Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Management transport en logistiek

Logistiek manager houdt overzicht in magazijn.
Logistiek manager spreekt tegen collega's.
Logistiek manager staat met laptop in magazijn

In het kort

Werken combineren met een studie? Volg jouw eigen weg en kies voor een deeltijd mbo studie Management Transport en Logistiek. Je gaat één dag per week naar school en werkt daarnaast minimaal 24 uur per week in een magazijn bij jouw leerbedrijf. Je draagt bij aan het logistieke proces in de vorm van een goede planning, kostenbesparingen en inzet van transport. Daarnaast leer je het belang van goede zakelijke relaties en weet hoe je dit aan moet pakken. Eerst leg je de basis en daarna kies je voor een uitstroomrichting: Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek.

Over jouw opleiding

Jij werkt minimaal 24 uur per week in een magazijn en vindt het een uitdaging om het beste uit jezelf en je team te halen! Je leert een bijdrage te leveren aan het logistieke proces en hoe je teamleiders het beste aan kunt sturen, zodat alles soepel en volgens plan verloopt. Ook als het een keer tegen zit.

Om je voor te bereiden op een verantwoordelijke functie leer je om gesprekken te voeren met collega's en leidinggevenden. Daarnaast is klanttevredenheid belangrijk. Door goede service te bieden kun je huidige klanten behouden én nieuwe klanten aantrekken.

Deze basis leg je het eerste gedeelte van je opleiding. Hierna kies je voor een uitstroomrichting. Kies je voor Logistiek Supervisor dan houd jij je bezig met de organisatie en planning van het logistieke proces in het magazijn. Kies je voor de uitstroomrichting Specialist Transport en Logistiek, dan staat de planning en het organiseren van transport centraal, dus het vervoeren van goederen vanuit de opslagruimte.  

Gebruik digitale middelen om overzicht te houden als manager
Gebruik digitale middelen om overzicht te houden als manager

Wat ga ik doen?

Tijdens deze 3-jarige opleiding staat alles in het teken van het behalen van je mbo diploma Logistiek Supervisor of Specialist Logistiek en Transport op niveau 4. Je werkt minimaal 24 uur per week in een magazijn dat goedgekeurd is door de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Daarnaast volg je één dag per week theorielessen op onze locatie.

Hieronder kun je meer lezen over de twee uitstroomrichtingen.

Stage lopen

Er wordt geen stage gelopen want je combineert jouw baan in de logistiek met deze mbo-4 deeltijdopleiding.

Studenten Logistiek Medewerker, Teamleider en Management
Studenten Logistiek Medewerker, Teamleider en Management

Locatie

We zitten met ons college, kantoorruimte en Warehouse XL (onze prachtige praktijkruimte van 1.000m2) aan de Aluminiumstraat 25 in Rotterdam Oost. Een uitstekende plek om de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo ga je op weg naar jouw toekomst in de logistiek.

Bereikbaarheid

De locatie ligt op circa 10 minuten lopen van bus-, metro- en treinstation Rotterdam-Alexander. Hier bevindt zich ook winkelcentrum Alexandrium, het grootste winkelcentrum van Rotterdam in de wijk Oosterflank.

Aan het werk

Met dit mbo-4 diploma op zak ben je Logistiek Supervisor of Specialist Transport en Logistiek en kun je werken in de handels- of transportsector. Je houdt je bezig met het personeelsbeleid en de financiële kant van de logistieke uitvoering. Ook stuur je teamleiders aan binnen het magazijn of organiseer je alles rondom het vervoer van de goederen. Jouw relatie met leveranciers en partners is goed, zodat het werk blijft toestromen en iedereen tevreden is. Een mooie en afwisselende functie!

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.
Oud-student staat in magazijn en heeft inspirerende woorden.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten & docenten? Kom dan bij ons langs! Kies een van onderstaande mogelijkheden. We zien je graag!

Mourad Lamrini

Opleidingsmanager Logistiek College

Heb je vragen over deze opleiding of wil je meer weten over Logistiek College? Neem gerust contact met mij op.

Mourad Lamrini, Opleidingsmanager Logistiek College
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Logistiek
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan