Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zelfstandig werkend bakker

zelfstandig werkend bakker met boter
zelfstandig werkend bakker met armen over elkaar
zelfstandig werkend bakker met bloem
zelfstandig werkend bakker voor de oven aan het werk

In het kort

Heb je een passie voor bakken? Lijkt het jou leuk om te experimenteren met ingrediënten en nieuwe producten te bedenken? Dan hebben wij de bakkersopleiding voor jou!

Over jouw opleiding

Als zelfstandig werkend bakker heb je veel gevoel voor smaak, kleur en presentatie. Je vindt het leuk om mensen blij te maken met de lekkerste creaties die jij met veel liefde hebt gemaakt. Tijdens de opleiding leer je alle technieken om zelfstandig kwalitatief hoogwaardige brood- of banketproducten te maken. Hierbij kan je denken aan verschillende soorten brood, maar ook aan koekjes, marsepein, chocola, suiker of luxe taarten. Je weet na je opleiding hoe je moet kneden, deeg laat rijzen en glaceren en decoreren. 

Enige brood- en banketopleiding in Rotterdam 

Wij bieden als enige mbo-school brood-en banketopleidingen aan in Rotterdam. Het OV stopt voor de deur en lopend ben je binnen tien minuten lopen op het Centraal Station. 

Wat ga je doen?

In de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker, leer je alle technieken om zelfstandig kwalitatief hoogwaardige brood- of banketproducten te maken. Hierbij kan je denken aan verschillende soorten brood, maar ook aan koekjes, marsepein, chocola, suiker of luxe taarten. Je krijgt de kans om je eigen creativiteit te verkennen en jouw passie te ontdekken, misschien wil je je specialiseren in duurzame producten of vegan brood? De keuze is aan jou!

Het beste leer je door te doen! Daarom ga je aan de slag met leuke opdrachten waarbij je verschillende soorten deeg gebruikt, nieuwe technieken leert en prachtige producten maakt. Je leert hoe je speciale producten maakt voor bijzondere gelegenheden, zoals een bruidstaart. Ook leer je hoe je producten mooi kunt decoreren en op een professionele manier kunt verpakken. Daarnaast leer je over duurzaam inkopen en maak je kennis met verschillende soorten granen, bloem en andere ingrediënten.

Verhalen van studenten

Shelly heeft grote ambities en wil zich later specialiseren in chocola. Lees hieronder meer over haar opleiding Zelfstandig werkend bakker en droom om later een eigen winkel te openen. 

Stage lopen

Elk jaar loop je ongeveer 10 weken stage bij een erkend leerbedrijf.  Wij werken met topbedrijven in de regio Rotterdam waar jij stage kan lopen en waar je ontzettend veel ervaring opdoet. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Soms is het mogelijk om in februari te starten met deze opleiding. Heb je hierin interesse, neem dan contact op met de contactpersoon van de opleiding. 

Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? Check dan dit filmpje.

Locatie

Je volgt de opleiding in hartje Rotterdam op locatie Benthemplein. Dit is vlakbij het Hofplein en station Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op de begane grond hebben wij ruime en moderne praktijklokalen waar je veel kan oefenen. Ook hebben wij onze gezellige brood- en banketwinkel 't Winkeltje. In deze broodjeszaak verkopen onze eigen studenten onze brood- en banketproducten.

Aan het werk

Na je opleiding kan je gaan werken bij een banketbakkerij, een patisserie of een grootwinkelbedrijf met een bakkerij in de winkel. Maar je kan ook aan de slag bij een luxe restaurant of een ambachtelijke bakkerij.

Je maakt allerlei soorten broodproducten, hartige producten en gebak. Je beoordeelt het uiteindelijke resultaat op kwaliteit en je zorgt voor de planning van het werk. Als banketbakker ben je gespecialiseerd in banket, van koekjes tot bruidstaarten en nog een heleboel andere zoete en hartige lekkernijen. Een heel creatief vak waarin je veel van je eigen smaak en ideeën kwijt kunt. Ook houd je je bezig met de inkoop. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgpleiding

Wil je graag verder leren? Ook dat is mogelijk. Met jouw diploma kun je doorstromen naar een van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen de afdeling Brood & Banket, Patissier en Boulanger.

Match

Patissier

Als patissier ben jij dé specialist in het maken van luxe desserts, de mooiste en exclusieve taarten en bonbons in allerlei smaken. Heb je al het diploma Zelfstandig Werkend Bakker en wil jij jouw kennis naar een hoger level tillen en tot de top behoren? 

Ben jij creatief, perfectionistisch, barst je van de ideeën en lijkt het je geweldig om mensen van jouw gebakjes te zien genieten?  Dan is deze opleiding patisserie echt iets voor jou! 

Match

Boulanger

Ben je creatief, zit je vol ideeën en lijkt het jou leuk om om nieuwe producten te bedenken die aansluiten op de laatste trends? Of heb je al een diploma Zelfstandig Werkend Bakker en wil je specialiseren op het gebied van brood? Dan is deze éénjarige specialistische opleiding de juiste stap voor jou. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Brood & Banket
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan