StudieMatch
Zoeken
Menu

Manager/ondernemer horeca

School & Stage (BOL)

hotelmanager
twee horecamanagers aan het werk
horecamanager achter de bar
zadkine horeca studenten

In het kort

Wil je graag als ondernemer je eigen restaurant beginnen? Of als manager bij een groot hotel aan de slag? Deze opleiding leert je alles wat je nodig hebt om een succesvolle manager of ondernemer te worden. Je leert hoe je een horecabedrijf start en gezond houdt en hoe je leidinggeeft aan een team. 

Over jouw opleiding

Je leert hoe je als ondernemer of manager succesvol een bedrijf runt.

Leer leidinggeven

Enthousiaste medewerkers, winst maken en kosten besparen zijn belangrijk voor een goedlopend bedrijf. Onze lessen als sales, marketing en andere managementvakken, bereiden jou hier goed op voor. Allemaal vakken die jou klaarstomen tot een manager en ondernemer die zijn of haar vak verstaat. Als manager/ ondernemer Horeca geef je leiding aan een team. Een deel van jouw opleiding staat dan ook in het teken van leidinggeven.

Oefenen in onze eigen restaurant en brasserie

In de horeca draait alles om de sfeer en gezelligheid. Jij zorgt ervoor dat je gasten genieten van hun diner of overnachting. Je oefent meteen in de praktijk. Zadkine heeft een superhippe brasserie en modern restaurant op locatie waar je ervaring opdoet in koken, serveren en leidinggeven. In onze hotelreceptie leer omgaan met gasten.

Vernieuwend 

Er worden steeds nieuwe trends bedacht op het gebied van eten. Deze laatste trends kom je ook tegen in onze lessen. Of het nu gaat om duurzaamheid, of pop-up restaurants. Je wordt ook aangemoedigd om zelf nieuwe idee√ęn te bedenken.¬†

Verhalen van studenten

Onze student Rèza vertelt je meer over zijn opleiding en ambities. 

Wat ga ik doen?

Je leert hoe je een bedrijf runt en leiding geeft in een restaurant en/of hotel. Je volgt veel theorielessen maar een belangrijk deel van de opleiding doe je in de praktijk. Je leert alles over horeca, leidinggeven de keuken en bediening. Praktijkervaring doe je op tijdens je stage maar ook tijdens workshops van professionals uit het horecavak. 

Ook werk je samen met studiegenoten aan groepsopdrachten en leer je hoe je een ondernemingsplan opstelt.

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In het eerste studiejaar loop je twee maanden stage bij een goedgekeurd Horeca leerbedrijf. Ook in het tweede jaar loop een aaneengesloten stage van twee maanden. Aan het einde van het tweede jaar en het begin van het derde jaar loop je in totaal 20 weken stage. Wanneer je voor de drie√ęnhalve opleiding kiest loop je ook het laatste half jaar stage. Beide stages kunnen in het buitenland plaatsvinden.

Op www.s-bb.nl¬†‚ÄĮkun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Op het Benthemplein in hartje Rotterdam, hebben we twee mooie en moderne restaurants waar jij veel praktijkervaring opdoet in het ontvangen van gasten en het runnen van een bedrijf. Onze locatie ligt op loopafstand van het Centraal Station en bekende winkelstraten als de Lijnbaan en de Coolsingel. 

Aan het werk

Met je diploma op zak, maak je jouw droom waar en start je je eigen horecabedrijf. Dit kan van alles zijn. Een hotel, een hip restaurant of koffiebar. Je kan ook aan de slag als manager in een hotel of restaurant en geef je leiding aan een team. 

Druk maar gezellig

Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5 en het is heel afwisselend werk. Dus het is handig als je goed kan organiseren, want elke dag kan anders zijn. Als manager in de horeca ontmoet je veel nieuwe mensen en maak je vaak korte praatjes. En met jouw enthousiasme en creativiteit zorg jij ervoor dat iedereen zich welkom voelt. 

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
61%
Landelijk gemiddelde
72%

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
36%
Landelijk gemiddelde
39%

Studenten met diploma aan het werk

Deze opleiding
96%
Landelijk gemiddelde
86%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.  

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor de vervolgstudie Small Business, Management, Economie & Recht of Bedrijfseconomie.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar onze lessen, wie onze docenten zijn en hoe de sfeer is op school? Bezoek dan onze open dagen of meld je aan voor een meeloopdag.

Marco Hugens

Zadkine Horeca College

Heb je vragen over de opleidingen die bij dit College horen? Neem dan contact met mij op.