Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“De opleiding is veel meer voor me geweest dan alleen leren over de zorg”

Julia (24) koos voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn omdat het een brede basis is om later mee door te studeren. Ze weet wat ze wil en werkt hard om daar te komen. En haar droom? Die heeft ze zeker ontdekt: ze wil werken met kinderen als onderwijsassistent.

Julia: “Ik leer tijdens deze opleiding zoveel verschillende dingen. Ik leer over ziektes, over psychologie, menselijke ontwikkeling en krijg les in EHBO. De opleiding Helpende Zorg en Welzijn vormt voor mij de perfecte basis waarmee ik straks kan doorstuderen.”

Hoe is het op school?

“Ik zit zelf in de 23+ klas van de opleiding en dit bevalt me heel goed. Ik merk ook dat ik echt als volwassene wordt behandeld en ik zit in de klas met leeftijdsgenoten. Dat vind ik fijn. We zijn ook allemaal goed met elkaar en kunnen altijd vragen stellen via Teams of in de groepsapp op WhatsApp.”

Is het wat je van de opleiding had verwacht?

“Ik verwachtte van de opleiding dat ik veel over de zorg zou leren. Maar als ik heel eerlijk ben, is het veel meer voor me geweest dan alleen dat. De docenten zijn heel fijn en ze hebben mij echt gesteund en ervoor gezorgd dat ik ga slagen. Ook steunen zij mij in mijn doelen en dromen om verder te studeren op niveau 4.”

En hoe zijn de vakken?

“Je leert van alles, maar ik vind Kinderzorg een heel leuk vak. Hierna wil ik graag doorstuderen om onderwijsassistent te worden dus dat past er best wel bij. Verder leren we vooral veel over hoe we met oudere mensen werken. Dat is ook leuk, maar ik heb wel echt gemerkt dat mijn passie meer bij het werken met kinderen ligt.”

En de stages?

“Ik mocht gelukkig mijn eigen stage kiezen en daarom ben ik op een basisschool gaan stagelopen. Dit was supergoed voor de ervaring en ik mis het nu al! Mede dankzij mijn stage heb ik echt mijn passie ontdekt.”

Heb je nog advies voor studiekiezers?

“De opleiding Helpende Zorg en Welzijn is echt een goed begin voor je studie. Wat je ook wil doen hierna, de docenten zullen je steunen en helpen om je doelen te behalen.”

Ontdek Zadkine

Match

Helpende Zorg en Welzijn

Vind jij het leuk om mensen te helpen? Of zorg te bieden aan mensen die dat zelf niet meer kunnen? Om samen met je collega’s activiteiten te organiseren, zoals spel en recreatie, gericht op opvoeding en dagbesteding? Dan is deze opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 echt iets voor jou! Als student helpende zorg & welzijn leer je hoe je werkt met ouderen, met mensen met een beperking, en met kinderen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met wat de mensen zelf nog kunnen, maar leuk en afwisselend is de functie altijd. 

WIST JE DAT...

Deze opleiding helpende niveau 2 ook wordt gegeven aan de Sportlaan in Spijkenisse! De school ligt in de wijk Schiekamp in Spijkenisse en is op 5 minuten loopafstand van winkelcentrum Plateau. Het is een kleinere knusse locatie, met twee verdiepingen. Er zijn goede ingerichte leer- en werkruimtes. Er is bijvoorbeeld een keuken en ook zijn er ruimtes met bedden waar je de verzorging kunt oefenen op poppen. Er is gratis WiFi en zijn er zijn kluisjes. En er is een chille kantine met een lounge-gedeelte waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. Iedere student wordt hier gezien en krijgt de persoonlijke aandacht die hij/zij verdient. Bekijk hier de video van de locatie.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan