Zoeken
Menu
StudieMatch

Allround Business Assistant

School en stage (BOL)

Allround Assistant Business Services verwerkt documenten.
Allround Assistant Business Services overlegt met leidinggevende.
Allround Assistant Business Services werkt achter haar bureau.
Man zit op kantoor.

In het kort

Plannen maken, organiseren en nauwkeurig werken, dat kunnen mensen het beste aan jou overlaten. Maar stiekem ben je in alles wel goed: je bent sociaal, je kunt goed rekenen, je bent ondernemend en behulpzaam. Dat zijn allemaal eigenschappen die goed van pas komen bij deze opleiding Allround Business Assistant. Hier leer je namelijk hoe jij een goede assistant wordt voor een bedrijf.

Over jouw opleiding

Een ding weet je zeker: je wilt later een baan op kantoor met veel afwisseling. Waar je de ene dag bezig bent met marketing en de volgende dag met geldzaken. En tussendoor plan je ook nog die vergadering voor het team. Dan is deze nieuwe, brede opleiding Allround Business Assistant iets voor jou. Met deze opleiding kun je het diploma Allround Assistant Business Services behalen.

Als assistant voor een bedrijf voer je namelijk allerlei taken uit voor collega’s en klanten. Tijdens deze opleiding verdiep jij je in drie hoofdonderwerpen waar jij als assistant later mee te maken krijgt: 

 • Management, Office & Organisatie ¬†
 • Finance & Control ¬†
 • Marketing & Communicatie ¬†

Leren is beleven

Elk jaar bestaat uit thema’s en challenges. Via challenges leer je om echte problemen uit het bedrijfsleven op te lossen. Je krijgt workshops van bedrijven en je gaat bij bedrijven op bezoek. Op school volg je een deel van de lessen in nieuw ingerichte officelokalen. Die lokalen zien eruit alsof je werkt op een echte werkvloer.

Wat ga ik doen?

De opleiding Allround Business Assistant duurt 2 jaar. In deze 2 jaar leer jij alles over de werkzaamheden op een kantoor.

Zo leer je informatie geven aan de managers over de gang van zaken in het bedrijf. Je leert hoe je uren registreert, memo’s schrijft, mappen aanmaakt, offertes opslaat in het systeem en hoe je berekeningen maakt. Ook leer je hoe je een draaiboek maakt voor promotieactiviteiten. 

Daarnaast ontwikkel je allerlei professionele vaardigheden, zoals presenteren, zakelijk schrijven en samenwerken met collega’s. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt. 

Arround Assistant Business Services scant documenten.
Arround Assistant Business Services scant documenten.

Stage lopen

Tijdens deze opleiding loop je stage. Je kunt hiervoor bij heel veel bedrijven en organisaties terecht: groot en klein. Het is belangrijk dat het leerbedrijf dat jij kiest, is goedgekeurd door SBB. Je kunt dat controleren op de website Stagemarkt.nl 

 • In het eerste leerjaar loop je twee dagen per week stage (20 weken lang) ¬†
 • In het tweede leerjaar loop je vijf dagen per week stage (10 weken lang)

Aan het werk

Met dit diploma kun jij aan de slag als Assistant bij allerlei bedrijven: klein, middelgroot of groot. Maar je kunt ook werken voor gemeenten en voor zelfstandig ondernemers. Waar je ook gaat werken, jij bent als allround business assistant onmisbaar. Iedere collega, klant of manager heeft andere wensen. Al die verschillende vragen en opdrachten houden jouw werk afwisselend en leuk.

Werkzaamheden 

Wat je doet, verschilt per bedrijf. Denk aan: 

 • Planning en ondersteuning bieden ¬†
 • Werk- en klantrelaties onderhouden ¬†
 • Zakelijke e-mails, brieven en andere (digitale) documenten behandelen
 • Financi√ęle gegevens begrijpen, verwerken en archiveren
 • Marketingopdrachten uitvoeren en kleine evenementen of bijeenkomsten organiseren.

Vervolgopleidingen

Met dit diploma op niveau 3 kun jij doorstromen naar een opleiding op niveau 4. Je start bij diverse opleidingen direct in het tweede leerjaar. 

 • Management Assistant ¬†
 • Financieel Adviseur ¬†
 • Marketing & Communicatie ¬†
 • 010 Event Academy

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je barst van de vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Hulp nodig?

Jolanda van Herk

Docent op locatie Prins Alexanderlaan 55

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.