StudieMatch
Zoeken
Menu

Alles over stagiaires

Wij leiden vakmensen op voor jouw bedrijf! Heb je een project of klus waarbij de hulp van een student van pas komt? Of heb je extra handjes nodig? Zet een stagiair van Zadkine in. 

Als leerbedrijf geef je onze mbo-studenten belangrijke praktijkervaring en vakkennis mee. En de stagiair levert vaak een verfrissende, nieuwe kijk op jouw zaken. 

Ben je op zoek naar stagiaires? Lees dan snel verder.

Contact of advies over stage?

Is jouw bedrijf al leerbedrijf en wil je meer weten over de stagemogelijkheden? Heb je zelf een idee voor samenwerking met Zadkine? Of heb je vragen over jouw stagiair en wil je sparren met een begeleider van de opleiding? Elk Zadkine-college heeft een eigen stage-adviseur die je graag verder helpt. 

Erkend leerbedrijf worden

Een belangrijk deel van een mbo-opleiding is het werken en leren in de praktijk. In het onderwijs noemen we dat beroepspraktijkvorming (bpv). Het mbo kent daarvoor twee vormen: stages (bol) en leerbanen (bbl). 

Wil jij onze studenten inzetten? Dat kan als je erkend leerbedrijf bent. Interesse? Meld je dan aan en word erkend leerbedrijf!

Een stagiair werven en inzetten

Hoe vind je een geschikte student voor een stage of leerbaan in je bedrijf? Hoe leg je de samenwerking vast? En waar moet je allemaal aan denken tijdens die samenwerking? Hoe dat werkt lees je stapsgewijs, hieronder. Even sparren met een stage-adviseur van het college kan natuurlijk ook. 

Wil je meer informatie over het begeleiden van een stagiaire als praktijkbegeleider? Bekijk hier de stagegids voor praktijkbegeleiders.

Praktijkvoorbeeld: stagiairs voor evenementen

Organiseer je binnenkort een evenement? Zet een stagiair in van onze opleiding Medewerker evenementenorganisatie. Er zijn drie stagetypes mogelijk, zie voorbeelden hieronder. Interesse? Neem dan contact op met Christina Alonso Wulffele.

Bedrijvenportaal

Wat leuk dat jij onze studenten inzet in jouw bedrijf. Alle gegevens over de student, de onderwijsbegeleider en de stage-uren van de student, vind je in het bedrijvenportaal. Voor het begin van de stage ontvang je een mail met een gebruikersnaam en wachtwoord. 

Veelgestelde vragen