Manager/ondernemer horeca

In het kort
Wil jij graag je eigen restaurant of hotel runnen? Deze opleiding leert je alles wat je nodig hebt om een succesvolle bedrijfsleider te worden. Je leert hoe je een horecabedrijf start en gezond houdt. Ook leer je hoe je leidinggeeft aan een team. Ben jij klaar om het nieuwe gastvrij te ontdekken?
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Over jouw opleiding
Je leert hoe je als ondernemer succesvol een bedrijf runt.
Leer leidinggeven
Enthousiaste medewerkers, winst maken en kosten besparen zijn belangrijk voor een goedlopend bedrijf. Onze lessen als sales, marketing en andere managementvakken, bereiden jou hier goed op voor. Allemaal vakken die jou klaarstomen tot een manager en ondernemer die zijn of haar vak verstaat. Als manager/ ondernemer Horeca geef je leiding aan een team. Een groot deel van jouw opleiding staat dan ook in het teken van leidinggeven.
Oefenen in onze eigen restaurant en brasserie
In de horeca draait alles om de sfeer en gezelligheid. Jij zorgt ervoor dat je gasten genieten van hun diner of overnachting. Je oefent meteen in de praktijk. Zadkine heeft een superhippe brasserie en modern restaurant op locatie waar je ervaring opdoet in koken, serveren en leidinggeven. In onze hotelreceptie leer omgaan met gasten.
Vernieuwend
Er worden steeds nieuwe trends bedacht op het gebied van eten. Deze laatste trends kom je ook tegen in onze lessen. Of het nu gaat om duurzaamheid, of pop-up restaurants. Je wordt ook aangemoedigd om zelf nieuwe ideeën te bedenken.
Wat ga ik doen?
Je leert hoe je een bedrijf runt en leiding geeft in een restaurant en/of hotel. Je volgt veel theorielessen maar een belangrijk deel van de opleiding doe je in de praktijk. Je leert alles over horeca, leidinggeven de keuken en bediening. Ook werk je samen met studiegenoten aan groepsopdrachten en leer je hoe je een ondernemingsplan opstelt.
Je krijgt les in:
- Managementvakken
- Sales
- Marketing
- Koken
- Serveren
- Ondernemen
- Leidinggeven
- Nederlands
- Engels
- Duits of Spaans
- Rekenen
- Werken in het buitenland
- Organisatie van interne evenementen
- Wijnkennis
- Voorbereiding hbo
- Zakelijk Engels
- Digitale vaardigheden
Stage lopen
Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In het eerste studiejaar loop je twee maanden stage bij een goedgekeurd Horeca leerbedrijf. In het tweede jaar loop je één dag per week stage en vanaf het derde jaar doe je nog twee stages; één keer drie maanden en één keer vijf maanden. Deze laatste stage kun je ook in het buitenland doen.
Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.
Locatie
Op het Benthemplein hebben we twee mooie en moderne restaurants en een speciaal ingerichte hotellobby. Alles wat je in de theorie leert, pas je hier in de praktijk toe. Ook hebben we twee supermoderne keukens met de nieuwste apparaten.
Aan het werk
Met je diploma op zak, maak je jouw droom waar en start je je eigen horecabedrijf. Dit kan van alles zijn. Een hotel, een hip restaurant of koffiebar. Je kan ook aan de slag als manager in een hotel of restaurant en geef je leiding aan een team.
Druk maar gezellig
Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5 en het is heel afwisselend werk. Dus het is handig als je goed kan organiseren, want elke dag kan anders zijn. Als manager in de horeca ontmoet je veel nieuwe mensen en maak je vaak korte praatjes. En met jouw enthousiasme en creativiteit zorg jij ervoor dat iedereen zich welkom voelt.
Percentage geslaagde studenten
Doorstroom naar hbo
Studenten met diploma aan het werk
Vervolgopleidingen
Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.
De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor de vervolgstudie Small Business, Management, Economie & Recht of Bedrijfseconomie.
Veelgestelde vragen
Houd rekening met deze toelatingseisen:
- Meld je op tijd aan: voor 1 april. Anders kun jij misschien niet starten bij de opleiding van jouw keuze.
- Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd.
- Volg de verplichte intake-activiteiten. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.
Lees hier alles over aanmelding en toelating.
Je hebt één van onderstaande diploma’s of certificaten:
- Diploma vmbo-tl, vmbo-kader of vmbo-gemengd
- Diploma mavo
- Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
- Diploma havo (hiermee kun je instromen in het tweede jaar)
- Diploma mbo niveau 2
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Klik op de knop ‘meld je aan’ op deze pagina
- Vul het aanmeldingsformulier in
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past. Ook vragen we je om mee te doen aan intake-activiteiten.
- Na de intake-activiteiten krijg je een studiekeuzeadvies
- Past de opleiding bij jou, dan schrijf je je definitief in. Je start in februari of augustus.
Kom langs
Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.
Marco Hugens
Zadkine Horeca College + Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport CollegeHeb je vragen over de opleidingen die bij dit College horen? Neem dan contact met mij op.