Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Management transport en logistiek

Of kom naar
Transport en Logistiek opleiding bij Zadkine
Student Transporten logistiek opleiding staat met laptop in magazijn

In het kort

Jij bereidt je tijdens deze mbo niveau 4 opleiding voor op een verantwoordelijke rol in de logistiek. Je zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek staan. En je draagt bij aan het logistieke proces in de vorm van een goede planning, kostenbesparingen en inzet van transport. Je leert het belang van goede zakelijke relaties en weet hoe je dit aan moet pakken. Eerst leg je de basis en daarna kies je voor een uitstroomrichting: Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek.

Over jouw opleiding

Jij neemt de verantwoordelijkheid in het management om het beste uit jezelf en je team te halen! Je leert een bijdrage te leveren aan het logistieke proces en hoe je teamleiders het beste aan kunt sturen, zodat alles soepel en volgens plan verloopt. Ook als het een keer tegen zit.

Om je voor te bereiden op een verantwoordelijke functie leer je om gesprekken te voeren met collega's en leidinggevenden. Daarnaast is klanttevredenheid belangrijk. Door goede service te bieden kun je huidige klanten behouden maar ook nieuwe klanten aantrekken.

Deze basis leg je het eerste gedeelte van deze mbo-4 transport en logistiek opleiding. Hierna kies je voor een uitstroomrichting. Kies je voor Logistiek Supervisor dan houd jij je bezig met de organisatie en planning van het logistieke proces in het magazijn. Kies je voor de uitstroomrichting Specialist Transport en Logistiek, dan staat de planning en het organiseren van transport centraal, dus het vervoeren van goederen vanuit de opslagruimte.  

Student transport en logistiek opleiding laan het werk bij een evenementenbureau
Student transport en logistiek opleiding laan het werk bij een evenementenbureau

Wat ga ik doen?

Tijdens deze 3-jarige mbo opleiding staat alles in het teken van het behalen van je diploma Logistiek Supervisor of Specialist Logistiek en Transport, niveau 4. Wij geloven dat je in de praktijk het beste leert, daarom loop je elk studiejaar stage bij een bedrijf dat het beste bij jou past. Naast je stage kun je op onze locatie ook uitstekend in de praktijk leren. In ons eigen magazijn Warehouse XL zetten we digitale leermiddelen in, en ga je aan de slag met verschillende situaties uit de praktijk.

Hieronder kun je meer lezen over de twee uitstroomrichtingen.

Stage lopen

Tijdens de opleiding loop je stage bij een organisatie in een logistieke functie. Door deze praktijkervaring ben je aan het einde van je opleiding klaar om te gaan werken. 

Je kiest een stageplaatst die bij jou past. Je zoekt zelf een gecertificeerd bedrijf of kiest een bedrijf waar wij al contacten mee hebben. Tijdens je stage kan je zelf ervaren wat de logistiek inhoudt bij een organisatie. Wil je de logistiek in de zorg organiseren, bij een groot bouwbedrijf, op een luchthaven of bij een evenementenbureau? Overal om je heen is logistiek, dus je hebt volop keuze. 

Studenten transport en logistiek opleiding in ons Warehouse XL
Studenten transport en logistiek opleiding in ons Warehouse XL

Locatie

We zitten met ons college, kantoorruimte en Warehouse XL (onze prachtige praktijkruimte van 1.000m2) aan de Aluminiumstraat 25 in Rotterdam Oost. Een uitstekende plek om de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo ga je op weg naar jouw toekomst in de logistiek.

Bereikbaarheid

De locatie ligt op circa 10 minuten lopen van bus-, metro- en treinstation Rotterdam-Alexander. Hier bevindt zich ook winkelcentrum Alexandrium, het grootste winkelcentrum van Rotterdam in de wijk Oosterflank.

Aan het werk

Met dit mbo-4 diploma op zak ben je Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek en kun je aan de slag in een interessante logistieke omgeving. Je houdt je bezig met het personeelsbeleid en de financiële kant van de logistieke uitvoering. Ook stuur je teamleiders aan binnen het logistieke proces en organiseer je alles rondom de verplaatsing van goederen, materialen, mensen en diensten. Jouw relatie met leveranciers en partners is goed, zodat het werk blijft toestromen en iedereen tevreden is. Een mooie en afwisselende toekomst!

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.
Oud-student staat in magazijn en heeft inspirerende woorden.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten & docenten? Kom dan bij ons langs! Kies een van onderstaande mogelijkheden. We zien je graag!

Mourad Lamrini

Opleidingsmanager Logistiek College

Heb je vragen over deze opleiding of wil je meer weten over Logistiek College? Neem gerust contact met mij op.

Mourad Lamrini, Opleidingsmanager Logistiek College
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Logistiek
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan