Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Allround Business Assistant

Allround Business Assistant Zadkine mbo student
Allround Business Assistant Zadkine mbo student
Allround Business Assistant Zadkine mbo student
Allround Business Assistant Zadkine mbo student

In het kort

Plannen maken, organiseren en nauwkeurig werken, dat kunnen mensen het beste aan jou overlaten. Maar stiekem ben je in alle werkzaamheden wel goed: je bent sociaal, je kunt goed rekenen, je bent ondernemend en behulpzaam. Dat zijn allemaal eigenschappen die goed van pas komen bij deze opleiding Allround Business Assistant. Hier leer je namelijk hoe jij een goede assistant wordt voor een bedrijf.

Deze brede opleiding is een samenvoeging van de opleidingen Office Assistant en Financieel Administratief Medewerker.

Over jouw opleiding

Een ding weet je zeker: je wilt later een baan op kantoor met veel afwisseling. Waar je de ene dag bezig bent met marketing en de volgende dag met geldzaken. En tussendoor plan je ook nog die vergadering voor het team. Als Assistant voor een bedrijf voer je namelijk allerlei ondersteunende taken uit voor een leidinggevende, collega’s of klanten. Tijdens deze opleiding leer jij alles over de werkzaamheden op een kantoor. Je leert informatie geven aan de manager over de gang van zaken in de organisatie. Je leert hoe je uren registreert, memo’s schrijft, mappen aanmaakt, offertes opslaat in het systeem en hoe je berekeningen maakt. Ook leer je hoe je een draaiboek maakt voor promotie-activiteiten.

Klinkt dat goed? Dan is deze nieuwe, brede opleiding Allround Business Assistant echt iets voor jou. Met deze opleiding kun je het diploma Allround Assistant Business Services behalen.

Leren is beleven

Elk jaar bestaat uit thema’s en challenges. Via challenges leer je om echte problemen uit het bedrijfsleven op te lossen. Je krijgt workshops van bedrijven en je gaat bij bedrijven op bezoek. Op school volg je een deel van de lessen in nieuw ingerichte officelokalen. Die lokalen zien eruit alsof je werkt op een echte werkvloer.

Wat ga ik doen?

De opleiding Allround Business Assistant duurt 2 jaar. Je kunt de opleiding versnellen naar 1,5 jaar wanneer je exact het onderwijsprogramma volgt, de stages loopt en de examens behaalt. Je hebt hiervoor dus een uitstekende motivatie nodig! Tijdens de opleiding leer jij alles over de werkzaamheden op een kantoor.

Zo leer je informatie geven aan de managers over de gang van zaken in het bedrijf. Je leert hoe je uren registreert, memo’s schrijft, mappen aanmaakt, offertes opslaat in het systeem en hoe je berekeningen maakt. Ook leer je hoe je een draaiboek maakt voor promotieactiviteiten. 

Daarnaast ontwikkel je allerlei professionele vaardigheden, zoals presenteren, zakelijk schrijven en samenwerken met collega’s. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt. 

Aan het werk

Met dit diploma kun jij aan de slag als Assistant bij allerlei bedrijven: klein, middelgroot of groot. Maar je kunt ook werken voor gemeenten en voor zelfstandig ondernemers. Waar je ook gaat werken, jij bent als allround business assistant onmisbaar. Iedere collega, klant of manager heeft andere wensen. Al die verschillende vragen en opdrachten houden jouw werk afwisselend en leuk.

Werkzaamheden 

Wat je doet, verschilt per bedrijf. Denk aan: 

  • Planning en ondersteuning bieden  
  • Werk- en klantrelaties onderhouden  
  • Zakelijke e-mails, brieven en andere (digitale) documenten behandelen
  • Financiële gegevens begrijpen, verwerken en archiveren
  • Marketingopdrachten uitvoeren en kleine evenementen of bijeenkomsten organiseren.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Met dit diploma op niveau 3 kun jij doorstromen naar een opleiding op niveau 4. Je start bij diverse opleidingen direct in het tweede leerjaar:

  • Management Assistant  
  • Financieel Adviseur  
  • Marketing & Communicatie  
  • 010 Event Academy

Match

Business Administration & Control Specialist

Geef jou een sudoku en je hebt hem binnen no time opgelost. Jij bent namelijk gek op cijfers. Bovendien ben je ook nog eens handig met geld. Wil jij later werken met cijfers? Check dan de opleiding Business Administration & Control Specialist. Hier komt jouw talent voor wiskunde en economie goed van pas.

Deze opleiding is van naam veranderd. De opleiding heette vorig jaar Financieel Adviseur.

Match

Management Assistant

Regel jij graag dingen? Zie jij snel welke dingen gedaan moeten worden? En ben jij thuis vaak degene die vakanties en uitjes organiseert? Dan past de opleiding Management Assistant zeker bij jou. Tijdens deze opleiding leer jij namelijk alles over het plannen en organiseren van je eigen werk én dat van het management.

En goed voor jou: de opleiding Management Assistant is toegevoegd aan de lijst met kansrijke beroepen! Dat betekent dat je grote kans hebt op een baan als management assistent na je opleiding.

Match

Marketing & Communicatie

Wil jij weten hoe sociale media en influencers ingezet worden om reclame te maken en producten te verkopen? Hoe je met creatieve software video’s en flyers kan maken of foto’s kan bewerken? Ben je creatief, nieuwsgierig en ondernemend? En vind je het leuk om direct resultaat te zien van je werk? Dan is de opleiding Marketing & Communicatie iets voor jou. Hier leer je alles over het vertellen van een boodschap aan een groot publiek.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je barst van de vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Inge Hoogervorst

Contactpersoon opleiding Allround Business Assistant voor locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Business
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan