Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Als het boksen niet lukt, dan is het fijn om te weten dat ik kan terugvallen op mijn opleiding”

Hoi, ik ben Gabriella Weerheim en doe de opleiding Zelfstandig Werkend Kok. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag iets met eten wil doen. In het begin kon ik eigenlijk helemaal niet koken, ik kon niet eens een ei bakken maar sinds ik met deze opleiding ben begonnen, is dat compleet veranderd. Tijdens mijn opleiding heb ik echt alle basisvaardigheden van het koken geleerd zoals grillen, blancheren, bakken en snijden.

Gabriella volgt de mbo-opleiding Zelfstandig Werkend Kok bij Zadkine

Koolhydraatarm koken

Naast mijn opleiding heb ik ook een actief privéleven. Ik beoefen boksen op een vrij hoog niveau, en daarbij is een goed uitgebalanceerd dieet heel belangrijk. Wat ik op school leer, kan ik meteen toepassen in mijn dagelijkse leven. Zo weet ik nu hoe ik koolhydraatarm kan koken en maak ik bijvoorbeeld mijn eigen knoflooksaus op basis van yoghurt en kruiden, maar met veel minder calorieën.

De praktijklessen zijn mijn favoriet. Ik ben namelijk geen type dat de hele dag met zijn neus in de boeken zit, ik wil gewoon lekker bezig zijn en nieuwe dingen leren. Koken vind ik heerlijk, maar het liefst werk ik met vlees, zoals een sappige steak. Heerlijk!

Tijdens mijn stage bij Baek Food & Drinks was ik verantwoordelijk voor de voor-en nagerechten in de keuken. Ik mocht alles doen en werkte zowel doordeweeks als in het weekend. Ik maakte echt deel uit van het team. Werken in de horeca is hard werken en aanpakken, maar ik ben geen persoon die stilzit, dus dit beroep past goed bij mij.

Koken of boksen?

Het zou fantastisch zijn om later als kok aan de slag te kunnen. Maar mijn echte passie is boksen, iets wat ik al sinds mijn jeugd doe. Volgend jaar heb ik zelfs de kans om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Mocht het boksen niet slagen, dan wil ik terug kunnen vallen op de horeca en in de keuken van een gezellige brasserie kunnen werken. Maar dat is een zorg voor later. Nu zorgen dat ik mijn diploma haal!

Ontdek Zadkine

Match

Zelfstandig werkend kok

Heb je al een koksdiploma en wil jij je verder verdiepen in alle kooktechnieken? Ben je creatief genoeg om nieuwe recepten te verzinnen en durf je het aan om de leiding te nemen in de keuken? 

Bekijk dan deze opleiding.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan