Zoeken
Menu
StudieMatch

Patissier

Werken & leren (BBL)

Ijs Zadkine College
Chocola patissier Zadkine College
cupcakes
Brood en banket, patissier college Zadkine, petit fours

In het kort

Als patissier ben jij gespecialiseerd in het maken van het heerlijkste gebak, de mooiste en lekkerste taarten en bonbons in allerlei smaken. Wil jij jouw creativiteit kwijt in prachtig beroep vol smaak? Dan is dit wat voor jou!  

Over jouw opleiding

Hoe cool is het om tijdens je opleiding aan de slag te gaan met je eigen originele recepten? Elke dag de mooiste creaties verzinnen en met chocola, ijs en gebak bezig zijn. Daar hou jij van en hier ligt jouw passie. Als patissier maak jij mensen blij met jouw opvallende, kleurrijke en smakelijke creaties. Hiervoor experimenteer je met verschillende ingredi√ęnten, bereidingstechnieken en werkwijzen.¬†

Je leert over de eigenschappen van verschillende ingredi√ęnten zoals bloemsoorten en suikersoorten en de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct. Omdat dit een specialistenopleiding is, volg je deze opleiding na je bakkersopleiding, of na het behalen van je MBO-diploma Zelfstandig Werkend Bakker niveau 3. ¬†¬†

Wat ga ik doen?

Stage

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Als je binnenkomt, ervaar je meteen het praktijkgerichte karakter van onze opleidingen. Op de begane grond hebben wij praktijklokalen waar je veel kan oefenen. Ook hebben wij onze gezellige brood- en banketwinkel 't Winkeltje. In deze broodjeszaak verkopen onze eigen studenten onze brood- en banketproducten.

Daarnaast is er een soort mini- winkelcentrum met een Office Centre, Brasserie In ’t Oude Noorden, wijn & spijs restaurant Onder de Hofbogen, een schoonheidssalon en kapsalon. Ook hebben we twee moderne keukens met de nieuwste apparaten. Op de tussenverdieping vind je de kantine en in het hele gebouw is wifi beschikbaar. 

Aan het werk

Als patissier ben je creatief en innovatief. Je gebruikt je creatieve idee√ęn bij het maken en afwerken van brood- en banketproducten, zoals broodspecialiteiten, taarten en gebak en bij het bedenken van nieuwe exclusieve producten.

Na je opleiding kan je gaan werken bij een exclusieve banketbakkerij, een patisserie maar ook bij hippe hotels en restaurants. Jij bent een echt vakspecialist op het gebied van het bedenken, ontwerpen en maken van mooie, overheerlijk en exclusieve zoete producten. Werken als patissier betekent dat je al je al je creativiteit kwijt kunt in je werk.

In dit vak moet je soms vroeg je bed uit. Maar dat vind je niet erg, want na een ochtend creatief bezig zijn, ben jij de middag lekker vrij.

Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kun je blijven leren. Bijna alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Jonne Hartlief

Zadkine Brood & Banket college

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.