Zoeken
Menu
StudieMatch

Kok

Kok Zadkine
Gerecht kok Zadkine
Kok opleiding Zadkine
lachende kok in keuken

In het kort

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en zou je hiervan je beroep willen maken? Tijdens deze tweejarige opleiding leer jij hoe je mooie gerechten maakt, maar leer je ook alles over hygiëne en werken in een professionele keuken. 

Over jouw opleiding

Oefenen, koken en proeven. Die elementen staan centraal tijdens deze opleiding. Jij leert in twee jaar hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingrediënten je daarvoor het beste kan gebruiken.

Voordat de gasten arriveren, is het belangrijk dat jouw ingredienten en gereedschap al klaarstaan. Hoe jij het voorbereidende werk moet doen, zodat je snel kan werken, ga je allemaal bij ons leren.

Werken in een schone en opgeruimde keuken is een must voor een kok. Wij leren jou niet alleen hoe je moet werken in een keuken, maar ook hoe je alles schoon en hygiënisch houdt.

Werken in state-of-the-art keukens

Onze locatie heeft twee restaurants en bijbehorende state-of-the art keukens. Hier doe jij veel praktijkervaring op. Onze ruime keukens zijn voorzien van het modernste apparatuur waar jij fijn mee kan werken. 

Wat ga ik doen?

De opleiding Kok is beschikbaar als BOL en BBL opleiding duurt 2 jaar. Tijdens je opleiding leer verschillende kooktechnieken, hoe je werkt in een keuken en hoe je moet samenwerken in een team.

Stage lopen

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst. 

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl

Locaties

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en state of the art keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie, koken! 

Aan het werk

In de keuken kan je al je liefde voor eten en koken kwijt. Jij tovert een paar simpele gerechten tot een  prachtig en smaakvol gerecht waar iedereen van geniet. In de keuken zorg je ervoor dat het voorbereidend werk gedaan is zodat jij meteen kan starten met koken wanneer de gasten arriveren.   

Samen met je team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Je plant de werkzaamheden die plaatsvinden in de keuken en werkt soms alleen, maar meestal samen met anderen. Je doet er alles voor om hongerige gasten van een lekkere maaltijd te voorzien en tevreden te stellen met jouw kookkunsten. 

Afhankelijk van het type restaurant bereid je à la minute gerechten, maar het kan ook dat je met voorbewerkte producten kookt. 

Kans op leerbaan

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook dat kan. Hierna kan je ook doorstromen en de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) volgen.

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Esther.