Zoeken
Menu
StudieMatch

Boulanger

Werken & leren (BBL)

Deegroller, Brood en banket, Zadkine College
bakker
student met mixer
ciabatta
bakkers in eigen zaak

In het kort

Brood is trending! Er verschijnen steeds meer nieuwe broodsoorten op de markt. Op dit moment is er veel behoefte aan gespecialiseerde broodbakkers. Wil jij nieuwe producten verzinnen die aansluiten op de trends? Heb jij al ervaring met bakken en wil jij expert worden op het gebied van brood?

Kies dan voor deze creatieve en specialistische opleiding. 

Over jouw opleiding

Deze specialistische opleiding leert jou het hele brood-bak-proces beter begrijpen en beheersen. Je verdiept je in verschillende broodproducten. Denk hierbij aan desembrood, veganbrood of glutenvrijbrood. Maar ook aan verschillende feestbroden, foccachia of brioches.  

Broodproducten en baktechnieken 

Je beheerst al over de nodige basiskennis zoals kneden en rijzen. Tijdens jouw opleiding verdiep je¬†je meer in de nieuwe technieken en ingredi√ęnten waardoor jij een echte expert wordt op het gebied van brood.¬†Ook leer je hoe je boulangerieproducten kunt modelleren, bakken, bewaren en verpakken.‚ÄĮDaarnaast leer je hoe je de kwaliteit van producten bewaakt en hoe je de kosten kunt berekenen. En heel veelzijdige opleiding dus. ¬†

Wat ga je doen?

Je gaat ongeveer √©√©n dag per week naar school. De overige dagen werk je bij een erkend leerwerkbedrijf.¬†Hier leer je alles over de nieuwste broodproducten en technieken. Je leert ook over de verschillende eigenschappen van ingredi√ęnten (zoals bloemsoorten, desem, etc.).

Tijdens de opleiding krijg je masterclasses van zeer ervaren leermeesters die tot de top behoren in dit vakgebied. Hier leer je meer over de laatste trends op het gebied van brood, duurzaamheid en¬†ingredi√ęnten.¬†

Omdat je werkt met nieuwe nieuwe recepten en technieken¬†blijf je jezelf ontwikkelen. Daarnaast krijg je les in plannen en organiseren.¬†Na afronding van deze opleiding ben je een specialistische broodbakker met de skills om een groot broodassortiment te cre√ęren. Met het diploma `Boulanger‚Äô op zak, maak jij van iedere klant een tevreden klant!¬†

Stage lopen

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Je doet tijdens deze opleiding veel ervaring op bij interessante bedrijven. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Jij verlaat de school niet alleen met een diploma maar ook met veel kennis en ervaring. 

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op locatie hebben wij ruime en moderne praktijklokalen waar jij heerlijk aan het werk gaat. Je vindt hier ook onze brood- en banketwinkel 't Winkeltje waar onder andere onze broodproducten verkocht worden van onze studenten, door onze studenten. 

Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? check dan dit filmpje.

Aan het werk

Als boulanger ben jij de specialist op de bakkersvloer. Je kunt je eigen broodjeszaak openen of gaan werken bij exclusieve en ambachtelijke bedrijven die meer dan alleen 'standaard' brood aanbieden. Maar je kan ook aan de slag bij luxe restaurants of hotels. Werken als boulanger betekent vroeg opstaan en vroeg aan het werk. Je vindt het leuk om met mensen te werken en je weet hoe je een team moet aansturen. 

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kun je blijven leren. Bijna alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen. Met je diploma kun je bovendien doorstromen naar het hbo

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Jonne Hartlief

Zadkine Brood & Banket college

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij. 

Jonne Hartlief, Zadkine