StudieMatch
Zoeken
Menu

Zelfstandig werkend bakker

zelfstandig werkend bakker met boter
zelfstandig werkend bakker met armen over elkaar
zelfstandig werkend bakker met bloem
zelfstandig werkend bakker voor de oven aan het werk

In het kort

Is het bakken van cupcakes, muffins en koekjes echt jouw ding? Start jij graag jouw dag in de geur van versgebakken brood? Dan hebben wij de opleiding voor jou!

Over jouw opleiding

Als zelfstandig werkend bakker heb je veel gevoel voor smaak, kleur en presentatie. Je vindt het leuk om mensen blij te maken met de lekkerste creaties die jij met veel liefde hebt gemaakt. Tijdens de opleiding leer je alle technieken om zelfstandig kwalitatief hoogwaardige brood- of banketproducten te maken. Hierbij kan je denken aan verschillende soorten brood, maar ook aan koekjes, marsepein, chocola, suiker of luxe taarten. Je weet na je opleiding hoe je moet kneden, deeg laat rijzen en glaceren en decoreren. 

Ruime en moderne praktijklokalen 

Tijdens je opleiding breng je een groot deel van je tijd door in onze ruime en moderne praktijklokalen. Onze lokalen zijn van alle technieken voorzien. 

Wat ga je doen?

De opleiding Zelfstandig Werkend Bakker duurt afhankelijk van je vooropleiding drie jaar. Je leert alles over banket, sierwerk en brood. 

Je leert het beste door gewoon te doen! Je gaat daarom aan de slag met¬†leuke opdrachten en ga je aan de slag met verschillende soorten deeg, leer je nieuwe technieken en maak je mooie producten. Ook leer je hoe je producten maken voor bijzondere gelegenheden zoals een bruidstaart. We besteden veel aandacht aan beroepshouding, bedrijfshygi√ęne, werken in een team en persoonlijke hygi√ęne. Natuurlijk volg je ook theoretische vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Verhalen van studenten

Giovanni wil ooit zijn eigen brood- en banketzaak beginnen. Lees hieronder meer over zijn opleiding en zijn dromen. 

Stage lopen

Elk jaar loop je ongeveer 10 weken stage bij een erkend leerbedrijf.  Wij werken met topbedrijven in de regio Rotterdam waar jij stage kan lopen en waar je ontzettend veel ervaring opdoet. 

Op www.s-bb.nl‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.¬†

Soms is het mogelijk om in februari te starten met deze opleiding. Heb je hierin interesse, neem dan contact op met de contactpersoon van de opleiding. 

Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? Check dan dit filmpje.

Locatie

Je volgt de opleiding in hartje Rotterdam op locatie Benthemplein. Dit is vlakbij het Hofplein en station Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op de begane grond hebben wij ruime en moderne praktijklokalen waar je veel kan oefenen. Ook hebben wij onze gezellige brood- en banketwinkel 't Winkeltje. In deze broodjeszaak verkopen onze eigen studenten onze brood- en banketproducten.

Aan het werk

Na je opleiding kan je gaan werken bij een banketbakkerij, een patisserie of een grootwinkelbedrijf met een bakkerij in de winkel. Maar je kan ook aan de slag bij een luxe restaurant of een ambachtelijke bakkerij waar je veel handwerk doet. 

Je vindt het leuk om in een team te werken en belangrijk dat er een leuke werksfeer is. Jouw kracht zit in het werken met je handen en je hebt dan ook een goede oog-handcoördinatie. Als zelfstandig bakker kan jij straks in een grote banketbakkerij jonge, onervaren collega’s alles leren over het vak.  

Als zelfstandig werkend bakker bestel en controleer jij de voorraad.  

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.4
Landelijk gemiddelde
7.0

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
63%
Landelijk gemiddelde
71%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
80%
Landelijk gemiddelde
89%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgpleiding

Wil je graag verder leren? Ook dat is mogelijk. Met jouw diploma kun je doorstromen naar een van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen de afdeling Brood & Banket, Patissier en Boulanger.

Patissier

Ijs Zadkine College

Boulanger

ciabatta

Veelgestelde vragen

Marise Ouwerkerk

Zadkine Brood & Banket

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.