Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Van havo naar mbo: Waarom Duncan koos voor een horecaopleiding na zijn havo-diploma”

In 2022 slaagde Duncan voor zijn havo-examen aan het Wolfert Lyceum in Rotterdam. Hij besloot hij zijn passie te volgen en zijn vaardigheden te benutten en schreef zich in voor de mbo-opleiding Manager Ondernemer Bar.

Duncan zocht eerst in de richting van het theater, maar kwam er tijdens zijn werk bij zijn ouders achter dat het restaurant leven nog beter bij hem past. Ook blijkt de horeca niet eens zo verschillend van het theater: “Op beide plekken gaat het erom om mensen te entertainen, met mensen te lachen en ze een fijne avond te bezorgen. Daar geniet ik zo van.” De Hogere Hotelschool bleek financieel gezien geen optie, dus de aanmelding bij Zadkine voor de opleiding Manager Ondernemer Bar bleek een gouden oplossing.

Uitdagend onderwijs

Duncan vond de stap naar het mbo best even lastig. In het eerste jaar op het mbo merkte hij dat hij wat meer uitdaging nodig had, omdat een aantal dingen op de havo al wel voorbij was gekomen. Toch is zijn doorzettingsvermogen beloond: er blijkt echt genoeg uitdaging te zijn, door de nieuwe vakken als drankenkennis en Spaans, maar ook door hele leuke extraatjes: zo mocht Duncan voor een uitwisselingsproject naar Slovenië en tijdens het AEHT evenement in Italië veroverde hij de prestigieuze titel 'Youth President of the AEHT Parliament 2024'. In totaal deden er 29 studenten uit 10 verschillende landen mee. Duncan is op het Zadkine helemaal op zijn plek en kijkt met veel plezier terug op zijn tijd op het Wolfert Lyceum.

"Mijn tip voor je studiekeuze: kies vooral wat je leuk en interessant vindt, juist als dat een niveau ‘lager’ is dan je diploma middelbare school.”

Kijk voor het hele interview met Duncan op: Wolfert Lyceum

Ontdek Zadkine

Match

Manager Ondernemer Bar

Ben je een geboren ondernemer en wil je alles leren over het runnen van je eigen bar, eetcafé of restaurant? Heb jij het in je om van jouw bedrijf een succes te maken en zit je vol ideeën? Dan is dit dé opleiding voor jou!

En ben je in het bezit van een havodiploma? Dan kun je in het tweede leerjaar instromen. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan