Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Management transport en logistiek

Of kom naar
Logistiek manager spreekt tegen collega's.
Logistiek manager houdt overzicht in magazijn.
Logistiek manager staat met laptop in magazijn

In het kort

Jij bereidt je tijdens deze mbo niveau 4 opleiding voor op een verantwoordelijke rol in de logistiek. Je zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek staan. En je draagt bij aan het logistieke proces in de vorm van een goede planning, kostenbesparingen en inzet van transport. Je leert het belang van goede zakelijke relaties en weet hoe je dit aan moet pakken. Eerst leg je de basis en daarna kies je voor een uitstroomrichting: Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek.

Over jouw opleiding

Jij neemt de verantwoordelijkheid in het management om het beste uit jezelf en je team te halen! Je leert een bijdrage te leveren aan het logistieke proces en hoe je teamleiders het beste aan kunt sturen, zodat alles soepel en volgens plan verloopt. Ook als het een keer tegen zit.

Om je voor te bereiden op een verantwoordelijke functie leer je om gesprekken te voeren met collega's en leidinggevenden. Daarnaast is klanttevredenheid belangrijk. Door goede service te bieden kun je huidige klanten behouden maar ook nieuwe klanten aantrekken.

Deze basis leg je het eerste gedeelte van deze mbo-4 opleiding. Hierna kies je voor een uitstroomrichting. Kies je voor Logistiek Supervisor dan houd jij je bezig met de organisatie en planning van het logistieke proces in het magazijn. Kies je voor de uitstroomrichting Specialist Transport en Logistiek, dan staat de planning en het organiseren van transport centraal, dus het vervoeren van goederen vanuit de opslagruimte.  

Gebruik digitale middelen om overzicht te houden als manager
Gebruik digitale middelen om overzicht te houden als manager

Wat ga ik doen?

Tijdens deze 3-jarige mbo opleiding staat alles in het teken van het behalen van je diploma Logistiek Supervisor of Specialist Logistiek en Transport, niveau 4. Je leert het snelste door het werk zelf te doen, daarom is het onderwijs bij Zadkine Logistiek College heel praktijkgericht. Wij geloven dat je in de praktijk het beste leert, daarom loop je elk studiejaar stage. Naast je stage kun je op onze locatie ook uitstekend in de praktijk leren, in ons eigen magazijn Warehouse XL (1.000 m2).

Hieronder kun je meer lezen over de twee uitstroomrichtingen.

Stage lopen

Tijdens de opleiding loop je stage bij een logistieke organisatie, om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen.

Studenten Logistiek Medewerker, Teamleider en Management
Studenten Logistiek Medewerker, Teamleider en Management

Locatie

We zitten met ons college, kantoorruimte en Warehouse XL (onze prachtige praktijkruimte van 1.000m2) aan de Aluminiumstraat 25 in Rotterdam Oost. Een uitstekende plek om de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo ga je op weg naar jouw toekomst in de logistiek.

Bereikbaarheid

De locatie ligt op circa 10 minuten lopen van bus-, metro- en treinstation Rotterdam-Alexander. Hier bevindt zich ook winkelcentrum Alexandrium, het grootste winkelcentrum van Rotterdam in de wijk Oosterflank.

Aan het werk

Met dit mbo-4 diploma op zak ben je Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek en kun je werken in de handels- of transportsector. Je houdt je bezig met het personeelsbeleid en de financiële kant van de logistieke uitvoering. Ook stuur je teamleiders aan binnen het magazijn of organiseer je alles rondom het vervoer van de goederen. Jouw relatie met leveranciers en partners is goed, zodat het werk blijft toestromen en iedereen tevreden is. Een mooie en afwisselende functie!

Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.
Oud-student staat in magazijn en heeft inspirerende woorden.

Vervolgopleidingen

Je kunt met dit diploma doorstromen naar het hbo! Bijvoorbeeld naar de studies Logistics Management of Bedrijfskunde.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten & docenten? Kom dan bij ons langs! Kies een van onderstaande mogelijkheden. We zien je graag!

Mourad Lamrini

Opleidingsmanager Logistiek College

Heb je vragen over deze opleiding of wil je meer weten over Logistiek College? Neem gerust contact met mij op.

Mourad Lamrini, Opleidingsmanager Logistiek College
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan