Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Hairstylist heer (kopjaar)

Werk & School (BBL)

Scharen die je kunt gebruiken tijdens de opleiding Hairstylist
Student Hairstylist Heer verzorgt herenkapsel
Hairstylist heer kopjaar opleiding
Hairstylist opleiding herenkapsels knippen
Hairstylist herenkapsels benodigdheden
Opscheren en trimmen heer

In het kort

Wat zal ik doen met mijn haar? Kun jij een hip, strak kapsel met matching baard verzorgen? Mensen vragen jou om raad voor bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist heer kun jij straks zowel dames als heren adviseren en knippen. Heb jij het diploma Kapper op niveau 2 al op zak? En wil je doorstuderen? Meld je dan aan voor dit kopjaar. Je kunt dan het diploma van Hairstylist in één extra jaar halen. Jij wordt een echte specialist in herenkapsels. Bij dit kopjaar sta je drie of vier dagen in een salon en ga je één of twee dagen naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. 

Over jouw opleiding

Jij hebt het diploma van Kapper op niveau 2 al op zak. Graag leer je nog meer fijne kneepjes van het vak. In het kopjaar voor Hairstylist wordt je in één extra jaar een echte specialist in herenkapsels. Het fijne is ook dat je als Hairstylist helemaal zelfstandig werkt. Je leert veel verschillende techniekenverfijnen zoals opknippen, snijden, trimmen en scheren. Na de opleiding kun je dit allemaal volledig zelfstandig.

De meeste tijd breng je door in de praktijk. Per week drie of vier dagen. Je sluit hier ook een arbeidsovereenkomst af. De andere dag(en) ben je op school, in het centrum van Rotterdam of op de Campus in Hoogvliet. De locaties zijn modern met mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen.

Je oefent in de salon op school eerst op oefenhoofden en later met echte klanten. Misschien willen je familie en vrienden wel door jou geknipt worden? Bereid ze maar vast voor. Maar je krijgt ook klanten die je niet kent. In de salon oefen je niet alleen de verschillende technieken, je geeft ook advies en je leert om nog beter producten te verkopen. 

Wat ga ik doen?

In dit extra kopjaar word jij een echte specialist in herenkapsels. Je werkt lekker zelfstandig. Dat betekent dat je de meeste behandelingen niet hoeft te overleggen met collega’s. Door jouw ervaring kun jij steeds zelf een passend advies geven. 

Je bent een ster in het knippen, scheren, snijden en trimmen. Maar ook specifiekere technieken zoals gedekt opknippen, heren kort en kleur inzetten komen aan bod. 

Natuurlijk leer je ook meer over verkoop, klantgericht handelen en hoe je met klanten moet omgaan. Bijvoorbeeld met een klant die iets wil wat niet mogelijk is.

Werken en leren

Bbl’ers hebben een arbeidscontract bij hun werkplek. Je bent dan minimaal 24 uur per week op je werk, daarnaast volg je de opleiding op school. Op je werk voer jij opdrachten uit die je van ons krijgt. Omdat je al ervaring hebt als kapper, mag je vaak al volop ‘meedraaien’ in de salon. Wel zal je eerst moeten laten zien wat je allemaal al kan. Daarom neem je, in overleg met het bedrijf, regelmatig zelf modellen mee naar het leerbedrijf én naar school.

Het zoeken van een baan bij een erkend leerbedrijf doe je zelf, maar natuurlijk helpen we je hierbij. We leggen uit wat werknemersvaardigheden zijn, wat er van je verwacht wordt in het leerbedrijf en wat jij mag verwachten. We bieden verschillende vacatures aan en helpen je met je sollicitatiebrief.

Ben je nieuwsgierig geworden naar waar je kan gaan werken? Kijk dan op stagemarkt.nl. Hier vind je alle erkende leerbedrijven voor jouw opleiding.

Locatie

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze pas verbouwde locatie is goed bereikbaar. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Aan het werk

Daar sta je dan. Met een diploma als Hairstylist op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma.

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om werk te vinden. Je start bijvoorbeeld in een trendy kapsalon. Hier houd jij je bezig met knippen, snijden, föhnen, stylen, kleuren en omvormen van het haar. Ook geef je adviezen over de verzorging van het haar en verkoop je producten. Je werkt lekker zelfstandig. Samen met collega’s, maar iedereen doet zijn eigen ding.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Meer over werk

Vervolgopleidingen

Na je diploma Hairstylist is het mogelijk om een opleiding op niveau 4 te gaan volgen. Een voorbeeld is Salonmanager Heer of Salonmanager dame, maar ook een andere richting voor een niveau 4 opleiding is mogelijk.

Je kunt bijvoorbeeld Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 volgen. Zo ben je behalve in haarverzorging straks ook een kei in schoonheidsverzorging.

Altijd al gevoel voor Fashion? Kijk dan of Fashion Product Coordinator niveau 4 bij je past. Hier ben je een echte regelaar in de Fashion wereld.

Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor bepaalde vakken. Dit is afhankelijk van je behaalde resultaat. Bespreek de mogelijkheden tijdens je plaatsingsgesprek.

Match

Salonmanager heer

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager heer ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

Je begint deze opleiding met dezelfde basisvakken voor Salonmanager dame als voor heer. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager heer. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren. Er is een mogelijkheid tot versnellen van de opleiding.

Match

Salonmanager dame

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager dame ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

De opleidingen Salonmanager dame en Salonmanager heer beginnen met dezelfde basisvakken. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager dame. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren.

Match

Allround Schoonheidsspecialist

Jij besteedt veel aandacht aan je gezicht en nagels. Jouw imago is belangrijk. Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten. Ook voer jij specialistische behandelingen uit, bijvoorbeeld voor huidverbetering. Zo laat jij anderen stralen. En dit geeft jou zelf weer een goed gevoel.  

Match

Fashion Product Coordinator

De laatste mode? Zeg maar gerust: de eerste mode, want alles wat jij draagt is in. Jij weet precies wat mensen graag dragen en je bent op de hoogte van alle trends. Die liefde voor mode kun je kwijt in deze opleiding. Als Fashion Product Coordinator denk je met alles mee. Naar jou wordt geluisterd, want jij weet niet alleen wat de behoeften in de markt zijn, je brengt ook verkoopresultaten in kaart. Je werkt aan de product ontwikkeling en kijkt bijvoorbeeld hoe lang een kledingstuk meegaat. Wil jij een collectie ontwikkelen? Kleding inkopen? Dan past deze opleiding bij jou.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan