Zoeken
Menu
StudieMatch

Zelfstandig werkend bakker

Uitvoerend bakker Zadkine College Deegroller
Uitvoerend bakker Zadkine College Brood
Leerling Zadkine zelfstandig  Bakker

In het kort

Ben jij creatief en is het bakken van de lekkerste koekjes en de mooiste taarten echt jouw ding? Start jij graag jouw dag in de geur van versgebakken brood? Dan hebben wij de opleiding voor jou!

Over jouw opleiding

Als zelfstandig werkend bakker heb je veel gevoel voor smaak, kleur en presentatie. Je vindt het leuk om mensen te verblijden met de lekkerste creaties die jij met passie hebt gemaakt.   

Tijdens de opleiding leer jij alles over de technieken voor het maken van de lekkerste en beste brood- en banketproducten. Hierbij kan je denken aan verschillende soorten brood, maar ook aan marsepein, boterkoekjes of luxe taarten. Op onze school hebben wij een aantal ruime en toffe praktijklokalen, waar je gebruik maakt van de modernste machines en instrumenten.  

Wat ga je doen?

De opleiding Zelfstandig Werkend Bakker duurt drie jaar en jij kiest tijdens je opleiding zelf het uitstroomprofiel die bij jou past:

  • Broodbakker
  • Banketbakker¬†
  • Brood- en banketbakker

In de praktijklessen leer je alles over banket, sierwerk en brood, zoals :  

Stage lopen

Elk jaar loop je ongeveer 10 weken stage bij een erkend leerbedrijf.  

Op www.s-bb.nl‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.¬†

Bij de beroepsopleidende leerweg loop je stage bij leerbedrijven die door de Stichting Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven zijn erkend (zie www.s-bb.nl). Gedurende je stage leer je de theorie in de praktijk toe te passen.  
Soms is het mogelijk om in februari te starten met deze opleiding. Heb je hierin interesse, neem dan contact op met de contactpersoon van de opleiding. 

Aan het werk

Na je opleiding kan je gaan werken bij een banketbakkerij, een patisserie of een grootwinkelbedrijf met een bakkerij in de winkel. Maar je kan ook aan de slag bij een luxe restaurant of een ambachtelijke bakkerij waar je veel handwerk doet. Je werkt hygi√ęnisch, systematisch en gedisciplineerd. Je vindt het leuk om in een team te werken en belangrijk dat er een leuke werksfeer is. Jouw kracht zit in het werken met je handen en je hebt dan ook een goede oog-handco√∂rdinatie. Als zelfstandig bakker kan jij straks in een grote banketbakkerij jonge, onervaren collega‚Äôs alles leren over het vak. ¬†

Werken als zelfstandig bakker betekent dat je al je al je creativiteit kwijt kunt in je werk.  

Ook ben je: 

  • Nauwkeurig en werk je zorgvuldig¬†
  • Hygi√ęnisch¬†
  • Klantvriendelijk ¬†
  • Flexibel¬†
  • Ondernemend¬†
  • Goed in samenwerken ¬†

Vervolopleiding

Wil je graag verder leren? Ook dat is mogelijk. Met jouw diploma kun je doorstromen naar een van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen de afdeling Brood & Banket, Patissier en Boulanger.

Patissier

Ijs Zadkine College

Boulanger

Brood en banket, Zadkine College

Veelgestelde vragen

Jonne Hartlief

Zadkine Brood & Banket college

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.