Zoeken
Menu
StudieMatch

Management assistant

School & stage (BOL)

Twee Management Assistants hebben werkoverleg.
Mangement Assistant poseert voor de camera.
Management Assistant verwerkt documenten op kantoor.
Zakenvrouw werkt achter haar bureau.

In het kort

Alles tot in de puntjes regelen? Daar houd jij van. Als Management Assistant ben jij in het bedrijfsleven de rots in de branding. Want jij weet van aanpakken en je kunt meerdere dingen tegelijk. Tijdens deze opleiding leer jij alles over het plannen en organiseren van je eigen werk én dat van het management. Een enorm veelzijdig beroep.

Over jouw opleiding

Organiseren vind jij leuk. Familie-uitjes, op stap met vrienden, jij regelt het. Een eigenschap die goed van pas komt als Management Assistant, want dan regel jij alles rondom zakelijke bijeenkomsten.

Jij bent graag met verschillende dingen tegelijk bezig. Handig, want als Management Assistant ben je het aanspreekpunt van het bedrijf. Je beheert de social media content, voert pr-activiteiten uit (promotie) en verzorgt de zakelijke communicatie. Ondertussen bewaak je acties en deadlines en ondersteun je projecten. Veel afwisseling dus!

Tijdens deze opleiding is geen dag hetzelfde. Jij leert namelijk meteen om bijeenkomsten te organiseren, taken te verdelen en werkzaamheden in te plannen. Zodat jij later je eigen werk goed kunt plannen en je manager of het management moeiteloos kunt assisteren.

Wat ga ik doen?

Als Management Assistant ben jij straks in het bedrijfsleven de rots in de branding. Je plant, organiseert, bewaakt acties & deadlines, je weet van aanpakken, bent pro-actief, kunt snel schakelen en denkt in kansen en oplossingen. Je bent digitaal up-to-date, beheert de social media content van het bedrijf en je verzorgt de zakelijke communicatie in het Nederlands en Engels. Daarnaast ondersteun je het management bij projecten en heb je kennis van Public Relations (PR).

Professioneel communiceren is een belangrijk onderdeel van je werk, jij communiceert namens jouw manager of het bedrijf. Je bent dus op heel veel gebieden het visitekaartje van het bedrijf of de organisatie.

Vrouw maakt notities van haar mobiele telefoon in een notitieboek.
Vrouw maakt notities van haar mobiele telefoon in een notitieboek.

Stage lopen

Natuurlijk loop je ook stage. Dit is ieder leerjaar een belangrijk praktijkonderdeel van je opleiding. Enorm veel bedrijven vragen om stagiaires van onze opleiding, ons stagebureau heeft een groot netwerk.   

Aan het werk

Met het diploma Management Assistant kun je gaan werken als Management Assistant, directiesecretaresse of Executive Assistant.

Meestal kom je terecht bij een grotere organisatie met een directie of management. Denk aan een bank, makelaarskantoor of een groot merk. Maar je kunt ook werken bij een gemeente, school of zorginstelling.  

Hoe ziet een werkdag eruit?

Iedere dag is een uitdaging. Je hebt een drukke agenda om bij te houden. Waar is je manager vandaag? Is alles geregeld? Liggen de juiste documenten klaar, zijn er wijzigingen in afspraken? Welke gasten ontvang je vandaag? Bij welk overleg is je aanwezigheid belangrijk? Is alles al geregeld voor de komende zakenreis? Zijn de uitnodigingen voor de conferentie verstuurd? En tussendoor beantwoord je veel mailtjes en telefoontjes.

Werkzaamheden

Als Management Assistant kun jij:

 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Goed samenwerken met de manager(s)
 • Agenda bijhouden en overzicht houden op taken
 • Bepalen welke taken voorrang hebben
 • Zelf actie ondernemen
 • Zakelijke brieven en mailtjes schrijven
 • Contacten onderhouden
 • Social media bijhouden
 • Zakelijke bijeenkomsten organiseren

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7,1
Landelijk gemiddelde
6,8

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
93%
Landelijk gemiddelde
85%

Startsalaris

Deze opleiding
-
Landelijk gemiddelde
‚ā¨ 9,79
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je niveau 4-diploma op zak kun je doorstromen naar veel hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld:

 • Associate degree Management (2-jarige opleiding op hbo-niveau), hierna kun je naar het 3e jaar van de opleiding Bedrijfskunde MER
 • Management Economie & Recht (MER)
 • Media & Entertainment Management
 • Communicatie
 • Human Resource Management

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Hulp nodig?

Debby Aué-Reedijk

Docent op locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Diana van Leijden

Docent op locatie Sportlaan 15 in Spijkenisse

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.