Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Of je nu in een beautysalon wil werken of bij de gemeente, het kan allemaal!”

Sereena (19) volgt de opleiding Management Assistant. Ze is een ambitieuze student en werkt hard. De opleiding tot Management Assistant biedt haar de kans om zich op allerlei vlakken te ontwikkelen of het nu gaat om zakelijke contacten onderhouden of het regelen van een evenement. Sereena doet het allemaal.

Sereena: “Toen ik nog wat jonger was, was ik helemaal niet van het organiseren of plannen. Ik wist ook niet echt wat het was of hoe het moest. Pas toen ik op Zadkine zat en de kappersopleiding deed, leerde ik er echt meer over. Bij die opleiding sta je namelijk niet alleen in de salon, je zit ook af en toe achter de balie om afspraken in te plannen en schema’s te maken. Ik merkte dat ik dat eigenlijk heel leuk vond, zo niet leuker dan in de salon met mijn handen werken! Dus toen dacht ik: misschien kan ik daar wel wat mee na het behalen van mijn diploma. Ik wilde sowieso nog doorstuderen dus toen ben ik rond gaan kijken naar wat de opties waren. Zo kwam ik bij de opleiding Management Assistant uit.”

Over de opleiding Management Assistant

“De opleiding sprak me enorm aan omdat plannen en organiseren echt tot mijn passies behoren en dat is nou net waar je goed in moet zijn als Management Assistant. En ook als je er nog niet zo goed in bent, is dat niet erg. Tijdens de driejarige opleiding leer je namelijk niet alleen hoe je moet plannen en organiseren, maar je focust je ook op andere vakken zoals economie, rekenen, Engels en Nederlands. Daarnaast leer je hoe je een uitje, meeting of event moet organiseren, hoe budgetten werken en hoe je zakelijke correspondentie verzorgt.

“Het is belangrijk dat je tijdens de opleiding goed contact hebt met je medestudenten. Niet alleen om vrienden te maken, maar ook omdat je veel samenwerkingsopdrachten hebt tijdens de opleiding. Het is belangrijk dat je goede en open communicatie hebt met elkaar en dat ervaar ik hier wel echt.”

Dit laatst geldt ook voor de docenten: “We hebben echt een fijn docententeam en ik merk ook echt dat ze altijd voor je klaarstaan als je vragen hebt of ergens hulp bij kunt gebruiken.”

Vakken

“Mijn favoriete vak is Beroepsgerichte Vaardigheden, hierbij krijg je opdrachten die gaan over het beroep Management Assistant. Het zijn variërende opdrachten, dus de ene keer organiseer je bijvoorbeeld een uitje voor een bedrijf, en de andere keer zit je achter de balie in een virtueel kantoor en ben je het aanspreekpunt voor klanten binnen een bedrijf en verzorg je zakelijke correspondentie. Met dit vak krijg je echt mee hoe het straks gaat zijn in het werkveld en dat vind ik heel interessant.

Komende periode gaan we ook aan de slag met social media waar ik heel erg naar uitkijk aangezien ik daar buiten mijn studie om ook al veel mee werk. Ik heb samen met mijn vriend een eigen social media managementbedrijf waarbij ik ook heel veel van mijn kennis van school kan gebruiken. Ook bij social media is plannen en vooruitdenken namelijk heel belangrijk. Mijn contentplanningen zijn net kleine draaiboekjes.”

Stages en de toekomst

“Ik heb in het eerste jaar stage gelopen bij een uitzendbureau. Dat was heel leuk, omdat  het een fijne combinatie was van bij hen op kantoor werken en klanten bezoeken. Dat menselijke contact vond ik daarin heel leuk en de afwisseling was top. Dit jaar loop ik stage op school, op Zadkine, en dat is juist weer leuk omdat je echt veel verantwoordelijkheden krijgt met evenementen organiseren en echt een aanspreekpunt bent voor veel mensen. Ik ben daarnaast voorzitter van ons studenten PR team en mag ook de social media van onze opleiding bijhouden, superleuk!

Het leuke aan de opleiding Management Assistant is dat je bijna bij ieder bedrijf terecht kan als je bent gediplomeerd, maar ook is er een ruime keuze aan stageplaatsen bij bedrijven. Of je nou in een beautysalon of bij de gemeente wil werken, het kan eigenlijk allemaal! Daarnaast biedt school ook begeleiding indien je nog geen stage hebt kunnen vinden. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken over je toekomst.”

Wist je dat de opleiding Management Assistant op de lijst staat met kansrijke beroepen? Dat betekent dat je grote kans hebt op een baan na je opleiding.

Ontdek Zadkine

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan