Zoeken
Menu
StudieMatch

Leisure & Hospitality

School en stage (BOL)

In het kort

Ben je een echte enthousiasteling die het super vindt om bezig te zijn met het organiseren van kleine events zoals kinderfeesten of gender reveal parties? Sta je graag in de schijnwerpers en lijkt het jou leuk om gasten te ontvangen en leuke activiteiten te verzinnen in een hotel of camping? Dan is deze creatieve opleiding zeker wat voor jou. 

Over jouw opleiding

Bij deze opleiding staat het zoveel mogelijk opdoen van praktijkervaring centraal. Daarom ga je veel aan de slag met praktijkopdrachten. Dit doe je samen met jaargenoten maar ook met studenten van andere schooljaren. Zo organiseren onze studenten elk jaar een dinnershow en zijn ze aanwezig bij evenementen in familieparken zoals de Halloweenweek in het Plaswijckpark. 

Bedenken en organiseren van kleine evenementen

Tijdens je opleiding bedenk en organiseer je kleine evenementen zoals thema kinderfeesten en originele babyshowers. Daarnaast leer je ook hoe je op vakantieparken of campings jouw gasten, jong en oud, vermaakt. 

Wat ga ik doen?

Je leert alles over toerisme en het organiseren van kleine evenementen. De theorielessen wissel je af met veel praktijkopdrachten op school en bij bedrijven. Je krijgt les in "creatief, "show", "sport en spel" en "activiteiten". Ook organiseer en begeleid je recreatieve en animatieprojecten, en leer je gasten vermaken met jouw (dans) optredens.

Talen zijn in dit vak belangrijk, dus naast Nederlands krijg je ook Engels. En mag je kiezen tussen de talen Duits of Spaans. 

In the spotlights

Optreden tijdens een kinderfeest, het organiseren van babyshowers of gasten laten lachen tijdens hun vakantie. Hoe pak je dit aan? In ons mooi ingerichte praktijklokaal met podium oefen jij jouw optredens, bedenk jij activiteiten en leer je hoe je moet presenteren.

Stage lopen

Tijdens je opleiding loop je stage in het tweede en derde leerjaar. Dit kan in Nederland maar in het derde leerjaar mag dit ook in het buitenland. Omdat jij werkt wanneer mensen vrij zijn of vakantie hebben, loop je stage in de zomervakantie. Als je stage in het buitenland wil lopen, hou er dan wel rekening mee dat de tickets en het verblijf voor eigen rekening zijn.

Stages bij landelijke evenementen

Er zijn ook veel mogelijkheden om aan kleine projecten deel te nemen en op deze manier extra stage-uren te maken. Voorbeelden hiervan zijn assisteren bij de Koningsspelen, Sinterklaasvieringen op basisscholen of werken tijdens de Halloweenweek in Plaswijckpark. Daarnaast organiseren wij zelf ook activiteiten, zoals een jaarlijkse dinnershow.  

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Onze praktijklokalen zijn speciaal ingericht om je goed voor te bereiden op je latere werkomgeving. Er is een speciale ruimte met een podium, waar je presentaties en optredens kunt oefenen. Het schoolgebouw bevindt zich op slechts een paar minuten lopen van het Centraal Station. En heb je even een tussenuur, dan sta je zo op de bekende Coolsingel.  

Vervolgopleidingen

Na het behalen van je diploma kan je doorstromen naar een niveau 4 opleiding bijvoorbeeld Manager Recreatie & Small Events.

Veelgestelde vragen

Remco Nefs

Intakecoördinator Zadkine Travel and Leisure College

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.

Kom langs