Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Logistiek teamleider

Student logistiek teamleider stuurt medewerker aan
Logistiek Teamleider in magazijn

In het kort

Heb jij alle logistieke processen bij een bedrijf in kaart? En vind je het leuk om leiding te geven? Kan jij overzicht bewaren en vind jij het leuk om een team aan te sturen? Dan is de Logistiek Teamleider opleiding iets voor jou. 

Over jouw opleiding

Logistiek is overal. Bij bijna elk bedrijf vind je logistieke processen. Of je nu werkt in een groot magazijn, bij een evenementenbureau, in de haven of in een ziekenhuis. Zonder goed werkend logistiek team, komen producten, diensten en mensen niet op tijd op de juiste plek aan. Daarom leer je bij ons hoe je deze processen onder controle houdt en hoe je het beste een team aanstuurt. Ook leer je hoe je een bijdrage levert aan het verbeteren van deze processen. Je leert klantvriendelijk en collegiaal te zijn, zodat jouw voorstellen op steun kunnen rekenen! 

Wij vinden dat je het beste leert in de praktijk. Daarom loop je elk schooljaar 10 weken stage bij een bedrijf in een logistieke functie. Naast je stage kun je op onze locatie ook uitstekend in de praktijk leren. Ons magazijn Warehouse XL (1.000 m2) is voorzien van alles wat je nodig hebt om de praktijk na te bootsen. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om waardevolle certificaten als ‘Veilig werken met de vorkheftruck en reachtruck’ te behalen. Je haalt ook het diploma ‘Basisveiligheid’ (VCA1). Het is namelijk van groot belang dat je veilig werkt.

Word jij enthousiast? Dan is de Logistiek Teamleider opleiding iets voor jou. 

Logistiek Teamleider in een ziekenhuis

Wat ga ik doen?

Tijdens deze 2-jarige opleiding staat alles in het teken van het behalen van je mbo diploma Logistiek Teamleider, niveau 3. Je leert het snelste door het werk zelf te doen, daarom is ons onderwijs heel praktijkgericht. We leren je hoe je een team kan aansturen en hoe jij het werk het beste gedaan kan krijgen. Wil je werken bij Defensie? Je kan deze opleiding ook volgen met VeVa keuzenvakken. Dat wil zeggen dat je niet alleen wordt opgeleid tot Logistiek Teamleider, maar ook wordt voorbereid op een belangrijke baan bij Defensie.

Stage lopen

Je loopt in zowel het eerste als het tweede schooljaar tien weken achter elkaar stage bij een bedrijf wat jij leuk vindt. Kies je voor een bedrijf met een groot magazijn of wil je liever ervaren hoe de logistiek werkt in een ziekenhuis, museum of bij een evenementenbureau?   

Logistiek medewerkers bij Depot van Boijmans van Beuningen
Logistiek medewerkers bij Depot van Boijmans van Beuningen

Locatie

We zitten met onze school, kantoorruimte en Warehouse XL (onze prachtige praktijkruimte van 1.000m2) aan de Aluminiumstraat 25 in Rotterdam Oost. Een uitstekende plek om de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo ga je op weg naar jouw toekomst in de logistiek.

Bereikbaarheid

De locatie ligt op circa 10 minuten lopen van bus-, metro- en treinstation Rotterdam-Alexander. Hier bevindt zich ook winkelcentrum Alexandrium, het grootste winkelcentrum van Rotterdam in de wijk Oosterflank.

Aan het werk

Logistiek is overal. Grote kans dus dat je een baan vindt in een omgeving die bij jou past. Dat kan zijn in de retail, de haven of op een vliegveld. Maar ook in een ziekenhuizen of zorginstellingen, bij musea, festivals en in het theater kan je aan de slag. Houd je van avontuur en ben je sportief aangelegd? Dan is de functie van Logistiek Teamleider bij Defensie misschien wel iets voor jou.

Je stuurt mensen aan, zorgt dat iedereen op de juiste plaats staat en zijn werk goed doet. Natuurlijk werk je zelf ook mee en zorg je ervoor dat materialen en goederen klaar staan voor transport. Ook zorg je dat spullen geïnventariseerd worden, zodat je weet wat de voorraad is. Als je team goed samenwerkt, dan verlopen alle werkzaamheden soepel en dat is goed voor het bedrijf!

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.
Oud-student Logistiek Teamleider opleiding met inspirerend verhaal.

Vervolgopleidingen

Match

Leidinggevende team/afdeling/project

Jouw doel is om aan de slag te gaan als manager. De ervaring die je al hebt opgedaan in andere opleidingen of in je werk, kun je met deze opleiding bij Zadkine Logistiek College verder ontwikkelen en zichtbaar maken met een diploma. Je wordt een veelzijdige leidinggevende, waarbij je ontdekt wat jouw persoonlijke manier van leidinggeven is. Méér toekomstplannen? Met dit mbo-4 diploma stroom je door naar het hbo!

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten en docenten? Kom dan bij ons langs! We zien je graag!

Mourad Lamrini

Opleidingsmanager Logistiek College

Heb je vragen over deze opleiding of wil je meer weten over Logistiek College? Neem gerust contact met mij op.

Mourad Lamrini, Opleidingsmanager Logistiek College
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Logistiek
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan