Zoeken
Menu
StudieMatch

Manager/ondernemer horeca

School & stage (BOL)

In het kort

Wil jij graag je eigen brasserie, café of bar runnen? Volg dan eerst de opleiding Meewerkend horecaondernemer en leer alles wat je nodig hebt om een succesvolle bedrijfsleider te worden. Je leert bijvoorbeeld commercieel denken; hoe maak je de meeste winst. Ontdek het nieuwe gastvrij en lees snel verder. 

Over jouw opleiding

Uit eten gaan of ergens een drankje doen; alles draait om de sfeer en om een top ervaring. En die ga jij je gasten geven, jij zorgt ervoor dat je gasten maximaal genieten. Je kunt meteen al oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een super hippe brasserie waar jij één dag per week een lunch of diner verzorgt.  

Vernieuwend 

Horeca is booming; zeker in Rotterdam worden steeds nieuwe concepten bedacht en deze laatste trends kom je ook tegen in onze lessen. Of het nu gaat om duurzaamheid, de vraag naar eerlijke producten of pop-up restaurants. Jij past goed bij deze opleiding als je open staat voor deze innovaties en je wordt aangemoedigd om nieuwe ideeën te bedenken. 

Sociaal 

Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5 en het is heel afwisselend werk. Dus het is handig als je goed kan organiseren, want elke dag kan anders zijn. Als manager in de horeca ontmoet je veel nieuwe mensen en maak je vaak korte praatjes. En met jouw enthousiasme en creativiteit zorg jij - samen met je team - voor maximaal genieten.

Wat ga ik doen?

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In het eerste studiejaar loop je twee maanden stage bij een goedgekeurd Horeca leerbedrijf. In het tweede jaar loop je één dag per week stage en vanaf het derde jaar doe je nog twee stages; één keer drie maanden en één keer vijf maanden. Deze laatste stage kun je ook in het buitenland doen. 
 
Op kansopwerk  kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locaties

Op het Benthemplein hebben we een super mooi restaurant en een hippe brasserie. Daar ontvang jij je gasten en leer je meteen wat maximaal genieten is. Ook hebben we twee super moderne keukens met de nieuwste apparaten, waar je fijn kunt werken.

Aan het werk

Met je diploma op zak kun je een eigen bedrijf starten. Dit kan van alles zijn; een familiehotel of sjiek restaurant, jij maakt de keuze. Ook kun je bijvoorbeeld gaan werken als manager in een hotel of restaurant.

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
61%
Landelijk gemiddelde
72%

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
36%
Landelijk gemiddelde
39%

Studenten met diploma aan het werk

Deze opleiding
96%
Landelijk gemiddelde
86%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.  

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor de vervolgstudie Small Business, Management, Economie & Recht of Bedrijfseconomie.  

Bij de Hogeschool Rotterdam bestaat de mogelijkheid om in twee jaar een hbo-diploma te behalen in de richtingen Ondernemen of Office management; het zogenaamde Associate Degree Traject. Meer informatie

Veelgestelde vragen

Marco Hugens

Zadkine Horeca College

Heb je nog vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Marco.

Kom langs