Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Kok

kok met brander
kok met koksmes
Kok Zadkine
kok snijdt sinaasappels

In het kort

Hou je van lekker eten, heb je een passie voor koken en wil je tijdens je studie meteen veel praktijkervaring opdoen? Dan is onze tweejarige BBL-opleiding Kok precies wat je zoekt! Tijdens deze opleiding werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf, waar je praktijkervaring opdoet. Daarnaast kom je één dag per week naar school voor je theoretische lessen. 

Wil jij jouw creativiteit combineren met lekker eten? Dan is deze koksopleiding echt iets voor jou! Meld je snel aan en begin aan jouw culinaire avontuur.

Over jouw opleiding

Oefenen, koken en proeven! Die ingrediënten staan op het menu tijdens deze koksopleiding. Jij leert in twee jaar alle basisvaardigheden op het gebied van koken, hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingrediënten je daarvoor het beste kan gebruiken. Tijdens je opleiding leer je verschillende kooktechnieken, hoe je werkt in een keuken en hoe je samenwerkt in een team. 

Een bbl-opleiding houdt in dat je meteen aan het werk gaat bij een erkend leerbedrijf. Het voordeel hiervan is dat je meteen veel praktijkervaring opdoet. Eén keer in de week kom je naar school voor algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen en loopbaan & burgerschap. Je wordt tijdens je opleiding begeleid door een studieloopbaanbegeleider.

(Internationale) wedstrijden

Onze studenten doen elk jaar mee aan diverse Rotterdamse evenementen. Bijvoorbeeld het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) en Gastvrij Rotterdam. Wij doen ook mee aan internationale vakwedstrijden zoals het AEHT waar onze studenten vaak in de prijzen vallen. Wie weet sta jij met jouw talenten ook een keer in de finale. 

Wat ga ik doen?

Omdat deze koksopleiding een bbl-opleiding is, werk je een paar dagen per week bij een leerwerkbedrijf, zoals een restaurant of hotel, en kom je één dag per week naar school. Bij het leerwerkbedrijf leer je van ervaren koks hoe je de lekkerste gerechten bereidt en mooi presenteert. Ook krijg je les in verschillende kooktechnieken, leer je over diverse ingrediënten en ontwikkel je vaardigheden om goed in een team te werken in de keuken.

Voordat de gasten arriveren, is het belangrijk dat jouw ingrediënten en gereedschap klaarstaan. Zo kan jij snel en goed werken. Je leert hoe je het voorbereidende werk moet doen. Bijvoorbeeld hoe je groente snijdt of het vlees voorbraadt.  Werken in een schone en opgeruimde keuken is een must voor een kok. Hier besteden wij ook veel tijd aan. Je leert dus niet alleen koken, maar ook hoe je netjes en hygiënisch werkt. 

Meer weten over onze opleiding? Check dan dit filmpje van Charony waarin ze vertelt over haar opleiding en haar dromen.

Werken en leren

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je één dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Voordat je begint aan de opleiding regel je zelf voor een werkplek. 

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl

Locatie

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten. Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. 

Aan het werk

In de keuken kun je jouw passie voor koken en lekker eten helemaal laten zien! Met jouw talent tover je simpele gerechten om tot schitterende smaakexplosies waar iedereen van geniet. Je zorgt ervoor dat alles klaarstaat, zodat je meteen aan de slag kunt als de gasten komen.

Samenwerken is belangrijk. Je plant samen met anderen de taken in de keuken, zodat alle gasten op tijd hun heerlijke maaltijd krijgen. Werken als kok kan soms zwaar zijn en je werkt vaak op wisselende tijden, maar jij houdt van die afwisseling. Het maakt je werk interessant en verrassend! Met dit diploma kun je aan de slag in allerlei leuke plekken zoals restaurants, hotels en cafés.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Hierna kan je ook doorstromen en de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) volgen.

Match

Zelfstandig werkend kok

Heb je al een koksdiploma en wil jij je verder verdiepen in alle kooktechnieken? Ben je creatief genoeg om nieuwe recepten te verzinnen en durf je het aan om de leiding te nemen in de keuken? 

Bekijk dan deze opleiding.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Benieuwd of de opleiding kok echt bij jou past? Bezoek dan zeker onze open dagen en neem een kijkje in onze keuken of meld je aan voor een meeloopmiddag. 

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan