Zoeken
Menu
StudieMatch

Hairstylist dame

Werken & leren (BBL)

Scharen die je kunt gebruiken tijdens de opleiding Hairstylist
Student Hairstylist Sontje verzorgt het haar van een klant
Ondernemend gedrag is ook belangrijk bij de opleiding Hairstylist
Student Hairstylist Sontje verzorgt het haar van een klant

In het kort

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist ben jij lekker allround. Heb jij het diploma Kapper op niveau 2 al op zak? En wil je doorstuderen? Meld je dan aan voor dit kopjaar. Je kunt dan het diploma van Hairstylist in één extra jaar halen. Jij wordt een echte specialist in dames-kapsels. Ben jij nu al veel bezig met je uiterlijk? En kan je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist worden iets voor jou.

Over jouw opleiding

Jij hebt het diploma van Kapper op niveau 2 al op zak. Graag leer je nog meer fijne kneepjes van het vak. In het kopjaar voor Hairstylist wordt je in één extra jaar een echte specialist in dames-kapsels. Het fijne is ook dat je als Hairstylist helemaal zelfstandig werkt. Je leert veel verschillende technieken. Afhankelijk van je specialisatie zijn dit knippen, scheren, kleuren, opsteken, watergolven en permanenten.  
 
De meeste tijd breng je door op school in het centrum van Rotterdam. Een moderne locatie met mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen.  
 
Je oefent in de salon op school met klanten. Bereid je familie en vrienden maar vast voor. Met je kappersdiploma op zak draai jij je hand hier niet meer voor om. In de salon oefen je niet alleen de verschillende technieken,  je geeft ook advies en je leert producten te verkopen.  

Wat ga ik doen?

In dit extra kopjaar word jij een echte specialist in het kappersvak. Je werkt lekker zelfstandig. Dat betekent dat je de meeste behandelingen niet hoeft te overleggen met collega’s. Door jouw allround kennis kun jij steeds zelf een passend advies geven. Naast de verschillende technieken, zoals knippen, scheren, kleuren, opsteken, watergolven en permanenten, leer je nog veel meer.

Je leert ook verkoop, klantgericht handelen en hoe je met klanten moet omgaan (bijvoorbeeld met een klant die iets wil wat niet mogelijk is).

Stage lopen

Op je stageplaats voer je opdrachten uit die je van ons krijgt. Je begint in het vak ‘onderaan’. Dat betekent dat je eerst helpt met het verzorgen van de salon en de klanten. Zodra je meer ervaring hebt, mag ook jij behandelingen gaan doen. Jij bent tenslotte een echte specialist in het kappersvak aan het worden!

Locatie

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Aan het werk

Daar sta je dan. Met een diploma als Hairstylist op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma.

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om werk te vinden. Je start in een trendy kapsalon in het winkelcentrum vlakbij. Hier houd jij je bezig met knippen, snijden, föhnen, stylen, kleuren en omvormen van het haar. Ook geef je adviezen over de verzorging van het haar en verkoop je producten. Je werkt lekker zelfstandig. Samen met collega’s, maar iedereen doet zijn eigen ding.

Vervolgopleidingen

  • Na je diploma Hairstylist is het mogelijk om een opleiding op niveau 4 te gaan volgen. Een voorbeeld is Salonmanager Dame of Salonmanager Heer, maar ook een andere richting voor een niveau 4 opleiding is mogelijk.
  • Je kunt bijvoorbeeld Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 volgen. Zo ben je behalve in haarverzorging straks ook een kei in schoonheidsverzorging.
  • Altijd al gevoel voor Mode? Kijk dan of Junior Product Manager niveau 4 bij je past. Hier ben je een echte regelaar in de Mode wereld.

Soms is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor bepaalde vakken. Dit is afhankelijk van je behaalde resultaat. Bespreek de mogelijkheden tijdens je plaatsingsgesprek.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging