Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Het draait vooral om mensen en gezelligheid”

Het is niet vreemd dat Sem (17) voor de opleiding Manager Ondernemer Horeca heeft gekozen. Op jonge leeftijd leerde hij het horecavak kennen. Zijn moeder werkte vroeger ook in de horeca en zijn vader is tegenwoordig eigenaar van club/ restaurant Crazy Piano’s in Scheveningen.

“Ik heb hiervoor de havo gedaan, maar merkte dat ik daar niet helemaal op mijn plek zat en dat ik me niet echt kon motiveren. Een praktijkgerichte opleiding die ik kon combineren met mijn liefde voor de horeca paste beter bij mij.

Sem volgt de mbo-opleiding Manager Ondernemer Horeca bij Zadkine
Sem wordt opgeleid tot leidinggevende in de bediening

Je eigen bedrijfsplan

Tijdens de opleiding leer je echt alles over het ondernemerschap. Je krijgt managementvakken, marketing, marktverkenning en financiën. Werken in de horeca betekent ook drukte en dat je vaak veel dingen tegelijk moet doen. Je leert daarom hoe je in hectische situaties rustig blijft en hoe je goed met elkaar moet communiceren. Ook oefenen we dit jaar met het maken van een bedrijfsplan. In het laatste jaar presenteer je je eigen bedrijfsplan.

Tijdens je stage word je heel goed begeleid door je docenten en staan ze altijd voor je klaar. Zo had ik het niet echt naar mijn zin tijdens mijn stage. Ik heb toen gesprekken gevoerd met mijn docenten en die hebben samen met mij gekeken naar wat wel bij mij past. Ik heb toen een stageplek gevonden waar ik met plezier naar toe ga. Ik help mee in de bediening en sta achter de bar.

De horeca vind ik echt één van de leukste branches. Je moet wel hard werken, maar het draait vooral om mensen en gezelligheid. Ooit hoop ik mijn eigen horecazaak te kunnen openen ergens in Rotterdam. Maar mijn allergrootste droom is om samen met mijn vader samen te kunnen te werken en samen een horecazaak te runnen.”

Ontdek Zadkine

Match

Manager Ondernemer Bar

Ben je een geboren ondernemer en wil je alles leren over het runnen van je eigen bar, eetcafé of restaurant? Heb jij het in je om van jouw bedrijf een succes te maken en zit je vol ideeën? Dan is dit dé opleiding voor jou!

En ben je in het bezit van een havodiploma? Dan kun je in het tweede leerjaar instromen. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan