StudieMatch
Zoeken
Menu

Uitvoerend bakker

student aan het bakken
leerling zadkine
student aan het werk met mixer

In het kort

Ben jij creatief en is het bakken van de lekkerste koekjes en de mooiste taarten echt jouw ding? Start jij graag jouw dag in de geur van versgebakken brood? Dan hebben wij de opleiding voor jou!

Over jouw opleiding

Wist je dat brood heel hip is en dat we steeds vaker buiten de deur ontbijten of lunchen? Goed opgeleide bakkers zijn daarom hard nodig. Met jouw skills maak jij straks mensen blij in de ochtend met een versgebakken croissant. Of is jouw zelfgemaakte taart hét hoogtepunt van jouw dag en die van de klant voor wie jij het gemaakt hebt.

Baktechnieken

Tijdens deze¬†opleiding leer je alles over brood, koekjes taarten, gebak, beslag en nog veel meer. Je gaat aan de slag met verschillende baktechnieken zoals rijzen, kneden en mixen. Je leert hoe je met deze baktechnieken en de juiste ingredi√ęnten,¬†mooie en lekkere producten maakt. Je leert je ook hoe je moet werken met machines in een bakkerij. Hoe maak je deze schoon en hoe onderhoud je deze machines?¬†Werken in een bakkerij betekent ook netjes en schoon werken. Je krijgt daarom les in hoe je hygi√ęnisch aan de slag kan en alles netjes achterlaat.¬†¬†

Kom je van een HBR opleiding dan kan er samen met jouw studieloopbaanbegeleider een maatwerk traject voor jou ontwikkeld worden. Je kunt alleen aan dit traject beginnen als je dan voor de zomervakantie een aanvullend programma volgt en toetsen voor Nederlands, rekenen en de praktijk met goed gevolg hebt afgerond

Flexibele instroom

Wil je op korte termijn al starten met de opleiding? Dat kan door middel van onze flexibele instroom. Tijdens jouw intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar een instroommoment. Heb je hier nog vragen over? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

Wat ga je doen?

Je leert je hoe je brood en banket goed laat smaken en het supermooi moet decoreren. Je gaat 1 dag per week ga je naar school (dit is op maandag) en de resterende dagen doe je praktijkervaring op in het leerbedrijf. 

Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? check dan dit filmpje.

Stage lopen

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Bij deze opleiding staat praktijkervaring opdoen centraal. Wij werken intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam. Jij gaat straks vol ervaring en kennis de arbeidsmarkt op.  

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Je volgt de opleiding in hartje Rotterdam op locatie Benthemplein. Dit is vlakbij het Hofplein en station Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op de begane grond hebben wij praktijklokalen waar je veel kan oefenen. Ook hebben wij onze gezellige brood- en banketwinkel 't Winkeltje. In deze broodjeszaak verkopen onze eigen studenten onze brood- en banketproducten.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma Uitvoerend Bakker gehaald maar wil je graag verder leren? Ook dat is mogelijk! Je kan dan na het behalen van je diploma bij ons doorstromen in het tweede leerjaar niveau 3 voor de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker.  

Aan het werk

Werken als uitvoerend bakker betekent vroeg je bed uit omdat de eerste klanten al vroeg voor de deur staan voor hun versgebakken brood of croissant. Of de klant komt de taart halen die hij besteld had en die jij net mooi hebt afgewerkt. Maar het betekent in ieder geval dat je al je creativiteit kwijt kunt in je werk. Je mag veel creaties zelf bedenken.

Samenwerken

In een brood- of banketzaak werk je vaak met een team. Je vindt het daarom leuk om met andere mensen samen te werken. Omdat je veel met je handen werkt is het belangrijk dat je een goede oog-handcoördinatie hebt. 

Na je opleiding kan je gaan werken bij een banketbakkerij, een patisserie of een grootwinkelbedrijf met een bakkerij in de winkel. Maar je kan ook aan de slag bij een luxe restaurant of een ambachtelijke bakkerij. 

Percentage geslaagde studenten

Landelijk gemiddelde
66%

Kans op leerbaan

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen

Maak kennis

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.