Zoeken
Menu
StudieMatch

Logistiek teamleider

In het kort

Werken combineren met een studie? Volg jouw eigen weg en kies voor een deeltijd studie Logistiek Teamleider. Je gaat één dag per week naar school en werkt daarnaast minimaal 24 uur per week in een magazijn bij jouw leerbedrijf. Jij bent een teamplayer en durft beslissingen te nemen! Herken je dit? Meld je dan nu aan!

Meer over jouw opleiding

Jij werkt minimaal 24 uur per week in een groothandel, magazijn of distributiecentrum en wordt enthousiast als goederen die het magazijn binnenkomen en verlaten, op een logische plek staan en de beweging soepel verloopt.

Daarom leer je bij ons hoe je het beste een team aan kunt sturen en hoe je een actieve bijdrage levert aan het verbeteren van processen. Je leert klantvriendelijk en collegiaal te zijn, zodat je verbetervoorstellen op steun kunnen rekenen!

Je krijgt bij ons de mogelijkheid om waardevolle certificaten als ‘Veilig werken met de vorkheftruck en reachtruck’ te behalen. Je haalt ook het diploma ‘Basisveiligheid’ (VCA1). Het is namelijk van groot belang dat je veilig werkt.

Heb je het basis uitstroomprofiel Logistiek Medewerker (niv 2) afgerond? Dan duurt deze opleiding maar één jaar!

Wat ga ik doen?

Tijdens deze 2-jarige opleiding staat alles in het teken van het behalen van je diploma Logistiek Teamleider, niveau 3. Je leert het snelste door het werk zelf te doen, daarom is ons onderwijs heel praktijkgericht.

Heb je het basis uitstroomprofiel Logistiek Medewerker (niv 2) al binnen? Dan hoef je alleen dit jaar te volgen om ook uitstroomprofiel Logistiek Teamleider te behalen. Je verkort de opleiding dus naar één jaar!

Stage lopen

Tijdens deze opleiding loop je geen stage. De praktijk ervaar je het beste bij jouw leerbedrijf.

Locatie

We zitten met onze school, kantoorruimte en Warehouse XL (onze prachtige praktijkruimte van 2.000m2) aan de Aluminiumstraat 25 in Rotterdam Oost. Een uitstekende plek om de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo ga je op weg naar jouw toekomst in de Logistiek.

Bereikbaarheid

De locatie ligt op circa 10 minuten lopen van bus-, metro- en treinstation Rotterdam-Alexander. Hier bevindt zich ook winkelcentrum Alexandrium, het grootste winkelcentrum van Rotterdam in de wijk Oosterflank.

Aan het werk

Je gaat werken in een magazijn. Bijvoorbeeld van een webshop, groothandel of transportbedrijf. Hier stuur jij de medewerkers aan. Je zorgt dat iedereen op de juiste plaats staat en zijn werk goed doet.

Je ziet het als er dingen beter kunnen, bijvoorbeeld als er teveel ziekteverzuim is of als de planning niet lekker loopt. Dit maak je bespreekbaar en je maakt een plan om het te verbeteren.

En natuurlijk werk je zelf ook mee binnen het team. Bijvoorbeeld aan de ontvangst en opslag van goederen, of het verzamelen en verzendklaar maken. Ook zorg je dat de spullen geïnventariseerd worden, dit betekent dat je goed weet wat de voorraad is.

Als je team goed samenwerkt, dan verlopen alle werkzaamheden soepel en dat is goed voor het bedrijf!

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
100%
Landelijk gemiddelde
98%

startsalaris

Deze opleiding
€ 13,40
Landelijk gemiddelde
€ 13,40

Kans op leerbaan

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

vervolgopleidingen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Logistiek College

Receptie

Heb je vragen over een opleiding of over ons college? Neem dan gerust contact op.