Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Uitvoerend bakker

student aan het bakken
leerling zadkine
student aan het werk met mixer

In het kort

Ben jij creatief en is het bakken van de lekkerste koekjes en de mooiste taarten echt jouw ding? Kom dan bakken bij de enige brood- en banketopleiding in Rotterdam. 

Over jouw opleiding

Wist je dat brood heel hip is en dat we steeds vaker buiten de deur ontbijten of lunchen? Goed opgeleide bakkers zijn daarom hard nodig. Met jouw vaardigheden en maak jij straks mensen blij in de ochtend met een versgebakken croissant. Of is jouw zelfgemaakte taart hét hoogtepunt van jouw dag en die van de klant voor wie jij het gemaakt hebt.

Dit is een bbl- opleiding en dit houdt in dat je 1 dag in de week naar school gaat (op maandag) en de andere dagen ben je aan het werk bij een leerbedrijf. Tijdens deze opleiding leer je alles over brood, koekjes taarten, gebak, beslag en nog veel meer.

Kom je van een HBR opleiding dan kan er samen met jouw studieloopbaanbegeleider een maatwerk traject voor jou ontwikkeld worden. Je kunt alleen aan dit traject beginnen als je dan voor de zomervakantie een aanvullend programma volgt en toetsen voor Nederlands, rekenen en de praktijk met goed gevolg hebt afgerond.

Flexibele instroom

Wil je op korte termijn al starten met de opleiding? Dat kan door middel van onze flexibele instroom. Tijdens jouw intakegesprek wordt samen met jou gekeken naar een instroommoment. 

Wat ga je doen?

Je leert koekjes, gebak en brood maken. Je gaat aan de slag met verschillende baktechnieken zoals rijzen, kneden en mixen en je leert decoreren. Je werkt met producten als chocola en marsepein en je leert werken met verschillende soorten deeg. Je werkt veel met je handen, maar je leert ook hoe je werkt met apparaten zoals een kneedmachine.  

Meer weten over onze verschillende opleidingen en wat je allemaal gaat doen? check dan dit filmpje.

Stage lopen

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Bij deze opleiding staat praktijkervaring opdoen centraal. Wij werken intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam. Jij gaat straks vol ervaring en kennis de arbeidsmarkt op.  

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op stagemarkt.nl

Locatie

Je volgt de opleiding in hartje Rotterdam op locatie Benthemplein. Dit is vlakbij het Hofplein en station Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op de begane grond hebben wij praktijklokalen waar je veel kan oefenen. Ook hebben wij onze gezellige brood- en banketwinkel 't Winkeltje. In deze broodjeszaak verkopen onze eigen studenten onze brood- en banketproducten.

Vervolgopleidingen

Heb je je diploma Uitvoerend Bakker gehaald maar wil je graag verder leren? Ook dat is mogelijk! Je kan dan na het behalen van je diploma bij ons doorstromen in het tweede leerjaar niveau 3 voor de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker.  

Match

Zelfstandig werkend bakker

Bak jij graag de mooiste taarten, de lekkerste koekjes of wil je werken met chocola? Ben je creatief en wil je veel praktijkervaring opdoen en studeren bij de enige bakkersopleiding in Rotterdam? Meld je dan aan voor deze ambachtelijke bbl-opleiding.

Aan het werk

Werken als uitvoerend bakker betekent vroeg je bed uit omdat de eerste klanten al vroeg voor de deur staan voor hun versgebakken brood of croissant. Of de klant komt de taart halen die hij besteld had en die jij net mooi hebt afgewerkt. Maar het betekent in ieder geval dat je al je creativiteit kwijt kunt in je werk. Je mag veel creaties zelf bedenken.

Samenwerken

In een brood- of banketzaak werk je vaak met een team. Je vindt het daarom leuk om met andere mensen samen te werken. Omdat je veel met je handen werkt is het belangrijk dat je een goede oog-handcoördinatie hebt. 

Na je opleiding kan je gaan werken bij een banketbakkerij, een patisserie of een grootwinkelbedrijf met een bakkerij in de winkel. Maar je kan ook aan de slag bij een luxe restaurant of een ambachtelijke bakkerij. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Maak kennis

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Brood & Banket
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan