Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Manager/ondernemer horeca

School & Stage (BOL)

hotelmanager
twee horecamanagers aan het werk
manager in overleg
zadkine horeca studenten

In het kort

Als jij ambitieus bent en de droom hebt om als ondernemer jouw eigen restaurant te starten, of als manager bij een groot hotel aan de slag te gaan, dan is deze opleiding zeker iets voor jou! Je leert alles wat je nodig hebt om een succesvolle manager of ondernemer in de horeca te worden. Je krijgt onder andere kennis over het opstarten en gezond houden van een horecabedrijf en hoe je leiding geeft aan een team.

Over jouw opleiding

Een goedlopend bedrijf is afhankelijk van enthousiaste medewerkers, winst maken en kosten besparen. Je krijgt daarom les in sales, marketing en andere managementvakken om je hierop goed voor te bereiden. Je leert bijvoorbeeld waarvoor je de Kamer van Koophandel nodig hebt en hoe je sollicitatiegesprekken moet voeren. In het derde leerjaar geef je leiding aan eerstejaarsstudenten in onze brasserie.

In de horeca draait alles om sfeer en gezelligheid. Jij zorgt ervoor dat jouw gasten optimaal kunnen genieten van hun diner of overnachting. Bij Zadkine hebben we een superhippe brasserie waar wij dagelijks gasten ontvanen en waar jij kunt oefenen met koken, serveren en leidinggeven.

In de horeca worden voortdurend nieuwe trends ontwikkeld op het gebied van eten. Deze trends komen terug in onze lessen, of het nu gaat om duurzaamheid of pop-up restaurants. We moedigen je ook aan om zelf nieuwe ideeën te bedenken en te delen.

Wat ga ik doen?

Je leert hoe je een bedrijf runt en leiding geeft in een restaurant en/of hotel. Je volgt veel theorielessen maar een belangrijk deel van de opleiding doe je in de praktijk. Je leert alles over horeca, leidinggeven de keuken en bediening. Praktijkervaring doe je op tijdens je stage maar ook tijdens workshops van professionals uit het horecavak. 

Ook werk je samen met studiegenoten aan groepsopdrachten en leer je hoe je een ondernemingsplan opstelt.

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In het eerste studiejaar loop je twee maanden stage bij een goedgekeurd Horeca leerbedrijf. Ook in het tweede jaar loop een aaneengesloten stage van twee maanden. Aan het einde van het tweede jaar en het begin van het derde jaar loop je in totaal 20 weken stage. Wanneer je voor de drieënhalve opleiding kiest loop je ook het laatste half jaar stage. Beide stages kunnen in het buitenland plaatsvinden.

Op www.s-bb.nl  kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt  kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Op het Benthemplein in hartje Rotterdam, hebben we twee mooie en moderne restaurants waar jij veel praktijkervaring opdoet in het ontvangen van gasten en het runnen van een bedrijf. Onze locatie ligt op loopafstand van het Centraal Station en bekende winkelstraten als de Lijnbaan en de Coolsingel. 

Aan het werk

Met dit diploma op zak kun jij aan de slag als (assistent) manager of ondernemer in een restaurant of in het hotelwezen. Dit kan als ondernemer je eigen zaak zijn, of bij een ander.  

Jij bent verantwoordelijk voor de strategie, wie je in dienst neemt en de dagelijkse gang van zaken. Maar je stelt ook de menukaart samen en hoe de inrichting eruit ziet. 

Druk maar gezellig

Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5 en het is heel afwisselend werk. Dus het is handig als je goed kan organiseren, want elke dag kan anders zijn. Als manager in de horeca ontmoet je veel nieuwe mensen en maak je vaak korte praatjes. En met jouw enthousiasme en creativiteit zorg jij ervoor dat iedereen zich welkom voelt. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. 

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor de vervolgstudie Small Business, Management, Economie & Recht of Bedrijfseconomie.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar onze lessen, wie onze docenten zijn en hoe de sfeer is op school? Bezoek dan onze open dagen of meld je aan voor een meeloopdag.

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan