker

In het kort

Ben jij creatief en is het bakken van de lekkerste koekjes en de mooiste taarten echt jouw ding? Start jij graag jouw dag in de geur van versgebakken brood? Dan hebben wij de opleiding voor jou!

Over jouw opleiding

Als zelfstandig werkend bakker heb je veel gevoel voor smaak, kleur en presentatie. Je vindt het leuk om mensen te verblijden met de lekkerste creaties die jij met passie hebt gemaakt.   

Tijdens de opleiding leer jij alles over de technieken voor het maken van de lekkerste en beste brood- en banketproducten. Hierbij kan je denken aan verschillende soorten brood, maar ook aan marsepein, boterkoekjes of luxe taarten. Op onze school hebben wij een aantal ruime en toffe praktijklokalen, waar je gebruik maakt van de modernste machines en instrumenten.  

Versneld traject

De opleiding Zelfstandig Werkend Bakker duurt 2 jaar indien je in het bezit bent van één van de volgende diploma's: het uitstroomprofiel horeca, bakkerij en recreatie (HBR) op vmbo (k/tl) niveau of Uitvoerend bakker op mbo niveau 2.

Wat ga je doen?

De opleiding Zelfstandig Werkend Bakker duurt twee tot drie jaar (afhankelijk van je vooropleiding). Er zijn drie uitstroomprofielen:

  1. Broodbakker
  2. Banketbakker 
  3. Brood- en banketbakker

In de praktijklessen leer je alles over banket, sierwerk en brood.

Stage lopen

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl

Aan het werk

Na je opleiding kan je al je creativiteit kwijt bij een banketbakkerij, een patisserie of een grootwinkelbedrijf met een bakkerij in de winkel. Maar je kan ook aan de slag bij een luxe restaurant of een ambachtelijke bakkerij waar je veel handwerk doet. Je werkt hygiënisch, systematisch en gedisciplineerd.

Je vindt het leuk om in een team te werken en belangrijk dat er een leuke werksfeer is. Jouw kracht zit in het werken met je handen en je hebt dan ook een goede oog-handcoördinatie. Als zelfstandig bakker kan jij straks in een grote banketbakkerij jonge, onervaren collega’s alles leren over het vak.  

Vervolgopleidingen

Wil je graag verder leren? Ook dat is mogelijk. Met jouw diploma kun je doorstromen naar een van onze andere opleidingen op niveau 3. Of  voor de opleidingen Patissier en Boulanger op niveau 4 binnen de afdeling Brood & Banket.

Patissier

Ijs Zadkine College

Boulanger

Brood en banket, Zadkine College

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Jonne Hartlief

Zadkine Brood & Banket college

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.