Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Chocola patissier Zadkine College

Patissier

Werk & School (BBL)

Als patissier ben jij dé specialist in het maken van luxe desserts, de mooiste en exclusieve taarten en bonbons in allerlei smaken. Heb je al het diploma Zelfstandig Werkend Bakker en wil jij jouw kennis naar een hoger level tillen en tot de top behoren? 

Ben jij creatief, perfectionistisch, barst je van de ideeën en lijkt het je geweldig om mensen van jouw gebakjes te zien genieten?  Dan is deze opleiding patisserie echt iets voor jou! 

Over jouw opleiding

Hoe leuk is het om tijdens je opleiding je eigen unieke recepten uit te proberen? Als een ware kunstenaar krijg jij elke dag de kans om de meest prachtige creaties te bedenken en aan de slag te gaan met chocolade, ijs en gebak. Tijdens de patisserie opleiding kun je je helemaal uitleven en experimenteren met ingrediënten, kleuren en smaken.

Specialistische opleiding

Je kunt je alleen aanmelden voor deze opleiding als je al je basiservaring hebt opgedaan en bepaalde technieken beheerst. Dit betekent dat je een bakkersopleiding hebt afgerond of in het bezit bent van een MBO-diploma Zelfstandig Werkend Bakker niveau 3.

Wat ga ik doen?

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je één dag in de week naar school gaat. De overige dagen werk je bij een erkend leerwerkbedrijf. Hier leer je alles over de nieuwste recepten en technieken. 

Tijdens de opleiding krijg je masterclasses van zeer ervaren leermeesters die tot de top behoren in dit vakgebied. Hier leer je meer over de laatste trends op het gebied van patisserie en duurzaamheid en werken met geraffineerde ingrediënten. Je leert hoe je showstukken maakt en hoe je bijvoorbeeld moet werken met ijs. Maar ook suikertrekken en werken met chocola staan op het lesprogramma. Daarnaast leer je hoe je producten moet verpakken en etaleren. En je krijgt les in vakken als plannen en organiseren.

NIEUW! Junior Patissier voor havisten

Heb je een havo-diploma en wil je meer praktijkervaring opdoen voordat je gaat werken of naar het hbo gaat? Of vind je het theoretische deel van de havo niet zo leuk en werk je liever met je handen? Dan bieden wij een versneld traject aan van deze opleiding: Junior Patissier. 

Werk en school

Dit is een bbl-opleiding en dit betekent dat je vier dagen aan het werk gaat bij een leerwerkbedrijf. De andere dag kom je naar school voor je theorielessen. Het zoeken van een baan bij een erkend leerbedrijf doe je zelf, maar natuurlijk helpen we je hierbij. Het is wel belangrijk dat je voor je begint met de opleiding een werkplek gevonden hebt. 

Tijdens deze opleiding Patissier doe je veel praktijkervaring op. Zadkine werkt intensief samen met interessante bakkersbedrijven in regio Rotterdam. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein, gelegen in het hart van Rotterdam en op loopafstand van Rotterdam Centraal. De locatie is uitstekend bereikbaar met tram, bus en metro. Onze school beschikt over ruime praktijkruimtes die voorzien zijn van alle benodigde apparatuur, zodat je optimaal kunt werken en leren.

Op onze locatie vind je ook een echte bakkerswinkel waar producten verkocht worden die door studenten van het Brood & Banket College zijn gemaakt.

Aan het werk

Als patissier ben je creatief en innovatief. Je maakt de heerlijkste delicatessen voor speciale gelegenheden zoals evenementen, feesten en buffetten. Je gebruikt je creatieve ideeën bij het maken en afwerken van brood- en banketproducten, zoals broodspecialiteiten, taarten en gebak en bij het bedenken van nieuwe exclusieve producten.

Creatief aan het werk

Na de opleiding patisserie kan je gaan werken bij een exclusieve banketbakkerij, een patisserie maar ook bij hippe hotels en restaurants. Jij bent een echt vakspecialist op het gebied van het bedenken, ontwerpen en maken van mooie, overheerlijk en exclusieve zoete producten. Werken als patissier betekent dat je al je al je creativiteit kwijt kunt in je werk.

In het bakkersvak moet je vroeg je bed uit, maar dat vind je helemaal niet erg. Want elke ochtend begint voor jou met de geur van versgebakken lekkernijen en de kans om creatief aan de slag te gaan.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kun je blijven leren. Bijna alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Brood & Banket
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan