StudieMatch
Zoeken
Menu

Helpende Zorg en Welzijn vanaf 23 jaar

School & Stage (BOL)

Helpen in huis

In het kort

Vind jij het leuk om mensen te helpen? Of zorg te bieden aan mensen die dat zelf niet meer kunnen? Om samen met je collega’s activiteiten te organiseren, zoals spel en recreatie, gericht op opvoeding en dagbesteding? Volg je het liefst les met andere volwassenen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! Je leert hoe je werkt met ouderen, met mensen met een beperking, of met kinderen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met wat de mensen zelf nog kunnen. Je krijgt een leuke, afwisselende functie!

Over jouw opleiding

Aan het begin van de opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Je leert hier de basis voor je latere beroep. Hoe je met mensen omgaat en hoe je op een veilige manier zorg verleent, is in de opleiding namelijk heel belangrijk. Na tien weken start je met je stage. Daar pas je direct toe wat je geleerd hebt. Terwijl je stage loopt, verdiep je je op school in de verschillende doelgroepen. Ook leer je over de meest voorkomende ziektebeelden en leer je EHBO toepassen. Zo leer je elke dag iets nieuws!

Wat ga ik doen?

De opleiding bestaat uit een aantal basisvakken, profielvakken van de helpende zorg en welzijn en de algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

Stage lopen

Theorie is één ding, maart het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Allemaal in de regio Rotterdam-Rijnmond en op Voorne-Putten. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst.  

Op kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locaties

Goed om te weten:

Je meldt je aan voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn 23+ op onze locatie aan het Benthemplein in Rotterdam of de locatie Sportlaan in Spijkenisse. Er bestaat een kans dat op enig moment het maximaal aantal studenten op een locatie is bereikt. Je kunt dan altijd de opleiding gaan volgen op de andere locatie.

Onze locatie aan de Sportlaan ligt in de wijk Schiekamp in Spijkenisse en is op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau. Het is een knusse locatie, met twee verdiepingen. Er zijn goede ingerichte leer- en werkruimtes. Er is bijvoorbeeld een keuken en ook zijn er ruimtes met ziekenbedden waar je kunt oefenen met poppen. Er is gratis WiFi en er zijn kluisjes. En er is een chille kantine met een lounge-gedeelte waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. Iedere student wordt hier gezien en krijgt de persoonlijke aandacht die hij/zij verdient. Bekijk de video van de locatie.

De locatie op het Benthemplein bestaat al sinds 1970, maar de binnenkant is een aantal jaar geleden helemaal gerenoveerd waardoor het nu een licht en transparant gebouw is. Op de begane grond vind je een mini-winkelcentrum met een bakkerswinkeltje, een Beauty & Fashion-hoek met mooie praktijksalons, twee restaurants, vergaderfaciliteiten en een travelcafé. 

De overige praktijk- en theorielokalen vind je op de acht verdiepingen hierboven. Benthemplein is een grote locatie, maar ieder college heeft zijn eigen verdieping waardoor het toch kleinschalig aanvoelt. Op de tussenverdieping (tussen de begane grond en eerste verdieping) is de grote kantine. Bekijk de video van de locatie.

Aan het werk

Na het behalen van je diploma Helpende Zorg en Welzijn kun je gaan werken in een zorg- of een welzijnsinstelling, bij mensen thuis of in een verzorgingshuis of verpleegtehuis. Of je gaat aan de slag in de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, de verstandelijk of lichamelijk gehandicaptenzorg of bij een buurthuis. 

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.8
Landelijk gemiddelde
6.7

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
68%
Landelijk gemiddelde
71%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
58%
Landelijk gemiddelde
71%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma en studeer je liever door? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt doorstromen naar een opleiding niveau 3, zoals de opleiding Verzorgende IG.

Veelgestelde vragen

Beperkt aantal plaatsen

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 120 studenten (60 studenten per locatie) de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Barbara van der Giessen

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Benthemplein? Neem contact op met Barbara:

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy: