Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan
Zelfstandig kok aan het werk

Zelfstandig werkend kok

Leerweg Werk & School (BBL)

Ben je creatief en hou je van koken? Tijdens de opleiding Zelfstandig Werkend Kok leer je zelfstandig de heerlijkste gerechten bereiden, je eigen menu samenstellen en leer je hoe je andere koks aanstuurt.

Over jouw opleiding

Oefenen, koken en proeven. Die elementen staan centraal tijdens deze bbl-opleiding. Jij leert hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingrediënten je daarvoor het beste kan gebruiken. Naast het voorbereiden van gerechten krijg je in deze functie ook meer verantwoordelijkheden. Je denkt mee over de menukaart en je leert hoe je lerende medewerkers moet begeleiden. Tijdens de opleiding wordt er steeds meer van je verwacht. Zo leer je hoe je zelfstandig een deel van de keuken kunt runnen en hoe je kostenbewust moet denken en handelen. 

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je minimaal 24 uur per week in de keuken werkt van een hotel of restaurant. Daarnaast kom je één dag per week naar school voor jouw theorievakken. 

Flexibele instroom

Wil je op korte termijn al starten met de opleiding? Dat kan door middel van onze flexibele instroom. Tijdens jouw intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar een instroommoment. 

Wat ga je doen?

Afhankelijk van je vooropleiding duurt deze opleiding 2 tot 3 jaar. Tijdens de opleiding Kok leer je alle basistechnieken van het koken en hoe je gerechten presenteert. Bij deze niveau 3 opleiding verdiep je je meer in de verschillende kooktechnieken.

Je leert hoe je de mise en place voorbereidt en hoe nieuwe recepten en gerechten ontwikkelt. Ook leer je hoe je een menukaart samenstelt en inkopen moet doen. Je leert ook hoe je leiding geeft en lerende en nieuwe medewerkers begeleidt.  

Werken en leren

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je 1 dag naar school gaat. De overige dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor je opleiding begint dat je een werkplek hebt. Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op een succesvolle toekomst. 

BBL-traject bij de Doelen, de Beren of Fletcher

Deze opleiding bieden we aan als exclusief BBL-traject bij De Doelen, De Beren en Fletcher Hotels. Je leert van de besten in een leeromgeving waar theorie en praktijk perfect samenkomen. Eén dag per week volg je theorie op school. De overige vier dagen werk je en doe je direct waardevolle praktijkervaring op.

Locatie

Op het Benthemplein in hartje Rotterdam hebben we twee ruime restaurants en moderne keukens. Deze keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met jouw passie, koken!  

Onze school zit op loopafstand van het Centraal Station. En heb je even een tussenuur en zin om te winkelen? Met een paar minuten lopen sta je op de bekende Coolsingel. 

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kan je aan het werk bij verschillende restaurants hotels bijvoorbeeld als sous-chef. 

Je werkt zelfstandig in de keuken en samen met het team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Je maakt de planning, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Ook zorg jij voor de voorraad in de gaten. Bij ontvangst controleer jij alle producten en zorg je ervoor dat de kwaliteit goed is. Daarnaast help je nieuwe medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.  Wanneer de chef-kok er niet is, ben jij eindverantwoordelijk voor de voor de gang van zaken.

Verschil zelfstandig werkend kok en kok

Het verschil tussen een zelfstandig werkend kok en een kok is dat je als zelfstandig werkend kok, meedenkt bij het uitbreiden of verbeteren van de menukaart. Ook maak je zelfstandig plannen, denk je mee over de voorraad en over kostenbesparing. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine Hospitality College
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Mbo-school
met veel mogelijkheden
Grote
kans op een baan