Zoeken
Menu
StudieMatch

Boulanger

Werken & leren (BBL)

Deegroller, Brood en banket, Zadkine College
bakker
student met mixer
ciabatta
bakkers in eigen zaak

In het kort

Brood is trending! Er verschijnen steeds meer nieuwe broodsoorten op de markt. Op dit moment is er veel behoefte aan gespecialiseerde broodbakkers. Wil jij nieuwe producten verzinnen die aansluiten op de trends? Word jij die specialist met een passie voor brood? 

Over jouw opleiding

Deze specialistische opleiding leert jou het hele brood-bak-proces beter begrijpen en beheersen. Je verdiept je in verschillende broodproducten. Denk hierbij aan desembrood, veganbrood of glutenvrijbrood. Maar ook aan verschillende feestbroden, foccachia of brioches.  

Broodproducten en baktechnieken 

Je beheertst al over de nodige basiskennis zoals kneden en rijzen. Tijdens jouw opleiding verdiep je¬†je meer in de verschillende technieken waardoor jij een echte expert wordt op het gebied van brood.¬†Ook leer je hoe je boulangerieproducten kunt modelleren, bakken, bewaren en verpakken.‚ÄĮDaarnaast leer je hoe je de kwaliteit van producten bewaakt en hoe je de kosten kunt berekenen. En heel veelzijdige opleiding dus. ¬†

Workshops van experts

Wat is nu op het populair op het gebied van brood? Welke trends komen er nog aan? Wat gebeurt er op het gebied van duurzaamheid? Antwoord op deze vragen krijg je tijdens de verschillende workshops. Deze workshops worden gegeven door bekende Rotterdamse topbedrijven. Deze experts vertellen jou niet alleen de laatste trends. Je gaat ook zelf aan de slag met bakken. Je krijgt tips waarmee je jouw creaties naar een hoger niveau tilt. 

Wat ga je doen?

Na afronding van deze opleiding ben je een specialistische broodbakker met de skills om een groot broodassortiment te cre√ęren. Met het diploma `Boulanger‚Äô op zak, maak jij van iedere klant een tevreden klant!¬†

Stage lopen

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Je doet tijdens deze opleiding veel ervaring op bij interessante bedrijven. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Jij verlaat de school niet alleen met een diploma maar ook met veel kennis en ervaring. 

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op locatie hebben wij ruime en moderne praktijklokalen waar jij heerlijk aan het werk gaat. Je vindt hier ook onze brood- en banketwinkel 't Winkeltje waar onder andere onze broodproducten verkocht wordenn van onze studenten, door onze studenten. 

Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? check dan dit filmpje.

Aan het werk

Als boulanger ben jij de specialist op de bakkersvloer. Je kunt gaan werken in grote en kleine bakkerijen of bij gespecialiseerde en ambachtelijke bedrijven die meer dan alleen 'standaard' brood aanbieden. Maar je kan ook aan de slag bij restaurants of hotels. 

Met je diploma kun je bovendien doorstromen naar het hbo. 

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kun je blijven leren. Bijna alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Jonne Hartlief

Zadkine Brood & Banket college

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij. 

Jonne Hartlief, Zadkine