StudieMatch
Zoeken
Menu

Allround Business Assistant

School & Stage (BOL)

Allround Business Assistant Zadkine mbo student
Allround Business Assistant Zadkine mbo student
Allround Business Assistant Zadkine mbo student
Allround Business Assistant Zadkine mbo student

In het kort

Plannen maken, organiseren en nauwkeurig werken, dat kunnen mensen het beste aan jou overlaten. Maar stiekem ben je in alle werkzaamheden wel goed: je bent sociaal, je kunt goed rekenen, je bent ondernemend en behulpzaam. Dat zijn allemaal eigenschappen die goed van pas komen bij deze opleiding Allround Business Assistant. Hier leer je namelijk hoe jij een goede assistant wordt voor een bedrijf.

Deze brede opleiding is een samenvoeging van de opleidingen Office Assistant en Financieel Administratief Medewerker.

Over jouw opleiding

Een ding weet je zeker: je wilt later een baan op kantoor met veel afwisseling. Waar je de ene dag bezig bent met marketing en de volgende dag met geldzaken. En tussendoor plan je ook nog die vergadering voor het team. Als Assistant voor een bedrijf voer je namelijk allerlei ondersteunende taken uit voor een leidinggevende, collega’s of klanten. Tijdens deze opleiding leer jij alles over de werkzaamheden op een kantoor. Je leert informatie geven aan de manager over de gang van zaken in de organisatie. Je leert hoe je uren registreert, memo’s schrijft, mappen aanmaakt, offertes opslaat in het systeem en hoe je berekeningen maakt. Ook leer je hoe je een draaiboek maakt voor promotie-activiteiten.

Klinkt dat goed? Dan is deze nieuwe, brede opleiding Allround Business Assistant echt iets voor jou. Met deze opleiding kun je het diploma Allround Assistant Business Services behalen.

Leren is beleven

Elk jaar bestaat uit thema’s en challenges. Via challenges leer je om echte problemen uit het bedrijfsleven op te lossen. Je krijgt workshops van bedrijven en je gaat bij bedrijven op bezoek. Op school volg je een deel van de lessen in nieuw ingerichte officelokalen. Die lokalen zien eruit alsof je werkt op een echte werkvloer.

Wat ga ik doen?

De opleiding Allround Business Assistant duurt 2 jaar. In deze 2 jaar leer jij alles over de werkzaamheden op een kantoor.

Zo leer je informatie geven aan de managers over de gang van zaken in het bedrijf. Je leert hoe je uren registreert, memo’s schrijft, mappen aanmaakt, offertes opslaat in het systeem en hoe je berekeningen maakt. Ook leer je hoe je een draaiboek maakt voor promotieactiviteiten. 

Daarnaast ontwikkel je allerlei professionele vaardigheden, zoals presenteren, zakelijk schrijven en samenwerken met collega’s. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt. 

Stage lopen

Tijdens deze opleiding loop je stage. Je kunt hiervoor bij heel veel bedrijven en organisaties terecht: groot en klein. Het is belangrijk dat het leerbedrijf dat jij kiest, is goedgekeurd door SBB. Je kunt dat controleren op de website Stagemarkt.nl 

 • In het eerste leerjaar loop je twee dagen per week stage (20 weken lang)  
 • In het tweede leerjaar loop je vijf dagen per week stage (10 weken lang)

Aan het werk

Met dit diploma kun jij aan de slag als Assistant bij allerlei bedrijven: klein, middelgroot of groot. Maar je kunt ook werken voor gemeenten en voor zelfstandig ondernemers. Waar je ook gaat werken, jij bent als allround business assistant onmisbaar. Iedere collega, klant of manager heeft andere wensen. Al die verschillende vragen en opdrachten houden jouw werk afwisselend en leuk.

Werkzaamheden 

Wat je doet, verschilt per bedrijf. Denk aan: 

 • Planning en ondersteuning bieden  
 • Werk- en klantrelaties onderhouden  
 • Zakelijke e-mails, brieven en andere (digitale) documenten behandelen
 • Financiële gegevens begrijpen, verwerken en archiveren
 • Marketingopdrachten uitvoeren en kleine evenementen of bijeenkomsten organiseren.

Vervolgopleidingen

Met dit diploma op niveau 3 kun jij doorstromen naar een opleiding op niveau 4. Je start bij diverse opleidingen direct in het tweede leerjaar:

 • Management Assistant  
 • Financieel Adviseur  
 • Marketing & Communicatie  
 • 010 Event Academy

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je barst van de vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Hulp nodig?

Inge Hoogervorst

Contactpersoon opleiding Allround Business Assistant voor locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.