Zoeken
Menu
StudieMatch

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk
Gerecht kok Zadkine
Vrolijke kok met bril
Zelfstandig kok aan het werk

In het kort

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en zou je hiervan je beroep willen maken? Tijdens deze opleiding leer jij hoe je zelfstandig de mooiste gerechten maakt, en leer je werken in een professionele keuken. Ook weet je straks hoe je moet plannen en een team aanstuurt.

Wil jij alle kooktechnieken leren en hiermee jouw gerechten naar een hoger level tillen?

Over jouw opleiding

Oefenen, koken¬†en proeven. Die elementen staan¬†centraal tijdens deze bbl-opleiding.¬†Jij leert hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingredi√ęnten je daarvoor het beste kan gebruiken. Je leert ook hoe je een team moet aansturen.

Leren presenteren van je gerechten

Je leert hoe je een menukaart maakt en zelfstandig gerechten samenstelt. Het gerecht moet niet alleen lekker smaken, het moet er ook super uitzien. Je leert hoe je gerechten mooi en smakelijk presenteert. 

Ook leer je verschillende kooktechnieken zoals braden, pocheren

Werken in een schone en opgeruimde keuken is een must voor een kok. Wij leren jou niet alleen hoe je moet werken in een keuken, maar ook hoe je alles schoon houdt en hygi√ęnisch werkt.¬†

Oefenen in onze eigen keukens

Ervaring doe je dagelijks op in een van onze twee keukens die wij op locatie hebben. Onze keukens zijn voorzien van de modernste apparatuur waar jij alle nieuwe technieken gaat leren. Hier werk je samen met je klasgenoten en docenten aan verschillende praktijkopdrachten. 

Wat ga ik doen?

Afhankelijk van je vooropleiding duurt deze opleiding 2 tot 3 jaar. Tijdens deze opleiding leer jij naast het bereiden van de lekkerste gerechten ook hoe je jouw creativiteit in de keuken verder ontwikkelt. Je leert hoe je planningen maakt en hoe je een team aanstuurt. Veel van jouw lessen volg je in de restaurants op school. Je krijgt les van zeer ervaren en betrokken docenten.

Je volgt ook veel workshops en gastlessen bij horecabedrijven die tot de top behoren. 

Stage lopen

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je 1 dag naar school gaat. De overige dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor je opleiding begint dat je een werkplek hebt. Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op een succesvolle toekomst. 

Locatie

Op het Benthemplein in hartje Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en state of the art keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie, koken!  

Onze school zit op loopafstand van het Centraal Station. En heb je even een tussenuur en zin om te winkelen? Met een paar minuten lopen sta je op de bekende Coolsingel. 

Wat doe je als Zelfstandig gastheer/ zelfstandig gastvrouw?

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kan je aan het werk bij verschillende restaurants of hotels of cateringbedrijf. Werken als Zelfstandig Werkend Kok betekent hard werken en snel werken. Maar je bent wel iemand die alles onder controle heeft en overzicht kan houden, ook wanneer het heel druk is.  

Stel je eigen menukaart samen

Samen met je team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Je maakt de planning, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Ook zorg jij voor de voorraad in de gaten. Bij ontvangst controleer jij alle producten, je zorgt ervoor dat de kwaliteit goed is. Daarnaast help je nieuwe medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.  

Verschil zelfstandig werkend kok en kok

Het verschil tussen een zelfstandig werkend kok en een kok is dat je als zelfstandig werkend kok, meedenkt bij het uitbreiden of verbeteren van de menukaart. Ook maak je zelfstandig plannen, denk je mee over de voorraad en over kostenbesparing. 

Percentage gediplomeerden met werk

Deze regio
86%
Landelijk gemiddelde
92%

Kans op leerbaan

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als Zelfstandig Werkend Kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Stroom dan door naar de opleiding Gespecialiseerd Kok (niveau 4).

Gespecialiseerd kok

kok aan het koken

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.