Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Allround Schoonheidsspecialist

School & Stage (BOL)

Student Lisa epileert de wenkbrauwen van een model
Studenten bekijken welke verzorgingsproducten ze gaan gebruiken
Nagelstyling in het praktijklokaal
Praktijkmaterialen die nodig zijn in de les
Massage in het praktijklokaal
Student LIsa heeft het naar haar zin bij Zadkine

In het kort

Jij besteedt veel aandacht aan je gezicht en nagels. Jouw imago is belangrijk. Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten. Ook voer jij specialistische behandelingen uit, bijvoorbeeld voor huidverbetering. Zo laat jij anderen stralen. En dit geeft jou zelf weer een goed gevoel.  

Over jouw opleiding

Uiterlijke verzorging is jouw ding. Je bent gek op verzorgingsproducten. Sterker nog, jouw badkamer staat er vol mee. Zo kom jij stralend voor de dag. Hoe leuk zou het zijn als je anderen ook kunt laten stralen.  

Tijdens deze opleiding Allround Schoonheidsspecialist leer je hoe je gezicht- en lichaamsbehandelingen uitvoert. Ook ga je aan de slag met producten, technieken, materialen en apparaten. Omdat dit niveau 4 is, voer je ook specialistische behandelingen uit, zoals een behandeling om de huid te verbeteren. Daarnaast leer je over aanvullende behandelingen zoals bijvoorbeeld Aromatherapie en gezonde lifestyle. Tijdens de opleiding is er ook ruimte om mee te doen aan vakwedstrijden, bijvoorbeeld op het gebied van visagie. Je wordt dan begeleid door jouw docent.

Droom jij van een schoonheidssalon aan huis? Tijdens deze opleiding leer je ook hoe je een eigen onderneming start en hoe je leiding geeft. Zo komt jouw droom een stapje dichterbij.  

Wat ga ik doen?

In deze opleiding Allround Schoonheidsspecialist leer je alles over de verzorging van gezicht en lichaam. Je doet veel (specialistische) schoonheidsbehandelingen en krijgt ook theorievakken.

Voor een huidverbeterende behandeling begin je bijvoorbeeld met het bekijken van de huid. Je stelt vast welk huidtype de klant heeft, bijvoorbeeld een vette, droge of gevoelige huid. Je adviseert de klant dan een passende behandeling. Denk aan:

  • Een (diepte)reiniging
  • Verwijderen van onzuiverheden
  • Specialistische behandeling bijv. voor acne, of huidverbetering

Stage lopen

Vanaf het eerste jaar loop je één dag per week stage. Op je stageplaats voer je opdrachten uit die je van ons krijgt. Ook neem je, in overleg met het bedrijf, regelmatig zelf modellen mee naar stage én naar school. Dan kun je veel oefenen en goed laten zien wat je al kan!

Het zoeken van een stageplaats doe je zelf, maar natuurlijk helpen we je hierbij. We leggen uit wat werknemersvaardigheden zijn, wat er van je verwacht wordt op stage en wat jij mag verwachten. We bieden verschillende vacatures aan en helpen je met je sollicitatiebrief.

Je begint in het vak bij de basis. Dat betekent dat je eerst helpt met het verzorgen van de salon en de klanten. Denk hierbij aan schoonmaken, klanten ontvangen en collega’s assisteren. Zodra je meer ervaring hebt, mag je vaak ook behandelingen gaan doen. Ook zal je specialisaties als acné en bindweefselmassage gaan oefenen op stage. Jij bent tenslotte een echte beautyprofessional aan het worden!

In het 2e en 3e jaar loop je twee dagen stage per week.

Ben je nieuwsgierig geworden naar waar je stage kan lopen? Kijk dan op stagemarkt.nl. Hier vind je alle erkende leerbedrijven voor jouw opleiding.

Locaties

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Aan het werk

Hoe ziet het werk van een Allround schoonheidsspecialist eruit? Je werkt in een schoonheidssalon in dienst of je hebt zelf een salon geopend. Iedere klant die binnenstapt is belangrijk voor je. Je wilt dat ze zich goed voelen als ze weggaan. Bij de meeste behandelingen verzorg jij hun gezicht. Er zijn zoveel verschillende huidtypes, je bent al echt een specialist.  

Masseren doe je ook vrij vaak. Dit is best intensief. Maar tegelijk ook ontspannend door de oliën. Aan het einde van de dag staat er één gepland. Vanmiddag heb je eerst een pedicure staan. In de toekomst hoop je dat iemand hierbij komt helpen. Er stapt een klant binnen. Ze wil advies over afslankmethoden. Je maakt een afspraak voor volgende week. Zo kun je goed voorbereiden welke massagetechnieken, producten en apparatuur je haar kunt aanraden.  

Hygiëne is heel belangrijk in de salon. Dus maak je na de laatste tevreden klant alles nog even extra goed schoon. Schoonheidsspecialist zijn is best hard werken. Maar het geeft je iedere dag een heel voldaan gevoel. 

Grote kans op werk voor afgestudeerden

Veel studenten vinden deze opleiding leuk. De kans is heel groot dat jij ook slaagt!

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.  

Stefanie Geurtsen

Docent Schoonheidsverzorging en Kerndocent Begeleiding

Voor al jouw vragen over de opleidingen Schoonheidsverzorging

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan