Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

International Management Assistant

School & Stage (BOL)

Of kom naar
International Management Assistant mbo Zadkine
International Management Assistant mbo Zadkine
International Management Assistant mbo Zadkine
International Management Assistant leert uit een studieboek

In het kort

Wil jij later een baan waarbij je veel mag regelen en plannen? Het liefst een functie waarin je veel contact hebt met het buitenland. Misschien is deze tweetalige opleiding International Management Assistant iets voor jou. Hier leer je alles over het plannen en organiseren van je eigen werk én dat van het management. Bovendien behaal je twee diploma’s: een Nederlands en een Engels diploma.

En goed voor jou: de opleiding (International) Management Assistant is toegevoegd aan de lijst met kansrijke beroepen! Dat betekent dat je grote kans hebt op een baan na je opleiding.

Over jouw opleiding

Met deze opleiding kun je twee diploma’s behalen:

 • Het Nederlandse mbo-diploma: Office & Management Support Specialist.
 • Het door de Engelse onderwijsorganisatie Pearson geëxamineerde BTEC-diploma: BTEC level 3 National Diploma Executive Management.

Dingen organiseren vind je leuk: familie-uitjes, stappen met vrienden, vakanties. Jij regelt het. Ook ben je best goed in Engels en daar wil je iets mee doen. Tijdens deze tweetalige opleiding leer je om te werken aan projecten en om (internationale) bijeenkomsten te organiseren.

Het leuke is, daar ga je al vanaf dag één mee aan de slag. Je organiseert namelijk zelf grote en kleine evenementen, zoals de Business Days, de diploma-uitreiking en de introductieweek. Ook kun je bij de PR-commissie waar je helpt bij het organiseren van de Open Dagen, themadagen en het geven van voorlichting aan scholieren.

Bij ieder vak krijg je theorie én praktijkopdrachten die te maken hebben met het bedrijfsleven. Je werkt aan verschillende projecten en krijgt regelmatig les van iemand uit het bedrijfsleven. Zo leer je hoe het werk als International Management Assistant eruit ziet.

De opleiding (International) Management Assistant is toegevoegd aan de lijst met kansrijke beroepen. Je hebt dus grote kans op een baan na je opleiding!

Wat ga ik doen?

De opleiding International Management Assistant duurt 3 jaar. Tijdens deze 3 jaar leer je hoe je professioneel kunt handelen vanuit de manager (jouw opdrachtgever). Je leert hoe je een presentatie voorbereidt en geeft, hoe je een bedrijfsevent organiseert, welke taken voorrang hebben en hoe je deadlines haalt.

De opleiding is tweetalig. Dat betekent dat je de helft van de lessen in het Engels volgt. Liever deze opleiding in het Nederlands volgen? Bekijk dan de opleiding Management Assistant.

Daarnaast leer je tijdens deze opleiding allerlei professionele vaardigheden die met jouw vak te maken hebben, zoals professioneel communiceren met buitenlandse klanten en zakelijk schrijven. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt.

  Stage lopen

  Tijdens je studie International Management Assistant loop je stage bij (internationale) bedrijven. Je mag zelf kiezen bij welk bedrijf je stage loopt. Wil je zeker weten of het leerbedrijf is goedgekeurd door de SBB? Check ‘t op stagemarkt.nl

  Aan het werk

  Met dit diploma werk je als Management Assistant, directiesecretaresse of Executive Assistant. Je werkt voor organisaties met een directie of managers. Dat kan een bank zijn, maar ook een groot merk of bij de overheid. Het leuke van dit diploma: je kunt ook kiezen voor organisaties die meerdere vestigingen hebben wereldwijd of die werken voor internationale klanten. 

  Werkzaamheden

  Als Management Assistant ondersteun jij het management van een internationale organisatie. Jij hoeft niet te wachten op opdrachten; jij plant en organiseert je eigen werk. Je weet welke taken voorrang hebben, je kunt goed omgaan met mensen, je weet hoe je communiceert met mensen in het buitenland en je denkt mee met het management. Een paar van je werkzaamheden: 

  • Omgaan met vertrouwelijke informatie 
  • Agenda bijhouden en overzicht houden op taken 
  • Zakelijke brieven en mailtjes schrijven 
  • Professionele telefoongesprekken voeren 
  • Social media bijhouden 
  • Projecten coördineren 
  • Zakelijke bijeenkomsten organiseren 

  Opleiding in cijfers

  Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

  Vervolgopleidingen

  Liever verder leren? Je kunt hierna doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals: 

  • Associate Degree: Office Management (2-jarige opleiding op hbo-niveau)
  • International Business & Management 
  • International Business & Languages 
  • Leisure Management 
  • Communicatie 
  • Personeel & Arbeid 

  Je kunt ook een hbo-opleiding volgen in het buitenland, zoals bij Robert Gordon University in Aberdeen, London Metropolitan University en de University of Lincoln.

  Veelgestelde vragen

  Kom langs

  Bas de Reus

  Docent op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

  Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

  Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Business
  150+
  Opleidingen op vier niveaus
  15+
  Goed bereikbare locaties
  Goede
  begeleiding
  Grote
  kans op een baan