Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Uitvoerend bakker

werken met bolletjes deeg
uitvoerend bakker met deeg aan het werk
taart maken van deeg
bakkersopleiding
uitvoerend bakker leunt op tafel

In het kort

Kom ook bakken bij de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam. 

Geniet jij ook zo van een lekker taartje? En wil je leren hoe je zelf de smeuïgste cake, de lekkerste koekjes en kleurige cupcakes maken? Ben je creatief en hou je van aanpakken? Dan is deze ambachtelijke bakkersopleiding echt iets voor jou want goed opgeleide bakkers zijn broodnodig!

Over jouw opleiding

Je leert alle basistechnieken van het maken van verschillende brood- en banketproducten. Tijdens je opleiding werk je zowel zelfstandig maar ook veel met je medestudenten. Samen werk je aan verschillende bakkerijopdrachten. Met deze opleiding leer je alles over het bereiden, decoreren en verpakken van bakkerijproducten, zoals brood en banket. De producten die jij maakt verkopen wij in ons winkeltje. 

Kom je van een HBR opleiding dan kan er samen met jouw studieloopbaanbegeleider een maatwerk traject voor jou ontwikkeld worden. Je kunt alleen aan dit traject beginnen als je dan voor de zomervakantie een aanvullend programma volgt en toetsen voor Nederlands, rekenen en de praktijk met goed gevolg hebt afgerond.

Wat ga je doen?

Leren bakken is eigenlijk gewoon doen! Je gaat daarom zelf aan de slag met verschillende soorten deeg, grondstoffen, brood, gebak en koekjes. Je kent straks alle technieken om met een aantal ingrediënten, mooie en lekkere producten te maken. Zo leer je hoe je beslag moet laten rijzen, leer je decoreren en leer je alles over grondstoffen. Naast het leren bakken, leer je ook werken met machines in een bakkerij en hoe je deze moet schoonmaken en onderhouden. 

Werken in een bakkerij betekent ook netjes en schoon werken. Je krijgt daarom les in hoe je hygiënisch werkt en alles netjes achterlaat. Samen met jouw medestudenten werk je ook aan verschillende praktijkopdrachten.

Uiteraard krijg je naast beroepsgerichte vakken ook algemene vakken en volg je vaak workshops van professionals uit het vak. 

Stage

Na de herfstvakantie loop je elke week twee dagen stage.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Soms is het mogelijk om in februari te starten met deze opleiding. Heb je hierin interesse, neem dan contact op met de contactpersoon van de opleiding. 

Locatie

Je volgt de opleiding in hartje Rotterdam op locatie Benthemplein. Dit is vlakbij het Hofplein en station Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op de begane grond hebben wij praktijklokalen waar je veel kan oefenen. Ook hebben wij onze gezellige brood- en banketwinkel 't Winkeltje. In deze broodjeszaak verkopen onze eigen studenten onze brood- en banketproducten.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma Uitvoerend Bakker gehaald maar wil je graag verder leren? Ook dat is mogelijk! Je kan dan na het behalen van je diploma bij ons doorstromen in het tweede leerjaar niveau 3 voor onze opleiding Zelfstandig Werkend Bakker.  

Match

Zelfstandig werkend bakker

Heb je een passie voor bakken? Lijkt het jou leuk om te experimenteren met ingrediënten en nieuwe producten te bedenken? Dan hebben wij de bakkersopleiding voor jou!

Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? check dan dit filmpje.

Aan het werk

Na je bakkersopleiding kan je gaan werken bij een banketbakkerij, een patisserie of een grootwinkelbedrijf met een bakkerij in de winkel. Maar je kan ook aan de slag bij een luxe restaurant of een ambachtelijke bakkerij. 

Creatieve vroege vogel

Werken als uitvoerend bakker betekent vroeg je bed uit. Jouw klanten komen vroeg in de ochtend om hun versgebakken brood of croissant te halen. Of ze komen hun taart ophalen die jij nog netjes en mooi hebt afgewerkt. Maar het betekent in ieder geval dat je al je creativiteit kwijt kunt in je werk. Je mag veel creaties zelf bedenken.

In een brood- of banketzaak werk je vaak met een team. Je vindt het daarom leuk om met andere mensen samen te werken. 

  Opleiding in cijfers

  Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

  Veelgestelde vragen

  Kom langs

  Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

  Marco Hugens

  Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

  Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

  Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Brood & Banket
  150+
  Opleidingen op vier niveaus
  15+
  Goed bereikbare locaties
  Goede
  begeleiding
  Grote
  kans op een baan