Zoeken
Menu
StudieMatch

Kok

Kok Zadkine
kok voor het restaurant
kok met koksmes
lachende kok in keuken

In het kort

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en wil jij hiervan je beroep willen maken? Tijdens deze tweejarige bbl-opleiding leer jij de lekkerste gerechten maken en leer je verschillende kooktechnieken.

Maak jij in een (sterren) restaurant indruk met jouw heerlijke gerechten? 

Over jouw opleiding

Op school mag je lekker oefenen in onze keukens. Onze locatie heeft namelijk twee restaurants en bijbehorende moderne keukens die van alle gemakken zijn voorzien. Oefenen, koken en proeven staan centraal tijdens je opleiding. Hierbij krijg je les en volg je workshops van mensen uit de praktijk.

Slim werken in de keuken

Voordat de gasten arriveren, is het belangrijk dat jouw ingredi√ęnten en gereedschap klaarstaan. Zo¬†kan jij snel en goed werken. Je leert hoe je het voorbereidende werk moet doen. Bijvoorbeeld hoe je groente snijdt of het vlees voorbraadt. Daarnaast leer je alles over¬†ingredi√ęnten, de verschillende kooktechnieken en het presenteren van de gerechten.

Werken in een schone en opgeruimde keuken is een must voor een kok. Hier besteden wij ook veel tijd aan. Je leert dus niet alleen koken, maar ook hoe je netjes en hygi√ęnisch werkt.¬†

(Internationale) wedstrijden

Onze studenten doen elk jaar mee aan diverse Rotterdamse evenementen. Bijvoorbeeld het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR), Gastvrij Rotterdam en de internationale AEHT vakwedstrijden. Wie weet sta jij met jouw gerecht ook een keer in de finale. 

Wat ga ik doen?

Omdat dit een bbl-opleiding is, werk je een paar dagen bij een leerwerkbedrijf en kom je √©√©n dag naar school. In twee jaar leer jij de beste gerechten maken, leer je verschillende kooktechnieken¬†en weet jij alles over de verschillende ingredi√ęnten.¬†Je leert alles over ingredi√ęnten en het kookapparatuur waarmee je werkt. Ook leer je hoe je als team samenwerkt in de keuken.¬†

Je doet veel praktijkervaring op zoals verschillende excursies en het volgen van workshops bij restaurants of hotels. Hierdoor kan je na het behalen van je diploma meteen aan de slag. 

Meer weten over onze opleiding? Check dan dit filmpje van Charony waarin ze vertelt over haar opleiding en haar dromen.

Stage lopen

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Voordat je begint aan de opleiding regel je zelf voor een werkplek. 

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Jij gaat stage lopen bij topbedrijven uit de regio. Wij werken intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo ga jij goed voorbereid en vol kennis en ervaring een succesvolle toekomst tegemoet.  

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locaties

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! 

Aan het werk

In de keuken kan je al je liefde voor eten en koken kwijt. Jij tovert een paar simpele gerechten tot een  prachtig en smaakvol gerecht waar iedereen van geniet. In de keuken zorg je ervoor dat het voorbereidend werk gedaan is zodat jij meteen kan starten met koken wanneer de gasten arriveren.   

Teamwork

Samen met je team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Je plant de werkzaamheden die plaatsvinden in de keuken en werkt soms alleen, maar meestal samen met anderen. Je doet er alles voor om hongerige gasten van een lekkere maaltijd te voorzien en tevreden te stellen met jouw kookkunsten. 

Afhankelijk van het type restaurant bereid je à la minute gerechten, maar het kan ook dat je met voorbewerkte producten kookt. Met dit diploma kun je aan het werk in restaurants, hotels,grand cafés, brasseries, congrescentra en instellingen zoals de zorg.

Kans op leerbaan

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook dat kan. Hierna kan je ook doorstromen en de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) volgen.

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok voor restaurant

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.