StudieMatch
Zoeken
Menu

Kok

kok met brander
kok met koksmes
Kok Zadkine
kok snijdt sinaasappels

In het kort

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en wil jij hiervan je beroep willen maken? Tijdens deze tweejarige bbl-opleiding werk je vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en kom je één dag in de week naar school.

Ben je creatief en wil je indruk maken met jouw kookkunsten? Meld je dan aan voor deze koksopleiding. 

Over jouw opleiding

Oefenen, koken¬†en proeven! Die ingredi√ęnten staan¬†op het menu tijdens deze opleiding.¬†Jij leert in twee jaar alle basisvaardigheden op het gebied van koken, hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingredi√ęnten je daarvoor het beste kan gebruiken.¬†Tijdens je opleiding leer je verschillende kooktechnieken, hoe je werkt in een keuken en hoe je samenwerkt in een team.¬†

Omdat dit een bbl opleiding is, doe je meteen veel praktijkervaring op. Hierdoor kan je na het behalen van je diploma meteen aan de slag. Naast heel veel praktijk krijg je ook algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen en loopbaan & burgerschap. Je wordt tijdens je opleiding begeleid door een studieloopbaanbegeleider.

(Internationale) wedstrijden

Onze studenten doen elk jaar mee aan diverse Rotterdamse evenementen. Bijvoorbeeld het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) en Gastvrij Rotterdam. Wij doen ook mee aan internationale vakwedstrijden zoals het AEHT waar onze studenten vaak in de prijzen vallen. Afgelopen oktober wonnen we 3 maal goud, 1 maal zilver en 1 maal brons! Wie weet sta jij met jouw talenten ook een keer in de finale. 

Flexibele instroom

Wil je op korte termijn al starten met de opleiding? Dat kan door middel van onze flexibele instroom. Tijdens jouw intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar een instroommoment. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met onze contactpersoon en vraag naar de mogelijkhedne. Haar gegevens vind je onderaan deze pagina. 

Wat ga ik doen?

Omdat dit een bbl-opleiding is, werk je een paar dagen bij een leerwerkbedrijf en kom je √©√©n dag naar school. In twee jaar leer jij in de praktijk¬†de beste gerechten maken en hoe je deze mooi presenteert op een bord. Daarnaast leer je verschillende kooktechnieken¬†en weet jij alles over de verschillende ingredi√ęnten.¬†Ook leer je hoe je als team samenwerkt in de keuken.¬†

Voordat de gasten arriveren, is het belangrijk dat jouw ingredi√ęnten en gereedschap klaarstaan. Zo¬†kan jij snel en goed werken. Je leert hoe je het voorbereidende werk moet doen. Bijvoorbeeld hoe je groente snijdt of het vlees voorbraadt.¬†

Werken in een schone en opgeruimde keuken is een must voor een kok. Hier besteden wij ook veel tijd aan. Je leert dus niet alleen koken, maar ook hoe je netjes en hygi√ęnisch werkt.¬†

Meer weten over onze opleiding? Check dan dit filmpje van Charony waarin ze vertelt over haar opleiding en haar dromen.

Stage lopen

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Voordat je begint aan de opleiding regel je zelf voor een werkplek. 

Stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Jij gaat stage lopen bij topbedrijven uit de regio. Wij werken intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo ga jij goed voorbereid en vol kennis en ervaring een succesvolle toekomst tegemoet.  

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. 

Aan het werk

In de keuken kan je al je liefde voor eten en koken kwijt. Jij tovert een paar simpele gerechten tot een  prachtig en smaakvol gerecht waar iedereen van geniet. In de keuken zorg je ervoor dat het voorbereidend werk gedaan is zodat jij meteen kan starten met koken wanneer de gasten arriveren.   

Teamwork

Samen met je team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Je plant de werkzaamheden die plaatsvinden in de keuken en werkt soms alleen, maar meestal samen met anderen. Je doet er alles voor om hongerige gasten van een lekkere maaltijd te voorzien en tevreden te stellen met jouw kookkunsten. 

Afhankelijk van het type restaurant bereid je à la minute gerechten, maar het kan ook dat je met voorbewerkte producten kookt. Met dit diploma kun je aan het werk in restaurants, hotels,grand cafés, brasseries, congrescentra en instellingen zoals de zorg.

Studenttevredenheid

Landelijk gemiddelde
6.9

Kans op leerbaan

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Afgestudeerden met werk

Landelijk gemiddelde
79%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook dat kan. Hierna kan je ook doorstromen en de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) volgen.

Match

Zelfstandig werkend kok

kok maakt gerecht af

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.