StudieMatch
Zoeken
Menu

Patissier

Werk & School (BBL)

Ijs Zadkine College
cupcakes
Chocola patissier Zadkine College
student werkt met chocola
student kijkt camera in

In het kort

Als patissier ben jij dé specialist in het maken van luxe desserts, de mooiste en exclusieve taarten en bonbons in allerlei smaken. Heb je al het diploma Zelfstandig Werkend Bakker en wil jij jouw kennis naar een hoger level tillen en tot de top behoren? 

Ben jij creatief, perfectionistisch, barst je van de ideeën en lijkt het je geweldig om mensen van jouw gebakjes te zien genieten?  

Over jouw opleiding

Hoe leuk is het om tijdens je opleiding aan de slag te gaan met je eigen originele recepten? Als een echte kunstenaar mag jij elke dag de mooiste creaties verzinnen en met chocola, ijs en gebak bezig zijn. Tijdens jouw opleiding mag je 'los' op jouw opvallende, kleurrijke en smakelijke creaties.

Specialistische opleiding

In onze ruime praktijklokalen in Rotterdam experimenteer je met verschillende ingrediënten, verfijnde technieken en leer je alles over de verschillende grondstoffen.

Omdat dit een specialistische opleiding is, volg je deze opleiding na je bakkersopleiding, of na het behalen van je MBO-diploma Zelfstandig Werkend Bakker niveau 3.   

Verhalen van studenten

Jaimy droomt van haar eigen chocolaterie. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan hieronder verder. 

Wat ga ik doen?

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je één dag in de week naar school gaat. De overige dagen werk je bij een erkend leerwerkbedrijf. Hier leer je alles over de nieuwste recepten en technieken. 

Tijdens de opleiding krijg je masterclasses van zeer ervaren leermeesters die tot de top behoren in dit vakgebied. Hier leer je meer over de laatste trends op het gebied van patisserie en duurzaamheid en werken met geraffineerde ingrediënten. Je leert hoe je showstukken maakt en hoe je bijvoorbeeld moet werken met ijs. Maar ook suikertrekken en werken met chocola staan op het lesprogramma. Daarnaast leer je hoe je producten moet verpakken en etaleren. En je krijgt les in vakken als plannen en organiseren.

Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? check dan dit filmpje.

Werk en school

Dit is een bbl-opleiding en dit betekent dat je vier dagen aan het werk gaat bij een leerwerkbedrijf. De andere dag kom je naar school voor je theorielessen. Het zoeken van een baan bij een erkend leerbedrijf doe je zelf, maar natuurlijk helpen we je hierbij. Het is wel belangrijk dat je voor je begint met de opleiding een werkplek gevonden hebt. 

Tijdens deze opleiding Patissier doe je veel praktijkervaring op. Zadkine werkt intensief samen met interessante bakkersbedrijven in regio Rotterdam. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam op loopafstand van Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. 

Op school hebben we ook een echte bakkerswinkel. Hier verkopen wij producten die door studenten van het Brood & Banket College zijn gemaakt. 

Aan het werk

Als patissier ben je creatief en innovatief. Je maakt de heerlijkste delicatessen voor speciale gelegenheden zoals evenementen, feesten en buffetten. Je gebruikt je creatieve ideeën bij het maken en afwerken van brood- en banketproducten, zoals broodspecialiteiten, taarten en gebak en bij het bedenken van nieuwe exclusieve producten.

Creatief aan het werk

Na je opleiding kan je gaan werken bij een exclusieve banketbakkerij, een patisserie maar ook bij hippe hotels en restaurants. Jij bent een echt vakspecialist op het gebied van het bedenken, ontwerpen en maken van mooie, overheerlijk en exclusieve zoete producten. Werken als patissier betekent dat je al je al je creativiteit kwijt kunt in je werk.

In dit vak moet je soms vroeg je bed uit. Maar dat vind je niet erg, want na een ochtend creatief bezig zijn, ben jij de middag lekker vrij.

Studenttevredenheid

Landelijk gemiddelde
7.1

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
83%
Landelijk gemiddelde
76%

Afgestudeerden met werk

Landelijk gemiddelde
96%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kun je blijven leren. Bijna alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.