Zoeken
Menu
StudieMatch

Boulanger

Werken & leren (BBL)

Deegroller, Brood en banket, Zadkine College
Brood en banket, Zadkine College
Boulanger Brood en banket, Zadkine College

In het kort

Brood is trending; er verschijnen steeds meer nieuwe broodsoorten op de markt en er is op dit moment veel behoefte aan gespecialiseerde broodbakkers. Heb jij een passie voor brood en werk je graag met je handen? Vanaf het komende studiejaar kun je bij het Zadkine Brood & Banket College in 1 jaar opgeleid worden tot Broodspecialist op niveau 4. 

Over jouw opleiding

Tijdens deze nieuwe opleiding leer je alles over de verschillende broodproducten. Denk hierbij aan desembrood, veganbrood of glutenvrijbrood. Maar ook aan feestbrood, croissants of brioches.  

Je leert alles over nieuwste broodproducten en technieken, maar ook hoe je boulangerieproducten kunt modelleren, bakken, bewaren en verpakken. Je leert ook hoe je de kwaliteit van de producten bewaakt en hoe je de kosten kunt berekenen en wat dan de kostprijs zal zijn van jouw producten. Een heel veelzijdige opleiding dus.  

Na afronding van deze opleiding ben je een specialistische broodbakker met de skills om een groot broodassortiment te creëren. Met het diploma `Boulanger’ op zak, maak jij van iedere klant een tevreden klant! 

Wat ga je doen?

Stage lopen

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Als je binnenkomt, ervaar je meteen het praktijkgerichte karakter van onze opleidingen. Op de begane grond is een soort mini- winkelcentrum met een Office Centre, Brasserie In ’t Oude Noorden, wijn & spijs restaurant Onder de Hofbogen, brood- en banketwinkel ’t Winkeltje en een schoonheidssalon en kapsalon. Op de tussenverdieping vind je de kantine en in het hele gebouw is wifi beschikbaar.

Aan het werk

Als boulanger ben jij de specialist op de bakkersvloer. Je kunt gaan werken in grote en kleine bakkerijen of bij gespecialiseerde en ambachtelijke bedrijven die meer dan alleen 'standaard' brood aanbieden. Met je diploma kun je bovendien doorstromen naar het hbo. Als Boulanger kan je straks werken bij .  
 
Werken als boulanger betekent dat je al je al je creativiteit kwijt kunt in je werk.  Ook ben je: 

  • Zelfstandig  
  • Innovatief 
  • Nauwkeurig  
  • Hygiënisch 
  • Klantvriendelijk  
  • Goed in samenwerken  

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kun je blijven leren. Bijna alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Jonne Hartlief

Zadkine Brood & Banket college

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.