vragen
bol - niveau 4
  • Start:augustus
  • Crebonummer:25184
  • Duur:3,5 jaar
Download Brochure
Middelbare Hotelschool

Manager ondernemer horeca

Jij droomt van een eigen hotel of restaurant! Dat kan een restaurant zijn zonder of met sterren, een klein familiehotel maar ook een groot vijfsterrenhotel.

  • De opleiding

    De mbo-opleiding Manager/Ondernemer horeca duurt 3,5 jaar en vindt plaats op het hoogste niveau van het middelbaar beroepsonderwijs (niveau 4).

    • Meer over deze opleiding

      De opleiding Manager/ondernemer horeca duurt 3,5 jaar en vindt plaats op het hoogste niveau van het middelbaar beroepsonderwijs (niveau 4). Je leert ondernemen, leidinggeven en werken in drank- en spijsverstrekkende en in logiesverstrekkende bedrijven.
      De eerste twee jaar is de opleiding identiek aan de opleiding Meewerkend horecaondernemer.

      In het eerste jaar volg je gedurende drie periodes les op school, waarbij je een dag in de week lunch draait op school. De laatste periode loop je 8 weken stage bij een erkend Horeca leerbedrijf (zie www.s-bb.nl).
      In het tweede jaar loop je een dag per week stage, draai je een dag in de week diner op school en krijg je de overige drie dagen les.
      In het derde jaar loop je voor het keuzedeel eerst 12 weken stage om daarna examen te doen in de talen, rekenen, leidinggeven en ondernemen.
      Vervolgens loop je in het laatste jaar 20 weken Front office stage in binnen- of buitenland.

      Vakken en keuzedelen

      Je krijgt vakken als Nederlands, Engels, Frans of Duits, rekenen, theorie en praktijk koken/serveren, sociale hygiëne en uiteenlopende vakken op het gebied van ondernemen en leidinggeven. Daarnaast moet je keuzedelen volgen. Om je kennis te verbreden en te verdiepen en/of ter voorbereiding op een vervolgopleiding, kies je drie tot vier keuzedelen uit het (voorlopige) aanbod:
      • Internationaliseren / werken in het buitenland
      • Organisatie van interne evenementen
      • Wijnkennis 2
      • Voorbereiding hbo
      • Engels in beroepscontext
      • Digitale vaardigheden gevorderd

      De lesstof voor het tweede jaar en verder is nog in ontwikkeling.

      Gastheer/-gastvrouw Horeca

      Persoonskenmerken
      • Je bent gedreven en hebt zakelijk inzicht
      • Je geeft aan welke kant het bedrijf op moet
      • Je bent een vernieuwer en durft risico’s te nemen
      • Je bent gast-, klant- en marktgericht
      • Je kunt goed met mensen omgaan (klanten én personeel)
      • Je bent communicatief vaardig
      • Je bent een netwerker
      • Je bent resultaatgericht en goed in organiseren
      • Je hebt overzicht en kunt delegeren, controleren en corrigeren
      • Binding met de branche is gewenst
    • Leer- en stagebedrijven

      Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

    • Opleidingskosten

      Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

      Studiefinanciering

      Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

      Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

    • Toelatingseisen

      Je kunt met de beroepsopleiding Manager/ondernemer horeca beginnen als je in het bezit bent van een van onderstaande bewijzen of diploma's:

      • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
      • Een mavo-diploma
      • Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
      • Een havo-diploma (hiermee kun je instromen in het tweede jaar)
      • Een diploma mbo niveau 2

      Als je je aanmeldt voor deze opleiding is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om te beginnen met deze opleiding en je kunt inleven in het beroepsbeeld. 

  • Locaties

    Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

    • Benthemplein 15

      Benthemplein 15
      3032 CC Rotterdam
      T (088) 945 24 80

      De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

      download locatiegids

  • Samenwerking

    Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Na je diploma

    Als je het diploma hebt behaald, kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Hierbij kun je denken aan een baan in een restaurant mét of zonder sterren, een klein familiehotel of een vijfsterrenhotel.

    Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in een vakgebied en daarmee jouw kansen op een baan vergroot. Onze studenten stromen bijvoorbeeld uit naar de Hoge hotelschool, Hogere toeristische opleidingen en opleidingen als Commerciële economie, Management economie en Recht, Human resource management en International business.

    • Het beroep

      Als manager of ondernemer horeca ben je eigenaar of manager van een bedrijf in de restaurant- of hotelbranche. Hierbij kun je denken aan een restaurant mét en een restaurant zonder sterren, een (klein) familiehotel of een vijfsterrenhotel.

      Voor jou als manager of ondernemer horeca staat gastvrijheid centraal. Je bent resultaatgericht, een kei in organiseren, hebt overzicht, delegeert taken, corrigeert medewerkers en controleert de kwaliteit en resultaten van werkzaamheden. Als persoon ben je oprecht en consequent, kritisch naar jezelf, stressbestendig, enthousiast, creatief en innovatief.

      Daarnaast ben je als manager/ondernemer horeca een koersbepaler en een vernieuwer. Je ontwikkelt baanbrekende ideeën, durft risico’s te nemen en handelt trefzeker in onzekere situaties.

    • Vervolgopleiding

      Met dit diploma kun je een (eigen) onderneming starten of een managementfunctie in met name de hotelwereld bekleden. Natuurlijk moet je dan wel beschikken over voldoende werkervaring.

      Omdat je in januari klaar bent met je opleiding kun je ervoor kiezen om te starten bij diverse hogescholen die een instroom hebben in februari, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om direct aan het werk te gaan of een reis in het buitenland te maken.

      Wil je gaan doorstuderen? Dan ligt de overstap naar de Hoge hotelschool het meest voor de hand. Maar ook Small Business, Management, Economie & Recht en Bedrijfseconomie zijn studies die veel van onze studenten na hun opleiding volgen.  

      Bij de Hogeschool Rotterdam bestaat de mogelijkheid om in twee jaar een hbo-diploma te behalen in de richtingen Ondernemen of Office management; het zogenaamde Associate Degree Traject. Voor meer informatie kijk op www.hr.nl.

       

  • Voorlichting

    Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

    • Infoshop

      De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

      Lees meer over de Zadkine Infoshop

    • Meeloopdagen

      Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over meeloopdagen

      Schrijf je in voor de meeloopdag

    • Open dagen

      Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

      Schrijf je in voor de Open dagen

  • Contact

    Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

    Stel je vraag ...

  • Het beroep

    Wil jij weten hoe studenten van Zadkine Toerisme hun opleiding ervaren? Neem dan eens een kijkje op het blog van Zadkine.

bol - niveau 4
  • Start:augustus
  • Crebonummer:25184
  • Duur:3,5 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.