Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Boulanger

Werk & School (BBL)

ciabatta
bakker
student met mixer
bakkers in eigen zaak

In het kort

Ben je creatief, zit je vol ideeën en lijkt het jou leuk om om nieuwe producten te bedenken die aansluiten op de laatste trends? Of heb je al een diploma Zelfstandig Werkend Bakker en wil je specialiseren op het gebied van brood? Dan is deze éénjarige specialistische opleiding de juiste stap voor jou. 

Over jouw opleiding

Misschien was het je al opgevallen, maar brood is trending! Er verschijnen steeds meer nieuwe broodsoorten op de markt. Op dit moment is er daarom behoefte aan gespecialiseerde broodbakkers met een passie voor brood. Deze specialistische opleiding leert jou het hele brood-bak-proces beter begrijpen en beheersen. Je verdiept je in verschillende broodproducten. Denk hierbij aan desembrood, veganbrood of glutenvrijbrood. Maar ook aan verschillende feestbroden, foccachia of brioches. 

Broodproducten en baktechnieken 

Je hebt al de nodige basiskennis zoals kneden en rijzen. Tijdens deze opleiding verdiep je je meer in de nieuwe en complexere technieken en ingrediënten op het gebied van brood- en broodprudcuten. Ook leer je hoe je boulangerieproducten kunt modelleren, bakken,verpakken en mooi presenteren. Daarnaast leer je hoe je de kwaliteit van producten bewaakt en hoe je de kosten kunt berekenen. Omdat je werkt met nieuwe recepten en technieken blijf je jezelf ontwikkelen.  

NIEUW! Junior Boulanger voor havisten

Heb je een havo-diploma en wil je meer praktijkervaring opdoen voordat je gaat werken of naar het hbo gaat? Of vind je het theoretische deel van de havo niet zo leuk en werk je liever met je handen? Dan bieden wij een versneld traject aan van deze opleiding: Junior Boulanger. Met dit versnelde traject kun je je diploma Boulanger al in twee jaar halen en krijg je veel praktijkervaring in jouw vakgebied.

Meer weten? Neem dan contact op met onze contactpersoon, Marco Hugens. Zijn contactgegevens vind je onderaan deze pagina. 

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op locatie hebben wij ruime en moderne praktijklokalen waar jij heerlijk aan het werk gaat. Je vindt hier ook onze brood- en banketwinkel 't Winkeltje waar onder andere onze broodproducten verkocht worden van onze studenten, door onze studenten. 

Wat ga je doen?

Je komt één dag per week naar school. De overige dagen werk je bij een erkend leerwerkbedrijf. Hier leer je in de praktijk alles over de nieuwste broodproducten en technieken. Je leert ook over de verschillende eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.).
Tijdens de opleiding krijg je masterclasses van zeer ervaren leermeesters die tot de top behoren in dit vakgebied. Hier leer je meer over de laatste trends op het gebied van brood, duurzaamheid en ingrediënten. 

Daarnaast krijg je les in plannen en organiseren. Na afronding van deze opleiding ben je een specialistische broodbakker met de skills om een groot broodassortiment te creëren. 

Werken en leren

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt. Je doet tijdens deze opleiding veel ervaring op bij interessante bedrijven. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Jij verlaat de school niet alleen met een diploma maar ook met veel kennis en ervaring. 

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op stagemarkt.nl.

Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? check dan dit filmpje.

Aan het werk

Als boulanger ben jij de specialist op de bakkersvloer. Je werkt in je eigen broodjeszaak of bij een exclusief en ambachtelijk bedrijf die meer dan alleen 'standaard' brood aanbiedt. Maar je kunt ook aan de slag bij luxe restaurants of hotels. Je werkt met nieuwe recepten en bedenkt deze zelf ook. Hierdoor blijf je jezelf continu ontwikkelen. Presentatie en decoratie zijn ook belangrijk voor jou en je besteedt hier veel aandacht aan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het berekenen van een goede prijs voor de producten.

Werken als boulanger betekent vroeg opstaan en vroeg aan het werk. Maar het betekent ook creatief bezig zijn en mooie dingen maken. 

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kun je blijven leren. Bijna alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen. Met je diploma kun je bovendien doorstromen naar het hbo

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Brood & Banket
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan