Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Allround Medewerker Optiek

School & Stage (BOL)

Zadkine Student opleiding Optiek oogmeting

In het kort

Stralende ogen. Die wil jij zien. Als Allround Medewerker Optiek maak jij mensen blij met een bril of lenzen. Ze zien weer scherp én ze zien er goed uit. Dankzij jou. Tijdens deze opleiding leer jij alles over het oog, mode en techniek. Een divers vak.

Over jouw opleiding

Welke bril past bij mijn gezicht? Heb ik een zonnebril op sterkte nodig? Jij geeft mensen advies. Zonder moeite. Dat leer je tijdens deze opleiding. Net als het repareren van een afgebroken neussteun en het slijpen van glazen. Als Allround Medewerker Optiek sta je namelijk zowel in de winkel als in de werkplaats.

Tijdens de opleiding ga je al snel aan de slag in de praktijk. Stage lopen vormt een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Ook op school pas je direct toe wat je hebt geleerd. In onze optiekwinkel The Pupil verkopen studenten zelf brillen en lenzen. En in onze werkplaats oefen je met de nieuwste apparatuur.

Wat?! Nog excursies ook. Yep. Tijdens deze opleiding organiseren we verschillende excursies, workshops en leuke uitjes. Je gaat bijvoorbeeld naar de optiekbeurs ‘Hall of Frames’ om zelf brillen uit te kiezen. Of bezoek in het tweede of derde jaar de MIDO, een grote optiekbeurs tijdens de Fashion Week in Italië. 

Wat ga ik doen?

In deze opleiding Allround Medewerker Optiek ga jij het eerste half jaar naar school, daarna ga je naar school én loop je verschillende stages. Je volgt vakken als: Verkopen, Assortimentsbeheer en Werkplaats. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals taal en rekenen.

Aan het einde van deze beroepsopleiding kun jij: 

  • Een klantgericht verkoopgesprek voeren

  • Een montuur repareren

  • Glazen slijpen

  • Productvoorraad bijhouden

  • Een modieuze bril adviseren

Tijdens je opleiding leer je om klanten advies te geven.
Tijdens je opleiding leer je om klanten advies te geven.

Stage lopen

Stage lopen vormt een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Hier leer jij de kneepjes van het vak. Het eerste half jaar breng je door op school, daarna loop je verschillende stages. Jij kiest zelf waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners, zoals Specsavers, Eye Wish, Hans Anders of Pearle. Of bij een zelfstandige opticien bij jou in de buurt.

Aan het werk

Hoe ziet het werk van een Allround Medewerker Optiek eruit? Bij een grote opticien kan iedereen een andere rol hebben. De een adviseert, de ander repareert. Solliciteer je bij een klein bedrijf, dan mag je waarschijnlijk van alles doen.

Ha, daar komt een klant de winkel binnen. Jij geeft hem een kop koffie en voert een oogdrukmeting en een autorefractormeting uit. Hierna help je hem bij het kiezen van een mooie bril, inventariseert de wensen van de klant en geef je een passend glasadvies. Aan het einde van de dag voer jij een reparatie uit in de werkplaats en zorg je ervoor dat de winkel er weer netjes bij staat voor de volgende dag. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Match

Opticien

Opticien worden? Volg de mbo-opleiding bij Zadkine

Match

Opticien

Opticien bbl-opleiding Zadkine

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Maud Wolst

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Maud:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW

Richard Wirtz

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Richard:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan