Zoeken
Menu
StudieMatch

Uitvoerend bakker

werken met bolletjes deeg
uitvoerend bakker met deeg aan het werk
taart maken van deeg
uitvoerend bakker leunt op tafel

In het kort

Hou je van bakken? En wil jij ook de smeu√Įgste cake, de lekkerste koekjes en kleurige cupcakes maken?¬†Start jij graag jouw dag in de geur van versgebakken brood?¬†

Over jouw opleiding

Geniet jij ook zo van een lekker taartje? En haal je voor je lunch vaak een broodje bij de bakker op de hoek? We ontbijten en lunchen steeds vaker buiten de deur. Goed opgeleide bakkers zijn daarom hard nodig. Met jouw skills maak jij straks mensen blij in de ochtend met een versgebakken croissant. Of is jouw zelfgemaakte taart hét hoogtepunt van jouw klant.

Leren werken in een bakkerij

Je leert alles over brood, koekjes, taarten, gebak, beslag en nog veel meer. Je¬†kent straks¬†alle technieken om met een aantal ingredi√ęnten,¬†mooie en lekkere producten te maken. Zo leer je hoe je beslag moet laten rijzen, hoe je moet kloppen en welke grondstoffen je moet gebruiken. Naast het leren bakken, leer je ook werken met machines in een bakkerij. Je leert hoe je deze schoonmaakt en deze moet onderhouden. Werken in een bakkerij betekent ook netjes en schoon werken. Je krijgt daarom les in hoe je hygi√ęnisch werkt en alles netjes achterlaat.¬†¬†

Kom je van een HBR opleiding dan kan er samen met jouw studieloopbaanbegeleider een maatwerk traject voor jou ontwikkeld worden. Je kunt alleen aan dit traject beginnen als je dan voor de zomervakantie een aanvullend programma volgt en toetsen voor Nederlands, rekenen en de praktijk met goed gevolg hebt afgerond

Wat ga je doen?

Je leert alle basistechnieken van het maken van verschillende brood- en banketproducten. Dit doe jij in één van onze ruim opgezette en moderne praktijkruimtes. Uiteraard krijg je naast beroepsgerichte vakken ook algemene vakken. Ook volg je leuke workshops van verschillende bedrijven. 

Stage

Elk jaar loop je ongeveer 10 weken stage bij een erkend leerbedrijf.  

Op¬†www.s-bb.nl‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op¬†www.stagemarkt.nl¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.¬†

Soms is het mogelijk om in februari te starten met deze opleiding. Heb je hierin interesse, neem dan contact op met de contactpersoon van de opleiding. 

Locatie

Je volgt de opleiding in hartje Rotterdam op locatie Benthemplein. Dit is vlakbij het Hofplein en station Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op de begane grond hebben wij praktijklokalen waar je veel kan oefenen. Ook hebben wij onze gezellige brood- en banketwinkel 't Winkeltje. In deze broodjeszaak verkopen onze eigen studenten onze brood- en banketproducten.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma Uitvoerend Bakker gehaald maar wil je graag verder leren? Ook dat is mogelijk! Je kan dan na het behalen van je diploma bij ons doorstromen in het tweede leerjaar niveau 3 voor onze opleiding Zelfstandig Bakker.  

Zelfstandig werkend bakker

zelfstandig werkend bakker met boter

Zelfstandig werkend bakker

leerling zadkine
Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? check dan dit filmpje.

Aan het werk

Na je opleiding kan je gaan werken bij een banketbakkerij, een patisserie of een grootwinkelbedrijf met een bakkerij in de winkel. Maar je kan ook aan de slag bij een luxe restaurant of een ambachtelijke bakkerij. 

Creatieve vroege vogel

Werken als uitvoerend bakker betekent vroeg je bed uit. Jouw klanten komen vroeg in de ochtend om hun versgebakken brood of croissant te halen. Of ze komen hun taart ophalen die jij nog netjes en mooi hebt afgewerkt. Maar het betekent in ieder geval dat je al je creativiteit kwijt kunt in je werk. Je mag veel creaties zelf bedenken.

In een brood- of banketzaak werk je vaak met een team. Je vindt het daarom leuk om met andere mensen samen te werken. 

    Percentage geslaagde studenten

    Deze opleiding
    89%
    Landelijk gemiddelde
    73%

    Doorstroom binnen mbo

    Deze opleiding
    82%
    Landelijk gemiddelde
    62%

    Studenttevredenheid

    Deze opleiding
    7,2
    Landelijk gemiddelde
    7
    Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

    Veelgestelde vragen

    Kom langs

    Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

    Jonne Hartlief

    Zadkine Brood & Banket college

    Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij. 

    Jonne Hartlief, Zadkine