Zoeken
Menu
StudieMatch

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk
Gerecht kok Zadkine
Vrolijke kok met bril
Zelfstandig kok aan het werk

In het kort

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en zou je hiervan je beroep willen maken? Tijdens deze opleiding leer jij hoe je zelfstandig de mooiste gerechten maakt, en leer je werken in een professionele keuken. Ook weet je straks hoe je moet plannen en een team moet aansturen. Na je opleiding kan je aan de slag in de keuken bij verschillende bedrijven.  

Over jouw opleiding

Oefenen, koken en proeven. Die elementen staan centraal tijdens deze opleiding. Jij leert hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingrediënten je daarvoor het beste kan gebruiken. Je leert ook hoe je een team moet aansturen. 

Je leert hoe je een menukaart maakt en zelfstandig gerechten samenstelt. Presentatie is daarbij een belangrijk onderdeel. Het gerecht moet niet alleen lekker smaken, het moet er ook super uitzien.  

Werken in een schone en opgeruimde keuken is een must voor een kok. Wij leren jou niet alleen hoe je moet werken in een keuken, maar ook hoe je alles schoon houdt en hygiënisch werkt. 

Ervaring doe je dagelijks op in een van onze twee keukens die wij op locatie hebben. Onze keukens zijn voorzien van de modernste apparatuur waar jij alle nieuwe technieken gaat leren. Hier werk je samen met je klasgenoten en docenten aan verschillende praktijkopdrachten. 

Wat ga ik doen?

Afhankelijk van je vooropleiding duurt deze opleiding 2 tot 3 jaar. Je leert verschillende kooktechnieken, hoe je werkt in een keuken en hoe je de keuken schoon en hygiënisch houdt. 

Stage lopen

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl

Locatie

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en state of the art keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie, koken!  

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kan je aan het werk bij verschillende restaurants of hotels of  cateringbedrijven. Werken als Zelfstandig Werkend Kok betekent hard werken en snel werken. Maar je bent wel iemand die alles onder controle heeft, ook wanneer het heel druk is. Natuurlijk zorg je ook dat alles schoon is: hygiëne is belangrijk.  

Samen met je team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Je maakt de planning, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Ook zorg jij voor de voorraad en houd je in de gaten wat je nog in huis hebt en wat er besteld moet worden. Bij ontvangst controleer jij alle producten, je zorgt ervoor dat de kwaliteit goed is. Daarnaast help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.  

De taken van een zelfstandig kok zijn heel divers en je bent vaak met verschillende dingen tegelijkertijd bezig. Het is dus belangrijk dat je overzicht kan houden. Daarnaast vind je het ook leuk om met een team samen te werken. Het kan ook zijn dat je op verschillende dagdelen aan het werk bent.  

Percentage gediplomeerden met werk

Deze regio
86%
Landelijk gemiddelde
92%

Kans op leerbaan

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook dat kan. Met dit diploma kun je als zelfstandig werkend kok aan de slag. Of stroom je door naar de opleiding Gespecialiseerd Kok (niveau 4).

Gespecialiseerd kok

kok aan het koken

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Esther.